Ogólnie to rozpad całej Eurolandii w dłuższej perspektywie czasu przyniósłby więcej zysków niż strat.
http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/a ... 51077.htmlTotalna panika na giełdzie w Chinach. Tylko dziś główny indeks tracił tam nawet 7 procent! A wystarczyły tylko cztery tygodnie, by oszczędności inwestorów zmalały o 3 biliony (tak, biliony) dolarów. To prawie sześć razy tyle co PKB Polski. Gdy cały świat patrzy na Grecję, prawdziwy dramat rozgrywa się w Chinach. Właśnie jesteśmy świadkami pęknięcia jednej z największych baniek spekulacyjnych na świecie. A to nie pozostanie bez wpływu na posiadaczy akcji w Polsce.
busik pisze: jeśli to j...bnie to się połowa świata nie poskłada
jeszcze...Konto usunięte pisze:bo wszystkie bankomaty i karty kredytowe działają
To raczej do media maja wpływ wypowiedź.Konto usunięte pisze:
p.s. Grecy mają to w nosie. Normalnie jedzą, piją, żyją. Niepotrzebnie brałem gotówke, bo wszystkie bankomaty i karty kredytowe działają, a w kolejkach przed nimi kwitnie raczej życie towarzystkie niż jakiekolwiek napięcie.
busik pisze:wyobraź sobie poziom wq... Angeli
Może mam słabą wyobraźnię, ale kompletnie sobie tego nie wyobrażam.busik pisze: jeśli im zacznie brakować kasy na spłatę akcji, które sami muszą teraz kupować, żeby powstrzymać bessę, to mogą zacząć wymagać od swoich dłużników spłaty długów w trybie natychmiastowym - konsekwencje łatwo przewidzieć
no i wtedy Chińczycy mówią co k*& spadajcie, najpierw oddajcie kasę...vibowit pisze: Może mam słabą wyobraźnię, ale kompletnie sobie tego nie wyobrażam.
Amerykanie mówią - spadajcie - i co dalej?
własnie czytałem dziś to, apropos rozliczenia Grecji i innych krajów za długi z II WWWAlan, Alan, Alan! pisze:busik pisze:wyobraź sobie poziom wq... Angeli
albo wersja Grześka, albo Chińczyki np. wstrzymują dostawy stali do USA oraz ...iPhone'avibowit pisze:Amerykanie mówią - spadajcie - i co dalej?
Pokaż się mojej partnerce, to się nie obronisz. Dupę jej obgadywać mi tu?busik pisze: chcieliśmy pogadać o dupie Maryny![]()
![]()
![]()
jak to jest że Grecja nie musiała spełniać żadnych wymogów, żeby przyjąć EURO? czegoś nie ogarniam?vibowit pisze:Bardzo dobry opis greckiej tragedii. Polecam
http://tvn24bis.pl/blog-rafala-hirscha, ... 60844.html
Ale jak doliczysz budżety wszystkich wymienionych instytucji i samorządów, to znowu bilans będzie na poziomie ok 60%.inquiz pisze:busik, wszyscy fałszują statystyki. u nas też. dobranie się do OFE było przykładem tego że proste metody się kończą.
ale dolicz dług samorządów, ZUS, różnych agencji, zakładów budżetowych czy spółek państwowych to się okaże że wszystkie wskaźniki ostrożnościowe dawno za nami.
Obowiązujące w Polsce przepisy nie ustalają żadnej minimalnej relacji funduszyesilon pisze:Czy to prawda że bankom w Polsce wystarczy mieć 2 % prawdziwych! pieniędzy w stosunku do udzielanych pożyczek? Jakiś tutejszy noblista orientuje się w temacie?