srnk pisze: A garnki potrzebuję, czy mogę pociągnąć ten ot i poprosić o jakieś porady? Na zwykłą gazową kuchynię, bez ekstrawagancji (cenowych).
O właśnie - chętnie posłucham.

srnk pisze: A garnki potrzebuję, czy mogę pociągnąć ten ot i poprosić o jakieś porady? Na zwykłą gazową kuchynię, bez ekstrawagancji (cenowych).
Chloru pisze:srnk pisze: A garnki potrzebuję, czy mogę pociągnąć ten ot i poprosić o jakieś porady? Na zwykłą gazową kuchynię, bez ekstrawagancji (cenowych).
http://www.e-naczynia.pl/?gclid=COr4jP7 ... 5Qodj3tP3AChloru pisze: O właśnie - chętnie posłucham.
a to Ty zamierzasz ja produkowac. No to zuchChloru pisze: Coś mnie się zdaje, że się gotuje tylko nie może się zagotować bo ucieknie eteryczny duch cytrynówki![]()
Z pewnością, skoro została z niejremek pisze:Po odchudzaniu sladu nie ma, niezle wyglada.
remek pisze:kolerzanka
Chloru pisze:srnk pisze: A garnki potrzebuję, czy mogę pociągnąć ten ot i poprosić o jakieś porady? Na zwykłą gazową kuchynię, bez ekstrawagancji (cenowych).
Wywołana do tablicy, świeżo upieczona gospodyni wiejskaChloru pisze: Srnk i właśnie przerobiliśmy forum motoryzacyjne na forum gospodyń wiejskich![]()
moja zona twoierdzi, ze berghoffy sa na targu w Konstancinie co sroda i MOZE co sobota wprost a fabryki. lepsze ceny!Dido pisze: Wywołana do tablicy, świeżo upieczona gospodyni wiejskapolecam garnki duńskiej firmy Berghoff - mają wielowarstwowe dno i nadają się do wszystkich rodzajów kuchni. Jest sporo linii wzorów do wyboru a cena zestawów nie powala z nóg (szczególnie jak nie wybierze się najnowszych modeli). Jedyny salon firmowy Berghoffa w Warszawie jest na ul.Jutrzenki 12. Tam można wszystkie komplety sobie obejrzeć, porównać i kupić po cenie hurtowej( być może sprzedaż jest tylko dla firm ale to da się ogarnąć po PW
)
Arno, nic żonie nie ujmując, ostatnio obiło mi się o uszy, że tu i tam jakiejś "znajomej od znajomej" garnki z wielkim 18/10 wygrawerowanym na dnie ... zardzewiały. dokładniej: plamy rdzy wylazły.Arno pisze:moja zona twoierdzi, ze berghoffy sa na targu w Konstancinie
I zaraz będzie z tego wątek o wydechach.Chloru pisze: damaz, no w końcu jakiś fachowiec. To co strzelisz jakiś wykładzik o potencjałach korozyjnych, ochronie anodowej i katodowej, wykresach Pourbaix ?![]()
A ja jadam codziennie u teściowej obiady i ona ma takie garki sprzed 30 lat, zwykłe, nie żadne Berghofy czy inne Alpinusy.damaz pisze: Arno napisał(a):
moja zona twoierdzi, ze berghoffy sa na targu w Konstancinie
Arno, nic żonie nie ujmując, ostatnio obiło mi się o uszy, że tu i tam jakiejś "znajomej od znajomej" garnki z wielkim 18/10 wygrawerowanym na dnie ... zardzewiały. dokładniej: plamy rdzy wylazły.
A to akurat całkiem dobre jest, choć gaz pewnie ciut tańszy.Chloru pisze: ky, nie mam indukcji.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/categ ... ies/14888/Chloru pisze:Nie wiem co to są nieśmiertelne 365+ ani ile kosztują
http://www.kuchnia.hotel.pl/produkty,pl ... -dick.htmlky pisze:A skoro jesteśmy przy temacie garów, to ja bym chciał zapytać o nóż. Dobry, duży nóż kuchenny (nazwijmy go nożem szefa kuchni), nie tępiący się na byle czym, żadnych głupawych ząbków, etc. No i w rozsądnej cenie :)
Pozdrawiam, r.