Korea, czyli co z tego wyniknie
-
Adam M.
- 2 gwiazdki
- Auto: 05 Subaru Legacy Wagon
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Korea, czyli co z tego wyniknie
Piter, odczep sie od zbrojen, badan kosmosu czy wojen lokalnych, to tylko instrumenty ekenomiczne stworzone do nakrecania koniunktury. Zaprzestanie tego spowoduje swiatowy kryzys gospodarczy o wiele glebszy niz wszystko co bylo do tej pory.
Nie sadze zeby ktokolwiek chcial "likwidowac dyktature" po doswiadczeniach amerykanskich w Iraku czy Afganistanie.
Jak beda pln koreanczycy gotowi to sami obala dyktature, na razie najwyrazniej nie sa.
Nie sadze zeby ktokolwiek chcial "likwidowac dyktature" po doswiadczeniach amerykanskich w Iraku czy Afganistanie.
Jak beda pln koreanczycy gotowi to sami obala dyktature, na razie najwyrazniej nie sa.
Nie zapominajcie, że rozwój techniki wojskowej w dużym stopniu napędza rozwój nauki i techniki w ogóle.Adam M. pisze: Piter, odczep sie od zbrojen, badan kosmosu czy wojen lokalnych, to tylko instrumenty ekenomiczne stworzone do nakrecania koniunktury.
Adam M. pisze: Nie sadze zeby ktokolwiek chcial "likwidowac dyktature" po doswiadczeniach amerykanskich w Iraku czy Afganistanie.
Obawiam się, że nawet jeśli sami obalą, to jeszcze nie znaczy, że nie wyprodukują drugiego reżimu. I tak, czy inaczej, żeby zasypać taką przepaść, potrzeba taaaaaaaakiego wora z kasą.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
Właśnie zacząłem działać , prowadzę dyskusję z WamiWiS pisze: Zacznij działać. Załóż stronę w necie, wydrukuj ulotki (na własny koszt, przecież życie ludzkie jest najważniejsze!) i rozdaj na początek w Jeleniej, potem we Wrocławiu, a przy okazji jakiegoś wyjazdu także w Szwajcarii czy w Niemczech... Potem blokada autostrady albo lotniska, pikiety przed siedzibami premierów i biskupów, masowe demonstracje w Warszawie, Paryżu i Waszyngtonie...
Samo się nie zrobi. Trzeba to zacząć.
Zamiast się zajmować trywialnym zarabianiem kasy dla siebie i przyjemnostkami.

Wis proszę Cię nie bądź cyniczny " (na własny koszt, przecież życie ludzkie jest najważniejsze!) " społeczeństwa na całym świecie mówią o tym co się dzieje w tym dyktatorskim kraju , prasa na całym świecie trąbi o tym jak tam zabija i ciemięży się ludzi a politycy co

Korea to nie Irak tam nie ma fundamentalistów tam nie będzie podkładania bomb i niszczenia miast

Ja nie neguję iż to muszą być przemyślane ruchy , nie można tego zrobić na łapu capu ale brak jakichkolwiek działań wystawia nam cywilizowanym społeczeństwom ( za takie się ponoć uważamy ) jak najgorsze świadectwo .
A teraz możecie mnie pojechać ,że jestem frajer i utopista

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Mój ulubiony dowcip żydowski:Piter 35 pisze: Właśnie zacząłem działać , prowadzę dyskusję z Wami
- Icek, słyszałem, że wczoraj dostałeś w pysk od Samuela - i nie zareagowałeś!
- Aj waj, Mosze, jak to nie zareagowałem!? Spuchłem!!!

Dlaczego? Kiedyś, na starość, w końcu można, nie?Piter 35 pisze: Wis proszę Cię nie bądź cyniczny

Prawdziwe.Piter 35 pisze: brak jakichkolwiek działań wystawia nam cywilizowanym społeczeństwom ( za takie się ponoć uważamy ) jak najgorsze świadectwo .
I tak Cię lubię.Piter 35 pisze: teraz możecie mnie pojechać ,że jestem frajer i utopista

Skoda zmienia Logo , co ty na toWiS pisze: Mój ulubiony dowcip żydowski:
- Icek, słyszałem, że wczoraj dostałeś w pysk od Samuela - i nie zareagowałeś!
- Aj waj, Mosze, jak to nie zareagowałem!? Spuchłem!!!
![]()

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
" Nowy znaczek mi się nie podoba, więc będę się z tego leczył
"
To wpadnę z flaszką i cię podleczę

To wpadnę z flaszką i cię podleczę

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
Żarty żartami, ale to "coś"Piter 35 pisze: Nowy znaczek mi się nie podoba,

Flaszek Ci u nas dostatek, ale i te dwie nagie przyjmiemy.Piter 35 pisze: To wpadnę z flaszką
Przekonasz mnie do Koreańców?Piter 35 pisze: cię podleczę

(to żeby uzasadnić dialog w tym wątku)

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
Piter 35 pisze:Właśnie zacząłem działać , prowadzę dyskusję z WamiWiS pisze: Zacznij działać. Załóż stronę w necie, wydrukuj ulotki (na własny koszt, przecież życie ludzkie jest najważniejsze!) i rozdaj na początek w Jeleniej, potem we Wrocławiu, a przy okazji jakiegoś wyjazdu także w Szwajcarii czy w Niemczech... Potem blokada autostrady albo lotniska, pikiety przed siedzibami premierów i biskupów, masowe demonstracje w Warszawie, Paryżu i Waszyngtonie...
Samo się nie zrobi. Trzeba to zacząć.
Zamiast się zajmować trywialnym zarabianiem kasy dla siebie i przyjemnostkami.![]()
Wis proszę Cię nie bądź cyniczny " (na własny koszt, przecież życie ludzkie jest najważniejsze!) " społeczeństwa na całym świecie mówią o tym co się dzieje w tym dyktatorskim kraju , prasa na całym świecie trąbi o tym jak tam zabija i ciemięży się ludzi a politycy coGówno , w ramach naszego dobrego samopoczucia tolerują, wręcz odwracają głowę od tego problemu a właściwie ludobójstwa
Lepiej napompować następny banki upadający
![]()
Korea to nie Irak tam nie ma fundamentalistów tam nie będzie podkładania bomb i niszczenia miast![]()
Ja nie neguję iż to muszą być przemyślane ruchy , nie można tego zrobić na łapu capu ale brak jakichkolwiek działań wystawia nam cywilizowanym społeczeństwom ( za takie się ponoć uważamy ) jak najgorsze świadectwo .
A teraz możecie mnie pojechać ,że jestem frajer i utopista
ale skośnym lewym chodzi o jedno-kasa i jedzenie
jak to dostaną na kolejne 20 lat będzie spokój
Miłość w Rp do VW jest bezgraniczna, więc na Twym miejcu czulbym się spkojnym...WiS pisze: wygląda na kolejny krok koncernu, mający na celu pogorszenie konkurencyjności Skody względem VW (wymuszono już pogorszenie pakietów wyposażenia, teraz zmiana kiepskiego logo na dramatycznie obrzydliwe...). Pozostanie konkurencja jakością montażu.

Dolce far niente 

WiS pisze:Żarty żartami, ale to "coś"Piter 35 pisze: Nowy znaczek mi się nie podoba,wygląda na kolejny krok koncernu, mający na celu pogorszenie konkurencyjności Skody względem VW (wymuszono już pogorszenie pakietów wyposażenia, teraz zmiana kiepskiego logo na dramatycznie obrzydliwe...). Pozostanie konkurencja jakością montażu.
a gdzie to nowe logo Skody można zobaczyć, bo tak szukam z ciekawości i zlokalizować nie mogę..
A już znalazłem:

chyba, że to coś takiego. Jeśli to faktycznie jest nowy logotyp to strasznie paskudny

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
A co ma z tej Korei wyniknąć.
Na BBC czytałem dzisiaj stojąc w korku, że Chiny (za Wikileaks) mają się zgodzić na zjednoczenie Korei pod wodzą Południa. Północ jest "collapsed economically", a politycznie ma się zawalić po śmierci tego Kima co teraz rządzi. Poza tym Chiny uważają, że program atomowy Korei jest zagrożeniem na wielką skalę.
Tak więc jeśli KRLD pomacha jeszcze trochę szabelką, to może dostać strzał od żółtych braci i będzie po zawodach.
Na BBC czytałem dzisiaj stojąc w korku, że Chiny (za Wikileaks) mają się zgodzić na zjednoczenie Korei pod wodzą Południa. Północ jest "collapsed economically", a politycznie ma się zawalić po śmierci tego Kima co teraz rządzi. Poza tym Chiny uważają, że program atomowy Korei jest zagrożeniem na wielką skalę.
Tak więc jeśli KRLD pomacha jeszcze trochę szabelką, to może dostać strzał od żółtych braci i będzie po zawodach.
No wejście smoka bracie , jak słowo dajeKonto usunięte pisze: Tak więc jeśli KRLD pomacha jeszcze trochę szabelką, to może dostać strzał od żółtych braci i będzie po zawodach.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Piter 35 pisze: No wejście smoka bracie , jak słowo daje
RRROOOAAARRR

- WiS
- 6 gwiazdek
Obiektywny autorytetKonto usunięte pisze: (za Wikileaks)

To poniżej. Nie wiem, czy gdyby kazali mi wymyślić gorsze - dałbym radę...Barthol pisze: to coś takiego.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS, wiedziałem że się zainteresujesz
Ja cytuję za BBC, a za kim oni to mnie już nie interesuje

Ja cytuję za BBC, a za kim oni to mnie już nie interesuje

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Nie wiem, czy gdyby kazali mi wymyślić gorsze - dałbym radę...
Wierzę w Ciebie

- WiS
- 6 gwiazdek
W tym wątku piszą o Skodzie, więc jestem czujny. Korea mnie ani grzębi, ani ziejeKonto usunięte pisze: WiS, wiedziałem że się zainteresujesz

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Właśnie o tym pomyślałem , pewnie furę części tam robią a i znaczek też tam będzie produkcjonKonto usunięte pisze: Hmmm. Może Skoda ma jakieś fabryki w Korei?![]()

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
O to to, jakiś taki skośny mi się wydałPiter 35 pisze:Właśnie o tym pomyślałem , pewnie furę części tam robią a i znaczek też tam będzie produkcjonKonto usunięte pisze: Hmmm. Może Skoda ma jakieś fabryki w Korei?![]()

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
WiS pisze: Skośny to mało, ale jakiś taki... z psa.
Zagryziesz kimczi i będzie ok

Jeżyk śpi z nami? ;)Barthol pisze:chyba, że to coś takiego. Jeśli to faktycznie jest nowy logotyp to strasznie paskudny
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.