Rowery;wcześniej-Góral 1500-2500PLN-proszę o radę, co kupić.
Re: Góral 1500-2500PLN-proszę o radę, co kupić...
zwróć uwagę na rozmiar. Ja przy 176 cm wzrostu mam ramę 56. W tym rowerze jest 56 a następnie 60. W rowerach akurat jest tak że komponenty są ogólnie dostępne bo większość firm korzysta z tych samych.
Deore to top of the range. Przednie mogą być trochę gorsze. Hamulce szczękowe hydrauliczne raczej do wyczynu. Bez sensu jeśli nawet rozważasz te damki o których była mowa wcześniejFUX pisze: Rama ALU 7005, amortyzator ROCK SHOCK TORA 900 RS LO z blokadą skoku w manetce przy kierownicy 100 mm skoku. Gięta kierownica i mostek RITCHEY. osprzęt Shimano Deore / Shimano Deore XT,hamulce MAGURA 33 szczękowe hydrauliczne koła mavic , szprychy DT Swiss, opony Schwalbe
Cena 2450 bez pedałów

Upieram się przy mocnej konstrukcji przy twojej wadze. Chodzi o to żeby był zapas i komfort psychiczny jak se po lesie po korzeniach albo w mieście po krawężniku jeździsz

Do chwili obecnej jeździłem ponad 12letnim Trekiem 800 i było ok. Czas nadszedl na zmiany. Obawiam się sprzedawców, ktorzy bedą chcieli wcisnąć kit z największą marżą, albo coś, czego nie mogą się pozbyć. Ten carver mi sie podoba
. Tylko, czy na moja masę będzie odpowiedni?
Damkami nie jeździlem. Muszę jakąś w sklepie dorwać i porównać...
Jeszcze jest coś takiego...
http://allegro.pl/item573174930_wheeler ... nizka.html

Damkami nie jeździlem. Muszę jakąś w sklepie dorwać i porównać...
Jeszcze jest coś takiego...
http://allegro.pl/item573174930_wheeler ... nizka.html
Dolce far niente 

też mam kilkuletniego Treka. Też sobie chwalę. Wheeler chyba troszkę niżej stoi. Chyba.
Na Ursynowie - KEN blisko Tesco, jest sklep firmowy Treka. Jest pani i pan. Pani od klientów. Zawsze jakaś taka smutna i małomówna. Pan od serwisu, zarobiony ale wydaje się kopalnią wiedzy. W sumie pogadaj z obojgiem. Myśle że dobrze doradzą.
Na Ursynowie - KEN blisko Tesco, jest sklep firmowy Treka. Jest pani i pan. Pani od klientów. Zawsze jakaś taka smutna i małomówna. Pan od serwisu, zarobiony ale wydaje się kopalnią wiedzy. W sumie pogadaj z obojgiem. Myśle że dobrze doradzą.
minimus,
dzięki, ale najpierw musialbym do W-wy sie kopnąć, a mam 350km...
dzięki, ale najpierw musialbym do W-wy sie kopnąć, a mam 350km...

Dolce far niente 

Sprawdz Authora. Czeski. Ale osprzet ok itepe.
Tu masz stronę z wyprzedażą. Przykłądowy rower.
http://www.velo.com.pl/www/wyprzedaz.php?m=0&s=5&id=215
Tu masz stronę z wyprzedażą. Przykłądowy rower.
http://www.velo.com.pl/www/wyprzedaz.php?m=0&s=5&id=215
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
FUX Biedny facet nie jesteś jak stać Ciebie na Subaru. Zadzwoń do Orłowskiego zrobi Tobie rower na miarę ,podpowie jakich komponentów użyć. Wszystko będzie dobrze współgrało uwzględniona będzie Twoja waga. Ja tak zrobiłem i mam rower marzenie żona również.
tadeklodz pisze: Zadzwoń do Orłowskiego

Dolce far niente 

Orłowski ,były kolarz obecnie budowniczy ram rowerowych. Najbardziej znany w Polsce- oczywiście w określonych kręgach.Podstawą każdego roweru jest RAMA. Resztę podzespołów można wymienić. Dlatego uważam nie tylko ja że należy kupić dobrą ramę a podzespoły z czasem w miarę zużycia wymieniać na lepsze.Ja osobiście preferuję ramy stalowe jako najlepsze. W końcu stal ma 2100000 atm wsp sprężystośco a Al tylko 700000. Dlatego "komfort" jazdy na ramie stalowej jest wyższy. Pomijam carbon zostawiając ten materiał dla wyczynowców.

FUX aż takim dziwolągiem nie jest (z postury przynajmniej

W sumie przekrój rad imponujący, od ATB poprzez MTB po szyte na miare

minimus . Dziwolągiem nie jestem Ja ani moja żona. Mamy ramy od Orłowskiego i jesteśmy zadowoleni.Żona wręcz zachwycona. Poprzednio jeździła moją ramą Huragana przerobioną na damkę.Uważała że to b. dobry rower. Po "wizycie" w Bieszczadach i wycieczkach do Łopienki, Sinych Wirów i przeł.Żebrak zadysponowała nowy rower.Być może dla FUX-a jest to przerost formy nad treścią bo koszt tej "zabawki" przekracza Jego limit ale uważam że na etapie przymiarek może się chwilę nad tym zastanowić.Ja zrobiłem błąd że zdecydowałem się na ramę 'górala". Dzisiaj zdecydowanie wolałbym trekinga. Ale teraz w wieku 62 lat budowanie nowego roweru którym pojeżdżę rok może kilka mija się z celem. Żona powiedziała że do trumny mi go nie włoży bo się nie zmieści / tylko połówkę obiecała włożyć/

Fakt. Za ekstrawagancję będę uważał tego carvera, jeżeli się zdecyduję...
tadeklodz, dzięki, ale chyba zrezygnuję z tego pana. Przypuszczam, że za cenę ramy, bedę mial caly rower + potrzebne dodatki.
Dolce far niente 

oczywiście. Rama kosztowała 1800 ew chyba 2coś tam ta najlepsza. Ale jaka przyjemność?
FUX ja w 2007 kupiłem Gary Fishera Wahoo. Sprzedawca mnie namówił bo kombinowałem i sam nie wiedziałem czego chce. Rowerem jeżdżę w rożnych warunkach i nie mam z nim żadnych kłopotów . Jedyna naprawa to jak mądrą pani uczyła psa raportować na ścieżce rowerowej i biedak wsadził kij w tylne koło . Pies się obrócił o 360* a mi wyciął polowe szprych . Polecam .
Edit : Kupiłem w 2005 (ale ten czas leci he he)
Edit : Kupiłem w 2005 (ale ten czas leci he he)
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
Zapomniałeś dodać, że to krewny Teresy ;)tadeklodz pisze: Orłowski ,były kolarz
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Facet napisal, że to jego ciotka...tadeklodz pisze:żartował z tym pokrewieństwem

Dolce far niente 

jak Go jakiś niemiec zapytał.Orlowska w Niemczech była /jest/ znana.
No to musi żartowniś z niego, bo w wywiadzie dla któregoś z miesięczników powiedział dokładnie to samo :>tadeklodz pisze: jak Go jakiś niemiec zapytał.Orlowska w Niemczech była /jest/ znana.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
FUX, czy to na 100% ma być góral? 28'' jest IMO bardziej wszechstronny, wygodniejszy (wyprostowana pozycja). W szutry i umiarkowany piach na odpowiednich oponach też wjedzie. Ja na góralu odpadałem po 100km. Na trekingu robiłem 150-180km po Kampinosie i nie miałem dość.
fitter happier more productive
srnk,
nie, nie musi. Dzisiaj pojeździelem sobie na unibiku za 1,6kpln http://unibike.pl/vipergts.html
Mial jakąś dziwną regulację na kierownicy, dzięki czemu można było się bardziej wyprostować w stosunku do mojego starego treka.
osprzęt także nie najgorszy. Do tego facet mowil, że jest całkiem ok.
Można dołożyć błotniki, lampki, etc.
nie, nie musi. Dzisiaj pojeździelem sobie na unibiku za 1,6kpln http://unibike.pl/vipergts.html
Mial jakąś dziwną regulację na kierownicy, dzięki czemu można było się bardziej wyprostować w stosunku do mojego starego treka.
osprzęt także nie najgorszy. Do tego facet mowil, że jest całkiem ok.
Można dołożyć błotniki, lampki, etc.
Dolce far niente 

Viper to bardzo popularny wybór, słyszałem dużo pozytywnych opinii. Jedyne narzekania - to że dość ciężki.
fitter happier more productive