Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Re: Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory

Post 2 maja 2010, o 17:05

j33mbo pisze: jestem PiSiorem,
fajnie że będziesz na ofrołdzie bo jeszcze nie widziałem z bliska zadeklarowanego PiSiora :mrgreen:

sami ukryci lub niesmiali wszędzie :-)
Arno pisze: mafi ma rację.
niestety będzie to właśnie ten prezydent
niech żyje.
odżīje wtedy patriotyczne nastawienie do europy i rasiji.
no i trzeba sie solidarnie bedzie dzielic z biednymi podatkami.

słaby ten utwór ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 2 maja 2010, o 17:16

esilon pisze: bo jeszcze nie widziałem z bliska zadeklarowanego PiSiora

Ja widziałem, jest O.K. :thumb:

Arno proszę, nie smuć, będzie git, zobaczysz niedowiarku :-)

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Wczoraj piłem alkohol z 63 letnim Polakiem - Kanadyjczykiem (od 30 lat żyje w Kanadzie) i wiara wróciła, nie spodziewałem się, że nawet zza Wielką Wodą są tak rozsądnie myślący Nasi. Alleluja i do przodu - cytując Mistrza :-)
Brak podpisu.

maf1
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Impreza 2,0GX (czarna!!!)

Post 2 maja 2010, o 18:18

Grzesiek_67 pisze:
Wczoraj piłem alkohol z 63 letnim Polakiem - Kanadyjczykiem (od 30 lat żyje w Kanadzie) i wiara wróciła, nie spodziewałem się, że nawet zza Wielką Wodą są tak rozsądnie myślący Nasi. Alleluja i do przodu - cytując Mistrza :-)
No tak! Ja piję alkohol samotnie (czyżbym był alkoholikiem?) ale mając 56 lat w Polsce nie mam juz tej wiary. Może 63 letni Polak-Kanadyjczyk ma taką wiarę dla tego, że od 30 lat jest poza tym ...nie wiem jak to nazwać...?
Bądź dobrej myśli Grzesiu :thumb:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 10 maja 2010, o 22:19

Polska to być bardzo dziwny kraj .
Chyba się starzeję , jak sobie pomyślę iż na takiego Kaczyńskiego lub Leppera głosują moi sąsiedzi , znane nieroby , całe swe popaprane życie będący na zasiłku to mnie qrw... szlak trafia .
Wszyscy musimy takich typów utrzymywać , a Oni pełny luzik , piwko , a co tam przecież opieka da mi na węgiel , dzieci chodzą głodne a co tam przecież opieka da mi na ich obiady, dla moich malutkich dzieciaczków , po co ja mam się ścierać i pracować .
No mają ich chyba z pięcioro , nawet ich nie rozpoznaję , a co kochane dzieciaczki robią a no pełna demolka podwórka , a gdzie są ich wspaniali opiekunowie a no na piwku i Ja mam ich qrw.. utrzymywać . Na to płacę podatki ! No szlak mnie trafia .
Co to jest ,że koleś który kradnie na lewo i prawo ma prawo do mieszkania komunalnego ! A wynocha na bruk jak kąsasz rękę która Cię karmi to precz .
W wielu poglądach zgadzam się z Korwinem - tych z opieki to powinni wsadzać do pierdla za szastanie Naszymi pieniędzmi .
W piątek postawiłem auto na ulicy , córka sąsiadki akurat przyjechała i niefortunnie postawiła auto , a spoko luz .
Pierwsza w nocy jeszcze nie śpimy i co nagle hałasy na ulicy i widzę jak idzie dwóch smrodów i kopią po kolei auta , dwadzieścia metrów przed moim stoi pasek i już po chwili nie ma lusterka .
Moje oczęta widzą jak ten gnój dobiega prawie do mojego Skalaxika i chce kopnąć w drzwi i lusterko . Gdyby nie szybka interwencja to już było by po lustereczku .
No zabić , dobrze ,że nie mam pozwolenia na broń bo bym się nie wahał .
I jak tu nie być za ograniczeniem praw obywatelskich , gdzie są do cholery Ci wspaniali rodzice co doją to państwo z każdego grosza . Gdzie to wychowanie , jak to możliwe ,że gnoje po 16 lat włóczą się o pierwszej w nocy . No do diabła wprowadził bym godzinę policyjną dla takich szczyli .
A do tego jeszcze takiemu nic nie zrobisz bo nie pełnoletni .
Prawo nasze w tych sprawach jest ułomne nawet nie, jest bezradne i do qrw...nędzy dla kogo jest one napisane. Dla normalnych obywateli którzy płacą te cholerne unijne komunistyczne podatki !

No dobra już mi ciśnienie zeszło :arrow: No Moi Kochani Wyborcy Głosujcie na Mnie czyli Pitera 35 :mrgreen:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 22:24

drogi mój Piotrze, skoro tak kradną, to powiedz mi ile razy złożyłeś w tym temacie skargę (no niech będzie - DONOS) na nich?
myślisz, że jak głosowali by na kogo innego to coś by zmieniło przez same wybory? takie sprawy trzeba raczej piętnować od dołu

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 22:28

j33mbo, a myślisz ,że nie dzwonię i nie zwracam uwagi . Już im ostatnio powiedziałem iż jak to się nie zmieni to mają policję i kuratora murowanego .
A na tych gnoi z nocnego incydentu to od razu zadzwoniłem na POLICE , przyjechali szybko ale niestety nici . Już czmychneli w swoje zapyziałe, śmierdzące rejony gdzie nie dochodzi światło słoneczne .

j33mbo
5 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 22:30

źle się zrozumieliśmy, mi nie chodziło o zaskarżanie zakłócania porządku, tylko o zgłaszanie służbom, które ich dofinansowują, że wcale nie wiedzie im się tak źle, żeby trzeba było ich wspomagać

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 22:32

j33mbo pisze: myślisz, że jak głosowali by na kogo innego to coś by zmieniło przez same wybory
j33mbo, w tym Naszym dziwnym Kraju nie ma polityków odważnych którzy by zrobili porządki z takimi podstawami . Nie bo się boją , bo u Nas się tylko liczy dziś nie jutro .
j33mbo, Ty zdajesz sobie sprawę ile ty musisz spłodzić dzieci by to moje jak i twoje sąsiedztwo zrównoważyć .

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 10 maja 2010, o 22:37

Piter 35 pisze:j33mbo, Ty zdajesz sobie sprawę ile ty musisz spłodzić dzieci by to moje jak i twoje sąsiedztwo zrównoważyć .
To Ty nie marudź na forum, tylko się bierz do roboty, bo na Twoją emeryturę będą musiały pracować dzieci sąsiada. ;-)
czarne jest piękne...

j33mbo
5 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 22:37

Piter 35 pisze: j33mbo, Ty zdajesz sobie sprawę ile ty musisz spłodzić dzieci by to moje jak i twoje sąsiedztwo zrównoważyć .
do dzieła zatem? ;-)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 10 maja 2010, o 23:17

a właśnie, ja teraz jestem, że tak się wyrażę poprawnie, zawodowo osierocony :mrgreen:

ale mogę dzieci narobić jakby co :mrgreen:

Piter 35, socjal sam w sobie nie jest zły, źli są ludzie ;-) W szczególności myślę, że powinno być kontrolowane kto, co i jak to wykorzystuje. Nie potrzeba tutaj wielkich rachunkowości prowadzić, wystarczy raz na miesiąc losowo wpaść z wizytą. Tylko z drugiej strony co zrobisz jak zastaniesz naprutych starych i dwójke głodnych dzieci? Zabrać socjal, zmusić do pracy, zabrać dzieci?

Moim zdaniem powinno się zamienić socjal na wynagrodzenie za pracę na jakieś cele. Choćby i godzinka dziennie. Mówimy oczywiście o patologii, a nie np. niepełnosprawnych.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 23:25

remek pisze: zabrać dzieci?
Dzieci bym na pewno zabrał , bo nic dobrego w takim środowisku z nich nie wyrośnie.
remek pisze: Zabrać socjal
Po dwóch lub trzech odrzuconych propozycjach pracy to na pewno bym zabrał .
remek pisze: socjal sam w sobie nie jest zły
Tak nie jest zły ale jak napisałeś tylko dla ludzi którzy tego naprawdę potrzebują czyli chorzy , słabo wykształceni ale starający się , wychowujący te biedne dzieci . Pracujący w miarę swych możliwości, coś po prostu robiący.
W takim wypadku warto takim ludziom pomagać , bo się starają ale im nie starcza może na wydatki na dzieci lub inne potrzeby .

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 10 maja 2010, o 23:29

Piter 35 pisze: Dzieci bym na pewno zabrał , bo nic dobrego w takim środowisku z nich nie wyrośnie.
dom dziecka wcale może nie okazać się lepszy. Patologia rodzi się z biedy. Po 18 roku zycia takie dzieci mają utrudniony start. Wiesz jak jest.
Piter 35 pisze: Po dwóch lub trzech odrzuconych propozycjach pracy to na pewno bym zabrał .
to zaczną kraść.

BTW ja tam kapitalista jestem ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 13 maja 2010, o 18:11

j33mbo pisze:źle się zrozumieliśmy, mi nie chodziło o zaskarżanie zakłócania porządku, tylko o zgłaszanie służbom, które ich dofinansowują, że wcale nie wiedzie im się tak źle, żeby trzeba było ich wspomagać
Ciekawe jak Ty to sobie wyobrażasz ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 08:22

Konto usunięte pisze: Ciekawe jak Ty to sobie wyobrażasz

kradzież mediów można zgłosić sprzedawcom tychże,
oszukiwanie MOPSu również (pomoc jest przyznawana na podstawie wywiadu środowiskowego, który uwzględnia opinie sąsiadów, rzeczywisty stan majątkowy)
gorzej jest z dopłatami rodzinnymi, bo te są przyznawane tylko na podstawie dochodów,

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 14 maja 2010, o 11:48

j33mbo pisze: gorzej jest z dopłatami rodzinnymi, bo te są przyznawane tylko na podstawie dochodów,

Niniejszym informuję, że mój sąsiad Stanisław Malinowski nie jest wcale taki biedy za jakiego się uważa. Jego dzieci chodzą w lepszych ubraniach niż moje, on jeździ markowym samochodem i w dodatku stać go na kochankę. Wieczorne libacje alkoholowe świadczą o tym, że przyznana mu pomoc społeczna jest zbyt wysoka.

- z poważaniem
Życzliwy

j33mbo
5 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 11:54

nie wiem co w tym śmiesznego, przecież nie okrada nikogo innego tylko ciebie

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 14 maja 2010, o 14:05

a ja chciałem w tem wontku i wtem wpisie pochwalić PiS.

za REWELACYJNE rozprowadzanie p. Jarosława. połączenie oficjalnego obrazu zasmuconego starszego pana po przejściach z nie mającą chyba precedensu (pod względem agresji) kampanią w TVP -> brawo, brawo i jeszcze raz brawo.

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 14 maja 2010, o 14:25

fakt, że wygląda to na nieźle przemyślaną i skoordynowaną kampanię. Może młodzi doszli do głosu :roll:
Ale czy przyniesie skutek się okaże w wyborach. To nieprzebieranie w środkach może też zmobilizować tych, którzy normalnie by odpuścili głosowanie. Trochę jak podczas ostatnich wyborów do sejmu.
Na PiS głusują fanatycy :mrgreen: . Oni zawsze pójdą. I na wakacje nie jeżdżą... :lol:

j33mbo
5 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:00

minimus pisze: Na PiS głusują fanatycy . Oni zawsze pójdą. I na wakacje nie jeżdżą...
jeżdzą, ale urlop planują w uzgodnieniu z PKW :-p

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 14 maja 2010, o 16:36

remek pisze:
Piter 35 pisze:Po dwóch lub trzech odrzuconych propozycjach pracy to na pewno bym zabrał .
to zaczną kraść.
To wtedy ich zamknąć. A żeby nie trzeba było ich w tym pierdlu utrzymywać, to zagonić do jakiejś roboty. Może być kamieniołom. :->

Mnie też szlag trafia, że muszę płacić z własnej kieszeni takim pasożytom. Jak dla mnie, jak nie chce iść do zaproponowanej pracy, to jak wyżej.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 16:45

jarmaj, dziękuję Jarek iż mnie popierasz . Uważam iż nasze państwo a właściwie cała Unia jest zbyt opiekuńcza i nie chodzi mi taki dziki zachód lecz o zmuszenie ludzi do pracy o szacunek do cudzej własności i o szacunek do tego co nie jest twoje lecz jest powierzone ( np: mieszkania komunalne ) a obecnie co mamy :?: Rozpierduchę w budynkach komunalnych i nie mówię o elewacjach i dachach :idea: .

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 14 maja 2010, o 18:36

Piter 35 pisze: jarmaj, dziękuję Jarek iż mnie popierasz
ale ja też Cię popieram :mrgreen: tylko to nie ma nic wspólnego z tzw. życiem :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 14 maja 2010, o 18:48

jarmaj pisze: zagonić do jakiejś roboty

miałem ostatnio przyjemnośc z kilkoma młodymi "chetnymi " do pracy średnio wymagającej,

upraszczając ich podejście wyglada tak: duzo kasy dajcie na dzińdybry a ja spróbuje popracować :roll:

a ja gupek zawsze myslałem, że najpierw trzeba zapierdalać a potem "domagać" się uznania ( najlepiej finansowego :-) )jeżeli pracodawca sam nie wykona pierwszego ruchu

teraz pierwszy ruch pracodawcy to jest: żegnam :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 14 maja 2010, o 18:56

esilon, tu "zagonienie do roboty" odnosiło się do prac więźniów. Czyli idzie sobie towarzystwo pospinane łańcuchem, dostaje kilofy i wyrąbuje nimi coś pod budowę autostrady na przykład.

ODPOWIEDZ