Auto dla dziada
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 153 razy
Re: Auto dla dziada
A wracajac do aut. To podjąłem decyzję i zamawiam w tym tygodniu Wiesniaka z odbiorem na początek kwietnia, co by móc odliczyć VAT wg nowych przepisów.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Gump, to ciekawe, choć ukrainki pracujące u mojej mamy wracają do domu z tobołami zakupów. Przypomina mi to wyjazdy do Oslo, gdzie zajmowaliśmy się malowanie domów. Też powroty pełnym autem.
Na Ukrainie po pierwsze drożej a po drugie nie ma.
Na Ukrainie po pierwsze drożej a po drugie nie ma.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Graty.lukass pisze:A wracajac do aut. To podjąłem decyzję i zamawiam w tym tygodniu Wiesniaka z odbiorem na początek kwietnia, co by móc odliczyć VAT wg nowych przepisów.
Napisz czemu akurat miniacz.
Fajne auto. Dla moich potrzeb odrobinkę za małe, ale Ty na pewno sprawdzieś, ze dla was jest OK.lukass pisze:A wracajac do aut. To podjąłem decyzję i zamawiam w tym tygodniu Wiesniaka z odbiorem na początek kwietnia, co by móc odliczyć VAT wg nowych przepisów.
No to zadowolenia w takim razie!

Lukass, ma być zaraz z nowym silnikiem, czy to takie zamówiliśta?
Gregski, w takiej strefie cenowej jest trudno coś wybrać… A jak kobitka ma coś jeszcze do powiedzenia…
Gregski, w takiej strefie cenowej jest trudno coś wybrać… A jak kobitka ma coś jeszcze do powiedzenia…
-
lukass
- 5 gwiazdek
Nie - łykam z z wyprzedazy 2013. Tylko auto do sprowadzenia z innego rynku EU, ale normalnie przez sieć BMW.Arno pisze: Lukass, ma być zaraz z nowym silnikiem, czy to takie zamówiliśta?
Czemu wieśniak.
- podoba sie i mi i żonie + ma to coś w sobie (niestandardowość)
- jeździ fajnie - 184 konie w miarę daja radę, a jak na mini-Suva prowadzi sie rewelacyjnie
- wygodne fotele
- dzieciaki już wyrastają z wózków, więc miejsca na rodzinę 2+2 jest wystarczajacą, bagaznik na codzień też, a na wakacje i tak box na dach
- auto będzie jeździć około 10tyś km rocznie (7-8 żona po mieście + jakieś 2 tyś na wakacje) wiec idealnie mi się wpisuje w standarsdwy w cenie pakiet serwisowy 5 lat do 50tyś + do tego za 2 tyś przedłużona gwarancja na 5 lat do przebiegu 50tyś. Do tego dokłądam leasing na 5 lat i po tym czasie łykam nówkę
- ja w zwiazku z moimi decyzjami zawodowymi oddaję Freetracka, a w zamian za to na auto do pracy przejmuję sobie żonowe S3
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Super, to przy okazji zbadasz własną cierpliwość.Konto usunięte pisze:A ja wciąż czekam na te badania znajomego profesora z SGGW
Takie wyjątkowe badania: dwa w jednym.

Ale nie twierdze, ze mini nie jest fajne ;) mini cooper to najfajniejsza oska fwd jaka znam. Czesto tym smigam w carshareingu.Arno pisze:Lukass, ma być zaraz z nowym silnikiem, czy to takie zamówiliśta?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ja bez tych badań przeżyję. To Ty mówiłeś, że w woreczku masz złote monety, a widzę, że tam są po prostu trocinyЛукашэнка pisze:Super, to przy okazji zbadasz własną cierpliwość.Konto usunięte pisze:A ja wciąż czekam na te badania znajomego profesora z SGGW
Takie wyjątkowe badania: dwa w jednym.

No to się zaczynam zastanawiać, czy Mini JCW lub podobnie Wieśniak to nie jest też wyjście, zwłaszcza w okrojonych budżetach.
W Mini jest nowy silnik, 2.0
Może spróbuję zrobić konfigurację u państwa. Zobaczymy, jak się ustosunkują.
Co prawda podobno nieco większe pojazdy epiej się zachowują przy wypadkach…
Dziś złożyliśmy z panem do kupy Mercedesa. Na duś prawie się udało.
Ciekawe, że aby wziąć jakieś normalniejsze felgi ( zaznaczam NORMALNIEJSZE a nie jakieś super wynalazki) to trzeba od ręki brać jakieś pakiety. Cwaniaki
W Mini jest nowy silnik, 2.0
Może spróbuję zrobić konfigurację u państwa. Zobaczymy, jak się ustosunkują.
Co prawda podobno nieco większe pojazdy epiej się zachowują przy wypadkach…
Dziś złożyliśmy z panem do kupy Mercedesa. Na duś prawie się udało.
Ciekawe, że aby wziąć jakieś normalniejsze felgi ( zaznaczam NORMALNIEJSZE a nie jakieś super wynalazki) to trzeba od ręki brać jakieś pakiety. Cwaniaki
-
lukass
- 5 gwiazdek
Zwykłe Mini ma jedną wadę i patrząc na prawie niezmienione wymiary zewnętrzne to model który ma zadebiutować będzie miał ta samą wadę - z tyłu wolno przewozić tylko i wyłacznie osoby po amputacji nóg. No chyba ze Ci z przodu mają max 160 cm wzrostu.
Co do wielkości wieśniaka. To jest auto pokroju Golfa
i chyba nawet ten obecny jest zbudowany na zmodyfikowanej ( do poprzecznie umieszczonego motoru ) płycie BMW serii 1.
Więc do bezpieczeństwa to raczej standard dla auta klasy kompakt i to nie zbyt lekkiego - 1400kg +
Co do wielkości wieśniaka. To jest auto pokroju Golfa

Więc do bezpieczeństwa to raczej standard dla auta klasy kompakt i to nie zbyt lekkiego - 1400kg +
Arno, masz rabaty na bawary.
Przykładowe rabaty na modele, które się najlepiej sprzedają:
BMW seria 7 oraz 6 powyżej 20%
BMW seria 5 powyżej 20%
BMW M5 powyżej 25%
BMW seria 4 powyżej 13%
BMW seria 3 powyżej 15%
BMW X5 po face liftingu powyżej 15%
BMW X3 powyżej 15%
BMW X1 powyżej 17%
-
lukass
- 5 gwiazdek
Jedni powiedzą że drogo i że przepłacam, inni że dziaduje i za mało dodatków wziąłem.owoc666 pisze:Ile kosztuje taki mini countryman?
Auto z rocznika 2013.
- 1.6T - 184 konie z 4x4
- automat
- klimatronik
- tapicerka materiałowa (dla mnie to +)
- biksenony
- felgi 17" + run flaty
- kierownica wilofunkcyjna
- wyższy model radia ale bez navi
- jakiś tam pakiet schowków i dodatkowego podświetlenia
- poduszki, systemy i inne bajery to taki standard dzisiejszy.
- w cenie pakiet serwisowy 5lat/50tyś
Wyjdzie 110 tysi brutto.
-
lukass
- 5 gwiazdek
Będzie biały z czarnym dachem - tak na 99%
co to?FUX pisze:Arno, masz rabaty na bawary.
Przykładowe rabaty na modele, które się najlepiej sprzedają:
BMW seria 7 oraz 6 powyżej 20%
BMW seria 5 powyżej 20%
BMW M5 powyżej 25%
BMW seria 4 powyżej 13%
BMW seria 3 powyżej 15%
BMW X5 po face liftingu powyżej 15%
BMW X3 powyżej 15%
BMW X1 powyżej 17%
gregski pisze:Zapodaj raz jeszcze linke pls jesli to sprawdzony broker..
http://www.select-automotive.pl
nie korzystałem.
gregski,
jak oczywiście wiesz, jakąś opcją aby kupić taniej może być również samochód roczny z salonu, który był używany jako demonstracyjny lub służbowy dyrektora.
Np. coś takiego:
http://otomoto.pl/bmw-520-fv23-bawaria- ... 74828.html
To oczywiście pod warunkiem, że nabywca nie wymaga zupełnej nówki.
Ja, jeśli miałbym wybór: albo ubogo wyposażona nówka, albo lekko używane auto, ale w satysfakcjonującej specyfikacji, to wybrałbym to drugie.
jak oczywiście wiesz, jakąś opcją aby kupić taniej może być również samochód roczny z salonu, który był używany jako demonstracyjny lub służbowy dyrektora.
Np. coś takiego:
http://otomoto.pl/bmw-520-fv23-bawaria- ... 74828.html
To oczywiście pod warunkiem, że nabywca nie wymaga zupełnej nówki.
Ja, jeśli miałbym wybór: albo ubogo wyposażona nówka, albo lekko używane auto, ale w satysfakcjonującej specyfikacji, to wybrałbym to drugie.
My od kilku lat to znamy; ex A.G. się nazywa
.
To jest przeważający segment BMW w RP i bicie rekordów sprzedaży w klasie samochodów Premium niekoniecznie nowych.

To jest przeważający segment BMW w RP i bicie rekordów sprzedaży w klasie samochodów Premium niekoniecznie nowych.