I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Konto usunięte, to są jedyne miejsca w PL gdzie jest taki odcinkowy pomiar, czy tylko nowe?
Jest ryzyko, musi być wybór.
Dzisiaj jechałem 5-ką i tam niczego nie widziałem.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
FUX, to nie ważne czy Ty widziałeś, ale czy to widziało Ciebie 

Przez budowę S5 ruch nie pozwala na szaleństwa inne niż 70-90km/h
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Co odcinka Rumia to jest wrednie,cały czas przed Rumią jest 60. A Rumia 50.To ten sam numer drogi,warunki identyczne.
Pamietajmy o Wołyniu.
Miejmy nadzieję, że ci posłowie pamiętają jeszcze co ich wówczas bulwersowało:
Link: https://www.youtube.com/watch?v=LFFCEmVoZIo
Bo to kurioza, które nam zafundowała właśnie odchodząca opcja, warto byłoby szybko pokasować.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=LFFCEmVoZIo
Bo to kurioza, które nam zafundowała właśnie odchodząca opcja, warto byłoby szybko pokasować.
Może czas się rozglądnąć za okularamiFUX pisze: Dzisiaj jechałem 5-ką i tam niczego nie widziałem.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
dokładnie, trudniej się utrzymać w limicie.Konto usunięte pisze: Yanosik ogarnia te odcinkowe pomiary
A uruchamiają bo oczywiście dostali dofinansowanie i jak nie odpalą do końca roku to trzeba będzie ją oddać

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Piter 35, te, nie za długi łańcuch masz z piwnicy?

Spokojnie do kompa wystarczaFUX pisze: Piter 35, te, nie za długi łańcuch masz z piwnicy?

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Wydaje mi się, że yanosik ostrzega przed pułapkami na światłach
http://auto.dziennik.pl/aktualnosci/art ... wonym.html
- ptk22
- 6 gwiazdek
A co mówią aktualnie przepisy, można przejechać na pomarańczowym? Bo u nas jest też jeden taki rejestrator. Jak byłem pod nim to właśnie zmieniło się na pomarańczowe, za mną jechało auto więc nie hamowałem gwałtownie tylko przejechałem. I teraz mogą mi wysłać fotkę?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Jest gdzieś jaka lista tych pułapek? Tak z ciekawości. Jestem absolutnie za - w Warszawie przejeżdżanie na czerwonym to jakaś plaga...
A w weekend po raz pierwszy miałem okazję przejechać się w miejscu, gdzie jest odcinkowy pomiar prędkości (okolice Mrągowa). NaviExpert (Nawigacja Play) o tym ostrzega.

A w weekend po raz pierwszy miałem okazję przejechać się w miejscu, gdzie jest odcinkowy pomiar prędkości (okolice Mrągowa). NaviExpert (Nawigacja Play) o tym ostrzega.
- ptk22
- 6 gwiazdek
Godlik, w naszym mieście jest tylko jedno takie urządzenie, bo tu praktycznie nikt na czerwonym nie przejeżdża - nawet na zielonym mało kto jedzie.
Urządzenie może i dobre, ale co jak jest taka sytuacja jak moja, że wjeżdżałem już na skrzyżowanie i zapaliło się pomarańczowe? Powinienem gwałtownie hamować i cofać? Do tej pory tylko raz miałem taki przypadek, wcześniej było tam zielone, lub zapalało się pomarańczowe w momencie gdy miałem szansę wyhamować.
Urządzenie może i dobre, ale co jak jest taka sytuacja jak moja, że wjeżdżałem już na skrzyżowanie i zapaliło się pomarańczowe? Powinienem gwałtownie hamować i cofać? Do tej pory tylko raz miałem taki przypadek, wcześniej było tam zielone, lub zapalało się pomarańczowe w momencie gdy miałem szansę wyhamować.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
- ptk22
- 6 gwiazdek
Konto usunięte, akurat w tym przypadku gdybym zahamował to moje subaru zamieniło by się w garaż z zaparkowanym z tyłu autem i ten garaż stał by na środku skrzyżowania.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Pomarańczowe to pomarańczowe, a nie czerwone :)
A z tym hamowaniem to jest tak, że ja kiedyś miałem taką sytuację, że koleś przede mną stanął dęba przed czerwonym. Ja też. Ale ten za mną już nie. Skończyło się skasowanym tyłem, przodem i 3 miechami bez fury. To już chyba wolę mandat... Teraz odruchowo zawsze obserwuję sytuację w lusterku.
Ale tak jak pisałem, w Warszawie rano jest z tym naprawdę duży problem. Zapala się żółte, czerwone, a kilku palantów jeszcze jedzie jak gdyby nigdy nic. Regularnie, codziennie, na kilku skrzyżowaniach po drodze do pracy.
A z tym hamowaniem to jest tak, że ja kiedyś miałem taką sytuację, że koleś przede mną stanął dęba przed czerwonym. Ja też. Ale ten za mną już nie. Skończyło się skasowanym tyłem, przodem i 3 miechami bez fury. To już chyba wolę mandat... Teraz odruchowo zawsze obserwuję sytuację w lusterku.
Ale tak jak pisałem, w Warszawie rano jest z tym naprawdę duży problem. Zapala się żółte, czerwone, a kilku palantów jeszcze jedzie jak gdyby nigdy nic. Regularnie, codziennie, na kilku skrzyżowaniach po drodze do pracy.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Godlik pisze: Ale tak jak pisałem, w Warszawie rano jest z tym naprawdę duży problem. Zapala się żółte, czerwone, a kilku palantów jeszcze jedzie jak gdyby nigdy nic. Regularnie, codziennie, na kilku skrzyżowaniach po drodze do pracy.
Wjeżdżanie na skrzyżowanie na czerwonym powinno być karane z całą surowością (choć biję się w piersi, parę razy mi się zdarzyło, na wyjątkowo krótkich pomarańczowych jak na predkość przelotową drogi

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nie wiem, czy o wszystkich. Ale na pewno o części z nich wie.Konto usunięte pisze:Wydaje mi się, że yanosik ostrzega przed pułapkami na światłach
Godlik pisze: Warszawie przejeżdżanie na czerwonym to jakaś plaga...
Mam identyczną obserwację - zresztą pamiętam, że już kiedyś o tym wspominałem tutaj.
Jak zacząłem w miarę regularnie do Warszawy przyjeżdżać to byłem wręcz zaszokowany skalą zjawiska. Nigdzie indziej czegoś podobnego nie spotykałem tak powszechnie. I nie mówię tu o gonieniu na późne żółte. Światła się zmieniają już na czerwone, a jadące samochody nawet nie próbują zwalniać, tylko iluś tam najzwyczajniej w świecie jedzie przez skrzyżowanie.

- ptk22
- 6 gwiazdek
W Albanii takie coś też jest standardem i jak się zatrzymasz na czerwonym to trąbią i patrzą na Ciebie jak Konto usunięte na słoikijarmaj pisze: Światła się zmieniają już na czerwone, a jadące samochody nawet nie próbują zwalniać, tylko iluś tam najzwyczajniej w świecie jedzie przez skrzyżowanie.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Domyślam się, że są kraje gdzie i tak się jeździ:ptk22 pisze:W Albanii takie coś też jest standardem i jak się zatrzymasz na czerwonym to trąbią i patrzą na Ciebie jak Konto usunięte na słoikijarmaj pisze: Światła się zmieniają już na czerwone, a jadące samochody nawet nie próbują zwalniać, tylko iluś tam najzwyczajniej w świecie jedzie przez skrzyżowanie.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=RavLjmWdMK4
Niemniej trochę inny krąg kulturowy i poziom rozwoju miałem tutaj na myśli.

- ptk22
- 6 gwiazdek
Styl jazdy w Albanii jest właśnie bardzo podobny do tego na filmie. Co ciekawe to trąbienie coś oznacza. Jest kilka rodzajów trąbienia i można się tego nauczyć. Coś jak u nas mruganie awaryjnymi w celu podziękowania.