ky pisze:
Melonik?
Tylko w komplecie z rewolwerem... i Dianą Rigg
ky pisze:
Monokl?
Jak przestanę widzieć na jedno oko, będzie ok. Jawohl, herr oberst!
ky pisze:
Broda?
Mam - i to niemal taką samą w realu, jak na obrazku
ky pisze:
Cygaro?
No co, no nie, no aj waj! Czy ja jakiś Klintonbaum jestem, czy cuś...?
ky pisze:
Paaanie Rotschild, czy pan o mnie jeszcze pamiętasz? ;)))
Lejzor, sługa uniżony.
Panie Lejzor, jesli się rozchodzi o te 300 marek bez odsetek za to sukno loko skład starego Szwracenherca, co ono było na weksel od Maksa Breslauera, który żyrował młody Regenszwanc - to ja Pana wogóle nie znam i sobie nie przypominam.
Ukłony łączę dla małżonki Rachel i pozdrowienia dla wszystkich trzech dzieciaków! Mam nadzieję, że najmłodszemu Icusiowi już bronchit minął?
marcyś pisze:
lód nie pozwala się wdrapać na kilkunastometrowe podjazdy (wąsko, zakręty między autami). Wszystkie AWD wjeżdżają jak chcą, 90% osiek jest wpychanych o ile jest dobry sąsiad w pobliżu...
Bardzo mnię ciekawi wiek/jakość zimówek

Teoria rezerwowa - na tej Waszej pomorskiej morenie podjazdy osiedlowe są bardziej strome niż w Górach Świętokrzyskich, ew. lód z domieszką wody morskiej jest bardziej śliski niż kontynentalny
marcyś pisze:
zwały na poboczach (wciąż osiedle) nie pozwalają wyjechać z hali garażowej
A, to jest fakt - u mnie jest większy problem akurat z wjazdem (trzeba się, skręcając pod ostrym kątem z wąskiej uliczki, przebić przez takie cuś - i nie zlecieć następnie na ryj po krókim i śliskim zjeździe, prosto w zamkniętą bramę). Ale to się da opanować - technika plus taktyka

- a bardziej niż AWD brakuje mi w takiej sytuacji stosownego prześwitu.
Podobnie, jak na osiedlowych dróżkach, gdzie są wyżłobione głębokie koleiny (Yarkiem jeżdżę wtedy po ich brzegach, modląc się, żeby się nie zsunął, bo zawiśnie na zmarzniętym "środku").
marcyś pisze:
normalnie jakieś SX4 mnie czeka
A, polecam - acz niekoniecznie AWD...
FUX pisze:
bym to rozszerzyl, a w zasadzie podniósł o pompowany zawias.
Jak wyżej - prześwit wyższy niż te zwykłe 12-15 cm to w warunkach miejskiej zimy więcej niż połowa sukcesu. Gdybym musiał wybierać - AWD albo 20 cm prześwitu, stanowczo wziąłbym na nasze warunki to drugie.
Oczywiście, lepiej jest być jednocześnie młodym, zdrowym i bogatym

Ale pytanie, za jaką cenę
FUX pisze:
Ostatnio (...) dobiłem.
Ja jednak kiedyś muszę tego Topaza z demobilu kupić i pokazać Ci, co potrafi PRAWDZIWY pojazd terenowy