Póki co mimo wszystko trzymam kciuki za Bogdanke, bo to napędza mój region :p
Lepiej nie trzymaj za bardzo bo węgiel z Bogdanki jest tańszy, ale ma od groma substancji smolistych i nie nadaje się do palenia w zwykłych piecach. Sąsiad mojego brata to kupił, jak rozpala w piecu to cała okolica się chowa po domach, bo dymi jakby opony palił.stach22 pisze:Inquiz, a już się przestraszyłem , że będziesz przeciwko wolnemu rynkowi
Póki co mimo wszystko trzymam kciuki za Bogdanke, bo to napędza mój region :p
inquiz pisze:. Węgiel jest nasz i nasi górnicy go wydobywają,
A może trzeba ,skoro jest dużo droższy.A może to nie sam węgiel jest taki drogi ?inquiz pisze:nie można tego zaorać. .
A paliłeś kiedykolwiek?stach22 pisze:
Palenie w domu węglem to katorga, pomijając całą resztę
Gdyby miał dobry piec to by nie zrezygnował.stach22 pisze:. Sąsiad mając gaz ambitnie próbował ogrzewać węglem, mając dobry piec. Po roku się poddał.
większość węgla spalanego u nas jednak pochodzi z polskich kopalni? chyba tak, mam na myśli całość a nie tylko piece.bojar pisze: Nie wiem czy jesteś pewien tego co piszesz ? Węgiel może jest nasz ,ale czy ludzie palą nim w piecach ?
i tu racja, brat w domu rodzinnym zainwestował w dobry piec z podajnikiem i sterowaniem. zasypuje na parę dni i ma spokój. zamawia paletę przez internet i przywożą autem z widlakiem ładując wprost do garażu. a na dłuższe wyjazdy pozostał stary piec gazowy na podtrzymanie ciepła. podstawa to dobre piece i przemyślana instalacja.bojar pisze: Gdyby miał dobry piec to by nie zrezygnował.
podobno juz omówiona u fryzjera na lokiinquiz pisze: Ale Beata na pewno nie zostanie polską Lady Margaret.
No na pewno.stach22 pisze:No to świetnie. Byle ludzka świadomość za tym nadążyła.
Czekam na widok Dudy P. na taczce :Dbojar pisze:No na pewno.stach22 pisze:No to świetnie. Byle ludzka świadomość za tym nadążyła.
Słyszałeś co powiedziała broszka o polskim górnictwie ? To jest proste ,przynajmniej na początku.Trzeba wprowadzić normy na nowe piece.A potem na wągiel.Tylko w tym momencie zaczynają się sypać nasze kochane kopalnie.A nikt ( a tym bardziej toci) do tej pory nie zadarł z górnikami.