no to ja jeszcze trooooooooooochę poczekam.Paul_78 pisze: Jarmaj wyczerpał temat. W życiu każdego mężczyzny przychodzi ten czas, gdy uświadamia sobie, że powinien kupić Porsche. Z reguły wypada to mniej więcej w tym samym czasie, gdy zaczynają się problemy z prostatą.
Co szybszego kupić za trzy lata?
- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
- Auto: SI
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Co szybszego kupić za trzy lata?
Niedźwiedź pisze: w tym czasie nic się nie zmieni.
Niedźwiedź, przez trzy lata to się może tyle zmienić że będziesz jeździł na "gapę" pięknym czerwonym autobusem. Czego oczywiście nie życzę .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- tzd
- 2 gwiazdki
- Lokalizacja: Gdańsk Sopot Gdynia, tu wszystko się kończy i zaczyna
- Auto: SF5 2.0T + GC8 STi
http://www.subaru.pl -> modele -> ImprezaNiedźwiedź pisze:no ja w ofercie nie znalazłem WRX, a tylko WRX STi. Ale pewnie poknociłem coś.WRC fan pisze:
Wow,nie wiedziałem, że wycofali je z oferty.
widnieje Impreza Lanos WRX 230KM.
W salonie zaś parę tygodni temu widziałem nową (MY10 ?) Imprezę WRX Liftback?! 265 KM. (STi ma 300 KM...)
Całkiem fajna z zewnątrz, tyle że naleśnik mi się nie podobał

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Niedźwiedź, sprawa jest bardzo prosta
1. Idziesz do salonu i znajdujesz kupującego
2. Zobowiązujesz go do składania Ci comiesięcznych raportów z użytkowania auta
3. Za trzy lata odkupujesz od niego wymarzoną zabawkę
Może to być skoda, subaru, porsche, albo iveco (jak Ci się rodzina w nadmiarze powiększy). Żeby ulepszyć system, możesz znaleźć sobie kilka ofiar i monitorować je wszystkie. A na koniec zrobić konkurs ofert.
Może to być skoda, subaru, porsche, albo iveco (jak Ci się rodzina w nadmiarze powiększy). Żeby ulepszyć system, możesz znaleźć sobie kilka ofiar i monitorować je wszystkie. A na koniec zrobić konkurs ofert.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, wiesz, że masz w tym momencie przynajmniej jedną osobę na sumieniu ? 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
A jak przepłaciKonto usunięte pisze: Niedźwiedź, sprawa jest bardzo prosta

Jak będzie za drogo to nie kupi i niech się delikwent sam buja ze starociem.So What! pisze: A jak przepłaci

czarne jest piękne...
A myślisz ,że te nowe cudeńka to są takie idealneNiedźwiedź pisze: nie chcę "starocia".

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Nowe subaru zdecydowanie odpadają, jak dla mnie... - no, z obecnej oferty to ewentualnie Lanosa STi bym przygarnął, w charakterze fajnie-szybkiego dupowoza, ale przy cenie wyjściowej na poziomie dwóch stów, trzy-czterolatek w dobrym stanie pewnie nie zejdzie poniżej 100Piter 35 pisze: starego zadbanego subaraka niż te nowe paździerze

To ja przepraszam, za te pieniądze można mieć nówkę sztukę Megane RS, Fokusa ST albo coś w tym guście. Co prawda bez napędu AWD, ale powiedzmy sobie szczerze - ośką też się da sprawnie jeździć po Polsce i okolicach, nawet zimą.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dokładnie tak. I dlatego Wiśnia już jest na mnie skazana zapewne na zawsze, bo na lepsze (znacząco) auto mnie nie stać, a porównywalne nowe są do niczego.Piter 35 pisze:A myślisz ,że te nowe cudeńka to są takie idealneNiedźwiedź pisze: nie chcę "starocia".Wolał bym starego zadbanego subaraka niż te nowe paździerze
WiS pisze: To ja przepraszam, za te pieniądze można mieć nówkę sztukę Megane RS, Fokusa ST albo coś w tym guście. Co prawda bez napędu AWD, ale powiedzmy sobie szczerze - ośką też się da sprawnie jeździć po Polsce i okolicach, nawet zimą.
Zawsze też można pozostać przy "Złotym Szerszeniu"

Święte słowaPiter 35 pisze: Wolał bym starego zadbanego subaraka niż te nowe paździerze![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
A żebyś wiedział - i tak jest z reguły najszybszy na szosie (zimą teżLouCyphre pisze: Zawsze też można pozostać przy "Złotym Szerszeniu"

Przynajmniej nikt mi kłopotów z prostatą nie wmawia

I... poza tym... polubiłem malca

Kopanie szybkich turbodiesli średniej kadry menedżerskiej, niemieckich szpachlowozów klasy robotniczo-studiującej, czarnych limuzyn prezesów i innego drogowego badziewia przy pomocy jakiegoś ostentacyjnego auta sportowego - to jakoś nie ta frajda

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Założyłbyś jakiś temat, że szukasz subaraka, czy coś, bo nudno trochęWiS pisze: A żebyś wiedział - i tak jest z reguły najszybszy na szosie (zimą też), więc po co przepłacać...?
Przynajmniej nikt mi kłopotów z prostatą nie wmawia
I... poza tym... polubiłem malca![]()

- WiS
- 6 gwiazdek
So What!,
Niedawno miałem znowu fazę kupowania dyskretnego i... było blisko
- ale się policzyłem z kasą, przejechałem Yarkiem ze dwa razy w trasę... no i odpuściłem 
A Niedźwiedź się nieźle rozkręca

Niedawno miałem znowu fazę kupowania dyskretnego i... było blisko

A Niedźwiedź się nieźle rozkręca

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Ja tam bym sobie jacht kupił. Pływający forumowicze, ot taki Fido np., na pewno mnie zrozumeją

Ostatnio zmieniony 9 lut 2010, o 01:15 przez Chloru, łącznie zmieniany 1 raz.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, no pięknie ...z tym yachtem 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
schizofrenia conajmniejAzrael pisze: Niedźwiedź napisał(a):Czy jeśli ktoś raz zrobił porządnie 2,5 to jest szansa , że to będzie jeździć bez typowych dla 2,5 problemów?
Tak ale trochę dziwnie kupowąć auto z zamiarem robienia remontu silnika.
Jak Cię nie odstrasza "automat" to pomyśl o Mitsubishi Ralliart albo Evo z SST. Tylko trzebamieć bufor gotówki na ewentualną naprawdę ale już na szczęście się da naprawić.

kompletnie nie od dziś projektują. Jakoś do tej pory mimo tego czy tamtego felleru NAWET Mistubishi przetrwało. Takich prawdziwych HS z początku '90 raczej już nie będzie.Niedźwiedź pisze:
So What!, zastanawiam się jak będzie wyglądał mój świat motoryzacji patrząc na to co się dzieje na rynku, na to, że księgowi teraz projektują auta, na to , że mocne Subaraki nie robią się bardziej bezawaryjne, a wręcz przeciwnie. A Ty co kupisz następnego i kiedy?
im biedniejszy tym nowszy model, w granicach gustu rzecz jasna.Niedźwiedź pisze: A ja się zastanawiam jakie perspektywy ma miłośnik Subaraków.
Tak sobie dzisiaj patrzyłem na filmiki Artiego i Wolaka i ja sobie tak myślę, że Niedźwiedziu (wbrew temu co przykładowy owoc zaraz chlapnie, najlepiej jak wesprze filmikiem

A jeśli tygrysa masz głównie na śniegu to nawet turbo nie trzeba i fafnastu szper.

No chyba, że przeczytałeś na forum gdzieś, że nic poniżej FQ400 nie lata. To powodzenia. I do zobaczenia na Jodłowniku

WRX seria + RS seria:
Link: http://www.youtube.com/watch?v=3jgVkjjATiE
remek pisze: schizofrenia conajmniej![]()
Nie Remku - ja nie znam jeszcze żadnych padniętych, ale w końcu muszą się zepsuć a to nie jest MT które się naprawia za 2k zł.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Chloru pisze: Ja tam bym sobie jacht kupił. Pływający forumowicze, ot taki Fido np., na pewno mnie zrozumeją![]()
Chloru ale nie wiem, czy za trzy lata ta oferta jeszcze będzie aktualna

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
Kółko wzajemnej adoracji się rozkręca,
ale zaczynacie tu i ówdzie dotykać tematu. Jeszcze dwie-trzy strony i będzie sensownie.
Z powyższych wypowiedzi wynika, że właśnie te nowe auta są "be" więc skazani jesteśmy na te stare, które im starsze, tym droższe.

Z powyższych wypowiedzi wynika, że właśnie te nowe auta są "be" więc skazani jesteśmy na te stare, które im starsze, tym droższe.
Nie. No właśnie nie.Dlatego pytam o perspektywy.Piter 35 pisze: A myślisz ,że te nowe cudeńka to są takie idealne![]()
Piter 35 pisze: Wolał bym starego zadbanego subaraka niż te nowe paździerze![]()
Ok. A jakieś nieemocjonalne argumenty?WRC fan pisze: Święte słowa![]()
Niedźwiedź pisze: Ok. A jakieś nieemocjonalne argumenty?
One sa nieemocjonalne. Do 2005 gdzieś reont dyfra w Subaru był prawie nieznaną operacją. Ostatnio się już robi takie rzeczy w WRX 07 niedłubanych....
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Cost saving panie, producenci nie mają lekko....Azrael pisze:One sa nieemocjonalne. Do 2005 gdzieś reont dyfra w Subaru był prawie nieznaną operacją. Ostatnio się już robi takie rzeczy w WRX 07 niedłubanych....

Ostatnio mam okazję przyglądać się różnym samochodom "od środka" (niekoniecznie mówię o Subaru) i słuchać historii o awariach i czasem to się naprawdę cieszę, że mnie nie stać na nowe autoNiedźwiedź pisze: Ok. A jakieś nieemocjonalne argumenty?

- Niedźwiedź
- 4 gwiazdki
A widziałeś Focusy z pourywanymi tylnymi kołami? Masakra jakaśWRC fan pisze: Niedźwiedź napisał(a):Ok. A jakieś nieemocjonalne argumenty?
Ostatnio mam okazję przyglądać się różnym samochodom "od środka" (niekoniecznie mówię o Subaru) i słuchać historii o awariach i czasem to się naprawdę cieszę, że mnie nie stać na nowe autoHit z zeszłego tygodnia to 5-letni Focus ze spaloną instalacją i potopionymi wtyczkami od wentylatora - na dodatek wentylator do tego modelu nie ma zamiennika i dostępny jest tylko oryginał - 1200PLN
![]()