Poradnik młodego komputerowca
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Re: Poradnik młodego komputerowca
Przy łączeniu się z dowolnym www przez firefoxa (win xp) widzę u dołu jakieś dziwne paski typu "loading.widdit.com". Co to może być ? Przeszukałem opcje i nic nie widze podejrzanego.
Ostatnio trochę obcych używało mojego laptoka i se myślę że to przez to.
Ostatnio trochę obcych używało mojego laptoka i se myślę że to przez to.
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
rrosiak, chyba standard - po prostu wyszukalem router w bazie i wybralem linka ktory mi pokazal (http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/downl ... e.bin/3806). Zagladam tam od czasu do czasu ale nic nowego sie nie pojawia.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
U mnie w domu działało stabilnie, ale wróciłem do fabrycznego softu, bo ddwrt "cięło" mi upload do 3Mbit/s.Chloru pisze:rrosiak, chyba standard - po prostu wyszukalem router w bazie i wybralem linka ktory mi pokazal (http://www.dd-wrt.com/routerdb/de/downl ... e.bin/3806). Zagladam tam od czasu do czasu ale nic nowego sie nie pojawia.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
rrosiak, zdarzylo mi sie parę zwieszek. Dodatkowo nie tęsknię jakoś wyjątkowo za ficzerami dd-wrt. No i jak się okazuje producent sprzętu aktualizuje firmware prężniej niż community
Problemow z transferem na dd-wrt nie mialem - cale 4 Mbps wyciagalo.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
rrosiak, bo to tak jest z zabawkami tworzonymi przez zapaleńców. Mają mnóstwo ficzerów, ale cała reszta jest po prostu zaniedbana.
Ja jestem mega szczęśliwy z mojego OpenWRT w routerze. Ale nigdy bym tego nie postawił komercyjnie
Ja jestem mega szczęśliwy z mojego OpenWRT w routerze. Ale nigdy bym tego nie postawił komercyjnie

Bergen wczoraj było jeszcze 90% rabatu a dziś już lipa. ewentualnie u siebie mam sporo miejsca jakby to nie było zbyt nielegalneinquiz pisze: http://www.az.pl/hosting-porownanie-kon ... owych.html
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- rrosiak
- 6 gwiazdek
W przypadku OpenWRT, to tworzą go zapaleńcy dla zapaleńcówKonto usunięte pisze:rrosiak, bo to tak jest z zabawkami tworzonymi przez zapaleńców. Mają mnóstwo ficzerów, ale cała reszta jest po prostu zaniedbana.

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

Jezu ależ ten wątek jest skomplikowany , o czym wy cholera gadacie 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Ja tam wolę Tomato, przynajmniej nie ma zbędnego kombinowania :D
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Piter 35, gadają o open-sourcowych, zamiennych, oprogramowaniach do routerów dostępnych na rynku - głównie Link-sysa.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Amazon wszedł na rynek tabletów. Nowy kindle fire kosztuje 199$. Może to wreszcie namiesza w chorych cenach produktów jabłkowych.
7'', multitouch, procesor 2-korowy. Jeśli to będzie jakości podobnej do tej co dali nam w czytnikach książek, to może być ciekawie.
7'', multitouch, procesor 2-korowy. Jeśli to będzie jakości podobnej do tej co dali nam w czytnikach książek, to może być ciekawie.
Co Tomciu , spodobał Ci się gadżecik tablecik 

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Piter 35, no wiesz, to ma wreszcie cenę, która odzwierciedla wartość gadżetu. Do tej pory tyle kosztowały tanie, bylejakie chińskie nie wiadomo co. Od jakiegoś czasu patrzę z politowaniem na tych wszystkich menadżerków biegających z ipadami i zapisujących na nim niesłychanie ważne rzeczy przy jednoczesnym brandzlowaniu się niesłychaną użytecznością tego urządzenia 
A to jest po prostu zwykła zabaweczka dla panów

A to jest po prostu zwykła zabaweczka dla panów

Potwierdzam , zabawka dla takich dużych dzieci jak myKonto usunięte pisze: A to jest po prostu zwykła zabaweczka dla panów

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Szanowni Państwo.
Czy ktoś z Was używał/konfigurował Cisco/Linksys WAP200/WAP2000? Przymierzam się do zakupu takiego bydlęcia (a docelowo nawet dwóch, bo mury mam grube) i chętnie bym usłyszał jakieś realne za/przeciw. W szczególności jak się spisuje rangebooster i ewentualnie roaming między access pointami.
Pozdrawiam, r.
Czy ktoś z Was używał/konfigurował Cisco/Linksys WAP200/WAP2000? Przymierzam się do zakupu takiego bydlęcia (a docelowo nawet dwóch, bo mury mam grube) i chętnie bym usłyszał jakieś realne za/przeciw. W szczególności jak się spisuje rangebooster i ewentualnie roaming między access pointami.
Pozdrawiam, r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
będziesz mieć wifi?

gdyby nie sposób w jaki przysłałeś hasło, to zacząłbym podejrzewać, że ktoś skradł Ci ostatnio tożsamość internetową

gdyby nie sposób w jaki przysłałeś hasło, to zacząłbym podejrzewać, że ktoś skradł Ci ostatnio tożsamość internetową

Będę? Mam, tylko słabo mi działa :>
r.
PS. Sposób przekazania hasła był przystosowany do możliwości odbiorcy :P
r.
PS. Sposób przekazania hasła był przystosowany do możliwości odbiorcy :P
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
no przecież mam jakieś gadugaduky pisze: PS. Sposób przekazania hasła był przystosowany do możliwości odbiorcy :P

Trzeba było mi wysłać swój klucz publiczny PGP, to miałbyś bezpieczniej. A tak uprawialiśmy security through obscurity :)
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- rrosiak
- 6 gwiazdek
ky pisze: (...) Cisco/Linksys WAP200/WAP2000? Przymierzam się do zakupu takiego bydlęcia (...)
Na bogato. Kiedyś u klienta w wielkiej chałupie zestawiłem 3 sztuki Ovislinka WL5460. Działa wyśmienicie do tej pory.

Zależy mi na dwóch rzeczach:rrosiak pisze: Na bogato
- wiele SSID mapowanych na VLAN-y (używam i chwalę sobie -- po co gościom np. możliwość pyrgania telewizora po IP? ;))),
- IAPP lub jakiś inny mechanizm roamingu
Mógłbym nawet zostać przy obecnym WG103 i dokupić drugi, gdyby nie pomysł na roaming a'la Netgear: dokup kolejne pudełko (około 700 dołków) do zarządzania access pointami lub postaw sobie nasz soft na jakiejś windzianej maszynie (tylko 50 zielonych).
r.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
No to sobie wymyśliłeś :) Aż tak dużo i często masz tych gości, że należy ich trzymać w ryzach?ky pisze: wiele SSID mapowanych na VLAN-y (używam i chwalę sobie -- po co gościom np. możliwość pyrgania telewizora po IP? ;))),

Czasem nas nawiedzają (a że dużo tam nerdów, to po kilku minutach bez sieci dostają syndromu odstawienia), a trzymanie tego w ryzach mocno zaspokaja moją naturę (ale ja jestem z tych, co układają w szufladzie sztućce w stosiki ;))
r.
r.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek