ASO KOPER TYLKO DO ZUPY
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: ASO KOPER TYLKO DO ZUPY
Zalewajka najłatwiejsza
1.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
2. Do garnka z gotującą wodą włożyć kiełbasę (jaką kto ma- może być w pęcie, ale także świetna jest pokrojona w półplasterki), namoczone wcześniej grzyby, czosnek w ząbkach i przyprawy. Chwile pogotować.
3. Wrzucić ziemniaki. Gdy będą jeszcze lekko twarde (a gotują się szybko, bo są pokrojone) wlać żur. Zagotować.
4. Po paru minutach dodać śmietanę (kwaśną).
Serwować w talerzach lub miseczkach z "wkładką".
Świetnie do tego smakuje kromka świeżego chleba.
To zupa doskonała, prosta i sycąca. Pięknie pachnie. Nie może nie smakować. Dobra zimą. Smacznego!!!!
1.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
2. Do garnka z gotującą wodą włożyć kiełbasę (jaką kto ma- może być w pęcie, ale także świetna jest pokrojona w półplasterki), namoczone wcześniej grzyby, czosnek w ząbkach i przyprawy. Chwile pogotować.
3. Wrzucić ziemniaki. Gdy będą jeszcze lekko twarde (a gotują się szybko, bo są pokrojone) wlać żur. Zagotować.
4. Po paru minutach dodać śmietanę (kwaśną).
Serwować w talerzach lub miseczkach z "wkładką".
Świetnie do tego smakuje kromka świeżego chleba.
To zupa doskonała, prosta i sycąca. Pięknie pachnie. Nie może nie smakować. Dobra zimą. Smacznego!!!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....
hmmmm, muszę nad tym pomysleć, zresztą od kilku dni i tak mi chyba nieźle idzieremek pisze:ujar pisze: No i ten ujar trochę odsapnie![]()
ujar,może jakiś kurs szybkiego pisania by wystarczyłKod: Zaznacz cały
Dołączył: 19 lut 2009, o 14:34 Ostatnia wizyta: dzisiaj, o 12:46 Ostrzeżenia: 0 [ Zobacz notatki użytkownika | Ostrzeż użytkownika ] Liczba postów: 65 | Znajdź posty użytkownika (0.04% wszystkich postów / [b]0.21 posty dziennie[/b])

pytanie tylko, jak długa jest kreskaesilon pisze:no nieźle ujar ma 4 promile na kresce

PS. KA rozważa za i przeciw

- Dyzio_d
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru impreza WRX MY '06
Koperku?lukim pisze: Ty podobno też czasem mieszasz w garnuchach u Kopra, napisz co tam dodajecie..?

Nie ma tego złego co by nam nie wyszło 

Pojawienie się tego linku, jest tylko naturalną konsekwencją: http://wielkipor.prv.pl/michal pisze: i biczujemy się porem

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
citan, ahhh, wielki por, przypimina mi się początek studiów. Wtedy święcił najwieksze triumfy. 

- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Eeee tam. To nie Jeleniogórski burdel.LouCyphre pisze: Arti, Wsadzali Ci go JArMAnie ?

gdzie to można dostać? Jakiś tomik wydamy potem? Może do Kuchni Polskiej w przedmowie?remek pisze: jednak każdy Twój post musi zostać zaakceptowany przez moderatora

A ja się już nie mogę doczekać barszczu, do którego zaczyn od kilku tygodni kisi się u mojej babci.... Naaajs

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Arti, Wiesz jak bardzo Cię kocham Odmieńcu, nie obelżywiaj mnie :) I will survive 

Mam nadzieję że moderator tego forum nie jest takim fanem ASO KOPER jak na http://subaru.pl/forum
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
To chyba dobry wątek.
Kolego lukim, Twoje posty w takiej formie* nie będą przepuszczane. Proszę również ewentualne frustracje wylewać na mnie, a nie moderatorach.
Dwa posty - spośród 5 które napisałeś - zostały przepuszczone.
*modom dostało się parę słów na Nowy Rok
ps piszę publicznie, żeby nie było, że kastrujemy dobrą młodzież po cichu
pozdrawiam,
Admin
Kolego lukim, Twoje posty w takiej formie* nie będą przepuszczane. Proszę również ewentualne frustracje wylewać na mnie, a nie moderatorach.
Dwa posty - spośród 5 które napisałeś - zostały przepuszczone.
*modom dostało się parę słów na Nowy Rok

ps piszę publicznie, żeby nie było, że kastrujemy dobrą młodzież po cichu

pozdrawiam,
Admin
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
Na kropce sa do sprzedazy dwie sztuki 2.5XT. Jeden z przebiegiem 118 kkm drugi z 196 kkm. Jakos im nie wydmuchalo uszczelek
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=130171
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=130215
Jak widac ten silnik jest calkiem niezly. Mimo ze turbo, mimo, ze niby wysilony jakos dozywa duzych przebiegow...

http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=130171
http://forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=130215
Jak widac ten silnik jest calkiem niezly. Mimo ze turbo, mimo, ze niby wysilony jakos dozywa duzych przebiegow...
- mario kartoflez
- 1 gwiazdka
- Auto: potForek 2.0X
To nie są duże przebiegi. Znajomy ma ploneza (nie wiem, czy ten wehikuł nie jest starszy ode mnie), któremu stuknęło już 800 tys... i ciągle jakoś się nim toczyTasior_Miedziak pisze:z przebiegiem 118 kkm drugi z 196 kkm

Dokładnie, mój panzerwagen ma już 300.000 nastukane i nie protestuje ....
Ale Tasioru chodziło chyba o to, że to duże przebiegi jak na te 2,5 litrowe, owiane złą sławą silniki.
Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No ale czy można być pewnym, że uszczelki nie są wydmuchane? Pytam poważnie...mały 5150 pisze: Ale Tasioru chodziło chyba o to, że to duże przebiegi jak na te 2,5 litrowe, owiane złą sławą silniki.
Chyba można to jakoś zbadaćGodlik pisze: No ale czy można być pewnym, że uszczelki nie są wydmuchane? Pytam poważnie...

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Mam pytanko do szanownych, czy ktoś może zna w wawie spoko serwis który podepnie mi kopmuter do Imprezy `06, by zczytać i pokasować błędy?
vibowit, Masz chyba ignora na lukima ;) Pytał o jakiś serwis w W-wie co mu błędy skasuje.
fakt.LouCyphre pisze:vibowit, Masz chyba ignora na lukima ;) Pytał o jakiś serwis w W-wie co mu błędy skasuje.

czarne jest piękne...