inquiz pisze: yanosik już ponoć ma taką opcję, za chwilę będzie można "dobrowolnie" założyć sobie szpiega albo płacić "normalną" paskarską stawkę bez zniżek.
Włączyłem to sobie testowo. I mam styl jazdy na 5,6/10. Czyli byle jak

inquiz pisze: yanosik już ponoć ma taką opcję, za chwilę będzie można "dobrowolnie" założyć sobie szpiega albo płacić "normalną" paskarską stawkę bez zniżek.
I błąd.Konto usunięte pisze: Acha. PZU odpada, jest za drogie pod każdym względem.
Godlik pisze: OBK 2009, rok starszy a OC/AC coraz wyższe... Tym razem już ponad 2.6k PLN![]()
![]()
![]()
Poznali przyczynę - wężyk od wc w mieszkaniu wyżej - właścicielka zmarła parę tygodni wcześniej pozostawiając mieszkanie bardzo zadłużone (schorowana kobiecina wykorzystana przez znajomą, pozostawiona przez rodzinę). Tylko to było już ze trzy lata temu. Za to w ubezpieczeniach komunikacyjnych nigdy nie narzekałem na PZU i zwykle było ok.damaz pisze:a mieli winnego, na którego łatwo zrobić tzw. regres?
bo w takich wypadkach nagle okazuje się, że i ceny rynkowe znają i tempo załatwiania jakieś takie normalne...
Polska Izba Ubezpieczeń (PIU) ogłosiła właśnie "Strategię poprawy bezpieczeństwa drogowego w Polsce", w której domaga się, by ubezpieczyciele mieli dostęp do bazy CEPiK. Po co? W celu umożliwienia "taryfikacji składki za polisy OC z uwzględnieniem mandatów i punktów karnych właściciela pojazdu." Wyższe stawki za obowiązkowe ubezpieczenie płaciliby nie tylko sprawcy wypadków i kolizji, ale także kierowcy, którzy co prawda szkód nie powodują, ale są karani za wykroczenia drogowe. Powiało grozą.
Czytaj więcej na http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/n ... gn=firefox
Polemizowałbym. Na jakimś tam trawniku ok, ale u mnie na wsi poczta jest na skrzyżowaniu. Notoryczne parkowanie w obrębie krzyżówki, na pasach, cofanie przez skrzyżowanie... KRD z wielu zakonów się składa i takie niezapinanie pasów np da taki sam sygnał ubezpieczycielowi, co zap...e w zabudowanym. Parkowania na chama na trawie od parkowania ze stworzeniem niebezpieczeństwa dla innych uczestników nie odróżnisz, więc albo wszystkie pkty, albo żadne.FUX pisze: Od parkowania na zakazie raczej nikogo na szwank nie narazisz.
Wal sięFUX pisze: busik, niekoniecznie...
Zapierdalasz, łapiesz punkty, płać więcej.
Andrzej, oni zapłacą więcej ale Ty na pewno nie mniej. Mi to pachnie przygotowaniami pod gruby lobbing.FUX pisze: Zapierdalasz, łapiesz punkty, płać więcej.