pyl wulkaniczny
Re: pyl wulkaniczny
Qrcze te pyłki strasznie komplikują mi plany 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Ja tak tylko dodam, ze ostatnia erupcja tego wulkanu byla w 1821 roku i trwala DWA LATA! Tak, tak... DWA LATA ciaglego pylenia. Cos takiego dzisiaj spowodowaloby szkody w gospodarce porownywalne do wojny. Obecnie kilka dni trwa blokada czesci portow lotniczych, a juz sa protesty zwiazkow zawodowych. Ciezko mi sobie wyobrazic co bedzie jak taki stan rzeczy utrzyma sie na przyklad jeszcze trzy tygodnie.
A przez jaki okres wtedy wstrzymywali loty?Tasior_Miedziak pisze:ostatnia erupcja tego wulkanu byla w 1821 roku i trwala DWA LATA!

czarne jest piękne...
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Tasior_Miedziak pisze: tego wulkanu byla w 1821 roku i trwala DWA LATA
Straszny uparciuch

Brak podpisu.
No dobra F-16 i F/A-18 już wiemy ze nie są kompatybilne z pyłem wulkanicznym, wiadomo co z Migami i SUbaru? 

-
Tasior_Miedziak
- 4 gwiazdki
- Auto: Czarny karawan na gnojówkę
Slyszalem ze generalnie wszystkie odrzutowe maja wiekszy lub mniejszy z tym problem bo ten pyl wulkaniczny to w wiekszosci pumeks jest. Pytanie co z turbosmiglowymi? One chyba cierpia mniej?Azrael pisze: No dobra F-16 i F/A-18 już wiemy ze nie są kompatybilne z pyłem wulkanicznym, wiadomo co z Migami i SUbaru?![]()
Turbośmigłowe też są zasilanie niefiltrowanym powietrzem. Na pewno wiadomo że tłokowe radzą sobie lepiej ale też mają pewne problemy. Na jednym forum lotniczym piszą że jest jeszcze bardzo dużo DC-3 w magazynach i można sobie wyobrazić ich reaktywację w krótkim czasie. To mogłoby być ciekawe.....
znajomy z islandii podesłał. Same problemy z nimi są...

aha, czy ktoś jeszcze ma wyraźnie większy kaszelek? Taki suchy

aha, czy ktoś jeszcze ma wyraźnie większy kaszelek? Taki suchy

Konto usunięte, Mysle, ze mobilizacja firm do takiej pracy nie trwa jeden czy dwa dni zeby zrobic spontaniczny remont.
-
kulek
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru impreza sti 2002
A ja sie wybierałem do Polski,znajomi biorą ślub,miałem wylecieć dzisiaj z Irlandii i nici,przebukowałem się na czwartek jednak patrzac na to co się dzieje ...oj zle ...
Jak by palifo było tańsze to bym poleciał subaryną,ale niestety koszta trzeba ciąć a budżet i tak tragiczny ...ach jo...

Jak by palifo było tańsze to bym poleciał subaryną,ale niestety koszta trzeba ciąć a budżet i tak tragiczny ...ach jo...
Tak patrzę na radar i część przewoźników lata. Lufthansa, SAS na przykład. Dodam, że po naszym niebie też
czy ktoś wie jak wyglądają w związku z pylicą autostrady w Niemczech?
Muszę się dostać na czwartek do Paryża.
A przeciw czemu oni protestują?Tasior_Miedziak pisze:... Obecnie kilka dni trwa blokada czesci portow lotniczych, a juz sa protesty zwiazkow zawodowych. ...

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Pozwolę sobie opowiedzieć niewielką historię wulkaniczną, ściśle związaną z naszym forum.
Byłem albowiem a Atenach w pracy. W Sobotę miałem wracać samolotem.
Już w czwartek wiadomo było, że będzie trudno. W piątek miałem różne połączenia, w sobotę miałęm, w niedzielę miałem, w poniedziałek miałęm i we wtorek. Jakięs loty w dowolne miejsca w europie i połączenia pociągami ( bez biletów).
W sobotę rano widząć nędzę syuacyjną kupiłem bilet na prom do Wenecji i już po 37 godzinach byłem tam w poniedziałek o ósmej rano.
Podczas mojego wielkiego rejsu adriatyciego w moją stronę zmierzał bolid mojej żony, mercedes B, pilotowany metodą sportową przez Michała z naszego forum, który siedząc u Gala, do którego zadzwoniła moja wściekła i zrozpaczona żona zmuszana przeze mnie do jechania do Wenecji, sam zarpoponował ( Michał) że przyjedzie po mnie. Nie sądzę, aby były na świecie czyny, któymi mógłbym się zrewanżować Michałowi. To jest właśnie nasze forum, koledzy i koleżanki.
Ale to nie jest koniec pieśni. Przemeq bądący na nartach we włoszech utknął w Mediolanie. Rozesłal SMS rozpaczy po znajomych i został przez Gala zabukowany do mojego samochodu. Przemeq z osobą towarzyszącą wyjątkowo miłą.
Wenecja: ja ląduję. Wychodzą z promu, przechodzę jakieś 30 metrów i staję w widocznym miejscu. Za 2 minuty podjeżdża taksówka z Przemqiem a za dwie minuty podjeżdża Michał.
ZapaokowaliśĶy się i w drogę. Dzwoni żona. I mówi: Zwiedzacie Wenecję? Jaką wenecję mówię, jedziemy.
ZAWRACAĆ padł rozkaz i zwiedzać!
Dwie godziny chodzilim po tym mieście, wypilim kawę i wyjazd około 12:30 czy coś w podobie. I już o drugiej byłiśĶy w domu.
Ludzie, takich ludzi jak MICHAŁ to nie ma na tym świecie.
I to forum też jest miejscem wyjątkowym. Dbajmy o nie.
Pozdrawiam wszystkich. Michałowi padam do nóżek!!!!!
DZIĘKUJĘ CI STARY!!!!
Byłem albowiem a Atenach w pracy. W Sobotę miałem wracać samolotem.
Już w czwartek wiadomo było, że będzie trudno. W piątek miałem różne połączenia, w sobotę miałęm, w niedzielę miałem, w poniedziałek miałęm i we wtorek. Jakięs loty w dowolne miejsca w europie i połączenia pociągami ( bez biletów).
W sobotę rano widząć nędzę syuacyjną kupiłem bilet na prom do Wenecji i już po 37 godzinach byłem tam w poniedziałek o ósmej rano.
Podczas mojego wielkiego rejsu adriatyciego w moją stronę zmierzał bolid mojej żony, mercedes B, pilotowany metodą sportową przez Michała z naszego forum, który siedząc u Gala, do którego zadzwoniła moja wściekła i zrozpaczona żona zmuszana przeze mnie do jechania do Wenecji, sam zarpoponował ( Michał) że przyjedzie po mnie. Nie sądzę, aby były na świecie czyny, któymi mógłbym się zrewanżować Michałowi. To jest właśnie nasze forum, koledzy i koleżanki.
Ale to nie jest koniec pieśni. Przemeq bądący na nartach we włoszech utknął w Mediolanie. Rozesłal SMS rozpaczy po znajomych i został przez Gala zabukowany do mojego samochodu. Przemeq z osobą towarzyszącą wyjątkowo miłą.
Wenecja: ja ląduję. Wychodzą z promu, przechodzę jakieś 30 metrów i staję w widocznym miejscu. Za 2 minuty podjeżdża taksówka z Przemqiem a za dwie minuty podjeżdża Michał.
ZapaokowaliśĶy się i w drogę. Dzwoni żona. I mówi: Zwiedzacie Wenecję? Jaką wenecję mówię, jedziemy.
ZAWRACAĆ padł rozkaz i zwiedzać!
Dwie godziny chodzilim po tym mieście, wypilim kawę i wyjazd około 12:30 czy coś w podobie. I już o drugiej byłiśĶy w domu.
Ludzie, takich ludzi jak MICHAŁ to nie ma na tym świecie.
DZIĘKUJĘ CI STARY!!!!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Ąż miło przeczytać
Michał brawo 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
To już wiecie gdzie dzwonić w razie czego
A poważnie, to Michał - szacun, jesteś gość

A poważnie, to Michał - szacun, jesteś gość
j33mbo pisze: czy ktoś wie jak wyglądają w związku z pylicą autostrady w Niemczech?
nienajgorzej..
zzoomuj sobie do trasy ktora chcesz jechac.
http://routes.tomtom.com/t/#/
noo wyszlo zdecydowanie taniej niz wynajecie auta w jedna strone
Michal = zuch, Arno = sknera koncernowy
Michal, jak sie jechalo cklasse? mnie bardzo pozytywnie zaskoczylo to auto..
(w piatek odwolali mi lot z krakowa wiec wracalem wynajetym C200 kompressor)
tez chce takie na starosc ;)

Michal = zuch, Arno = sknera koncernowy

Michal, jak sie jechalo cklasse? mnie bardzo pozytywnie zaskoczylo to auto..
(w piatek odwolali mi lot z krakowa wiec wracalem wynajetym C200 kompressor)
tez chce takie na starosc ;)
informuje, ze plan wynajecia samochodu byl, ale w europie NIE MA AUT DO WYNAJECIA. po pierwsze, po drugie wynajecie z oddaniem w Warszawie tol wg Gala jakies extra 4000 euro, raptem.
Nic takiego, ale na wódkie by mi potem nie wystarczyło.
Co więcej, należy czytać ze zrozumieniem, AUTEM MOJEJ ŻONY. Czyli Mercedesem B.
Nic takiego, ale na wódkie by mi potem nie wystarczyło.
Co więcej, należy czytać ze zrozumieniem, AUTEM MOJEJ ŻONY. Czyli Mercedesem B.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Arno, nie badz taki powazny..
ja placilem za oddanie w berlinie zamiast w krakau niecale 500 eur..
ale to ciut blizej
mera wzialem jeszcze przed calym zamieszaniem, w srode i go po prostu nie oddalem..
zreszta, i tak mielismy fart.. moi szefowie utkneli w chinach...

ja placilem za oddanie w berlinie zamiast w krakau niecale 500 eur..
ale to ciut blizej

mera wzialem jeszcze przed calym zamieszaniem, w srode i go po prostu nie oddalem..
zreszta, i tak mielismy fart.. moi szefowie utkneli w chinach...
Цудоўна, проста цудоўна!Arno pisze:Ludzie, takich ludzi jak MICHAŁ to nie ma na tym świecie.
DZIĘKUJĘ CI STARY!!!!

Arno, radosny cyganski tabor fpytny, molestowanie psychiczne pasażerów economy dawało radę, mina zawodniczki na Rialto bezcenna
Trasa przez Slowakaj wygodna.
gregski, betką jechało się ok, cetką inną razą

Trasa przez Slowakaj wygodna.
gregski, betką jechało się ok, cetką inną razą