Dakar 2013

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: MySza
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Dakar 2013

Post 15 mar 2013, o 11:45

WRC fan pisze:
Barthol pisze: -Kuzaj
Biorąc pod uwagę częste problemy z ukończeniem rajdów RSMP, to błyskotliwej kariery na Dakarze mu raczej nie wróżę :giggle:
przekonamy się jak sobie radzi już za niecałe trzy tygodnie podczas startu w UEA Desert Challenge 8-)
eMTi pisze:ja tam jestem ciekaw, czy wcielenie Małego w barwy Orlenu nie jest jednoznaczne z wywaleniem Ruty... :roll:
Kompletnie bez związku. Patrząc przez taki pryzmat to raczej bym się martwiła Juniorem i tym że teraz z Robertem "musi dzielić się" sponsorem.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 15 mar 2013, o 11:49

Moniqa, no Ruta już się pożegnał z Dakarem na razie ;-) ,a co do Kościuszki to też się zastanawiam ,jak to teraz będzie wyglądało :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 mar 2013, o 11:55

burat pisze:Moniqa, no Ruta już się pożegnał z Dakarem na razie ;-)
ale nie dlatego że Adam z Rafangą weszli do ekipy tylko z zupełnie innych powodów ;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 12:26

Moniqa, niby tak
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 15 mar 2013, o 12:27

burat dobrze, że robert nie ma mini, bo by od razu było, że jego się nie psuje, a moje się psuje... Ale teraz to pewnie będzie, że on ma bezawaryjnego citroena, a w moim mini.. Z drugiej strony jak go zacznie tym RRC objeżdżać, to się może zrobić kwas w zespole ;-)

a co do Kuzaja... na pustyni ciężko o drzewa, krawężniki, stodoły i inne takie, więc kto wie :mrgreen:
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 15 mar 2013, o 12:30

eMTi, kamienie się zdarzają ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 12:34

eMTi, bo Robert nie musi wybierać najtańszej możliwej opcji żeby wogóle jechać ;-)
Swoja drogą dla mnie to trochę bez sensu , po co porywać sie na cały sezon z gównianym aucie na gównianych oponach ,zamiast ograniczyć może program startów za to w konkrecyjnym aucie z dobrymi oponami i tak ucząc się czegoś ,a nie walcząc z ciągle sypiącym się trupem z którego i tak nauka żadna bo więcej stoi niż jedzie :cofee:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 15 mar 2013, o 12:51

Chloru pisze:
eMTi, kamienie się zdarzają ;-)
Wąskie mostki na pustyni też :mrgreen:

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 15 mar 2013, o 12:56

Chloru pisze:eMTi, kamienie się zdarzają ;-)

i camele :mrgreen: (w na tym rajdzie w sporych ilościach)

Miriks
0 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 14:54

Dakar to wspaniały rajd pełny niespodzianek, w sumie sam kiedyś chciałbym spróbować przejechac.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 15 mar 2013, o 15:32

Miriks pisze:Dakar to wspaniały rajd pełny niespodzianek, w sumie sam kiedyś chciałbym spróbować przejechac.
a to nic trudnego. gdzieś ostatnio czytałem (chyba P. Beaupre powiedział), że wystarczy 1mln Euro.
:-)

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 15 mar 2013, o 21:13

burat pisze: na gównianych oponach
Faktycznie te DMacki takie gówniane ?

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 21:14

ponoć 1sek na kilometrze :cofee:

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Post 15 mar 2013, o 21:15

Uuu... :whistle:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 15 mar 2013, o 21:16

Kuzaj pozazdrościł Hołkowi przygody i tego że mu się udało załapać do światowego topu (myślę o zespole) - i tu bym upatrywał jego motywacji
ale może się mylę
Nie wiem czy Mały dobrze zrobił idąc do Orlenu - jak on sobie poradzi w korporacyjnej machinie? do tej pory miał swobodę działania i ustalania prio - tutaj bedzie się musiał podporządkować
Hołek nie bez przyczyny widocznie zmienił barwy
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 21:18

busik pisze: Nie wiem czy Mały dobrze zrobił idąc do Orlenu - jak on sobie poradzi w korporacyjnej machinie? do tej pory miał swobodę działania i ustalania prio - tutaj bedzie się musiał podporządkować
raczej Małamysz nie będzie jakoś ograniczany może tylko na jakieś eventy będzie musiał się wybierać ;-)
busik pisze: Hołek nie bez przyczyny widocznie zmienił barwy
sam dobrowolnie tych barw nie zmienił

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 15 mar 2013, o 21:34

to mówisz, że Orlen Hołkowi podziękował?
z mkt punktu widzenia - strzał w stopę, bo w tym roku tylko Kubą z ich zespołu się interesowali kibice, a Hołek i Małysz "nie byli ich"
ale potrafią wyciągać wnioski i stąd zapewne umowa z Małyszem, żeby trochę więcej uwagi mediów ściągnąć
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 16 mar 2013, o 14:43

busik pisze:to mówisz, że Orlen Hołkowi podziękował?
zdecydowanie tak. Bilet w jedną stronę.
busik pisze:z mkt punktu widzenia - strzał w stopę
rozwiń..jestem bardzo ciekawa argumentów
busik pisze:potrafią wyciągać wnioski i stąd zapewne umowa z Małyszem, żeby trochę więcej uwagi mediów ściągnąć
bez dwóch zdań Adam jest marką, rozpoznawalną w naszym kraju (IMO najbardziej), na świecie a na dodatek cieszy się ogromnym uznaniem i szacunkiem..nie tylko jako były skoczek ale jako kierowca.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 mar 2013, o 23:37

A co Ty Monitor taka bojowa ? :-p
Moniqa pisze: rozwiń..jestem bardzo ciekawa argumentów
wytłumaczenie było zaraz potem - jaką sympatię wzbudza Krzysiek, choćby na tym forum widać. Kto im pozostał w stajni z zawodników rozpoznawalnych szerszemu gronu (aniżeli tylko fanatykom)? Markę buduje się poprzez wiele czynników, a jednym z nich jest wykorzystanie znanych osób, dla wzbudzenia pozytywnych odczuć.
Sami zauważyli, że zrobili błąd (bo zainteresowanie ich zespołem spadło w porównaniu z latami gdy Hołek jeździł dla nich) i teraz podjęli właśnie kilka kroków jednocześnie - Małysz, Dąbrowski i Czachor w auto
Ja im kibicuję, bo wcale małej kasy w ten sport nie wkładają - a Krzysiek sobie pewnie poradzi. Pewnie na tym skorzysta
czasem los dokonuje za nas lepsze wybory, niż gdybyśmy sami podejmowali decyzje...

Moniqa
Awatar użytkownika
4 gwiazdki

Post 17 mar 2013, o 19:08

busik pisze: A co Ty Monitor taka bojowa ? :-p
No co Ty...agresywność zero :mrgreen:
busik pisze:wytłumaczenie było zaraz potem - jaką sympatię wzbudza Krzysiek, choćby na tym forum widać.
no właśnie chodzi o to ze ja nie bardzo rozumiem tą sympatię (chwilami chyba wręcz obsesyjną ;-) ) może to dlatego że miałam przyjemność. Nie mniej doceniam jego osiągnięcia, nie zdobywa się tytułów ot tak..
busik pisze:Markę buduje się poprzez wiele czynników, a jednym z nich jest wykorzystanie znanych osób, dla wzbudzenia pozytywnych odczuć.
to jest dla mniej jak najbardziej oczywiste, podobnie patrzę na tą kwestię
busik pisze:Dąbrowski i Czachor w auto
a to jest dla mnie trudne do zrozumienia..taka chęć zapewnienia chłopakom "emerytury"...tylko to chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 mar 2013, o 19:19

Moniqa pisze:
busik pisze:Dąbrowski i Czachor w auto
a to jest dla mnie trudne do zrozumienia..taka chęć zapewnienia chłopakom "emerytury"...tylko to chyba nie o to w tym wszystkim chodzi.
dlaczego trudne? wiele lat z nimi jeżdżą, wkurzamy się tu wszyscy na Rutę... moze oni tez mają "plecy" :? - taki lajf
pewnie że jest wiele więcej ludków lepszych od nich - ale nie z takim doświadczeniem
kto wie - może ustrzelą jakąś pierwszą dwudziestkę jak Mały w tym roku

To mówisz, że Krzysiek Ci nie przypadł do gustu :giggle: :giggle: :giggle:
a może Ty tak na przekór wszystkim? Jak wszyscy lubią to ja nie? taki żarcik - nie wnikam, każdy ma prawo do swoich ocen - ja go lubię, może dlatego że nie miałem przyjemności - kto wie :-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2013, o 00:08

Moniqa pisze:
no właśnie chodzi o to ze ja nie bardzo rozumiem tą sympatię (chwilami chyba wręcz obsesyjną ;-) ) może to dlatego że miałam przyjemność
No pewnie to jest kwestia tego jaka była tak okoliczność.
Ja wiele razy miałem przyjemność spotkać się i zawsze to były miłe spotkania od czasów Celiki jeszcze tej nkowej po przez różne subaryny ,perzoty i ostatnio nawet na choć to było już jakieś rok z kawałkiem i zawsze było super ,a na przykład całkiem inne mam doświadczenia ze spotkania śp. Janusza Kuliga ale tak jak mówię to mógł być jego słaby dzień i tyle. Stąd biorą się pewnie inne odbierania przez nas pewnych osób ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 18 mar 2013, o 01:59

Moniqa pisze:
busik pisze: Dąbrowski i Czachor w auto

w sumie to już od kilku lat jest jakaś taka dziwna tendencja, że obaj panowie jeździli po to by pojechać, a nie w charakterze np. mentorów dla młodych wilczków, którzy byliby w zespole... Teraz tylko pytanie, czy to wynik posuchy w talentach (ewentualnie braku zaplecza na tzw. wejście do teamu), polityki zespołu (ładujemy kasę w sprawdzone rozwiązania), czy stare wygi tak się okopały na swojej pozycji, że już nikogo nie dopuszczają...
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

eMTi
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: zaturbione, wymarzone
Polubione posty: 1 raz

Post 18 mar 2013, o 12:58

Moniqa pisze: to jest dla mnie trudne do zrozumienia..taka chęć zapewnienia chłopakom "emerytury"...tylko to chyba nie o to w tym wszystkim chodzi
a może to po prostu już czas? Jazda jednośladem w Dakarze jest mega męcząca, a im lata lecą.. Może chcieliby trochę bardziej cywilizowanych warunków, może odmiany? Jest przecież sporo przykładów motocyklistów, którzy przesiedli się do samochodów, jak choćby Peterhansel.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 11 lip 2013, o 09:21

no to MałaMysz skończyła udział w SilkWay 2013 :-/
Obrazek

ODPOWIEDZ