Ten drugi parametr zapewne dotyczy skutera Osa. Tylnonapędowego, jak najbardziej.Witek pisze: Subaru ma ponad 11 metrów, tylnonapędówki, nawet poniżej 5.

Uwaga, Witek, nie myl średnicy z promieniem.
Alan, Alan, Alan! pisze: eteryzujecie.

Ten drugi parametr zapewne dotyczy skutera Osa. Tylnonapędowego, jak najbardziej.Witek pisze: Subaru ma ponad 11 metrów, tylnonapędówki, nawet poniżej 5.
Alan, Alan, Alan! pisze: eteryzujecie.
50kg. Nie ma znaczenia, bo i tak masa aut rośnie. 100 to już coś.ky pisze: 1290 i 1345kg.
nadrobię niesłychanym skillem. Na trzy. Albo na dwa. Auto mam po to żeby je prowadzić.Witek pisze: Gazem takiej różnicy nie nadrobisz,
te wersje są robione w jakimś konkretnym celu. Powiedz czy w ulicznym użytkowaniu ma to jakikolwiek sens.Witek pisze: to tym co robią te wszystkie odchudzone wersje typu superlaggera, gt3, scuderia, rs.
po pierwsze to się nie kłócę, bo nie ma o co. Po drugie to nie jest wada. Jak Cię nie stać na plazmę 3D to bierzesz kineskop. I to nie jest wina plazmy, że Cię nie stać, ani nawet jej producenta, który powinien zarabiać na niej tyle ile uważa i ile się da.Witek pisze: Jest to rozwiązanie droższe niż ośka i jest to wada w porównaniu z tym rozwiązaniem. Prosty fakt, więc czemu się kłócisz?
no łatwiej, ale nie jest to wielki problem. Przecież napisałem.Witek pisze: Dużo łatwiej spalić sprzęgło w awd niż ośce.
ale jak chcesz auto mało palące to nie kupujesz 4 litrówki 500 konnej. To nie wada, tylko właściwość.Witek pisze: Przecież wada to jest niepożądana, zła właściwość.
Witek pisze: Nie raz różnica sięga dwukrotności. Subaru ma ponad 11 metrów, tylnonapędówki, nawet poniżej 5. Gazem takiej różnicy nie nadrobisz, a różnica w parkowaniu w ciasnych miejscach znacząca.
WiS pisze: Ten drugi parametr zapewne dotyczy skutera Osa. Tylnonapędowego, jak najbardziej.
Uwaga, Witek, nie myl średnicy z promieniem.
Alan, Alan, Alan! pisze: 50kg. Nie ma znaczenia, bo i tak masa aut rośnie. 100 to już coś.
Alan, Alan, Alan! pisze: Po drugie to nie jest wada. Jak Cię nie stać na plazmę 3D to bierzesz kineskop. I to nie jest wina plazmy, że Cię nie stać, ani nawet jej producenta, który powinien zarabiać na niej tyle ile uważa i ile się da.
Alan, Alan, Alan! pisze: ale jak chcesz auto mało palące to nie kupujesz 4 litrówki 500 konnej. To nie wada, tylko właściwość.
Chloru pisze: Rzekłbym, że różnica między promieniem zawracania a średnicą zawracania zawsze będzie dwukrotna![]()
Tumaniści jego mać...![]()
![]()
![]()
przecież napisałem, że nie ma przymusu AWD. To po co ete... się kłócisz.Witek pisze: Co z tego, że kogoś stać na droższe auto w zakupie i eksploatacji jeśli nie jest mu potrzebne awd?
jeśli chodzi o 500 konne, to lepsze, to które mi się bardziej podoba (parametrami czy czymkolwiek)Witek pisze: Lepsze 500 konne auto które pali mniej niż więcej.
Witek pisze: Mazda MX5 ma 5 metrów średnicy zawracania między ścianami.
Witek pisze: Mazda MX5 ma 5 metrów średnicy zawracania między ścianami
a lancer evo jakieś tam nie jest w stanie zawrócić na pasie startowym na raz. Wniosek z tego taki, że RWD jest idealne a AWD nieskończenie głupie. Tak? Kupuję toWitek pisze: Mazda MX5 ma 5 metrów średnicy zawracania między ścianami.
Witek pisze: Pisałem o różnicy tego samego parametru, więc może zamiast mnie obrażać przeprosisz?
Alan, Alan, Alan! pisze: Przyjemne jest ruszyć jak inni mają problemy. Nie dlatego, że mają tylko, że możemy, nie?
Ja tam wolę oficjalne dane http://www.mazda.pl/upload/country/pl-p ... 1.2010.pdf
rrosiak pisze: Witek, promień, promień, promień (powtarzaj sobie do rana). Mazda ma prawie 4m długości, musiałaby zatem zawracać niemal w miejscu, aby zmieścić się w okręgu o średnicy 5m![]()
Alan, Alan, Alan! pisze: a lancer evo jakieś tam nie jest w stanie zawrócić na pasie startowym na raz. Wniosek z tego taki, że RWD jest idealne a AWD nieskończenie głupie. Tak? Kupuję to![]()
esilon, no z Twojego wynika, że za długo kombinujesz nad jednym postem i dlatego tak mało ich nabiłeś.esilon pisze: Alan, Alan, Alan! napisał(a):
Przyjemne jest ruszyć jak inni mają problemy. Nie dlatego, że mają tylko, że możemy, nie?
no właśnie z pierwszego zdania wynika że chyba tak,
bo skoro przyjemnie jest dopiero jak maja problemy a my nie bo my możemy , czyli zobaczymy że wyjątkowo możemy dopiero jak oni nie moga, czyli przyjemnie nam że nie mogą, czy inaczej ?
Chloru pisze: Witek, oficjalne podaja 4.7 (https://www.mazda.co.uk/upload/country/ ... GBR_EN.pdf), te co ja podałem 9,4. Widziśz pewną prawidłowość?![]()
esilon pisze: wiem że było ale promień ma rewelacyjny
Chloru pisze: Witek, jeżeli zawróci to piszą o średnicy. Podpowiem Ci, że kiedyś z Azraelem tłumaczyłem stronę takiego jednego producenta i wiemy skąd biorą się błędy![]()
To zależy od oczekiwańChloru pisze:
Alan, Alan, Alan!, no i po obejrzeniu VBH mozemy sie dowiedziec, ze angielki nie sa takie złe... i, że RWD jest najlepsze![]()