Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
-
ForekXT
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
inquiz pisze:Jedna jaskółka wiosny nie czyni ale to bardzo dobra wiadomość, też trafiła mi się taka próba wymuszenia przez dociskanie nieoznakowanym ale się w porę zorientowałem.
Też tak kiedyś miałem. Podjeżdżali rozpędem bardzo blisko, odpuszczali na trochę i potem znowu siedzieli na zderzaku.
Aż mnie korciło żeby ostro dać po heblach
inquiz pisze:A przy okazji, chyba widać brak przychodów z fotoradarów bo straż wiejska zrobiła się aktywna w nietypowych miejscach. Zarządca nasyła i pół bloku dostało wezwanie za parkowanie za B1
A D52 jest? A jeżeli jest to czy ma z tyłu naklejkę legalizacji? Bo jak nie nie ma to jest to kawał blachy ustawiony przez osobę nieuprawnioną a nie znak drogowy.
ForekXT
-
Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
-
Polubił:
130 razy
-
Polubione posty:
365 razy
ForekXT pisze:
Też tak kiedyś miałem. Podjeżdżali rozpędem bardzo blisko, odpuszczali na trochę i potem znowu siedzieli na zderzaku.
Aż mnie korciło żeby ostro dać po heblach
Czasami tak mam i zwykle zapalam jedynie światła stop lewą nogą. Pomaga, jak jakiś bardziej napalony to siwy dym w lusterku.
W Bielawie, gliniarze swego czasu tak poduszczali. Mieli jakiegoś czerwonego punciaka czy coś koło tego.
Alan, Alan, Alan!
-
FUX
- 6 gwiazdek
- Auto: jeżdżące
-
Polubił:
238 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Przez CB czasami zapytam: na czym polega wiara tego z tyłu, że jego hamulce sa skuteczniejsze od moich. Działa, jeżeli ma CB. Włączone.
FUX
-
inquiz
- 6 gwiazdek
- Auto: pojazd wolnobieżny
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
ForekXT pisze:
A D52 jest? A jeżeli jest to czy ma z tyłu naklejkę legalizacji? Bo jak nie nie ma to jest to kawał blachy ustawiony przez osobę nieuprawnioną a nie znak drogowy.
nigdy nie zwracałem uwagi na jakiekolwiek naklejki, to jest widoczne? można też sprawdzić w jakiś sposób, czy taki znak jest postawiony zgodnie z przepisami i uzgodnieniami?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
WRC fan
- Moderator
-
Polubił:
8 razy
-
Polubione posty:
10 razy
Egzotyczne wyjazdy służbowe, premie, drogie gadżety elektroniczne – tak rządził się w Głównym Inspektoracie Transportu Drogowego gen. Tomasz Połeć (47 l.). Fakt dotarł do pierwszych ustaleń audytu, który trwa właśnie w tej instytucji. Nasi rozmówcy związani z resortem infrastruktury twierdzą, że zakończy się on zawiadomieniami do prokuratury!
(...)
Ostatnie zakupy GITD:
1. Trzy symulatory do gier Play Max – 4615 zł
To fotel do wirtualnych wyścigów.
2. Trzy moduły przekładni biegów – 958 zł
Gracz przerzuca biegi jak w samochodzie rajdowym
3. Trzy kierownice firmy Logitech – 6135 zł
Kręci się nią, jak w prawdziwym aucie
4. Sześć gier F1 i WRC – 1794 zł
To rajdowe gry wyścigowe
5. Trzy konsole PlayStation 4 – 6749 zł
Najnowsze konsole do gier firmy Sony
http://www.fakt.pl/politycy/tomasz-pole ... 11350.html
Kurtyna

WRC fan
-
Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
-
Polubił:
249 razy
-
Polubione posty:
532 razy
Nie kupili telewizorów wiec nie pograli sobie ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
200 razy
inquiz pisze:
straż wiejska zrobiła się aktywna w nietypowych miejscach.
Potwierdzam, dziś na Pruszkowskiej ciężko było znaleźć auto bez mandatu za wycieraczką (łącznie kilkadziesiąt aut). Wszystko za niezastosowanie się do znaku T30a

"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Dzisiaj 'sępy' czatowały wieczorem wokół szkoły na Gubinowskiej. O 19 rozpoczęły się w całej szkole zebrania, wcześniej była Rada Rodziców, więc mieli żniwa...

Godlik
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
238 razy
-
Polubione posty:
350 razy
A nie wystarczyło przyjechać prędzej lub zaparkować 300m dalej...

FUX
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Przywiozłem żonę i pojechałem po dzieci

Godlik
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
238 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Ja do szkoły chodziłem pieszo.

FUX
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
WRC fan pisze:
Egzotyczne wyjazdy służbowe, premie, drogie gadżety elektroniczne – tak rządził się w Głównym Inspektoracie Transportu Drogowego gen. Tomasz Połeć (47 l.). Fakt dotarł do pierwszych ustaleń audytu, który trwa właśnie w tej instytucji. Nasi rozmówcy związani z resortem infrastruktury twierdzą, że zakończy się on zawiadomieniami do prokuratury!
(...)
Ostatnie zakupy GITD:
1. Trzy symulatory do gier Play Max – 4615 zł
To fotel do wirtualnych wyścigów.
2. Trzy moduły przekładni biegów – 958 zł
Gracz przerzuca biegi jak w samochodzie rajdowym
3. Trzy kierownice firmy Logitech – 6135 zł
Kręci się nią, jak w prawdziwym aucie
4. Sześć gier F1 i WRC – 1794 zł
To rajdowe gry wyścigowe
5. Trzy konsole PlayStation 4 – 6749 zł
Najnowsze konsole do gier firmy Sony
http://www.fakt.pl/politycy/tomasz-pole ... 11350.html
Kurtyna

Ktoś policzył, że przepłacili za PlayStation 4
http://gry.onet.pl/general-tomasz-polec ... kow/dxln7t
W to, że "generał grał w pracy niemal bez przerwy", to raczej trudno uwierzyć, nikt nie robi takich głupot
Konto usunięte
-
inquiz
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
No i przyszło pismo od straży wiejskiej, szybcy się zrobili. Standardowo wskazanie albo 100 zł. Oczywiście na stronie A4 brak w pouczeniach, że można odmówić oskarżenia osoby najbliższej.
100 nie majątek ale korci, aby odmówić składania zeznań. Niech ustalają sobie faktycznego sprawcę jak im się moce przerobowe zwiększyły z braku fotoradarów.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
inquiz, wywal świstek do śmietnika i zapomnij. Może jeszcze raz, dwa razy przyślą go ponownie, aż w końcu sprawa zdechnie.
jarmaj
-
inquiz
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
jarmaj, oj różnie bywa. z opłatą dodatkową za zajęcie pasa czekali praktycznie do końca okresu przedawnienia aż przyszła. traktuję to trochę sportowo i ciekaw jestem czy ktoś poszedł w tym kierunku.
citan, przetestuję w wolnej chwili ale na lipnych danych, podawanie kompletu danych w takim formularzu to zbytnia otwartość jak dla mnie.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
14 razy
-
Polubione posty:
19 razy
Uważaj z tym ignorowaniem bo zmieniły się przepisy i mogą nałożyć na Ciebie karę. Ale lepiej żeby prawnicy potwierdzili
Ja ostatnio po roku wygrałem z nimi, ale nawet przylazili do mnie do biura żeby mi wręczyć wezwanie (potencjalny mandat - też 100zl)
Konto usunięte
-
inquiz
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
421 razy
-
Polubione posty:
361 razy
Konto usunięte pisze:
Uważaj z tym ignorowaniem bo zmieniły się przepisy i mogą nałożyć na Ciebie karę. Ale lepiej żeby prawnicy potwierdzili
pismo odebrałem bo i tak by zostało uznane za doręczone. a co dalej się zobaczy ;)
Konto usunięte pisze:
potencjalny mandat - też 100zl
statystycznie taką kwotę większość woli zapłacić i mieć problem z głowy, ja ze względu na okoliczności dodatkowe nie zamierzam poddać się bez walki.
Živela Jugoslavija!
inquiz
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
-
Polubił:
83 razy
-
Polubione posty:
443 razy
inquiz pisze: statystycznie
Statystyka jest tu po Twojej stronie. Najczęściej szczurom miejskim nie udaje się nic wskórać.

jarmaj
-
ForekXT
- 0 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
inquiz pisze:No i przyszło pismo od straży wiejskiej, szybcy się zrobili. Standardowo wskazanie albo 100 zł. Oczywiście na stronie A4 brak w pouczeniach, że można odmówić oskarżenia osoby najbliższej.
100 nie majątek ale korci, aby odmówić składania zeznań. Niech ustalają sobie faktycznego sprawcę jak im się moce przerobowe zwiększyły z braku fotoradarów.
Wyrzuć do śmieci. Od początku roku strażacy utracili uprawnienia oskarżyciela publicznego w sprawach fotoradarowych.
Co najwyżej mogliby zdjęcie przekazać policji ale, że nie mają w tym żadnego interesu więc też do śmieci wyrzucą.
inquiz pisze: pismo odebrałem bo i tak by zostało uznane za doręczone. a co dalej się zobaczy ;)
Fikcję doręczenia po podwójnym awizowaniu stosuje się tylko dla pism sądowych a nie pozaprocesowych od strażaków.
ForekXT
-
rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
-
Polubił:
129 razy
-
Polubione posty:
200 razy
ForekXT pisze:
Wyrzuć do śmieci. Od początku roku strażacy utracili uprawnienia oskarżyciela publicznego w sprawach fotoradarowych.
Ale w tym przypadku chodzi chyba o parkowanie za B1.
"
Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller -

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak
-
Gootek
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
Kilka dni temu otrzymałem z Niemiec pismo z załączonym zdjęciem wykonanym przez fotoradar na autostradzie, około 2 tygodnie temu. Wszystko napisane ładną polszczyzną.
W piśmie przedstawiono propozycją przyjęcia mandatu w wysokości 30 Euro, oraz opisano procedurę, jeśli mandatu nie zechcę przyjąć.
No cóż. Mandat przyjąłem i kasę przelałem we wskazanym terminie na niemieckie konto.
A piszę o tym w celu przestrogi.
Bo w ubiegłych latach niejednokrotnie zdarzało mi się zobaczyć błysk lampy niemieckiego fotoradaru, ale nigdy jeszcze nic z tego nie wynikało.
Gootek
-
Gootek
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
2 razy
Konto usunięte pisze:Лукашэнка, jakie przekroczenie kosztuje 30EUR?
118 na 100
Gootek
-
FUX
- 6 gwiazdek
-
Polubił:
238 razy
-
Polubione posty:
350 razy
Podobnie w Austrii płaciłem na autobanie. Ograniczenie koło jakigoś krótkiego tunelu.
FUX