Chlejady 2014 - tak czy nie?
Re: Chlejady 2014 - tak czy nie?
Agroturystyka "Safari" w Domaniewicach koło Nowego Miasta nad Pilicą:
http://www.safari.net.pl/index.php?id=10
Noclegi w pokojach: 40 zł/osobę
Noclegi w namiotach: 10 zł/osobę
Zestaw grillowy – golonka po bawarsku, karkówka, pierś z kurczaka, kiełbasa grillowa, sałatka grecka, makaron, chleb tostowy: cena 40zł od osoby.
Obiad dwudaniowy: cena 20zł od osoby.
Śniadanie: cena 10zł od osoby
Duży teren, malowniczo położony tuż nad Pilicą. Sporo możliwości aktywnego spędzenia czasu.
Około 5 km od lotniska w Nowym Mieście nad Pilicą, które na pewno części z was jest znane z pojeżdżawek.
Byłem w tej agroturystyce kilka lat temu, było sympatycznie, ale to co pamiętam może być nie zupełnie aktualne po tak długim czasie.
Dlatego chętnie wybiorę się tam w tą sobotę na rekonesans i zbadam jak sytuacja wygląda teraz. No i przy okazji ustalę wolne terminy i dalsze szczegóły, które was interesują.
O co pytać gospodarzy? Co chcielibyście wiedzieć?
Noclegi w pokojach: 40 zł/osobę
Noclegi w namiotach: 10 zł/osobę
Zestaw grillowy – golonka po bawarsku, karkówka, pierś z kurczaka, kiełbasa grillowa, sałatka grecka, makaron, chleb tostowy: cena 40zł od osoby.
Obiad dwudaniowy: cena 20zł od osoby.
Śniadanie: cena 10zł od osoby
Duży teren, malowniczo położony tuż nad Pilicą. Sporo możliwości aktywnego spędzenia czasu.
Około 5 km od lotniska w Nowym Mieście nad Pilicą, które na pewno części z was jest znane z pojeżdżawek.
Byłem w tej agroturystyce kilka lat temu, było sympatycznie, ale to co pamiętam może być nie zupełnie aktualne po tak długim czasie.
Dlatego chętnie wybiorę się tam w tą sobotę na rekonesans i zbadam jak sytuacja wygląda teraz. No i przy okazji ustalę wolne terminy i dalsze szczegóły, które was interesują.
O co pytać gospodarzy? Co chcielibyście wiedzieć?
Hej.
Faktem jest że na ostatnich Chlejadach rozmawialiśmy o wybrzeżu ale powiększa nam się rodzinka( termin 1 Sierpnia ) w dodatku spodziewam się córki
i nie będę miał głowy żeby zająć się organizacją niestety..ale to co proponuje kolega w agroturystyce Safari wygląda całkiem spoko,co do terminu to wygląda na to że opcja ciągle do dogadania,pewnie sierpień byłby ok,bynajmniej dla mnie :)
Pozdrawiam
Faktem jest że na ostatnich Chlejadach rozmawialiśmy o wybrzeżu ale powiększa nam się rodzinka( termin 1 Sierpnia ) w dodatku spodziewam się córki

Pozdrawiam
If in Doubt just flat out ....
busik pisze: Wurc - zanim odpowiesz, sprawdź dobrze kalendarz tym razem

Ja (my) chętnie, ale żeby określić się dokładnie muszę znać dokładny termin - z podanych dwóch zdecydowanie bardziej pasuje mi 6-8.06.
jaworek74,jaworek74 pisze:to co proponuje kolega w agroturystyce Safari wygląda całkiem spoko
też tak mi się wydaje i dlatego zaproponowałem chlejadowiczom to miejsce.
Ale skoro odzew jest taki skromny, to mogę przypuszczać, że nie koniecznie o to chodzi.
W każdym razie, gdyby jednak okazało się, że interesuje was jak to wygląda na żywo obecnie, to podtrzymuję moją propozycję, że mogę tam zajrzeć i porozmawiać z właścicielem, bo po prostu nie mam daleko.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Mnie się to Safari podoba, ale też czekam na konkretny termin.
Mnie (nam) lepiej byłoby po zakończeniu roku akademickiego, ale jeśli blisko, to nie wykluczam(y) też w trakcie.
Mnie (nam) lepiej byłoby po zakończeniu roku akademickiego, ale jeśli blisko, to nie wykluczam(y) też w trakcie.
Miejsce dobre bo generalnie to tak po środku naszego pięknego kraju:)
A co do terminu to Coś musimy ustalić...bo czas ucieka :)
A co do terminu to Coś musimy ustalić...bo czas ucieka :)
Dla mnie jest ok . Raptem "godzina z małym wąsem"
jazdy z Warszawy . Niezależnie od warunków lokalowych , zabiorę duży namiot .
jazdy z Warszawy . Niezależnie od warunków lokalowych , zabiorę duży namiot .
Namiot tez pewnie zabiorę na wszelki wypadek.
Choć nie wiem czy tym razem będe z Moją lepszą polową ze względów oczywistych (termin mamy na 1 lipca) już się boję hihi
Choć nie wiem czy tym razem będe z Moją lepszą polową ze względów oczywistych (termin mamy na 1 lipca) już się boję hihi
jaworek74 pisze: (termin mamy na 1 lipca) już się boję hihi
to widzę że dwójka w drodzejaworek74 pisze: powiększa nam się rodzinka( termin 1 Sierpnia ) w dodatku spodziewam się córki

podpytaj, czy mają wolny termin 6-8 czerwca, reszta na PWЛукашэнка pisze:Agroturystyka "Safari" w Domaniewicach koło Nowego Miasta nad Pilicą:
Ja jeszcze czekam na info z lokalizacji górskiej
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Лукашэнка pisze: Agroturystyka "Safari" w Domaniewicach koło Nowego Miasta nad Pilicą:
fajne!
a czy tą razą zamierzasz dotrzeć... w końcu?gregski pisze:Лукашэнка pisze: Agroturystyka "Safari" w Domaniewicach koło Nowego Miasta nad Pilicą:
fajne!

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
dowody! nazwiska! adresy!gregski pisze:Zaraz, zaraz, bywalo sie na chlejadach ;) sa swiadkowie ;))

Włala....busik pisze: dowody! nazwiska! adresy!
http://www.forum-subaru.pl/bb3/viewtopi ... 00#p102338
To były mega CHLEJADY...

Juz Zaczynam się alkoholizować ,,,zawczasu hihih a termin 1 lipiec wlaśnie się upewniłem u Pani Żony :)busik pisze:jaworek74 pisze: (termin mamy na 1 lipca) już się boję hihito widzę że dwójka w drodzejaworek74 pisze: powiększa nam się rodzinka( termin 1 Sierpnia ) w dodatku spodziewam się córkiw przeciągu miesiąca dwa porody - jak Ty wytrzymasz te pępkowe?
![]()
podpytaj, czy mają wolny termin 6-8 czerwca, reszta na PWЛукашэнка pisze:Agroturystyka "Safari" w Domaniewicach koło Nowego Miasta nad Pilicą:
Ja jeszcze czekam na info z lokalizacji górskiej
No to udało mi się dzisiaj spotkać z gospodarzami agroturystyki Safari i sprawy wyglądają następująco:
Na razie wolne są oba terminy: 6-8 czerwca i 13-15 czerwca.
Lokalizacja: ośrodek mieści się w niewielkiej wsi na trasie z Rzeczycy do Nowego Miasta, na rozległym terenie między szosą a odległą o kilkaset metrów rzeką. Odlegość od najbiższych sąsiadów jest na na tyle duża, że można tam się czuć naprawdę swobodnie. Przy większej grupie (powiedzmy, od 20 osób wzwyż) mielibyśmy cały teren na wyłączność dla nas w terminie 13-15.06, a 6-8.06 mielibyśmy go prawie na wyłączność, bo w sobotę 7.06 odbędzie się tam tylko niewielka impreza w plenerze, która też nie kolidowałaby z naszymi planami.
Zakwaterowanie:
Ilość noclegów w pokojach jest ograniczona niestety do zaledwie 24 osób, i to uwzględniając dostawki. Warunki w pokojach są taki, że umeblowanie jest bardzo podstawowe, ale za to każdy pokój ma łazienkę.
Więcej miejsca jest dla chętnych do spania pod namiotami lub w przyczepach campingowych. Teren ośrodka jest bardzo duży, więc jest gdzie się rozstawić. Dla biwakowiczów są do dyspozycji zupełnie nowe duże łazienki i ubikacje, z nową armaturą, oraz duże bojlery, tak, że nie powinno brakować ciepłej wody nawet jeśli na terenie ośrodka jest kilkadziesiąt osób.
Podsumowując warunki kwaterunkowe oceniam jako wygodnie dla 30-50 osób, pod warunkiem, że połowa będzie nocować we własnych namiotach, przyczepach, czy kamperach.
Wyżywienie: gospodyni zapewni pełne wyżywienie, według naszych potrzeb i wskazówek, począwszy od kolacji w piątek (również dla tych, którzy dojechaliby późniejszym wieczorem), aż do śniadania (lub nawet obiadu) w niedzielę. Do tego specjalne posiłki dla dzieci. Wszystko w rozsądnych kosztach. Jeśli chodzi o napoje, to oprócz wody, herbaty czy kompotu do obiadu, resztę musielibyśmy zapewnić sobie sami. Gospodarze mają wprawdzie nalewak do piwa beczkowego, ale kegi musielibyśmy przywieźć własne.
Proponowany program:
Piątek – przyjazd na wspólną kolację (w pomieszczeniu lub na zewnątrz, w zależności od pogody i naszych preferencji)
Sobota- śniadanie, spływ kajakowy Pilicą (około 2-3 godzin), lunch, przejażdżka wozami konnymi po nadpilicznych plenerach (z przystankiem po drodze na małe co nieco), dla chętnych jazda w siodle (w terenie albo na lonży dla początkujących), potem paintball (mają fajny wydzielony teren na taką zabawę) no i na koniec biesiada przy ognisku (może być nawet z muzyką na żywo, bo mają zaprzyjaźnionego muzyka, który grywa na gitarze na imprezach u nich).
Niedziela – śniadanie, a po śniadaniu dla chętnych na odwiedzenie lotniska w Nowym Mieście moglibyśmy zorganizować jakąś pojeżdżawkę, a Ci których to nie będzie interesowało, mogą przed powrotem do domu odwiedzić okoliczne atrakcje,
czy to w Nowym Mieście: http://www.nowemiasto.pl/index.php?id=4
czy też w Inowłodzu i Spale, w Rawie Mazowieckiej, czy w innym kierunku, w zależności od tego którędy będą jechać.
Tutaj możecie zobaczyć kilkanaście zdjęć, które zrobiłem dzisiaj:
https://www.dropbox.com/sh/6miiwkzfqz03vg1/80mxmqUFKI
Te zdjęcia oczywiście nie oddają najlepiej tego jak teren będzie wyglądał w czerwcu, bo raz, że będzie zielono, a dwa, że Pilica, w której teraz jest wysoki stan wody będzie już płytka. To jest wyjątkowa zaleta tej rzeki. Przy słonecznej pogodzie od początku czerwca woda jest na tyle ciepła, ze można się kąpać. Dno jest piaszczyste, woda szeroko rozlana i płytka, tak, że są bardzo bezpieczne warunki i na kajaki i do kąpieli (albo lepiej powiedzieć, zabawy w wodzie, bo prawdopodobnie woda będzie sięgała do kolan). To duży plus, szczególnie dla tych, którzy chcieliby przyjechać z dziećmi.
Do środy dostanę dokładniejsze informacje o kosztach poszczególnych atrakcji, które zapewniają gospodarze. Jeśli będziemy chętni na spotkanie u nich, to powinniśmy w ciągu tygodnia ustalić przynajmniej dokładną datę, bo czerwiec jest popularnych miesiącem różnych tego typu imprez i warto zarezerwować sobie najdogodniejszy termin.
Na razie wolne są oba terminy: 6-8 czerwca i 13-15 czerwca.
Lokalizacja: ośrodek mieści się w niewielkiej wsi na trasie z Rzeczycy do Nowego Miasta, na rozległym terenie między szosą a odległą o kilkaset metrów rzeką. Odlegość od najbiższych sąsiadów jest na na tyle duża, że można tam się czuć naprawdę swobodnie. Przy większej grupie (powiedzmy, od 20 osób wzwyż) mielibyśmy cały teren na wyłączność dla nas w terminie 13-15.06, a 6-8.06 mielibyśmy go prawie na wyłączność, bo w sobotę 7.06 odbędzie się tam tylko niewielka impreza w plenerze, która też nie kolidowałaby z naszymi planami.
Zakwaterowanie:
Ilość noclegów w pokojach jest ograniczona niestety do zaledwie 24 osób, i to uwzględniając dostawki. Warunki w pokojach są taki, że umeblowanie jest bardzo podstawowe, ale za to każdy pokój ma łazienkę.
Więcej miejsca jest dla chętnych do spania pod namiotami lub w przyczepach campingowych. Teren ośrodka jest bardzo duży, więc jest gdzie się rozstawić. Dla biwakowiczów są do dyspozycji zupełnie nowe duże łazienki i ubikacje, z nową armaturą, oraz duże bojlery, tak, że nie powinno brakować ciepłej wody nawet jeśli na terenie ośrodka jest kilkadziesiąt osób.
Podsumowując warunki kwaterunkowe oceniam jako wygodnie dla 30-50 osób, pod warunkiem, że połowa będzie nocować we własnych namiotach, przyczepach, czy kamperach.
Wyżywienie: gospodyni zapewni pełne wyżywienie, według naszych potrzeb i wskazówek, począwszy od kolacji w piątek (również dla tych, którzy dojechaliby późniejszym wieczorem), aż do śniadania (lub nawet obiadu) w niedzielę. Do tego specjalne posiłki dla dzieci. Wszystko w rozsądnych kosztach. Jeśli chodzi o napoje, to oprócz wody, herbaty czy kompotu do obiadu, resztę musielibyśmy zapewnić sobie sami. Gospodarze mają wprawdzie nalewak do piwa beczkowego, ale kegi musielibyśmy przywieźć własne.
Proponowany program:
Piątek – przyjazd na wspólną kolację (w pomieszczeniu lub na zewnątrz, w zależności od pogody i naszych preferencji)
Sobota- śniadanie, spływ kajakowy Pilicą (około 2-3 godzin), lunch, przejażdżka wozami konnymi po nadpilicznych plenerach (z przystankiem po drodze na małe co nieco), dla chętnych jazda w siodle (w terenie albo na lonży dla początkujących), potem paintball (mają fajny wydzielony teren na taką zabawę) no i na koniec biesiada przy ognisku (może być nawet z muzyką na żywo, bo mają zaprzyjaźnionego muzyka, który grywa na gitarze na imprezach u nich).
Niedziela – śniadanie, a po śniadaniu dla chętnych na odwiedzenie lotniska w Nowym Mieście moglibyśmy zorganizować jakąś pojeżdżawkę, a Ci których to nie będzie interesowało, mogą przed powrotem do domu odwiedzić okoliczne atrakcje,
czy to w Nowym Mieście: http://www.nowemiasto.pl/index.php?id=4
czy też w Inowłodzu i Spale, w Rawie Mazowieckiej, czy w innym kierunku, w zależności od tego którędy będą jechać.
Tutaj możecie zobaczyć kilkanaście zdjęć, które zrobiłem dzisiaj:
https://www.dropbox.com/sh/6miiwkzfqz03vg1/80mxmqUFKI
Te zdjęcia oczywiście nie oddają najlepiej tego jak teren będzie wyglądał w czerwcu, bo raz, że będzie zielono, a dwa, że Pilica, w której teraz jest wysoki stan wody będzie już płytka. To jest wyjątkowa zaleta tej rzeki. Przy słonecznej pogodzie od początku czerwca woda jest na tyle ciepła, ze można się kąpać. Dno jest piaszczyste, woda szeroko rozlana i płytka, tak, że są bardzo bezpieczne warunki i na kajaki i do kąpieli (albo lepiej powiedzieć, zabawy w wodzie, bo prawdopodobnie woda będzie sięgała do kolan). To duży plus, szczególnie dla tych, którzy chcieliby przyjechać z dziećmi.
Do środy dostanę dokładniejsze informacje o kosztach poszczególnych atrakcji, które zapewniają gospodarze. Jeśli będziemy chętni na spotkanie u nich, to powinniśmy w ciągu tygodnia ustalić przynajmniej dokładną datę, bo czerwiec jest popularnych miesiącem różnych tego typu imprez i warto zarezerwować sobie najdogodniejszy termin.
- WiS
- 6 gwiazdek
Czy już tylko Łukaszence i mnie zależy, by się w tym roku odbyły jakieś Chlejady?
Bo takie odnoszę wrażenie, widząc zaangażowanie w wątek "pilicki".
Smutne to.
Bo takie odnoszę wrażenie, widząc zaangażowanie w wątek "pilicki".
Smutne to.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка pisze: To jest wyjątkowa zaleta tej rzeki. Przy słonecznej pogodzie od początku czerwca woda jest na tyle ciepła, ze można się kąpać. Dno jest piaszczyste, woda szeroko rozlana i płytka, tak, że są bardzo bezpieczne warunki i na kajaki i do kąpieli (albo lepiej powiedzieć, zabawy w wodzie, bo prawdopodobnie woda będzie sięgała do kolan). To duży plus, szczególnie dla tych, którzy chcieliby przyjechać z dziećmi.
Podbijam wątek. Ładny opis

WiS pisze: Czy już tylko Łukaszence i mnie zależy, by się w tym roku odbyły jakieś Chlejady?
Nie chcę się wymądrzać, bo nie znam swoich planów na czerwiec/lipiec, więc pewnie określę się w ostatniej chwili. Ale może warto zadać jakieś konkretne pytania w sposób krótki i zwięzły. Łatwiej będzie odpowiedzieć.
Miejsce wygląda wystarczająco dobrze, warunki są dobre, fajnie, że można nocować w namiocie. Są gdzieś jakieś dziewice do gwałcenia?
- WiS
- 6 gwiazdek
Konkretne pytanie padło we właściwym wątku i poza mną nikt dotychczas nie raczył odpowiedzieć.
Co do planów - właśnie o to biega, że chyba tylko ja jestem skłonny zacząć planowanie od Chlejad, a resztę dostosować do nich.
Dziewice? Eeee... a nie lepsze mężatki? Przynajmniej już coś umieją
Co do planów - właśnie o to biega, że chyba tylko ja jestem skłonny zacząć planowanie od Chlejad, a resztę dostosować do nich.
Dziewice? Eeee... a nie lepsze mężatki? Przynajmniej już coś umieją

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Konkretne pytanie padło we właściwym wątku i poza mną nikt dotychczas nie raczył odpowiedzieć.
O rany, to ono nie padło tutaj?? Wobec tego muszę poszukać...
WiS pisze: Dziewice? Eeee... a nie lepsze mężatki? Przynajmniej już coś umieją![]()
A nie wiem, nie mam doświadczeń

Dziewice z definicji nie mają doświadczenia, uwentualnie oralnij..
Ja jestem za. Zdecydowanie. Z żoną.
I problem jedynie chyba w ostatnim tygodniu 28... ale może nie.
Chyab trzeba zrobić lstę do uzupełniania.
Co prawda znana jest jedna dziewica, co to mogła mięć doświadczenie.
Nawet jest o tem facecja:
Apostołowie przyszli do Jezusa z parówką, zdaje się Berlinką. I pytają:
- Jezek, co to jest, ty wszystko wiesz, może nasz oświecisz?
Jezus na to pedo:
- Nie wiem, ale chodźmy do mej matki, ona mądra jest i wie wszystko.
I pytają matkę Jezka:
- Co to jest, mądra kobieto?
- Gdyby nie ten celofan, to bym pomyślała, że to duch święty.
Ja jestem za. Zdecydowanie. Z żoną.
I problem jedynie chyba w ostatnim tygodniu 28... ale może nie.
Co prawda znana jest jedna dziewica, co to mogła mięć doświadczenie.
Nawet jest o tem facecja:
Apostołowie przyszli do Jezusa z parówką, zdaje się Berlinką. I pytają:
- Jezek, co to jest, ty wszystko wiesz, może nasz oświecisz?
Jezus na to pedo:
- Nie wiem, ale chodźmy do mej matki, ona mądra jest i wie wszystko.
I pytają matkę Jezka:
- Co to jest, mądra kobieto?
- Gdyby nie ten celofan, to bym pomyślała, że to duch święty.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- WiS
- 6 gwiazdek
Arno,

Ale to już, proponuję, tam. Kawalerkę też przyjmujemy. Do przyuczenia.Arno pisze: jestem za. Zdecydowanie. Z żoną.
(...)