Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory
Re: Napierające Komory i inne Kaczory czyli Prezydenckie Wybory
jarmaj, no to sorry ale się wyżaliłem bo w temacie "nierobów" chętnych do brania to było 

jarmaj pisze: esilon, tu "zagonienie do roboty" odnosiło się do prac więźniów. Czyli idzie sobie towarzystwo pospinane łańcuchem, dostaje kilofy i wyrąbuje nimi coś pod budowę autostrady na przykład.
A gdyby im się odciski porobiły!?

411KM @ 575Nm
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
To dalej grunt wybierają pazuramiowoc666 pisze:jarmaj pisze: esilon, tu "zagonienie do roboty" odnosiło się do prac więźniów. Czyli idzie sobie towarzystwo pospinane łańcuchem, dostaje kilofy i wyrąbuje nimi coś pod budowę autostrady na przykład.
A gdyby im się odciski porobiły!?

Solą posypać. Szybciej się goiowoc666 pisze: A gdyby im się odciski porobiły!?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
j33mbo, w tym nie ma nic śmiesznego. Chciałem Ci tylko pokazać absurdalność pomysłu, żeby podp.... sąsiadów w odpowiednich służbach. To odpowiednie służby mają mieć wypracowane mechanizmy oceny, a nie Ty. Ty, patrząc zza płotu, masz średnie możliwości obiektywnej oceny. A poza tym to mi się kojarzy ze zwykłymi donosami z czasów PRL-u, czego masz prawo nie pamiętaćj33mbo pisze:nie wiem co w tym śmiesznego, przecież nie okrada nikogo innego tylko ciebie

Ale to by oznaczało konieczność ciągłej i głębokiej inwigilacji :) Co jest co najmniej trudne do wykonania bez pomocy ,,rzyczliwych sąsiadów'' :)Konto usunięte pisze: Chciałem Ci tylko pokazać absurdalność pomysłu, żeby podp.... sąsiadów w odpowiednich służbach. To odpowiednie służby mają mieć wypracowane mechanizmy oceny, a nie Ty.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
nic nie jest trudne. Wystarczy losowy nalot raz w miesiącu - takich "udawanych" potrzebujących łatwo się odsieje.ky pisze: Ale to by oznaczało konieczność ciągłej i głębokiej inwigilacji :) Co jest co najmniej trudne do wykonania bez pomocy ,,rzyczliwych sąsiadów'' :)

ja chyba jakiś dziwny jestem, ale mi to ani trochę nie pachnie absurdem, tak wyobrażam sobie sprawnie działające społeczeństwo, które wspiera organy państwaKonto usunięte pisze:, w tym nie ma nic śmiesznego. Chciałem Ci tylko pokazać absurdalność pomysłu, żeby podp.... sąsiadów w odpowiednich służbach.
sąsiad to dla mnie człowiek, któremu mówię "dzień dobry" i patrzę mu w oczy,
takich szkodników jak opisał Piter nie byłoby mi żal, a nawet nie w żalu tu rzecz, miałbym nadzieję, że przez moją interwencję zmieni się na lepsze sytuacja ich dzieci
w tym miejscu zadedykuję ci pewną piosenkęKonto usunięte pisze: To odpowiednie służby mają mieć wypracowane mechanizmy oceny, a nie Ty
Link: http://www.youtube.com/watch?v=bAEsESMLjSA
możliwe, ale ocenia to kurator, nie musi brać, nie powinien nawet, moich obserwacji bezkrytycznieKonto usunięte pisze: Ty, patrząc zza płotu, masz średnie możliwości obiektywnej oceny.
coś tam o donosach słyszałem, nie widzę tego w ten sposób

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
j33mbo pisze: ja chyba jakiś dziwny jestem, ale mi to ani trochę nie pachnie absurdem, tak wyobrażam sobie sprawnie działające społeczeństwo, które wspiera organy państwa
Społeczeństwo, które wspiera organy państwa donosząc na sąsiadów?

Zgadzam się za to w pełni z pierwszą częścią zdania

Takie poprawne społeczeństwa już istnieją, sam nie wiesz kiedy dostajesz mandat za to, że nie skosiłeś trawy na czas.
Zapytaj Golonki, jak to nie może w West Berlin liści jesienia spalić, bo za duzo syfu wydzielą...Konto usunięte pisze: Takie poprawne społeczeństwa już istnieją, sam nie wiesz kiedy dostajesz mandat za to, że nie skosiłeś trawy na czas.
Dolce far niente 

FUX, a u nas w miastach można palić liście?
czarne jest piękne...
Onegdaj paliłem; teraz nie mam problemu, ponieważ zbiłem kompostownik i pozbyłem się największych śmieci, tzn. topól...vibowit pisze:FUX, a u nas w miastach można palić liście?
Od 10 lat ich nie mam i wreszcie mniej pracy przy tych chwastach...
Dolce far niente 

W Gdańsku zarządzeniem Rady Miasta jest całkowity zakaz palenia ognisk.vibowit pisze:FUX, a u nas w miastach można palić liście?
Ale sąsiadce wolno palić w piecu oponami

Echchch!
Wyciąłeś, zabetonowałeś i jest git? ;> Topole są ok (a może dlatego, że tam gdzie się wychowałem, była śliczna aleja z topól po 30 metrów każda -- później je poprzycinali i teraz stoją o połowę niższe kikuty), puszek idzie przeżyć, a latem dawały fajny cień.FUX pisze: teraz nie mam problemu, ponieważ zbiłem kompostownik i pozbyłem się największych śmieci, tzn. topól...
Od 10 lat ich nie mam i wreszcie mniej pracy przy tych chwastach...
r.
Sąsiad na opał.ky pisze: Wyciąłeś
Nie.ky pisze: zabetonowałeś
Dokladnie! skończył się syf, puszek, liście, połamane gałęzie, szum, cien i ryzyko rozpieprzenia trzech budynków.ky pisze: jest git
Topola jest chwastem ze swoim płytkim i rozleglym systemem korzeniowym. Jej wydajność pochłaniania CO2 jest znikoma.
SĄ KOSMICZNIE ALERGICZNE. To była najważniejsza z przyczyn.
Jeżeli nie rosna blisko mnie!!!!ky pisze: Topole są ok
Dolce far niente 

FUX pisze:Topola jest chwastem
ksenofobFUX pisze:Jeżeli nie rosna blisko mnie!!!!

damaz, bujaj się...

Dolce far niente 

Był właśnie Korwin w Trujce i jak zwykle gadał dobrze, tylko bez sensu.
Ciekawe czy dostanie chociaż 5 % ?
Ciekawe czy dostanie chociaż 5 % ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Opowiedz :)leon pisze: gadał dobrze, tylko bez sensu.
r.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Co to jest "Trujka"? Czy ma to coś wspólnego z truciem?leon pisze: Był właśnie Korwin w Trujce

To jest takie radyjo co się chwali, że im coś wzrosło w grupie komercyjno istotnej. Za poprzedniej dyrekcji się inaczej nazywało.So What! pisze:Co to jest "Trujka"? Czy ma to coś wspólnego z truciem?leon pisze: Był właśnie Korwin w Trujce
ky, że eko-ściema to skok na kasę, że demokracja to rządy głupców, że ..., że ..., że ... . Tylko jak zwykle dość chaotycznie, nie umie się chłopina sprzedać.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
O Trójkę Ci zatem chodziłoleon pisze:
To jest takie radyjo co się chwali, że im coś wzrosło w grupie komercyjno istotnej. Za poprzedniej dyrekcji się inaczej nazywało.

Zależy od punku widzenia. I od oczekiwań.So What! pisze:...
O Trójkę Ci zatem chodziło

So What! pisze: O Trójkę Ci zatem chodziło
Trójka ma takie wahnięcia: raz jest trójką, innym razem trujką :)
Może i demokracja to rządy głupców (ciekawie jest określać mianem głupców tych, którzy mieliby nań zagłosować), ale boję się, że monarchia niekoniecznie oświecona, w wydaniu niektórych, może przypominać zabawy mały z brzytwą ;))leon pisze: ky, że eko-ściema to skok na kasę, że demokracja to rządy głupców, że ..., że ..., że ... . Tylko jak zwykle dość chaotycznie, nie umie się chłopina sprzedać.
r.
nasza i nie tylko demokratyczna polityka cały czas tak wygląda.ky pisze: boję się, że monarchia niekoniecznie oświecona, w wydaniu niektórych, może przypominać zabawy mały z brzytwą ;))
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!