Jasne że warto.Barthol pisze: Czy warto zastanawiać się nad kupnem używanego laptopa za 4-5 stów?? Maszyna do śmigania po sieci, pisania oraz słuchania muzyki...
Poradnik młodego komputerowca
Re: Poradnik młodego komputerowca
+1Bergen pisze:Jasne że warto.
Oszczędzam transfer.

czarne jest piękne...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Barthol, może się opłacać ale jak patrzę co jest wystawione na allegro w KRK (350-500 PLN) to tylko http://allegro.pl/ibm-t41-pm-1-6ghz-1gb ... 90241.html ma jakikolwiek sens. Komputery które mają 384-512 Mb RAM zostaną zabite nowymi przeglądarkami (kilka-kilkanascie zakładek, flash, js).
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, no właśnie przeglądam oferty z allegro i nie jest kolorowo: albo trupy zajechane, albo że wymieni się jakąś cześć za kilka/kilkanaście złotych i będzie funkiel nówka
(ciekawe czemu obecny user tego nie zrobił
) albo właśnie mają już mało pamięci (czyli to o czym piszesz)...
Edit: ewentualnie zacznę się rozglądać za jakimś netbookiem (używanym), którego wezmę ze sobą do miejsca w którym nie będę miał internetu przez kilka miechów (trzeba odwyk sobie zrobić
) a rodzicom zostanie blaszak podpięty do sieci (i będę sprawdzał pocztę u nich, tak łatwo się mnie nie pozbędą
)
Ewentualnie temat umrze śmiercią naturalną i tyle, ale zebrać opinie zawsze można :)

Edit: ewentualnie zacznę się rozglądać za jakimś netbookiem (używanym), którego wezmę ze sobą do miejsca w którym nie będę miał internetu przez kilka miechów (trzeba odwyk sobie zrobić

Ewentualnie temat umrze śmiercią naturalną i tyle, ale zebrać opinie zawsze można :)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Barthol, Ja domowego mam takiego http://allegro.pl/hp-compaq-6820s-xp-i2097125982.html , różnica to proc 1,73 i 3 giga ramu. IMO całkiem sensowny sprzęt do zapotrzebowania tylko trzeba kość 2 giga dokupić.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
przedstawiłem rodzicielom sytuację... muszą się z tematem przespać (chcą czy nie chcą drążyć temat dalej)... Mi się wydaje, że jednak odpuścimy na razie, bo wydać 5 stów i trafić na jakiegoś śmietnika to szkoda zdrowia i za duże ryzyko...
inquiz, ja zły jestem bo uciekło nam coś takiego, tym bardziej że źródło było pewne (brat koleżanki) i specyfikacja dobra: http://allegro.pl/show_item.php?item=2100251108 (procek 1.7, 3giga ramu). licytacja startowała od 400 złotych i poszedł za 500 :/ nim wystartowaliśmy do licytacji... Nauka na przyszłość jest taka, od razu włączyć się do aukcji a nie czekać kilka dni i patrzeć jak się sytuacja rozwinie ;)
inquiz, ja zły jestem bo uciekło nam coś takiego, tym bardziej że źródło było pewne (brat koleżanki) i specyfikacja dobra: http://allegro.pl/show_item.php?item=2100251108 (procek 1.7, 3giga ramu). licytacja startowała od 400 złotych i poszedł za 500 :/ nim wystartowaliśmy do licytacji... Nauka na przyszłość jest taka, od razu włączyć się do aukcji a nie czekać kilka dni i patrzeć jak się sytuacja rozwinie ;)
Ostatnio zmieniony 8 lut 2012, o 20:47 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.
Barthol, myślę że trzeba dodać jakieś 2-3 stówy buforu i polować. zarejestruj sobie snajpera aukcyjnego i na pewno coś trafisz. komp wcale nie musi być w jakiejś wypasionej specyfikacji ale musi dać się włożyć 3-4 giga ramu i będzie śmigał.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
inquiz pisze: Barthol, myślę że trzeba dodać jakieś 2-3 stówy buforu i polować. zarejestruj sobie snajpera aukcyjnego i na pewno coś trafisz. komp wcale nie musi być w jakiejś wypasionej specyfikacji ale musi dać się włożyć 3-4 giga ramu i będzie śmigał.
Widziałem kilka używanych lapków kupionych na allegro i to były zwykle wymęczone trupy (takie najłatwiej sprzedać wysyłkowo). Kiedyś udało mi się za to znaleźć na allegro sprzedawcę poleasingowego sprzętu, który miał siedzibę do której można było pojechać. Już na miejscu mogłem sobie pogrzebać i wybrać najmniej zmęczony egzemplarz z dobrą matrycą i 4GB RAM-u. I to był bardzo dobry zakup. Ale jak patrzyłem jak gość pakuje co leci dla wysyłkowych odbiorców, to szczerze odradzam.
A jeszcze lepiej mieć kolegę, któremu firma będzie wymieniać lapka i będzie mógł odkupić za grosze.
Zresztą co tu dużo porównywać, w tym temacie jest podobnie jak z używanymi samochodami.
inquiz, na razie zrobiłem luźny research... Przekazałem info o sytuacji i niech trawią
Konto usunięte, masz 100% racji...

Konto usunięte, masz 100% racji...
Konto usunięte, to racja, ja kupiłem dwa używane przez net na angielskim ebay od firm handlujących sprzętem poleasingowym. obie transakcje bardzo udane a sprzęt w doskonałym stanie. to też jest opcja ale nie każdy chce się w to bawić.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Riebiata,
Czy możecie polecić sprawdzone źródło regenerowanych tonerów do drukarek laserowych?
Potrzebuję C4092A. Chcę aby było tanio, ale żeby wydruk był kontrastowy (tj. żeby toner nie był regenerowany proszkiem do kserokopiarek oraz miał wymieniony bęben światłoczuły).
Czy możecie polecić sprawdzone źródło regenerowanych tonerów do drukarek laserowych?
Potrzebuję C4092A. Chcę aby było tanio, ale żeby wydruk był kontrastowy (tj. żeby toner nie był regenerowany proszkiem do kserokopiarek oraz miał wymieniony bęben światłoczuły).
Bergen, ja mogę polecić Inktec.pl/Printeria.pl zastrzegając że mam związki kapitałowe/podległości służbowej ;)
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Mhm. A u konkurencji np.Alan, Alan, Alan! pisze:Bergen, to ten? http://sklep.printeria.pl/product-pol-8 ... 4092A.html

Na Allegro to już w ogóle taniocha ale obawiam się że tam pieprz sypią do środka z takimi cenami

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Bergen, jeśli 100% nowy to np. ActiveJet AT-92N za 78 PLN (sprawdzone, nie było problemów) lub Actis TH-92A za 55PLN (z tymi różnie bywa, w sensie jakości).
Za dodatkowe 13PLN dostawa kurierem pod wskazany adres, ale minimum logistyczne jest 100PLN netto.
Za dodatkowe 13PLN dostawa kurierem pod wskazany adres, ale minimum logistyczne jest 100PLN netto.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

A dziękuję Panowie, wiedziałem że na Was zawsze można liczyć. Temat już ogarnięty, otóż podobnież Znajomym takowe precjoza zbywają i chętnie podzielą się z potrzebującym aby takimż sumptem wspomóc przymierającą głodem polską inteligencję (?).
Niniejsza "inteligencja" przypomina takoż, że chętnie przyjmie każdą inną pomoc, może być np. w formie zbywającego, zajmującego tylko miejsce na podwórku Porsche 928 S4.

Niniejsza "inteligencja" przypomina takoż, że chętnie przyjmie każdą inną pomoc, może być np. w formie zbywającego, zajmującego tylko miejsce na podwórku Porsche 928 S4.

Bergen pisze: Niniejsza "inteligencja" przypomina takoż, że chętnie przyjmie każdą inną pomoc, może być np. w formie zbywającego, zajmującego tylko miejsce na podwórku Porsche 928 S4.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek

teeeen ?

od dziecka mi się podobał, miałem matchboxa. Piękna cholera.
To jest S1, ciepło, ale jeszcze nie to. Azymut to europejskie S4 90-91 w manualu.Alan, Alan, Alan! pisze: teeeen ?![]()
Wydawało mi się że moje zboczenia motoryzacyjne, poza Deloreanem, są powszechnie znane

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Piękne auto wybrałeśBergen pisze: Azymut to europejskie S4 90-91 w manualu.

Tak przy okazji takie coś znalazłem

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Ale to czekaj, z budy to takie same jak to wyżej (chyba, gógiel wyświetla różne). A mi się to podoba czyli to samoBergen pisze: o jest S1, ciepło, ale jeszcze nie to. Azymut to europejskie S4 90-91 w manualu.

były chyba, pardon nigdy nie szukałem, dwie wersje (tak na oko różniące się 928). Jedna taka dłuższa i jakby chudsza, a druga taka bardziej bojowa. No to ta druga aj low ju.

Zderzak :) Zobacz jak jedynie zmiana zderzaka może wpływać na postrzeganie samochodu :)Alan, Alan, Alan! pisze: Jedna taka dłuższa i jakby chudsza, a druga taka bardziej bojowa.