WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
Re: WRX czy STI ???? Potrzebuję wsparcia... informacji ;-)
eMTi, zależy co chcesz osiągnąć itp. Bęben ma bardzo fajny setup na TMIC ale i sam TMIC drogi cały setup drogi.
Ale z tego co pamiętam, to bęben miał coś koło 350KM? Czytałem na forach zagranicznych, że okolice 370-380 na TMIC to maks i więcej wykręcić się prawie nie da..

pisałem to w kontekście tamtego, konkretnego setupu i ceny.Лукашэнка pisze: eMTi, najpierw pisałeś, że bajki, teraz piszesz, że kosmiczne pieniądze...
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi pisze: Ale z tego co pamiętam, to bęben miał coś koło 350KM? Czytałem na forach zagranicznych, że okolice 370-380 na TMIC to maks i więcej wykręcić się prawie nie da..
Mocno nieaktualne. Teraz ma 400/600.
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t= ... 0e96e42a32
wiedziałem, że coś grzebał na jesień, ale widać przestały mi przychodzić powiadomienia z tego wątku..
Ale nie jest tak, że za taką samą kasę większą moc wyciągnie się z FMIC? Albo inaczej - Uzyskanie takiej samej mocy na FMIC będzie tańsze i to wyraźnie?

Ale nie jest tak, że za taką samą kasę większą moc wyciągnie się z FMIC? Albo inaczej - Uzyskanie takiej samej mocy na FMIC będzie tańsze i to wyraźnie?
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
eMTi, moc na pewno tak, charakterystykę, reakcję na gaz itp. raczej nie.
Aż dziwne ,ze jeszcze nie pokazał się wyznawca evo i was nie uświadomił co można zrobić za tą kasę z evo 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Kruszyn, nie wywołuj Owoców z lasu

Czarownica prawdę Ci powie :D
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
wszystkich już chyba strollowałemKruszyn pisze: Aż dziwne ,ze jeszcze nie pokazał się wyznawca evo

o przylazła jedna cholera. Założyłeś już jakieś porządne audio do tego śmietnika żeby nie zejść z nudów?

owoc666 pisze: Ja tu cały czas czuwam.
A nie mówiłem

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Ktoś jeszcze pamięta o czym był ten temat 2 lata temu...? Autor coś kupił....?
Az, dokładnie o moc tylko mi chodziło, dzięki. Wiadomo, że w każdym pozostałym przypadku FMIC to lipa, chyba że do dragu 

cyqan pisze: Ktoś jeszcze pamięta o czym był ten temat 2 lata temu
potrzebował wsparcia chyba ktoś, informacji,...............no i dostał 75 stron

i nie tylko on! ja na ten przyklad tez sie sporo dowiedzialem i kupuje dyszla 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Pojemność silnika też chyba robi swoje (2.2 l wg treści ogłoszenia).eMTi pisze: Czytałem na forach zagranicznych, że okolice 370-380 na TMIC to maks i więcej wykręcić się prawie nie da..![]()
No widzę, że Inquiz ma już pierwszego konkurenta do tego wozu...So What! pisze:Pojemność silnika też chyba robi swoje (2.2 l wg treści ogłoszenia).

Alan, Alan, Alan! pisze: o przylazła jedna cholera. Założyłeś już jakieś porządne audio do tego śmietnika żeby nie zejść z nudów?
Lepiej umów się profilaktycznie na panewki

411KM @ 575Nm
lepiej panewki niż dyfer 

Nie chcę prowadzić kolejnej głupiej dyskusji, ale co się dzieje z dyfrem w evo więcej niż w każdym aucie? Szczególnie w evo z pasywnym?

411KM @ 575Nm
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
dużo głupich dyskusji prowadzisz?owoc666 pisze: Nie chcę prowadzić kolejnej głupiej dyskusji

że tak applofanbojsko pojadę. Zazdrościsz, bo Cię nie staćowoc666 pisze: Lepiej umów się profilaktycznie na panewki .

Azrael pisze:
eMTi, moc na pewno tak, charakterystykę, reakcję na gaz itp. raczej nie.
tutaj bym mocno polemizował...
eMTi pisze: Az, dokładnie o moc tylko mi chodziło, dzięki. Wiadomo, że w każdym pozostałym przypadku FMIC to lipa,
też tak kiedyś myślałem

projekt "Huragan" Carlos - 440/585

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
owoc666 pisze:ale co się dzieje z dyfrem w evo więcej niż w każdym aucie? Szczególnie w evo z pasywnym?
W Evo10 ponoć tylny dyfer masowo pada, luzy jakieś się robią czy coś.

Pasywne chyba nie są zbyt popularne, nie? Przecież z nim nie ma tego całego ESP, czy innej kontroli trakcji, jak tym jeździć?

Bo to że w dziesiątce profilaktycznie trzeba na dzień dobry korby w silniku zmieniać, bo gną się jak z plasteliny, że jakieś sworznie z centralnego dyfra wylatają i cały dyfer potrafią rozwalić, że pompy sprzęgła trzeba na inne wymieniać, to przecież normalne. Ot taki profilaktyczny remont kapitalny silnika i napędów za pewnie jakieś 10tyś zł, żeby jeździć się dało

Nie chcę tutaj bronić nikogo/niczego, ale korby to z tego co wiem 2008 rok USA, o tych dyfrach nie wiem - profilaktycznie chciałem pasywny, skręcony na 5kg myślę, że daje więcej frajdy niż ta elektronika.jarmaj pisze:
Bo to że w dziesiątce profilaktycznie trzeba na dzień dobry korby w silniku zmieniać, bo gną się jak z plasteliny, że jakieś sworznie z centralnego dyfra wylatają i cały dyfer potrafią rozwalić, że pompy sprzęgła trzeba na inne wymieniać, to przecież normalne. Ot taki profilaktyczny remont kapitalny silnika i napędów za pewnie jakieś 10tyś zł, żeby jeździć się dało

411KM @ 575Nm