Telefony, telefony...

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Telefony, telefony...

Post 17 mar 2015, o 11:11

Konto usunięte, ależ podałem. Powiedziałem, że mi się najbardziej podoba. :mrgreen:

Z argumentów innych.
G3 ma 3GB ramu, pozostałe po 2GB.
S5 i Sony są wodoszczelne.
Z3 ma z tyłu szkło o które bym się bał.
M8 ma jakiś dziwny dwuobiektowy aparat.
Aluminium na m8 jest piękne, ale... bardzo łatwo może się wyśliznąć z ręki.

...

czarne jest piękne...

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 17 mar 2015, o 12:29

Konto usunięte pisze: Sympatia Fuxa do Chlora i odwrotnie
Kto się czubi ten się lubi. ;-)

vibowit,

Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 19 mar 2015, o 20:22

No dobra, pomiąchałem wszystko i tak jak się spodziewałem Z3 mi najlepiej pasował. Niestety finalnie się okazało, że od wczoraj (sic!) wdrażany jest w firmie proces unifikacji platformy smartfonowej wobec czego mogę wziąć albo iPhone 5,6 albo Galaxy S5. Wybrałem Galaxy.

Godlik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Polubił: 19 razy
Polubione posty: 83 razy

Post 19 mar 2015, o 20:30

Będziesz zadowolony, to dobry telefon.

j33mbo
5 gwiazdek

Post 19 mar 2015, o 20:38

A ja dzisiaj zawiesilem galaxy po raz pierwszy :D

siewcu
5 gwiazdek
Polubione posty: 1 raz

Post 19 mar 2015, o 22:00

a podobno niemożliwym jest androida zawiesić...
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 19 mar 2015, o 22:07

Konto usunięte pisze:Z3 mi najlepiej pasowa
my się niedawno przesiedliśmy na Z3 dużą i małą.
mała Z3 to pierwsza "komórka", którą... lubię.

duża Z3 podbiła moją panią i zdetronizowała wieloletni niedościgniony wzór telefonu, czyli Nokię.

co do jej możliwości, dwóch rdzeni itp... to porównanie z ciężarówką jest chybione nieco. ten nadmiar powoduje, że jeszcze nie "czekałem" na telefon. wszystko otwiera się szybciej niż myśl. zawiesił się raz. ogólnie to tak po prostu i zwyczajnie działa i łaski nie robi.

niestety, chodzą słuchy, że Z3 był ostatnim dobrym telefonem Sony, która zwija "komórka unit" z powodu strat. może dlatego masz taki a nie inny wybór...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 19 mar 2015, o 22:12

damaz pisze: może dlatego masz taki a nie inny wybór...

dr damaz, to raczej kwestia kosztów oraz bezpieczeńśtwa. U mnie oficjalnie dopuszczone jest chyba z 6 modeli jeżeli chcesz mieć dostęp do korpopoczty i takie tam. Ciekawe kiedy nas w PL dopadnie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 mar 2015, o 22:20

Chloru pisze:kwestia kosztów
to rozumiem
Chloru pisze: oraz bezpieczeńśtwa.
to już mniej

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 19 mar 2015, o 22:26

damaz, więcej modeli telefonów to więcej różnych wersji oprogramowania. Aby utrzymać ten sam poziom bezpieczeństwa swojej infrastruktury musisz wydać więcej pieniędzy lub też wprowadzić więcej ograniczeń.

Może też się okazać, że telefony które masz straciły już wsparcie producenta i nie będą dostawać uaktualnień oprogramowania.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 mar 2015, o 22:37

Chloru pisze:Aby utrzymać ten sam poziom bezpieczeństwa swojej infrastruktury
a coś jak przez mgłę pamiętam ten tok myślenia.

bardziej przemawiałoby do mnie hasło "kompatybilność" w sensie standaryzacji aplika.. apek, no ale bezpieczeństwo ważna rzecz.

zwłaszcza, że w każdej książce napisanej przez sławnych hakerów, jest napisane jak wół: w odpowiednio dużej masie ludzkiej zawsze znajdziesz "the weakest link", który - na przykład - zgubi bezpieczny telefon. razem z futerałem i karteczką z hasłami.

ale to już off top jest. na tym forum nie wolno.

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 19 mar 2015, o 22:42

U mnie w korpue androidow brak, ajfony i windows mobile nokia only... Taka ciekawostka...

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 mar 2015, o 22:53

damaz, kompatybilność też ma znaczenie. Tylko, że to nie jest tylko kwestia apek ale też systemów działających na telefonach + dodatków od producentów telefonów.
damaz pisze: zwłaszcza, że w każdej książce napisanej przez sławnych hakerów, jest napisane jak wół: w odpowiednio dużej masie ludzkiej zawsze znajdziesz "the weakest link", który - na przykład - zgubi bezpieczny telefon. razem z futerałem i karteczką z hasłami

Zawsze jest najsłabsze ogniwo. Nie ma systemów idealnych.

gregski, mniejsza fragmentacja. Całkiem rozsądnie rzekłbym. Szczerze mówiąc to trzymam kciuki za MS, mają w ręku wiele narzędzi aby być bardzo dobrym dostawcą rozwiązań dla korpouserów.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 mar 2015, o 04:12

Chloru pisze: gregski, mniejsza fragmentacja. Całkiem rozsądnie rzekłbym. Szczerze mówiąc to trzymam kciuki za MS, mają w ręku wiele narzędzi aby być bardzo dobrym dostawcą rozwiązań dla korpouserów.
korpo nie korpo, ja czekam na win10 i chyba też przeskoczę. Czekam, bo zwyczajnie nie chce mi się sprawdzać czy nokia jakaś tam, którą robią teraz będzie wspierana za pół roku. Za stara dupa jestem.
póki co męczę się z s3mini (chyba :mrgreen: ), którego dostałem w ramach rekompensaty za scrashowanie xperii - nienawidzę gówna, chociaż działa zupełnie dobrze - tylko planowane starzenie zaplanowali na 8 miesiąc chyba.
gregski pisze: U mnie w korpue androidow brak, ajfony i windows mobile nokia only... Taka ciekawostka...
znam korpo, w którym szajsungi - a zarząd ajfony bo niby ładniejsze. Taka ciekawostka ;-)
I żeby nie było, takie korpo na paredziesiat tys ludzi. Dołożenie głupiej subdomeny uruchamia dość duży proces w IT ;-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 mar 2015, o 10:43

Alan, Alan, Alan! pisze:Dołożenie głupiej subdomeny uruchamia dość duży proces w IT ;-)
Phi... :mrgreen:
czarne jest piękne...

gregski
6 gwiazdek

Post 20 mar 2015, o 16:56

A ja teraz uzywam szostki i jestem naprawde zadowolony. Pasuje w moje lapska, swietny ekran, klawiatura wieksza, duzo lepiej sie czyta, a ja sporo czytam na telefonie, bateria mi nereszcie caly dzien z zapasem wytrzymuje, generalnie polecam. Bardzo mi przypasowal.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 mar 2015, o 18:43

gregski, gdyby nie pewne braki to 6 to pierwszy ajfon ktory moze robic za smartfona. Ekran 4,7-5 cali to imho optimum.... ale może zmienie zdanie jak się przesiądę na coś większego ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 20 mar 2015, o 19:46

gregski pisze: bateria mi nereszcie caly dzien z zapasem wytrzymuje,
joj

u mnie
2-3 godziny Yanosika codziennie
bluetooth, WiFi bez wyłączania, masę innych usług w tle, 10-20 rozmów na skype lub telefon
jeszcze mi się nie zdarzyło żeby S5 nie dotrwal do nocy.

gregski
6 gwiazdek

Telefony, telefony...

Post 20 mar 2015, o 20:06

j33mbo, no u mnie 4s tez nie banglal do nocy :-/ 6 ma wieksza bakterie zdaje sie
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2015, o 09:31 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 23 mar 2015, o 17:05

to ja tak z innej mańki, czy wiecie co wiedzą o Was wasze telefony ;). Warto poczytać:
http://cyfrowa-wyprawka.org/teksty/szpi ... oj-telefon
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

Gootek
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 20 kwie 2015, o 22:33

j33mbo pisze:
gregski pisze: bateria mi nereszcie caly dzien z zapasem wytrzymuje,
joj

u mnie
2-3 godziny Yanosika codziennie
bluetooth, WiFi bez wyłączania, masę innych usług w tle, 10-20 rozmów na skype lub telefon
jeszcze mi się nie zdarzyło żeby S5 nie dotrwal do nocy.
no Panowie, skoro cieszycie się z baterii, która wystarcza na cały dzień, to mam tu coś... nie dla was:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=KWSLWV0Ug6A

:mrgreen:

stefanekmac
5 gwiazdek
Auto: był forek XT jest OBK 2,5
Polubił: 26 razy
Polubione posty: 91 razy

Post 21 kwie 2015, o 08:09

Zapomniał powiedzieć że taki procesor służy jako grzałka-na mrozie rączki sobie ugrzejemy...
Pamietajmy o Wołyniu.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 25 maja 2015, o 15:38

chciałbym zmienić operatora. aktualnie mam Play i bardzo mi się nie podoba że w 90% miejsc w jakich jestem nie ma dostępu do Internetu, a w 20% miejsc nie mam zasięgu sieci w ogóle.

Chciałbym pozostać przy pre-paid, ale jednocześnie mieć możliwie najtańszy Internet i wszędzie. Możecie coś podpowiedzieć?

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 25 maja 2015, o 15:47

Bergen, czy próbowałeś na stałe przełączyć swoją kartę na T-Mobile zamiast Play? Możesz to samo zrobić z Orange, albo Plus. U mnie po stałym przełączeniu na T-Mobile, jakość dramatycznie wzrosła zarówno w kontekście rozmów jak i internetu.

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator

Post 25 maja 2015, o 16:21

Nie jestem pewien czy dobrze rozumiem. Jeśli wybiorę "ręcznie" operatora w ustawieniach na T-mobile na przykład, to telefon działa w czymś w rodzaju "roamingu" i nie mam dostępu do Internetu, a przynajmniej tego taniego.

ODPOWIEDZ