I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
- zgrocca
- 3 gwiazdki
- Auto: forester black, wolny ssak
- Polubił: 25 razy
- Polubione posty: 8 razy
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
nieuchronność kary w Polsce
http://demotywatory.pl/4500965/Witamy-w-Polsce
http://demotywatory.pl/4500965/Witamy-w-Polsce
Pracy szukam praca mnie szuka
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
l_ewy, nie widzę w tym nic ciekawego. Zwykła grabież w biały dzień. "Pomorze Zachodnie - dobre wspomniania na przyszłość" 

- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
W Jeleniej Górze póki co zabierają prawka przy wyjeździe na Wrocław. Droga 2 pasmowa + pas awaryjny, pas zieleni po środku, przy wyjeździe z miasta na długiej prostej widoczność kilka set metrów do przodu i ograniczenie prędkości do 40km.Piter 35 pisze:Jest cudownie, Polska będzie bezpiecznym rajem
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,1735678
Ciekawe jaki procent tych zatrzymanych był w debilnych miejscach typu droga wielopasmowa , przy wyjeździ z miasta czy wioski
Jest ryzyko, musi być wybór.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
ptk22 pisze: W Jeleniej Górze póki co zabierają prawka przy wyjeździe na Wrocław. Droga 2 pasmowa + pas awaryjny, pas zieleni po środku, przy wyjeździe z miasta na długiej prostej widoczność kilka set metrów do przodu i ograniczenie prędkości do 40km.
A gdyby tutaj staruszka przechodziła? ;P
ptk22, może wystosuj pismo do WR policji w JG o wyjaśnienie zasadności ograniczenia.
Łaski nie robią; w końcu odpiszą.
No jeszcze UM jest.
Łaski nie robią; w końcu odpiszą.
No jeszcze UM jest.
- Slawskip
- 3 gwiazdki
- Auto: Subaru Legacy MY07
- Polubił: 12 razy
- Polubione posty: 4 razy
ograniczenie jest do 50km/h bo jest przejście dla pieszych, później jest 80 km/h, a na końcu 50 km/h bo się droga dwujezdniowa kończy, więc nie dramatyzował bym. Poza tym, zawsze tam stali i kosili kasę, więc nic się nie zmieniło, poza faktem że są zobligowani do zatrzymania prawka za przekroczenie 50+ km/hptk22 pisze: W Jeleniej Górze póki co zabierają prawka przy wyjeździe na Wrocław. Droga 2 pasmowa + pas awaryjny, pas zieleni po środku, przy wyjeździe z miasta na długiej prostej widoczność kilka set metrów do przodu i ograniczenie prędkości do 40km.
- zgrocca
- 3 gwiazdki
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Taaak, cały świat powinien teraz wprowadzić ograniczenie do 30 km/h przez matkę, która nie potrafi upilnowac dziecka
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
A gdyby jechał stówą, to by przejechał tamtędy dużo wcześniej - i nie musiałby hamować awaryjnie, stwarzając zagrożenie...
WiS pisze: A gdyby jechał stówą, to by przejechał tamtędy dużo wcześniej - i nie musiałby hamować awaryjnie, stwarzając zagrożenie...

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- zgrocca
- 3 gwiazdki
gdyby szedł 129 i driftem to by przejechał wcześniej dając ostrzegawcze sygnały i bahor by nie wylazł na asfaltPiter 35 pisze:WiS pisze: A gdyby jechał stówą, to by przejechał tamtędy dużo wcześniej - i nie musiałby hamować awaryjnie, stwarzając zagrożenie...![]()
![]()

Też zawsze tak tłumaczę znajomym.WiS pisze:A gdyby jechał stówą, to by przejechał tamtędy dużo wcześniej - i nie musiałby hamować awaryjnie, stwarzając zagrożenie...
Jak są trudne warunki, to należy jechać szybciej, by jak najszybciej te warunki ominąć.

czarne jest piękne...
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Ja mam podobne podejście do jazdy na nartach i "stylu" w jakim to robie. Generalnie chodzi o jak najszybsze przebycie trasy celem ograniczenia czasu na wypadek ;)
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
"Nowe przepisy zadziałały, kierowcy nagle zwolnili. Drogówka: z patroli wracamy z niczym"
No i co...? I nie będzie kasy w budżecie... Ciekawe czym to załatają...
Ale oczywiście: "- Ta nagła zmiana w zachowaniu kierowców niezmiernie nas cieszy, bo nie zależy nam na mandatach, ale poprawie bezpieczeństwa - podkreśla Tomasz Sołtysik."
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxNewsImg
No i co...? I nie będzie kasy w budżecie... Ciekawe czym to załatają...
Ale oczywiście: "- Ta nagła zmiana w zachowaniu kierowców niezmiernie nas cieszy, bo nie zależy nam na mandatach, ale poprawie bezpieczeństwa - podkreśla Tomasz Sołtysik."
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... BoxNewsImg
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bardzo mi się podoba sformułowanie:
"Podobnie w czwartek rano wyglądała służba na krajowej "siódemce" w powiatach kieleckim i jędrzejowskim, efekty były mizerne, jeśli chodzi o ujawnianie przypadków przekraczania prędkości - opowiada naczelnik Sołtysik"
zdaje się, że chodziło o poprawę bezpieczeństwa, więc efekty chyba były olśniewające
"Podobnie w czwartek rano wyglądała służba na krajowej "siódemce" w powiatach kieleckim i jędrzejowskim, efekty były mizerne, jeśli chodzi o ujawnianie przypadków przekraczania prędkości - opowiada naczelnik Sołtysik"
zdaje się, że chodziło o poprawę bezpieczeństwa, więc efekty chyba były olśniewające

k..., teraz częściej w lusterka się patrzy jak do przodu
chyba trzeba z CB i yanosikiem jeździć na stałe, coraz bardziej aktywni na mieście mam wrażenie.

chyba trzeba z CB i yanosikiem jeździć na stałe, coraz bardziej aktywni na mieście mam wrażenie.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Ja teraz za każdym razem po mieście włączam navi experta. Tez ostrzega.
W piątek jechawszy na Chlejady, zobaczyłem ciekawy obrazek. Stoi Octavia <R>, za nią Picasso, przy nim 2 kobiety, jeden policjant stoi, a drugi zmienia koło w Cytrynie. Chyba faktycznie nie mają co robić.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Wróciłem z Koszalina do mojej mieściny.Od Tucholi nad morze mnóstwo śmietników i stacjonarnych.Ludzie się wloką 40 na ograniczeniu do 50.Przez takich zrobiłem sobie fotkę w Stołcznie.Uważam że najłatwiej sobie zaszkodzić na ograniczeniu do 70.Tam jakoś wszyscy pędzą...Widziałem 2 znaki z 30 km.Powód- strzyżenie trawy na poboczu.Oczywiście w niedzielę nikogo nie było.A znaki owszem.Szerokości 

Pamietajmy o Wołyniu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
No i proszę. Mamy centralne planowanie. Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego ma swój plan, zakładający minimalny poziom niebezpieczeństwa na drodze i domaga się od policji realizacji tego planu. Pochodną planu są oczywiście wpływy budżetowe.
http://moto.onet.pl/aktualnosci/wytyczn ... tow/sm5jkx

- zgrocca
- 3 gwiazdki
a rady członkowie w społecznym czynie dźwigają ten ciężar odpowiedzialności czyniąc ruch drogowy bezpiecznym po wsze czasyKonto usunięte pisze:No i proszę. Mamy centralne planowanie. Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego ma swój plan, zakładający minimalny poziom niebezpieczeństwa na drodze i domaga się od policji realizacji tego planu. Pochodną planu są oczywiście wpływy budżetowe.
![]()