Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Re: Telefony, telefony...

Post 24 maja 2014, o 09:10

FUX pisze:Załóż se blokady na nry bez identyfikacji.
Czad. Nie dzwonia z garami i derkami z wełny.

Nie działa, od dłuższego czasu dzwonią z nieukrytych numerów. Głupi nie są i potrafią się przystosować ;-)

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 28 maja 2014, o 22:03

Czy warto kupować jeszcze starego poczciwego Galaxy S2? Da się na to załadować najnowszego Androida? Czy już za podobne pieniądze można dostać coś lepszego(wykluczając czystą chińszczyznę której mam dość)?
pozdrawiam
Grzegorz

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 28 maja 2014, o 22:32

Grzegorz, jest CM oparty o 4.4 na Galaxy S2. Czy warto musisz sobie odpowiedzieć sam. Za niewielkie pieniądze masz teraz Motorolę G. Z budżetowych Androidów chyba najlepszy wybór.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 28 maja 2014, o 22:56

Grzegorz pisze: Galaxy S2? Da się na to załadować najnowszego Androida?
nie ćwiczyłem tego na galaxy, ale na innych telefonach po jakimś czasie instalowałem sobie customowe romy. G..., nigdy nie działa: Albo słuchawki, albo interfejs bluetooth, albo filmy na youtube na koniec resetują telefony, albo reset 15x dziennie, albo...albo...albo. Być może w przypadku bardzo popularnych telefonów customy są bardziej stabilne.

Moja "ukochana" XperiaS gwałtownie zakończyła żywot, w związku z czym mam zapasowy Galaxy Mini jakiś tam. Wygląda, że działa i chyba zostanie, bo od kiedy mam tablet w zasadzie telefonu używam tylko do dzwonienia/muzyki.

PS. samsung ma wstretne wyświetlacze, saturacja +500% wyjarane brzydkie fe... i ten interfejs.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 28 maja 2014, o 22:59

Grzegorz pisze: Czy warto kupować jeszcze starego poczciwego Galaxy S2? Da się na to załadować najnowszego Androida? Czy już za podobne pieniądze można dostać coś lepszego(wykluczając czystą chińszczyznę której mam dość)?
A gdzie można go jeszcze kupić za rozsądną cenę?
Mój ma ponad 3 lata, jest poobijany, ma pajączka na ekranie, ale bardzo mi pasuje. Śmiga bezproblemowo na 4.4.2 (jakby co, służę linkiem).
I trochę szkoda mi się z nim rozstawać ze względu na rozmiar (taki w sam raz) i oryginalne uchwyty do samochodu, które kupiłem i są super wygodne.

AMI
5 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 1 raz

Post 29 maja 2014, o 13:41

Alan, Alan, Alan! pisze: PS. samsung ma wstretne wyświetlacze, saturacja +500% wyjarane brzydkie fe... i ten interfejs.

Nasycenie oczywiscie da sie zmniejszyc (przynajmiej w romach, ktore do tej pory mialem na swoim S3).
Co do interfejsu - kwestia gustu i wyboru "dostawcy androida".
Cyanogen mnie troche niestety przygarbil ostatnio na S3 - ale Slimrom smiga bardzo elegancko.

Czy warto S2? Kwestia w jakim stanie i za ile zapewne. Telefon ogolnie nadal w miare przyzwoity, choc juz sprzetowo wrazenia nie robi w porownaniu do najnowszych.
Jacek "AMI" Rudowski

Grzegorz
5 gwiazdek
Auto: Leon
Polubił: 21 razy
Polubione posty: 35 razy

Post 29 maja 2014, o 21:55

Chloru pisze: Za niewielkie pieniądze masz teraz Motorolę G. Z budżetowych Androidów chyba najlepszy wybór.
O to to właśnie, liczyłem na jakiś konkret i dzięki Kloru, chyba się zdecyduje na G, ma niezłe recenzje. Z S2 jednak zrezygnuję.
pozdrawiam
Grzegorz

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 maja 2014, o 13:23

Kupiłem synowi pod choinkę Motorolę Razor czy coś takiego. Bardzo wypasiony telefon w swoim czasie. Po tym jak dwa razy padł system ładowania i jakiś dziwny serwis (Motorola nie ma oficjalnego kanału w polsce) powiedział mi, że to moja wina, bo telefon był zalany (a nie był) i nie naprawią mi go na gwarancji, trzymam się jak najdalej od motoroli.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 30 maja 2014, o 13:27

regenersis? oni są kochani :mrgreen:

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 30 maja 2014, o 13:45

Konto usunięte, w regersisie zawsze tak mówią. 2 x taki sam tekst z nokią.
Czytałem kiedyś wywnętrznianie się jakiegoś serwisanta.
Ponoć takie mają wytyczne.
:-/

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 30 maja 2014, o 13:54

Konto usunięte pisze:Kupiłem synowi pod choinkę Motorolę Razor czy coś takiego. Bardzo wypasiony telefon w swoim czasie.
Motorola jeśli z czegoś była znana to z niskiej jakości swoich telefonów.

Podobno teraz, gdy przejęli ich chińczycy, jakość się poprawia.

Ale fakt, bywały okazje, gdy wypasione (prznajmniej na papierowej specyfikacji) aparaty oferowali taniej niż wiodący konkurenci.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 24 cze 2014, o 15:45

czego chinczycy nie wymyślą
pracownicy G Data SecurityLabs jako pierwsi na świecie wykryli trojana jako część firmware’u. Ukrywa się on pod wszystkim znaną nazwą Google Play Store i jest jedną ze standardowych aplikacji na badanym telefonie z Androidem. Spyware działa w tle co skutecznie uniemożliwia jego wykrycie przez właściciela urządzenia. Również bez jego wiedzy smartfon wysyła prywatne dane zapisane w swojej pamięci na serwery znajdujące się w Chinach oraz posiada możliwość instalacji dodatkowych aplikacji.

Opisane funkcje trojana pozwalają na przechwytywanie danych osobowych, połączeń przychodzących oraz informacji wymienianych podczas korzystania z systemów bankowości elektronicznej. Pozwala on także swoim twórcom na zdalne kontrolowanie kamery oraz mikrofonu urządzenia oraz odczytywanie wiadomości email oraz SMS. Badany model telefonu to N9500 produkowany przez chińską fabrykę STAR i jest łudząco podobny do jednego z flagowców oferowanych przez znanego światowego producenta. Nie ma możliwości usunięcia czy pozbycia się zmanipulowanej aplikacji, tym samym preinstalowanego oprogramowania szpiegującego, gdyż jest ono zintegrowane z oprogramowaniem sprzętowym samego urządzenia (firmware). Sklepy internetowe, także te polskie, posiadają N9500 w swojej ofercie w cenie około 700-800 PLN.
pełna treść artykułu
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 lip 2014, o 12:01

Znawcy podpowiedzcie ,opcje są takie :
htc one desire 816 czy m7 a może samsung 4 lub nexus5 ?
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 7 lip 2014, o 12:04

Kruszyn, a może Sony Xperia Z1 Compact?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:09

So What!, nie mam pojęcia ;-) na wszelki wypadek bedzie te E52 a tak to nie wiem co z tego wybrać.Więc lice na forum spamersko podjeżdżające trupem jak to gdzieś wyczytałem :mrgreen:

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 16 razy
Polubione posty: 273 razy

Post 7 lip 2014, o 12:11

Kruszyn pisze:Znawcy podpowiedzcie ,opcje są takie :
iPhone 5s? :evilgrin:
Death ain't nothin' but a heartbeat away...

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:13

Kruszyn, ostatnio zmieniałem telefon na taki właśnie i ze spokojnym sumieniem mogę Ci go polecić. Działa bardzo płynnie, a bateria trzyma zaskakująco długo. Przy okazji nie ma rozmiaru zbliżonego do tabletu ;-)

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 7 lip 2014, o 12:20

Kruszyn pisze:na wszelki wypadek bedzie te E52 a tak to nie wiem co z tego wybrać.
E52 w odróżnieniu od tych smartfonów o jakich myślisz ma mechaniczną klawiaturę.
Jeśli chciałbyś mieć nadal aparat z klawiaturą (a ja chcę na przykład) to polecam BlackBerry Q10:
http://www.chip.pl/testy/test-blackberr ... ot-jezynki
Jak dla mnie to jest nawygodniesze urządzenie z obecnie dostępnych.

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:24

So What! pisze:Kruszyn, ostatnio zmieniałem telefon na taki właśnie i ze spokojnym sumieniem mogę Ci go polecić. Działa bardzo płynnie, a bateria trzyma zaskakująco długo. Przy okazji nie ma rozmiaru zbliżonego do tabletu ;-)
Mogę to samo napisać o 5s :lol:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:27

Bilex pisze:
No chyba nie do końca. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale bocian już tak, więc nie mów, że rozmiar nie ma znaczenia :mrgreen:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 7 lip 2014, o 12:35

Kruszyn pisze:Znawcy podpowiedzcie ,opcje są takie :
przechodząc z E52 na powyższe - cokolwiek wybierzesz i tak będziesz klął na czym świat stoi
dotykowe ekrany mnie wku... ale nie ma od tego odwrotu
jak dla Ciebie - bierz coś z dużym ekranem, gdzie klawiatura ekranowa będzie też odpowiednio większa - bo trafienie w odpowiednie miejsce na małym ekranie może skutkować wyrzuceniem telefonu przez okno.
Każdy z tych tel jest praktycznie na tym samym oprogramowaniu, więc cokolwiek wybierzesz - będzie działało podobnie, różnice kosmetyczne w matrycy aparatu, efektach specjalnych w aparacie foto, zainstalowanych aplikacjach.
Samo użytkowanie telefonu będzie podobne
Wejdź do salonu, weź każdego w rękę i z każdego spróbuj wykonać połączenie, poszukac kontaktu w spisie, napisać SMSa - jak nie wyrzucisz po drodze żadnego za okno - to będzie git. A ten który najmniej Cię wku... that'll be the winner :thumb:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Bilex
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 12:38

So What! pisze:
Bilex pisze:
No chyba nie do końca. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale bocian już tak, więc nie mów, że rozmiar nie ma znaczenia :mrgreen:
Kruszyn ma duże kieszenie :-)

WILLENAWRO2219
0 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 7 lip 2014, o 13:03

a słyszeliście, że w październiku ma wejść na rynek Iphone 6, widzieliście prototyp? masakra strasznie duży ten telefon będzie, niedługo normalnie w kieszeniach będziemy mieli małe komputery, jak dla mnie przesada
Ostatnio zmieniony 26 sie 2014, o 10:38 przez WILLENAWRO2219, łącznie zmieniany 1 raz.

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 13:03

Używać telefon będą małe paluszki z dużą torebką .... :-) a ja słuchąc póniej nie chce że żle doradzony tel wiec konstruktywnie proszę :) Bilex już mnie prawie przekonał :evilgrin: :-p

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 7 lip 2014, o 13:05

WILLENAWRO2219 pisze:a słyszeliście, że w październiku ma wejść na rynek Iphone 6, widzieliście prototyp? masakra strasznie duży ten telefon będzie, niedługo normalnie w kieszeniach będziemy mieli małe komputery, jak dla mnie przesada

Oooo i jest coś tez dla Fido :giggle:

ODPOWIEDZ