tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Re: tvn.turbo - kto to są ci prowadzący?!

Post 31 sie 2009, o 12:41

FUX pisze: Jesteś w miejscu publicznym, mają prawo.
chyba jak jestes osoba publiczna.

Zalozmy ze mnie zatrzymuja jak jade moim autem. Duzo takich nie ma. Mam prawo do ochrony wizerunku, a na takiej podstawie latwo mozna dojsc kim jestem.

Tak sobie gdybam. Fajnie by sie bylo poklocic :mrgreen:

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 sie 2009, o 14:19

cArLoS pisze: co Was bardziej irytuje podczas oglądania programu:
Zdecydowanie narrator :evilgrin:
Doxa pisze: dowiedziałam się, że rzekomo ma on pisać swoją autobiografię
Dobrze, że nie czyjąś :giggle:

PS :arrow: PW

michal
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Polubił: 61 razy
Polubione posty: 13 razy

Post 31 sie 2009, o 14:37

narrator czyta to co mu dadzą do przeczytania - moim "faworytem" jest pisarz tych ambitnych tekstów.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 31 sie 2009, o 14:42

michal, ale czyta te teksty w szczególny sposób ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 31 sie 2009, o 15:04

Ten nasz ulubiony lektor to ewidentnie czyta nieswoje teksty, bo jak na poniższym filmiku opowiada on też lubi "dać szpulę z prawego pasa" ;-)

Link: http://www.youtube.com/watch?v=WChDfE_ke8M

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 31 sie 2009, o 15:18

Prawdziwemu mężczyźnie w pewnym wieku wyrasta mercedes... :P

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Azrael
6 gwiazdek
Polubione posty: 3 razy

Post 31 sie 2009, o 15:37

damaz pisze: nie mogę rozumiem swoim pojąć idei programu cyklicznego "operacja tuning" i tego, co robi w tym programie prowadzący. jeszcze nie słyszałem z jego ust jakiejkolwiek konstruktywnej wypowiedzi (w tym programie). gościu staje (od czasu do czasu) przed perełkami motoryzacyjnymi, rozmawia (od czasu do czasu) z prawdziwymi fachowcami i.... i wychodzi cała jego motoryzacyjna indolencja. problem w tym, że ktoś inny, z większą wiedzą, albo większym zapałem, wyciągnąłby z tych ludzi morze informacji. niestety, jeśli ktoś zamiast wciągnąć interlokutora w dyskusję na poziomie i na temat, jest w stanie wydusić z siebie niewiele więcej niż "to zajebiście", to...

Ten program ma budżet zbliżony do filmu Devlina z Plejad ma oglądalność ma większą o kilka rzędów wielkości niż kosztowne relacje z rajdów i tym podobne.To co się dziwisz? Jak chcieli pokazać nasze auto to nawet zatankować musieliśmy sobie sami.

cArLoS
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: WRX Spec Carlos 440/585

Post 31 sie 2009, o 16:13

lubilem kiedys oglądać motorwizję, ale odkad dali tam tego "Jumbo" z chudym kolegą, nie bede kaleczył jego imienia, program wszedł w zasieg Operacji Tuning, a nie Top Gear'a ;)
projekt "Huragan" Carlos - 440/585
Obrazek

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 sie 2009, o 16:43

Azrael pisze: o kilka rzędów wielkości niż kosztowne relacje z rajdów
mysle, ze jakby sie postarali robic te relacje porzadnie, to mieliby calkiem niezla ogladalnosc. A tak to komu sie chce czekac na '5 minut' zdawkowej relacji.

Gump
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: Spec + Legacy i wszystko cacy
Polubił: 29 razy
Polubione posty: 85 razy

Post 31 sie 2009, o 16:52

Azrael budżet chyba nie jest taki mały a Tede raczej mógłby wrócić do pisania i śpiewania
a nie bełkotania na tematy o których wie tyle co ja . Jak wasze autko pokazali to przecież dla was reklama
jak sto byków :mrgreen: jeszcze powinniście zapłacić panu Tede kieszonkowe a nie tylko zatankować samochód :-p
Legio Patria Nostra

"Jeżeli myślisz, że jesteś mężczyzną, boś spłodził syna, posadził drzewo i wybudował dom, to jesteś w błędzie. Spróbuj przebiec
Rzeźnika "

Intak_i_nie
Awatar użytkownika
1 gwiazdka

Post 31 sie 2009, o 22:42

Tak czytam i czytam i jakoś nie zachęciliście mnie żebym nadusił na pilota i pościł sobie TVNTurbo. Mam koszyk malin wpierdzielę je wszystkie i zapije wodą od co myślę o TVN TURBO. :-p

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 31 sie 2009, o 22:43

Bo maliny są dobre. W przeciwieństwie do TiWieN trupo. :)

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

Azrael
6 gwiazdek

Post 31 sie 2009, o 22:49

remek pisze:
mysle, ze jakby sie postarali robic te relacje porzadnie, to mieliby calkiem niezla ogladalnosc.

Magazynu OES nie oglądał nikt

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 31 sie 2009, o 22:51

Azrael pisze: Magazynu OES nie oglądał nikt
Nawet przed emisją ?

To nie dziw, że już go nie ma.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 1 wrz 2009, o 00:46

ja oglądałem :oops: i fajnie Grabarz to robił ale potem poszedł do WRC :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Azrael
6 gwiazdek

Post 1 wrz 2009, o 01:03

leon pisze: Nawet przed emisją ?

To nie dziw, że już go nie ma.

Nie ma go bo oglądalność była dramatyczna. Czas Tuningu miał oglądalność jak bylo car audio i spoilery jak było o autach rzeczywiście to też nikt tego nie oglądał. Taką publikę ma ta stacja.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 1 wrz 2009, o 07:31

Prowadzący poranek w radiu: pozdrawiam i podziwiam niemieckich żołnierzy
Prowadzący poranną audycję w radiu ESKA ROCK przywitał słuchaczy wyrażeniem podziwu dla niemieckich żołnierzy, którzy musieli rano wstać i wsiąść do czołgów i samolotów.
Dziennikarz odnosząc się do 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej stwierdził, że on sam miał dzisiaj problem ze wstaniem i obudził się 26 minut przed rozpoczęciem programu i tylko dzięki staraniom taksówkarza dotarł do studia na czas, a o tej godzinie niemieccy żołnierze musieli już siedzieć w czołgach, samolotach i jednym z pancerników.

- Pozdrawiam i podziwiam - zakończył dziennikarz ESKA ROCK.

http://wiadomosci.onet.pl/2034812,327,item.html

Ręce opadają... :roll:
Dolce far niente ;-)

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś

Post 1 wrz 2009, o 08:14

Fajny był kiedyś program "Jak to ruszyć" :thumb:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 1 wrz 2009, o 09:29

FUX pisze: Prowadzący poranek w radiu: pozdrawiam i podziwiam niemieckich żołnierzy
Prowadzący poranną audycję w radiu ESKA ROCK przywitał słuchaczy wyrażeniem podziwu dla niemieckich żołnierzy, którzy musieli rano wstać i wsiąść do czołgów i samolotów.
Dziennikarz odnosząc się do 70. rocznicy wybuchu II wojny światowej stwierdził, że on sam miał dzisiaj problem ze wstaniem i obudził się 26 minut przed rozpoczęciem programu i tylko dzięki staraniom taksówkarza dotarł do studia na czas, a o tej godzinie niemieccy żołnierze musieli już siedzieć w czołgach, samolotach i jednym z pancerników.

IMHO żart na pograniczu. Niektórzy słuchacze mogli poczuć się urażeni. Ale z drugiej strony mógł stanąć na baczność i zaśpiewać Rotę. Ja też mam czasami dość męczeńskich świąt. Wolałbym częściej świętować jakieś radosne wydarzenia.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 1 wrz 2009, o 09:39

Konto usunięte pisze: Wolałbym częściej świętować jakieś radosne wydarzenia.
Niestety takich mamy niewiele...

A co martylorogii i męczeństwa, to masz 100% racji.
Dolce far niente ;-)

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Forek 2.0 N/A + Legaś 2.2 GX

Post 1 wrz 2009, o 11:14

FUX pisze: Ręce opadają... :roll:

a propos poziomu dziennikarstwa
nei wiem czy widzieliście, bo to dość dawno było , internauta wkręcił TVN.

http://deser.pl/deser/1,83452,6727768,W ... trofy.html
Struś ma wielkie oczy.

damaz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 97 razy

Post 1 wrz 2009, o 18:46

no dobrze. a jeśli nie TVN Turbo to co? polowanie na Discovery? znowu monster cokolwiek?

a co do oglądalności... przecież tam jest parę różnych programów. niektóre mają oglądalność większą niż wałkowana Operacja Tuning. ktoś sprawdził dlaczego? ja będę się upierał, że oblatany prowadzący + pomysł na program i będzie dobrze. w końcu różne programy motoryzacyjne mają oglądalność. i to nie jest kwestia tylko i wyłącznie budżetu.

timoor
Awatar użytkownika
1 gwiazdka
Auto: Forek 2.0 N/A + Legaś 2.2 GX

Post 1 wrz 2009, o 20:05

damaz pisze: 2. program w stylu budujemy samochód. z tym, że nie chodzi o wszystkie amerykańskie pokazówki "monstrum w 5 dni". kiedyś widziałem angielski (znowu) program, w którym gościu remontował lub restaurował samochody, coby je później odsprzedać. za każdym razem był to inny samochód i było pokazane (rzeczywiście pokazane) jak się to robi krok po kroku. łącznie z komentarzem "dlaczego tak a nie inaczej". kiedyś pokazywali budowę terenówki. też od podstaw i też ze szczegółami.

Ja się z tobą zgadzam Damaz. Można zrobić tanio i ciekawie. Twoja pierwsza propozycja to budżet ToP Gear, wg mnie nie na kieszeń polskich stacji. Za to druga - bardzo fajna. Ale jak znaleźć takiego gostka co remontuje lub restauruje samochody i jeszcze fajnie o tym opowiada?
Struś ma wielkie oczy.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 1 wrz 2009, o 21:08

damaz pisze: program w stylu budujemy samochód. z tym, że nie chodzi o wszystkie amerykańskie pokazówki "monstrum w 5 dni".
był taki program, gdzie gość składał replikę Lotusa 7 a potem uzbrajał do walki w terenie Land Rovera Defendera i/lub Suzuki Samurai. Idea programu fajna, gość na sporym luzie opowiadał... tylko wydaje mi się, że program by nie chwycił w Polsce, bo rynek na kit-cary w stylu Lotuc/Cobra jest bardzo malutki.
damaz pisze: kiedyś widziałem angielski (znowu) program, w którym gościu remontował lub restaurował samochody, coby je później odsprzedać. za każdym razem był to inny samochód i było pokazane (rzeczywiście pokazane) jak się to robi krok po kroku. łącznie z komentarzem "dlaczego tak a nie inaczej".
"wheeler dealers"..fajny program, pokazujący w jaki sposób (często prostymi metodami) podnieść wartość pojazdu ;)

A co do Tede'go... gwiazda polskiej sceny hip hop'owej, program chyba robiony dla dzieciaków i tyle. Ma być show, tylko że wychodzi im bardziej przaśne szoł... ;)
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 1 wrz 2009, o 23:21

damaz pisze: kiedyś widziałem angielski (znowu) program, w którym gościu remontował lub restaurował samochody, coby je później odsprzedać.
London Garage, można znaleźć na youtube a widzialem u brata na BBC Knowledge w czerwcu wiec moze jeszcze jest.
Barthol pisze: wydaje mi się, że program by nie chwycił w Polsce, bo rynek na kit-cary w stylu Lotuc/Cobra jest bardzo malutki.
a to zbyt daleka interpretacja, dobrze zrobiony program się przebije wśród tej papki serwowanej codziennie, oczywiście nie będzie miał oglądalności tańca z gwiazdkami czy innego formatu. pomimo że na mechanice się nie znam chętnie oglądam takie rzeczy i wielu takich jest na pewno.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

ODPOWIEDZ