Forumowicze na Facebook-u

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Forumowicze na Facebook-u

Post 23 lut 2012, o 13:39

Konto usunięte pisze: Jestem w stanie się założyć o czapkę śliwek i komplet używanych opon, że za 5 lat FB będzie walczył o przetrwanie ;-)

Jak ja Cię lubię. Teraz uwaga - mod KAZNODZIEJA ON - bo to jest zupełnie bez wartości. Jakichkolwiek.

:mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz

Brak podpisu.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 23 lut 2012, o 13:43

Mam podobne odczucia jak Konto usunięte. Problem w tym, że w wielu przypadkach FB stanowi ogniwo łączące mnie z rozsianymi po świecie znajomymi.

Dawno temu był to IRC. Stoczył się przez rozwój wygodniejszych w użyciu komunikatorów, w szczególności GG. Zatem następne było GG. Stoczyło się przez przerost formy nad treścią - poprzez zamulające zdjątka, czcioneczki, kolorki, cudanakiju i inne cechy celujące w dzieciaki. Teraz jest fejsik, na który jestem skazany nie tylko przez to, że interesujące mnie organizacje, od "trójki" do cernu, używają tego medium jako pierwszego w kolejności jeśli chodzi o publikację określonych treści, ale też przez to że jest jedynym regularnym kanałem szczątkowej wymiany informacji ze starymi znajomymi (przykład - Zagatka & Devlin). Gdyby nie to, już by mnie tam nie było.

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 23 lut 2012, o 13:44

barbie, dziękuję za profesjonalne wyjaśnienie zagadnienia 8-)

z trendsetterami o tyle kiepsko że zaraz natychmiast błyskawicznie po wypromowaniu towaru uważają go za kichę bo wszyscy inni juz nosza, kupuja, uzywają :)

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 23 lut 2012, o 14:03

barbie, ja kompletnie nie wiem co robi esilon. Dlatego napisałem że to zależy od grupy docelowej. Tak generalizując lepiej mieć niż nie mieć, ale oczywiście to zależy od środków nakładów itp.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 lut 2012, o 14:24

esilon pisze: barbie, ja kompletnie nie wiem co robi esilon.

Jak możesz? 8-)
Produkuje fantastyczne koszule Klasyka. Noszę je ja, nosi je Chloru i odnieśliśmy (być może dzięki nim) sukces :mrgreen:
http://www.koszuleklasyka.pl/

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 23 lut 2012, o 14:29

Azrael pisze: Tak generalizując lepiej mieć niż nie mieć
nie :)

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 23 lut 2012, o 14:43

Konto usunięte pisze:
esilon pisze: barbie, ja kompletnie nie wiem co robi esilon.

Jak możesz? 8-)
Produkuje fantastyczne koszule Klasyka. Noszę je ja, nosi je Chloru i odnieśliśmy (być może dzięki nim) sukces :mrgreen:
Ktoś im ładną stronkię pierdyknął :->

esilon
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 14:44

to prawda, z inną opnia się nie spotkałem 8-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 14:49

esilon pisze: to prawda, z inną opnia się nie spotkałem 8-)

Ernest, to mnie razi :
Kroje naszych koszul wykonują uznani w polskiej branży mody męskiej konstruktorzy i projektanci.
Ja wiem, że być może termin "konstruktor" jest właściwy ale brzmi cholernie ciężko, jak Marten do Nowej Huty. Wy możecie mieć projektantów, wykonawców i użytkowników (specjalnie uciekam od angielskojęzycznych określeń - choć kto wie, czy w porównaniu z tym "konstruktorem" nie byłyby lepsze).

Reszta w analizie ;-)

Szata graficzna OK, przynajmniej dla mnie (może minimalnie bright !) :thumb:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 lut 2012, o 14:53

barbie pisze: FUX, no i?
I to, że mając kilkanaście rówieśniczek/rówieśników bez elektroniki, nie była w stanie się dobrze bawić...
Z nimi.

Ci pozostali za to mieli o czym pogadać.
W realu.
Ostatnio zmieniony 23 lut 2012, o 14:53 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Dolce far niente ;-)

Azrael
6 gwiazdek

Konto usunięte pisze: Jak możesz?
Produkuje fantastyczne koszule Klasyka. Noszę je ja, nosi je Chloru i odnieśliśmy (być może dzięki nim) sukces

No widzisz, jakby miał fanpage'a i Chloru albo Ty zalajkował to może ja bym o tym wiedział :)

esilon
6 gwiazdek

Grzesiek_67, ale oni tak się przedstawiaja, konstruktor to konstruktor, projektant to projektant ;-)

ale uwaga przyjęta i zapewne zostanie poddana analizie przez stosowny dział :-)

Azrael pisze: No widzisz, jakby miał fanpage'a i Chloru albo Ty zalajkował to może ja bym o tym wiedział :)
na szczęście jest forum-subaru.pl :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 14:57

esilon, a gdzie się kupuje te Twoje koszule? I czy są czarne?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 23 lut 2012, o 14:58

esilon, a paru wzorów nie możesz na stronke wrzucić, czy nie chcesz?
Dolce far niente ;-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 14:58

esilon pisze: konstruktor to konstruktor

Konstruktor, przynajmniej tradycyjnie rzecz ujmując ( a robisz wyroby klasyczne, przynajmniej tak wynika z drogowskazu, tj. nazwy situ), to określenie zarezerwowane i kojarzące się z czymś dużym i ciężkim. Wy robicie, genialnie lekkie a zarazem klasyczne koszule dla ludzi delikatnych. Nie śmiej się, tu wszystko ma swoje miejsce i zdarzenie, żaden szczegół nie jest banalnym 8-)

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 23 lut 2012, o 15:01

FUX pisze:
barbie pisze: FUX, no i?
I to, że mając kilkanaście rówieśniczek/rówieśników bez elektroniki, nie była w stanie się dobrze bawić...
Z nimi.

Ci pozostali za to mieli o czym pogadać.
W realu.
Wiesz no, ja też z rówieśnikami miałam problem z zabawą, bo jedyna na podwórku miałam BMXa, a inne dzieci nie miały nawet składaków i nie było z kim jeździć. Tak to się czasem w życiu układa. Nie wiem czy to kalectwo ;-)

Azrael
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:03

barbie, a ja nie miałem video i inne dzieci się ze nie śmiały ;) Więc bawiłem się z dorosłymi.

esilon
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:05

Grzesiek_67, z potencjalnym Klientem nie nalezy sie spierac ale :mrgreen: ................detalista to detalista a hurtownik to hurtownik, ten drugi czyli główna grupa docelowa zrozumie i doceni ;-)

a tak serio to strona jest "ogólną" wizytówką producenta a nie sklepem internetowym, to może będzie kolejny etap w wirtualu

Azrael, czarne sa oczywiście , zaraz napisze szczegóły na PW :-)

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:08

barbie pisze: Wiesz no, ja też z rówieśnikami miałam problem z zabawą, bo jedyna na podwórku miałam BMXa, a inne dzieci nie miały nawet składaków i nie było z kim jeździć. Tak to się czasem w życiu układa. Nie wiem czy to kalectwo ;-)

A to tym razem ja. Wyjątkowo. Andrzej, moim zdaniem, dobrze pogadał a i Barbutka niegłupio :mrgreen:

Andrzej - bo posiadanie "ekstrawagnackich" add-onów typu BMX, Iphone, Ipad, etc. alienuje posiadacza. Bo karwa Lilka inni (others) nie lubią jak ktoś ma powyżej średniej. I będę to sekować i tępić. Choć to głupie nad wyraz.

Barbutka - bo są jednostki "ponad miarę", które rozumieją powyższy mechanizm mając lat 13 (o jakżesz im jednak tego rozumienia współczuję) i są ponad nim. To Barbuta ;-)

Grunt, to czuć i rozumieć, a że i czucie i rozumienie nie jest za darmo, to trudno dźwigać ten ciężar rozumienia i czucie więcej (ponad to) niż inni.

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Ale FB to naprawdę jest pusta wydmuszka, knajactwo, zbędny i nieinteresujący ekshibicjonizm i...strata czasu i indywidualności... :-p
Brak podpisu.

Azrael
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:15

Grzesiek_67 pisze: Ale FB to naprawdę jest pusta wydmuszka, knajactwo, zbędny i nieinteresujący ekshibicjonizm i...strata czasu i indywidualności...

Nie zmienia to faktu że prowadziłem wczoraj tam bardzo interesująca dyskusję z człowiekiem którego widziałem dwa razy w życiu, i bardzo bym pewnie lubił tylko mieszka kilka tysięcy kilometrów ode mnie. Nawiązałem też bliższe relacje (w realu) z kilkoma osobami z którymi sporadycznie się widywałem od podstawówki np. Nie mówiąc o utrzymywaniu w miarę bieżących kontaktów z przyjaciółmi z Warszawy podczas pracy w Katowicach.

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:23

Azrael pisze: nie zmienia to faktu że prowadziłem wczoraj tam bardzo interesująca dyskusję z człowiekiem którego widziałem dwa razy w życiu, i bardzo bym pewnie lubił tylko mieszka kilka tysięcy kilometrów ode mnie. Nawiązałem też bliższe relacje (w realu) z kilkoma osobami z którymi sporadycznie się widywałem od podstawówki np. Nie mówiąc o utrzymywaniu w miarę bieżących kontaktów z przyjaciółmi z Warszawy podczas pracy w Katowicach.

Kuba ,
- z tym człowiekiem (interesującym) na pewno mógłbyś nawiązać kontakt i rozmowę via inne platformy. Pisałeś, pisujesz nadal klasyczne listy ? Wiadomo, dłużej się czeka na odpowiedź ale jaka radość, że się ja otrzyma, na prawdziwym papierze, pisane i podpisane zazwyczaj odręcznie. Tę drugą osobę wręcz czuć (w pozytywnym sensie oczywiście) ,

- też nawiązałem (podstawówka), szukając ich długo i uporczywie w internecie, nie na FB, czy NK. Udało się. Przez chwilę było pięknie, generalnie - jedna woda, jeden raz 8-) ,

- co do bieżących kontaktów. No nie wygłupiaj się - są numery telefonów (wystarczy zadzwonić), są adresy (wystarczy napisać LIST), jest kontakt .

Piszę o tym bo chcę, JEDNAK, udowodnić, że FB nie jest żadną wartością dodaną. Być może jest li tylko jakimś ułatwieniem. Ale , MOD KAZNODZIEJA ON, nie idźcie na uproszczenia, nie pozbawiajcie się smaku życiu (problemy :mrgreen: ), nie warto.

MOD KAZNODZIEJA OFF.

A tak w ogóle pozdrawiam :mrgreen:

Grzegorz
Brak podpisu.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 23 lut 2012, o 15:24

Azrael, chyba mam jakąś czarną, nierozpakowaną. Podaj rozmiar to mogę po koleżeńsku odstąpić ;-)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Azrael
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:25

Chloru, obawiam się że niestety jestem ... większy ;(

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 23 lut 2012, o 15:27

Grzesiek_67 pisze:Andrzej - bo posiadanie "ekstrawagnackich" add-onów typu BMX, Iphone, Ipad, etc. alienuje posiadacza. Bo karwa Lilka inni (others) nie lubią jak ktoś ma powyżej średniej. I będę to sekować i tępić. Choć to głupie nad wyraz.
I masz rację i jej nie masz.
Każda grupa tworzy sobie jakieś standardy. Niespełnianie ich powoduje, że ktoś inny do tej grupy nie pasuje i jest alienowany.

Standardem może być nieposiadanie BMXa (patrz barbie), albo posiadanie video (patrz Azrael). Może to być bycie blondynem, białym, ładnym, słuchanie Justina, i masę innych rzeczy. Dzieci tak sobie porządkują świat. Uczą się tego, niestety, od dorosłych.

8-)
czarne jest piękne...

Azrael
6 gwiazdek

Post 23 lut 2012, o 15:27

Grzesiek_67 pisze: - z tym człowiekiem (interesującym) na pewno mógłbyś nawiązać kontakt i rozmowę via inne platformy. Pisałeś, pisujesz nadal klasyczne listy ? Wiadomo, dłużej się czeka na odpowiedź ale jaka radość, że się ja otrzyma, na prawdziwym papierze, pisane i podpisane zazwyczaj odręcznie. Tę drugą osobę wręcz czuć (w pozytywnym sensie oczywiście) ,

Inne internetowe zapewne tak chociaż pewnie byśmy nie wyszli poza kontakty służbowe.

Pisałem listy, ostatnio kilka lat temu. To jest fajne, nadaje się do pewnych zastosowań, do innych nie. Do wymiany myśli, poglądów jest niezwykle nieefektywne.
Grzesiek_67 pisze:
- co do bieżących kontaktów. No nie wygłupiaj się - są numery telefonów (wystarczy zadzwonić), są adresy (wystarczy napisać LIST), jest kontakt .

Czasem ciężko zgrać kalendarze, poza tym ja osobiście nie lubię telefonów, co nie oznacza że nie spędzam wielu godzin na telefonie, np. w samochodzie. Ale nie zadzwonisz do kogoś "pogadać" w ciągu dnia pracy ani w nocy jak wracasz z niej.

Podsumowując - może dla Ciebie nie ma wartości dodanej, dla mnie ma.

ODPOWIEDZ