F1 2012
Re: F1 2012
w 7 sekundzie słychać strzałyWRC fan pisze:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=_JN0F5H29v0

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Się działo w Texasie.
Lepiej mogło być tylko gdyby Hamilton zderzył sie z Vettel'em podczas wyprzedzania a wyścig wygrałby Alonso
Mam nadzieję, że Fernando zawalczy w Brasil
Lepiej mogło być tylko gdyby Hamilton zderzył sie z Vettel'em podczas wyprzedzania a wyścig wygrałby Alonso

Mam nadzieję, że Fernando zawalczy w Brasil

Life is a Joke !
sorry ale nie trawię Vet - działa mi na nerwy ten człowiek - a za to co zrobił przy wyprzedzaniu Ham, powinien dostać taką karę jak MSC gdy Barichello na bandę wywiózł - co za baran zajeżdża drogę przy 300kmh przed nos, żeby postraszyć? przecież Ham mógł wylecieć w powietrze jak w SPA po incydencie z GRO@lbert pisze:Się działo w Texasie.
Lepiej mogło być tylko gdyby Hamilton zderzył sie z Vettel'em podczas wyprzedzania a wyścig wygrałby Alonso![]()
baran i tyle - niech i 10 tytułów zdobędzie - a mojego szacunku na pewno nie
Dla mnie Sennie może buty nosić Alonso, a za nim Hamilton (o Kub nie wspomnę, ale to z powodów jego współpracy z mechanikami oprócz talentu za kółkiem - ale już kiedyś to pisałem)
VET to rzemieślnik (moja racja jest najmojsza)

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
sezon fajny, ostatni wyścig był tego dowodem - oby w przyszłym było tak ciekawie i emocjonująco jak w tym.
Nie zakończyło się tak jakbym chciał, ale trudno. Myślałem na 5-10 kółek do końca, że Ferrari już dzwoni właśnie do Maclarena z ofertą finansową, żeby ściągnęli Buttona do boksu, żeby wyjechał za Ferdkiem i rozdzielił ich, ale ni chu..
Maclaren by tak zadzwonił jakby to o nich chodziło, zrobili już to zresztą przy pierwszym tytule dla Hamiltona, gdy na ostatnim okrążeniu "w dziwnych okolicznościach" Toyota Glocka się obróciła...
RBR powinni dostać niezłą karę finansową, za pozostawienie VET na torze. Ten odpadający kawałek wydechu pod koniec wyścigu przeleciał niedaleko od głowy Kobayashiego - a od czasu wypadku Massy mieli na to zwracać szczególną uwagę, żeby uszkodzone auta nie krążyły po torze - bez komentarza
czy ktoś mi wyjaśni o co chodziło "palcówie" jak stwierdził (za blogiem Sokoła)

Nie zakończyło się tak jakbym chciał, ale trudno. Myślałem na 5-10 kółek do końca, że Ferrari już dzwoni właśnie do Maclarena z ofertą finansową, żeby ściągnęli Buttona do boksu, żeby wyjechał za Ferdkiem i rozdzielił ich, ale ni chu..
Maclaren by tak zadzwonił jakby to o nich chodziło, zrobili już to zresztą przy pierwszym tytule dla Hamiltona, gdy na ostatnim okrążeniu "w dziwnych okolicznościach" Toyota Glocka się obróciła...

RBR powinni dostać niezłą karę finansową, za pozostawienie VET na torze. Ten odpadający kawałek wydechu pod koniec wyścigu przeleciał niedaleko od głowy Kobayashiego - a od czasu wypadku Massy mieli na to zwracać szczególną uwagę, żeby uszkodzone auta nie krążyły po torze - bez komentarza
czy ktoś mi wyjaśni o co chodziło "palcówie" jak stwierdził (za blogiem Sokoła)
to że Senna go staranował? jakby go chciał wysadzić z wyścigu to by to zrobił, a to bardziej VET nie patrzył w lusterko, tylko zamknął drzwi - wszyscy są winni dookoła tylko nie onWiele osób próbowało dziś nieczystych zagrywek, ale my nie dawaliśmy się sprowokować czy zirytować. Byliśmy skoncentrowani do końca.

Szumi , dobry człowiek przepuścił kolegę Niemca bez walki
.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Piter 35, to mnie tylko dziś wqrwiło i jeszcze komentarz Borówy do tego rozdupcył mi serce

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

a czego można się spodziewać przy szachach, ostatnie naście kółek to było jedno wielkie liczenie np. czy Webber ma się popsuć czy tylko zjechać do boksu w razie czego... Ewentualnie spowolnić Massę i niech czeka na Vettela, może nie zauważy i boomPiter 35 pisze:Szumi , dobry człowiek przepuścił kolegę Niemca bez walki.

Choć dla mnie i tak mistrzostwem był koment Kochanskiego (jaki był podjarany) tyczący wyprzedzenia przez Massę, zawodnika z RBR'a czyli Vetella.... że była większa prędkość, że czysta część toru, że coś tam.... A na powtórce było widać, że Vettel odpuszcza i daje się zrobić jak dziecko, byle tylko uniknąć "przypadkowego" kontaktu z kierowcą Ferrari

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Chyba Ci się coś pokręciło. Glockbusik pisze: Maclaren by tak zadzwonił jakby to o nich chodziło, zrobili już to zresztą przy pierwszym tytule dla Hamiltona, gdy na ostatnim okrążeniu "w dziwnych okolicznościach" Toyota Glocka się obróciła...![]()

Link: http://www.youtube.com/watch?v=8cKY-KlrhFE
Przede wszystkim to Vettel powinien dostać karę za wyprzedzenie Kobayashiego przy żółtej fladze.busik pisze: RBR powinni dostać niezłą karę finansową, za pozostawienie VET na torze.
Mistrzowie zawsze mają inne prawa (tak było, jest i będzie)... Sam Michalczewski mówił, że jeśli chce się wygrać z championem to trzeba powalić na deski, bo na punkty w większości przypadków się nie uda...
z tego co ja widziałem to nic z auta Vettela nie odpadło tylko on na coś najechał i to pofrunęło sobie tylko nasi szpece zobaczyli ,że się oderwało ale może się mylę 

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Wczoraj miałem pełny zakres emocji - od wybuchu niekontrolowanej radości w pierwszym okrążeniu, przez złość gdy np. zdrajca Buźka przepuścił Palucha i nadzieję, że Paluch będzie miał za lekki bolid, po mega wku... jak już było po wszystkim. Moje dziecko się popłakało - też lubi Ferrari
Może za rok się uda...

Może za rok się uda...
Life is a Joke !
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
busik, myślenie życzeniowe poparte teorią spiskową i naginaniem faktów
Gratulacje dla Vettela
Choć też wolałbym, żeby to Alosno wygrał tegoroczne mistrzostwa 

Gratulacje dla Vettela

no nie lubię go
http://f1.interia.pl/informacje/news-cz ... nId,717575
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZHaBuaA9oQ
tak jak Wurc powiadał
szkoda tylko że Ferrari nie zgłosi protestu, ale w sumie nikt nie chce zostać mistrzem świata przy zielonym stoliku... no może oprócz Prosta
http://f1.interia.pl/informacje/news-cz ... nId,717575
Link: http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ZHaBuaA9oQ
tak jak Wurc powiadał
szkoda tylko że Ferrari nie zgłosi protestu, ale w sumie nikt nie chce zostać mistrzem świata przy zielonym stoliku... no może oprócz Prosta

Było jeszcze jedno (mniej jednoznaczne) wyprzedzanie pod zółtymi flagami, dobrze pokazane np. tutaj:
http://www1.skysports.com/formula1/video/12870/8282348
(przy okazji na początku widać dlaczego to Vettel jest winny kolizji z Senną na początku wyścigu)
(przy okazji na początku widać dlaczego to Vettel jest winny kolizji z Senną na początku wyścigu)
tak powinno wyglądać studio wyścigowe na "otwartym" Polsacie, a nie jakieś pitu pitu, które jest przeplatane informacjami o konkursie sms'owymWRC fan pisze:Było jeszcze jedno (mniej jednoznaczne) wyprzedzanie pod zółtymi flagami, dobrze pokazane np. tutaj:
Świętem lasu byłby powrót Sokoła do komentatorki. O czymś takim można pomarzyć...a pewnie jakby było, to znając Polszmat jako pay per view - zylion luidorów netto za odcinek.Barthol pisze: tak powinno wyglądać studio wyścigowe na "otwartym" Polsacie
WRC fan, dla posiadaczy iPhonów i iPadów jest dostępny BBC za darmo on-line. Ostatni wyścig wtym wydaniu trwał 4h! na kanale BBC One. Nie trzeba chyba więcej mówić. Studio wyścigowe itp. miażdży.
ja ubolewam nad faktem (choć moje zainteresowanie F1 jest małe i bardziej to dla mnie wyścig inżynierów/strategów niż samych kierowców.), że dwójka komentatorów biadoli. A powinno być tak, że Borowczyk opowiada ciekawostki, sypie faktami i anegdotami (bo to też jest potrzebne), natomiast Kochański (jako kierowca bolidu, bo coś tam liznął motorsportu) będzie komentował jak Mariusz Czerkawski hokej (są błędy językowe, ale jest czucie gry i ciągła analiza co może się zdarzyć). A wychodzi z tego nudnawe/przegadane coś (F1 jest trudna w odbiorze, zwłaszcza dla widza, który traktuje ją jako bardziej ciekawostkę)...WRC fan pisze:Świętem lasu byłby powrót Sokoła do komentatorki. O czymś takim można pomarzyć...a pewnie jakby było, to znając Polszmat jako pay per view - zylion luidorów netto za odcinek.Barthol pisze: tak powinno wyglądać studio wyścigowe na "otwartym" Polsacie
Co do Sokoła, hmmm mi bardziej odpowiada styl Cezarego Gutowskiego (jego sposób budowania opowieści o świecie F1, skuteczniej do mnie trafia, jest mniej wkręcony w statystyki)
GP Hiszpanii oglądałem będąc na miejscu , to miażdżyAzrael pisze: Studio wyścigowe itp. miażdży.

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
czyli nie tylko u nas się "drukuje"
W czwartek stajnia Ferrari przeanalizowała nagrania i napisała do FIA list, w którym poprosiła wyjaśnienie manewrów Vettela. Zastanawiała się bowiem nad złożeniem oficjalnego protestu i zmiany wyników.
FIA nie ma jednak wątpliwości, o czym informuje "Autosport", że manewr Vettela był legalny. Kierowca Red Bulla wyprzedził Vergne'a po minięciu posterunku sędziowskiego z zieloną flagą.
Dyrektor wyścigu Charlie Whiting potwierdził, że w takich sytuacjach zawsze obowiązuje pierwszy sygnał. W tym przypadku była to zielona flaga sędziego.\
- W sytuacji Vettela pomiędzy żółtym i zielonym światłem pojawiła się zielona flaga na posterunku sędziowskim. Dystans wynosił 350 metrów. Zrobił on więc wszystko zgodnie z przepisami - powiedział Whiting.