Poradnik młodego komputerowca
ja bym był za ipadem...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
Re: Poradnik młodego komputerowca
Tak zrobiłem zamówiony Nexus 7 16 GB jutro ma być mam nadzieję że spełni wszystkie oczekiwania dzięki za podpowiedź Chloru,Chloru pisze: Możesz poczekać jeszcze na Nexusa.
Jeżeli chodzi o iPad to jakoś bardziej jestem za otwartością androida :D ale tobie też dzięki za odpowiedź siewcu.
Pozdrawiam. Bzikus7.
Rozumiem ,że modem jest osobnobzikus7 pisze: Nexus 7 16 GB jutro

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
my się upieraliśmy przy modemie w tablecie, dopóki nie odkryliśmy, że w zasadzie jest on zbędny. I rzeczywiście przez kilka miesięcny przydałby się raz, ale dostał wifi z komórki. Szkoda kasy tak naprawdę.Piter 35 pisze: Rozumiem ,że modem jest osobno , bo zdaje się nexus nie ma wbudowanego
Dobrze rozumiesz nexus nie ma modemu gsm ale jak się zastanowiłem to 90% czasu będę go używał w miejscach gdzie mam wi-fi do tego możesz przez tel po bt lub wi-fi udostępnić neta.Piter 35 pisze: Rozumiem ,że modem jest osobno , bo zdaje się nexus nie ma wbudowanego
Dodatkowo na xda mają już sposób jak uruchomić modem huawei przez kabel ota więc można wpiąć tradycyjny modem.
A jeżeli chodzi o nexus-a to jestem zadowolony działa super - wrzuciłem customowy rom i kernel ale na standardzie od google też jest dobrze. Jaka na razie jestem w 100% zadowolony.
Pozdrawiam. Bzikus7.
- KamilP
- 4 gwiazdki
- Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
bzikus7, ile trzyma bateria? jak jest z jakoscia wykonania? dobrze sie "trzyma" / uzywa?
zastanawiam sie miedzy tym Nexusem, a Tabem 2..
zastanawiam sie miedzy tym Nexusem, a Tabem 2..
Moi Młodzi potzrbują dwa zestawy słuchawek z mikrofonami do kompa. Mogą byz z dwoma pojedynczymi końcówkami do podłączenia pod zestaw głośników zewnętrzxnych z regulacją głośności na biurku, ew. coś, co będzie można z pojedynczego rozredukować na oddzielne wejścia do panelu redukcyjnego i regulacji głośności w jednym.
Maja Logitech S-220

Maja Logitech S-220

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
FUX, wejście liniowe jest passe
Ja mam jakies słuchawki Microsoftu na USB z mikrofonem. Są kapitalne, odkąd je kupiłem ani razu nie pierdzieliłem się z ustawieniami głośności mikrofonu. Po podłaczeniu system (Win7) sam wykrywa domyślne urządzenie audio i głośniki przestają grać.

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
FUX, ja mam coś takiego -
Używałem sporadycznie do skajpa, dawały radę. Do grania też są ok. Po jakiś 4 latach zaczęła odchodzić ta pseudosora na gąbkach ale dramatu nie ma. Cenie je za to, że po prostu się je podłącza i nie trzeba nic regulować ani ustawiać.
Używałem sporadycznie do skajpa, dawały radę. Do grania też są ok. Po jakiś 4 latach zaczęła odchodzić ta pseudosora na gąbkach ale dramatu nie ma. Cenie je za to, że po prostu się je podłącza i nie trzeba nic regulować ani ustawiać.
Piszesz o USB a te z linka to jack. Z tym pokrętłem, co wyżej w moim poście, nie pójdzie....
Biega o to, aby można było w każdej chwili wypiąć, jak chce się muzy posłuchać.
Głośniej.
Biega o to, aby można było w każdej chwili wypiąć, jak chce się muzy posłuchać.
Głośniej.

- Chloru
- 6 gwiazdek
FUX, te co wkleiłem to są USB... Jak je wypinasz to zaczynają grać normalne głośniki.
Ja sobie dzisiaj pracowicie redagowałem w WORD 2010 przez jakieś pięć godzin pewien dokumencik... aż tu niespodziewanie WORD oświadczył, że musi się zamknąć, po czym jak zapowiedział tak zrobił. To pierwsza taka sytuacja raz od bardzo bardzo dawna.
Ale co jeszcze ciekawsze, mimo, że mam ustawione autozapisywanie (co 10 minum), nie udało mi się odnaleźć żadnego niezapisanego pliku .asd, ani żadnego .docx z ostatnich godzin mojej pracy. Mam jedynie dokument w takiej postaci w jakiej znajdował się zanim zacząłem dzisiaj go redagować.
Nie wiem co mnie bardziej martwi, czy to że straciłe wiele godzin pracy czy to, że kompletnie nie mam pojęcia co, jak i dlaczego?

Ale co jeszcze ciekawsze, mimo, że mam ustawione autozapisywanie (co 10 minum), nie udało mi się odnaleźć żadnego niezapisanego pliku .asd, ani żadnego .docx z ostatnich godzin mojej pracy. Mam jedynie dokument w takiej postaci w jakiej znajdował się zanim zacząłem dzisiaj go redagować.
Nie wiem co mnie bardziej martwi, czy to że straciłe wiele godzin pracy czy to, że kompletnie nie mam pojęcia co, jak i dlaczego?

To bardzo dziwne, to z gatunku mega dziwnych zdarzeń. Rozumiem ze sprawdziłeś standardowe lokalizacje itp.? Jest artykuł KB o tym jak szukać takiego pliku na stronie MS.
Лукашэнка, to pewnie był atak hakerów na twoją dyktaturę 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Azrael,
poczytałem sporo w pomocy Microsoft dla Worda, zastosowalem się do tamtych wskazówek, ale kompletnie bez efektu.
Czyli mogę potwierdzić - sprawa bardzo dziwna.
Dlatego nie wykluczam niczego, nawet hipotezy przedstawionej przez Pitera 35.

poczytałem sporo w pomocy Microsoft dla Worda, zastosowalem się do tamtych wskazówek, ale kompletnie bez efektu.
Czyli mogę potwierdzić - sprawa bardzo dziwna.
Dlatego nie wykluczam niczego, nawet hipotezy przedstawionej przez Pitera 35.

Лукашэнка, Mnie się takie coś kiedyś zdarzyło, ale było związane z awarią systemu plików, a to znowu z awarią dysku. No i było to w czasach WORDA 2002 czy coś.
No, trochę to potrwało, ale udało się !!Azrael pisze:Лукашэнка, Mnie się takie coś kiedyś zdarzyło, ale było związane z awarią systemu plików, a to znowu z awarią dysku. No i było to w czasach WORDA 2002 czy coś.

Zupełnie zmieniona nazwa pliku i jakiś dziwny folder, do którego się dogrzebałem i go przekopałem.
Wyszukiwarka plików na nic się nie zdała.
Windowsy to dla mnie dżungla niestety.
Good. Sprawdź jak masz ustawioną domyślna ścieżkę zapisu kopii zapasowych i częstotliwość. Można włączyć też dodatkową kopię w folderze gdzie jest główny plik.
Koleżanki, koledzy pomocy. Nie ogarniam. Znajomi spece też drapią się w głowy.
Mam internet z UPC z tym ich modemo-routerem. Na tym mam sieć w domu postawioną. Wszystko działa. Czasem jednak jak chcę pobrać jakiś duży plik -> np. dziś aktualizację Automapy, ostatnio nowy sterownik Nvidii to plik pobiera się uszkodzony. Mogę sobie pobierać 100 razy różnymi przeglądarkami czy jakimś managerem pobierania i dalej uszkodzony. Poproszę kogoś żeby pobrał do siebie i mi wystawił albo wysłał Skypem i jest OK. Pliki pobierają się z właściwym rozmiarem, ale nie otwierają. Moja wiedza o sieciach podpowiada że średnio jest możliwe żeby coś tak losowo siało uszkodzonymi pakietami i to tylko w dużych plikach.
Wydaje mi się że kiedy to się dzieje pliki ściągają się podejrzanie szybko, ale może mi się wydawać bo mam łącze 120Mbit i wszystko dzieje się szybko.
Jakieś pomysły co sprawdzić?
Mam internet z UPC z tym ich modemo-routerem. Na tym mam sieć w domu postawioną. Wszystko działa. Czasem jednak jak chcę pobrać jakiś duży plik -> np. dziś aktualizację Automapy, ostatnio nowy sterownik Nvidii to plik pobiera się uszkodzony. Mogę sobie pobierać 100 razy różnymi przeglądarkami czy jakimś managerem pobierania i dalej uszkodzony. Poproszę kogoś żeby pobrał do siebie i mi wystawił albo wysłał Skypem i jest OK. Pliki pobierają się z właściwym rozmiarem, ale nie otwierają. Moja wiedza o sieciach podpowiada że średnio jest możliwe żeby coś tak losowo siało uszkodzonymi pakietami i to tylko w dużych plikach.
Wydaje mi się że kiedy to się dzieje pliki ściągają się podejrzanie szybko, ale może mi się wydawać bo mam łącze 120Mbit i wszystko dzieje się szybko.
Jakieś pomysły co sprawdzić?
-
zino
- 4 gwiazdki
- Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
kojarzę coś, że paczka danych była za duża albo za długo się ściągała - limit czasu
ale może coś mylę...
zaraz ktoś oświeci
ale może coś mylę...

zaraz ktoś oświeci

A czy duże a niepopularne pliki się pobierają dobrze? Może ładują popularne rzeczy na FTP aby oszczędzać na transmisji danych.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Mam wrażenie że to jest niedeterministyczne. Też podejrzewam jakieś przezroczyste proxy, ale jak to sprawdzić?
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
No i ostatecznie kupiłem ramkę z linka powyżej. Jestem w szoku, bo zamówiłem 10 października z opcją najtańszej przesyłki, a już dzisiaj wyciągnąłem list ze skrzynki. Myślałem, że to będzie płynąć ze 3 tygodnie...Godlik pisze:Chloru, leon, ale to nie do tego modelu![]()
Ja potrzebuję do Studio 1747, czyli coś takiego:
http://www.newmodeus.com/shop/index.php ... cts_id=270
Teraz czas na wybór jakiegoś dysku. Polecacie coś konkretnego? Skoro zostawiam sobie tradycyjny 500GB, to na sam system powinno mi wystarczyć jakieś maleńkie 120, chyba nie ma sensu przepłacać za więcej.