Wredne puszki
Re: Fotoradary
Podobno po wale miedzyszyńskim i okolicach lata juz cayen z nagrywarką 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Pewnie maja blu-rayaKruszyn pisze: cayen z nagrywarką

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Skąd Ty wiesz takie rzeczyPiter 35 pisze:Pewnie maja blu-rayaKruszyn pisze: cayen z nagrywarką

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Chloru pisze:Było? http://www.yanosik.org/pojazdy-nieoznakowane/
Czujnym trzeba byc... matko, taka jazda potem to niemal jak akcja wywiadu i kontrwywiadu :)
Jacek "AMI" Rudowski
Mocno nieaktualne, albo niechlujne...Chloru pisze:Było? http://www.yanosik.org/pojazdy-nieoznakowane/
A gdzie grafitowe vento na tablicach POS ?

Dolce far niente 

Kolega ledwo uszedł bez mandatu
ale on zawsze ma farta

uwaga Uwaga uwaga
Na Wislostradzie i Na Sobieskiego w warszawie staja policjanciz nowymi radarami laserowymi i stoja
NA KLADKACH. Namierzaja cie i zatrzymuja cie inni ulice dalej.
Na Wislostradzie i Na Sobieskiego w warszawie staja policjanciz nowymi radarami laserowymi i stoja
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Muszą mieć niezły ubaw tak sobie namierzając kolejne ofiary. O! zobacz, Pan w Mercedesie, stuknij go Rysiek, stuknij
Hm, a to nie jest tak, że oni muszą w określonym czasie od pomiaru zaprezentować jego wyniki zatrzymanemu?
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
I z łapy celują w samochody z odległości kilkuset metrów? A jak mu łapa zadrży, to zmierzy tego obok? Na całym świecie jest chryja o to, że LIDAR-ów należy używać tylko na statywie, ale nasi superherosi są najlepsi. Pewnie wieczorami dużo piją, żeby uzyskać właściwą stabilność ręki.Arno pisze:uwaga Uwaga uwaga
Z innej beczki: wczoraj jeden z naszych znajomych, po sporej popijawie dnia poprzedniego, chciał sprawdzić czy może już wsiąść za kółko. Podjechaliśmy do siedziby drogówki, kolega poszedł poprosić o sprawdzenie poziomu alko. Został odesłany do miejskiej wytrzeźwiałki lub na pogotowie, bo Polucja takich rzeczy nie robi (znaczy robi, ale wtedy gdy jest okazja do zarobku, wytrzeźwiałka zresztą też nie, chyba że ,,półprywatnie'' [*]). Dostał te dwa adresy na kartce z recyklingu, na której, na odwrocie, były fragmenty wydrukowanych notatek służbowych. Ze wszystkimi ciekawymi danymi: nazwiska, adresy, nr-y dowodów, pesele, nr-y rejestracyjne.
I jeszcze coś. W wytrzeźwiałce pan polucjant, słysząc że kolega przyszedł sobie zmierzyć, rzuca dowcip w stylu ,,to trzeba sobie kupić własny alkotest''. Na to ktoś z obsługi wytrzeźwiałki odpala, że jego kolega kupił: drogi, certyfikowany i cały z peweksu. Po teście na kliencie izby wyszło, że drogi, certyfikowany i cały z peweksu myli się tylko o jeden promil w stosunku do sprzętu na wyposażeniu izby.
r.
[*] -- na sprzęcie firmy, ale kasa idzie do kieszeni pielęgniarza :)
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
A mnie w maju wkurzyła akcja z fotoradarem: jechałem z Wawki ósemką (drogą, nie Miśkiem
) tak 110-120 km/h i zawsze sobie zwalniałem przed 70-tkami przed skrzyżowaniami, ale na jednym ze skrzyżowań mi błysnęło i 6 tygodni później dostałem fotkę - 101 km/h na 70-tce
mocno się zdziwiłem bo na 90% jestem pewny, że tak szybko nie jechałem, po prostu widząc z daleka na prostej drodze 70-tkę puszczałem sobie gaz i przy znaku miałem nie więcej niż 85-90 km/h (licznikowe) więc skąd nagle 101 (czyli pewnie ok. 110-115 na liczniku) ??? Zacząłęm podejrzewać, że fotoradar wykorzystał swój duży zasięg i zmierzył mi prędkość na dużo przed znakiem gdzie rzeczywiście tyle jechałem a fotkę cyknął przed skrzyżowaniem
co o tym myślicie??? jest to możliwe?

A porównywał na tym?ky pisze: Z innej beczki: wczoraj jeden z naszych znajomych, po sporej popijawie dnia poprzedniego, chciał sprawdzić czy może już wsiąść za kółko. Podjechaliśmy do siedziby drogówki, kolega poszedł poprosić o sprawdzenie poziomu alko. Został odesłany do miejskiej wytrzeźwiałki lub na pogotowie, bo Polucja takich rzeczy nie robi (znaczy robi, ale wtedy gdy jest okazja do zarobku, wytrzeźwiałka zresztą też nie, chyba że ,,półprywatnie'' [*]). Dostał te dwa adresy na kartce z recyklingu, na której, na odwrocie, były fragmenty wydrukowanych notatek służbowych. Ze wszystkimi ciekawymi danymi: nazwiska, adresy, nr-y dowodów, pesele, nr-y rejestracyjne.
I jeszcze coś. W wytrzeźwiałce pan polucjant, słysząc że kolega przyszedł sobie zmierzyć, rzuca dowcip w stylu ,,to trzeba sobie kupić własny alkotest''. Na to ktoś z obsługi wytrzeźwiałki odpala, że jego kolega kupił: drogi, certyfikowany i cały z peweksu. Po teście na kliencie izby wyszło, że drogi, certyfikowany i cały z peweksu myli się tylko o jeden promil w stosunku do sprzętu na wyposażeniu izby.
http://www.alkomat.com.pl/index.php?act=alkomat
Ma ktoś jakies doświadczenia we wiarygodności TEGO?
Dolce far niente 

Kit wychodzina to ,że po wypiciu 1,5 litra w pięć godzin mogę wsiąść do auta po 25 godzinach
.Wątpię bardzo ,że to możliwe 

Paweł_BB pisze:A mnie w maju wkurzyła akcja z fotoradarem: jechałem z Wawki ósemką (drogą, nie Miśkiem) tak 110-120 km/h i zawsze sobie zwalniałem przed 70-tkami przed skrzyżowaniami, ale na jednym ze skrzyżowań mi błysnęło i 6 tygodni później dostałem fotkę - 101 km/h na 70-tce
mocno się zdziwiłem bo na 90% jestem pewny, że tak szybko nie jechałem, po prostu widząc z daleka na prostej drodze 70-tkę puszczałem sobie gaz i przy znaku miałem nie więcej niż 85-90 km/h (licznikowe) więc skąd nagle 101 (czyli pewnie ok. 110-115 na liczniku) ??? Zacząłęm podejrzewać, że fotoradar wykorzystał swój duży zasięg i zmierzył mi prędkość na dużo przed znakiem gdzie rzeczywiście tyle jechałem a fotkę cyknął przed skrzyżowaniem
co o tym myślicie??? jest to możliwe?
Jezeli w czesci za Piotrkowem, to nie jest mozliwe - zawsze jade +15/+20 (od paru metrow za ograniczeniem, wczesniej ile diesel pozwoli) i nie mam fotek. Za to ostatnia raza, gdzies w okolicach Sycowa, chyba cos mi blysnal fotoradar, a mialem licznikowe 80 na znakowym 70.
g.
To było zdaje się w Radomsku.gruby pisze:Jezeli w czesci za Piotrkowem, to nie jest mozliwe
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... kiera.html
A jednak duch w narodzie nie ginie ;)
Tylko ta "czarna stopa" troche musi jeszcze potrenowac, zeby mniej sladow zostawiac ;)
A jednak duch w narodzie nie ginie ;)
Tylko ta "czarna stopa" troche musi jeszcze potrenowac, zeby mniej sladow zostawiac ;)
Jacek "AMI" Rudowski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
No to skończyło się rumakowanie... Se podojeżdżam do pracy
Za http://www.motofakty.pl/artykul/kamery_ ... dkosc.html

Za http://www.motofakty.pl/artykul/kamery_ ... dkosc.html
Policja może mieć nowy sposób na kierowców jeżdżących zbyt szybko. Trwają właśnie testy systemu, który potrafi m.in. nagrywać samochody i zliczać średnią prędkość aut. Jeśli okaże się ona za duża, kierowcy będzie groził mandat.
W ramach projektu Connect na odcinku ok. 60 km dróg krajowych nr 7 (do Krakowa), 8 (kierunek Tomaszów Mazowiecki) i 50 (obwodnica Mszczonowa) w województwie mazowieckim zamontowano kamery na specjalnych rusztowaniach w formie bramek.
W momencie gdy samochód mija bramkę, jest nagrywany, a system rozpoznaje tablicę rejestracyjną auta i na tej podstawie możliwe jest wskazanie właściciela pojazdu. Kolejne kamery znajdują się kilka kilometrów dalej i ponownie rejestrują auto. Następnie system sprawdza czas, w jakim samochód pokonał dany odcinek i wylicza średnią prędkość. Jeśli jest ona większa od maksymalnej dozwolonej prędkości na danym odcinku (np. 112 km/h przy ograniczeniu do 90 km/h), kierowca może spodziewać się mandatu.
Tego typu rozwiązania stosowane są m.in. przez Szwajcarów i Austriaków na autostradach i w tunelach, a przez Niemców i Brytyjczyków na wybranych drogach. W Polsce odbyły się kiedyś próby systemu kamer zliczającego średnią prędkość na jednym z warszawskich mostów, ale póki co nie został on wprowadzony do użytku.
Na razie system Connect jest tylko testowany przez Generalną Dyrekcję Dróg Krajowych i Autostrad. Głównym zadaniem systemu jest zapewnienie bezpieczeństwa i płynności ruchu. Chodzi m.in. o przewidywanie zmian (załamań) pogody i przeciwdziałanie ich skutkom, organizowanie akcji zimowego utrzymania dróg z wystarczającym wyprzedzeniem i ostrzeganie przed niebezpiecznymi sytuacjami takimi jak: zatory, mgła, gołoledź, boczny wiatr, wypadki czy roboty drogowe.
System pozwoli też na informowanie podróżnych o prognozowanym czasie przejazdu przez konkretne odcinki z uwzględnieniem ewentualnych korków oraz na regulowanie płynności jazdy poprzez sugerowanie prędkości w konkretnych punktach drogi, a w razie wystąpienia korków umożliwić skierowanie ruchu objazdem. Do przesyłania danych z dróg zastosowano łączność GPRS/EDGE na platformie GSM.
Konto usunięte, jakieś liście na tablice ponaklejaj. Jesień jest, to się coś może przyczepić. 

czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Ciekawy pomysłvibowit pisze:Konto usunięte, jakieś liście na tablice ponaklejaj. Jesień jest, to się coś może przyczepić.

Próbowałeś?
Czy liść ma się też na naklejkę na szybie przyplątać

Nie wiem o czym do mnie rozmawiasz.So What! pisze:Czy liść ma się też na naklejkę na szybie przyplątać

czarne jest piękne...
To cholerstwo stoi już w wielu miejscach w całej Polsce - nie tylko w Mazowieckiem. Jak to przetestują, to pozostanie podłączyć je do sytemu...Konto usunięte pisze: zamontowano kamery na specjalnych rusztowaniach w formie bramek

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Chyba większość tych bramek ma inne przeznaczenie. Monitorowanie natężenia ruchu czy coś takiego
Ale w sumie sie ciesze że coraz bardziej kontrolują prędkość

Ale w sumie sie ciesze że coraz bardziej kontrolują prędkość

Wszystkie mają takie przeznaczenie.minimus pisze: Chyba większość tych bramek ma inne przeznaczenie. Monitorowanie natężenia ruchu czy coś takiego
Pierwotne.
Jak wynika z cytowanej powyżej notki, po podłączeniu do sytemu można je wykorzystać również w innym celu...
tia...minimus pisze: Ale w sumie sie ciesze że coraz bardziej kontrolują prędkość

Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.