Forumowy sondaż wyborczy

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.

Forumowy sondaż preferencji wyborczych (kolejność pytań przypadkowa)

Czas głosowania minął 2 lip 2010, o 10:46

Zagłosuję na Jarosława Kaczyńskiego
11
19%
Zagłosuję na Bronisława Komorowskiego
44
76%
Oddam nieważny głos
1
2%
Nie pójdę do głosowania
2
3%

Liczba głosów: 58

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: najfajnieszy foryś
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Forumowy sondaż wyborczy

Post 22 cze 2010, o 23:09

Kruszyn pisze:
Paul_78 pisze: bo to w sumie uczciwy człowiek i patriota.

Szczególnie wchodząc w koalicje z lepperem i teraz całując dupę Napieralskiemu :thumb:
Nie bądź dzieckiem - koalicja z Lepperem i całowanie dupy Napierdalskiemu to zwykła polityczna kalkulacja i element walki o władzę - nie ma w tym nic dziwnego. Daleki jestem od bronienia czy wychwalania Kaczyńskiego a szczególnie jego formacji politycznej, niemniej jednak uważam, że sam Kaczyński jak i jego ś.p. brat to człowiek porządny i uczciwy. Może niedzisiejszy, może w wielu kwestiach się myli, nie mam natomiast wątpliwości, że on naprawdę chce dobra Polski. Natomiast powtarzam jeszcze raz - nie trawię takich typów jak Ziobro, śp. Gosiewski, Kempa, Brudziński i większość pierwszego i drugiego garnituru pisu. Inna rzecz, że na takiego Schetynę czy ćpuna Drzewieckiego też bez obrzydzenia nie mogę patrzeć.
Mój kandydat w wyborach nie przeszedł, jedynym pocieszeniem jest, że pokonał Olechowskiego i Pawlaka.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 22 cze 2010, o 23:14

Paul_78 pisze:...
Nie bądź dzieckiem - koalicja z Lepperem i całowanie dupy Napierdalskiemu to zwykła polityczna kalkulacja i element walki o władzę - nie ma w tym nic dziwnego....
Czyli nie masz nic przeciwko, że kandydat na prezydenta robi z gęby dupę ? A poza tym to jest uczciwy i prawdomówny ?
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 22 cze 2010, o 23:23

leon, z gęby dupę robią wszyscy politycy to żadna nowość ;-)

a co do śmiesznych rzeczy z wyborami w tle to to bije panów WiF na głowę moim zdaniem

Link: http://www.youtube.com/watch?v=0uGOKCZ0Oiw

:-d :lol: :lol:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 22 cze 2010, o 23:25

Wszyscy z lewa czy z prawa by się sprzedali by być lub utrzymać przy władzy .

minimus
5 gwiazdek
Auto: kiedyś OBK MY06 2.5L

Post 22 cze 2010, o 23:25

Paul_78 pisze: Może niedzisiejszy, może w wielu kwestiach się myli, nie mam natomiast wątpliwości, że on naprawdę chce dobra Polski.
to że on może i chce dobra Polski to stanowczo za mało. Czego by się nie dotknął to się w g... obraca. Nawet jeśli miał jakieś dobre chęci, to wykonanie było po prostu żałosne. Cóż takiego dobrego zrobił dla nas wszystkich?? Ja mimo szczerych chęci nic takiego nie widzę.

Piter 35
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 23:30

Paul_78 pisze: że on naprawdę chce dobra Polski
Nie no Paul_78, proszę Cię ale forma w jaki sposób Kaczyński to robi jest tragiczna . Nie może być tak iż partia chcąca Naszego dobra posuwa się do dążenia do władzy absolutnej za wszelką cenę :idea:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 22 cze 2010, o 23:35

burat pisze:leon, z gęby dupę robią wszyscy politycy to żadna nowość ;-)
...
To że wszyscy kłamią to jasne, tylko większość robi to konsekwentnie. A ten jeden plącze się w zeznaniach.
Może ma pamięć złotej rybki i nie pamięta co już nakłamał ?

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 22 cze 2010, o 23:56

Paul_78 pisze:
Nie bądź dzieckiem - koalicja z Lepperem i całowanie dupy Napierdalskiemu to zwykła polityczna kalkulacja i element walki o władzę - nie ma w tym nic dziwnego

Szczególnie jak się rozmawia z pisowcami,uważają kaczyńskiego za jedynego obrońcę czy zbawcę Polski,nawet porównują go do Piłsudskiego .
Więc jak się mówi gdzie stało ZOMO i potępia żydokomunę ,to nie powinno się za chwile zapominać o tym dla zdobycia władzy.
Piter 35 pisze: Tak się właśnie zastanawialiśmy z Żoną czy Kaczyński gdyby żył w okresie powiedzmy za Czasów hitlera czy On by nas nie poprowadził w takie szaleństwo jak zbawca wielkiej rzeszy :idea:

Piter 35, pewnie by poprowadził razem z kaczor jungen W końcu czego się nie robi dla posiadania władzy .:mrgreen:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 23 cze 2010, o 00:43

Kruszyn pisze: Szczególnie jak się rozmawia z pisowcami,uważają kaczyńskiego za jedynego obrońcę czy zbawcę Polski,nawet porównują go do Piłsudskiego .
Więc jak się mówi gdzie stało ZOMO i potępia żydokomunę ,to nie powinno się za chwile zapominać o tym dla zdobycia władzy.
Właśnie dlatego nie da się rozmawiać z pisowcami, zwłaszcza z tej bardziej nawiedzonej strony.
Piter 35 pisze:Nie no Paul_78, proszę Cię ale forma w jaki sposób Kaczyński to robi jest tragiczna . Nie może być tak iż partia chcąca Naszego dobra posuwa się do dążenia do władzy absolutnej za wszelką cenę :idea:
Każda partia to robi. PO akurat w tej kwestii nie różni się od Pisu.
minimus pisze: Paul_78 napisał(a):Może niedzisiejszy, może w wielu kwestiach się myli, nie mam natomiast wątpliwości, że on naprawdę chce dobra Polski.

to że on może i chce dobra Polski to stanowczo za mało. Czego by się nie dotknął to się w g... obraca. Nawet jeśli miał jakieś dobre chęci, to wykonanie było po prostu żałosne. Cóż takiego dobrego zrobił dla nas wszystkich?? Ja mimo szczerych chęci nic takiego nie widzę.
A co zrobił Komorowski? Problem z wyborem w II turze jest taki, że nie ma na kogo głosować. Przynajmniej ja nie mam, bo Pisu nie znoszę za ewidentne działanie przeciw moim interesom, ale też i PO o moje interesy jakoś nie dba. Obie partie są socjalistyczne co już je wg. mnie dyskwalifikuje.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 cze 2010, o 06:59

Gdzieś w sieci przeczytałem zdanie, które jakoś mocno trafiło do mnie. Zdanie brzmiało jakoś tak:

"Kaczyński to człowiek ,który dla swoich celów gotów podpalić Polskę a z narodu zrobić ofiarę i następny symbol swoje walki."

Może i to jest uczciwy i prawy człowiek, ale mam wrażenie, że właśnie cel u niego jest nadrzędny. A celem jest zdobycie władzy. I te publiczne umizgi w stronę SLD, jakoś mi nie pasują do obrazka. Silnej osobowości nie można mu odmówić, ale nie spodziewałem się takich publicznych wyznań miłości do SLD w jego wykonaniu. Ciekawe czy mu to przysporzy głosów czy odwrotnie.

Komorowski jest miałki i nie tak silny osobowościowo, ale z dwojga złego wolę chyba przewidywalność. No i bym chciał zobaczyć wreszcie zrealizowane obietnice reform Donka.

Paul_78
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 23 cze 2010, o 08:27

Konto usunięte pisze: No i bym chciał zobaczyć wreszcie zrealizowane obietnice reform Donka.

:mrgreen:

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:17

Konto usunięte pisze: No i bym chciał zobaczyć wreszcie zrealizowane obietnice reform Donka.

I to jest dla mnie wystarczający powód aby oddać głos na Bronka. Będą mięli ok. 2 lat na niczym nieskrępowane (przynajmniej w sensie konstytucyjnym) "porządzenie". Jak wyjdzie git, są moimi heroes, jak dadzą ciała, nie pójdę na nich głosować w następnych wyborach.

Na Pana Kaczyńskiego nie potrafię oddać swojego głosu, próbowałem ale ręką tak telepało (a byłem i jestem na diecie bezalkoholowej :wall: ) no, nie sposób było. A chciałem :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:21

Konto usunięte, od rana wprawiłeś mnie w dobry humor Obrazek
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:23

Grzesiek_67 pisze:...
Na Pana Kaczyńskiego nie potrafię oddać swojego głosu, próbowałem ale ręką tak telepało (a byłem i jestem na diecie bezalkoholowej :wall: ) no, nie sposób było. A chciałem :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz
Uuu, to nie dobrze. :-( Jak na sucho takie rzeczy. ;-)

j33mbo
5 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 09:32

burat pisze:
burat masz rację, że brzmi to wesoło, ale Konto usunięte wskazuje całkiem poważny problem PO,
podejrzewam, że w przypadku wygranej Bronka będą to dwa ostatnie lata rządów PO, a być może w ogóle istnienia tej partii,
nie sądzę, że reformy czekają w gotowości na nowego "naszego" prezydenta, pewnie przeputają dwa lata, a mając SLD i PSL w koalicji nie będzie można na nikogo zrzucić winy za nieróbstwo,
w sumie to nie boję się aż tak bardzo wygranej Bronka,
(chyba, że bojąc się odejścia od władzy w sejmie wzmocnią urząd prezydenta, wbrew temu co mówili)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 23 cze 2010, o 09:33

burat pisze:
Nadzieja jest matką głupich, ale wolę to, niż pat decyzyjny w kluczowych sprawach jaki mieliśmy przez ostatnie kilka lat. Abstrahując od tego czy był to pat decyzyjny wmówiony mi przez media, czy faktyczny :razz:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 10:04

ale wy jesteście źli i to źli do szpiku kości jak wy sobie wyobrażacie żeby Donek na dwóch stanowiskach dał radę :?: no przecież się chłop zaorze na śmierć i w domu pewnie w ogóle go nie będzie :x nie wiedziałem ,że tu są tacy źli ludzie :-(

Piter 35
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 10:08

burat pisze: ale wy jesteście źli i to źli do szpiku kości jak wy sobie wyobrażacie żeby Donek na dwóch stanowiskach dał radę
A co z piłką nożną :?: Kiedy On będzie grał :o :mrgreen:

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 23 cze 2010, o 10:20

Piter 35 pisze: A co z piłką nożną

otóż to, czekam kiedy do POWAŻNYCH rozmów o służbie zdrowia dojdzie czyli kiedy wstydem w politykierni będzie wyśmiewanie sie z tego, że facet w średniostarszym wieku uprawia sport :?

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 11:31

burat pisze: no przecież się chłop zaora na śmierć i w domu pewnie w ogóle go nie będzie

Patrz Pan, a Pan Jarek się nie zaorał . No ale to kawał chłopa przecież jest :mrgreen:

Pozdrawiam
Grzegorz

PS. Z tą służbą zdrowia to jakieś jaja. Dwóch panów kandydatów zachowuje się, jakby startowali na fotel...Ministra Zdrowia. A że służba zdrowia tzw. publiczna (jaka tam ona publiczna, jak na chemię i radio człek chory na nowotwór musi czekać po 6 miesięcy, przy czym w drugim zazwyczaj umiera ?) to chodzący trup od lat wielu to nie nowum. Pakowanie kolejnych miliardów w całkowicie niewydolny system jest tylko kolejnym kamyczkiem do powiększenia i tak już pokaźnego deficytu finansów publicznych. Za czasów rządów AWS uczestniczyłem w procesie oddłużenia sektora zdrowotnego, całość zadłużenia wynosiła ok. 6 mld PLN. Nastąpiła konwersja długu (który w formie skupionych przez banki wierzytelności wobec Skarbu Państwa) na skarbowe papiery wartościowe. Nie minęły dwa lata a dług znowu urósł do sześciu dużych baniek. Tak se ne da dłuższą metą. Trupa trza wreszcie zakopać, radykalnie podejść do tematu i zakończyć ten nieszczęsny chocholi taniec.
Brak podpisu.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 12:30

Grzesiek_67 pisze: Patrz Pan, a Pan Jarek się nie zaorał
no i widzisz Grzesiek, tu się wykazałeś nieuwagą bo w tych mniej ważnych sprawach to śp. Lech jeździł sam ,a jak trzeba było coś ważniejszego to Jarek naklejał sobie "kafluta" (cytując jeden z kabaretów :razz: ) i był nie do poznania. Co zresztą na dłuższą metę i tak było zbyt męczące i pod osłoną "afery gruntowej" Jarek oddał tekę premiera. A co jak tak samo zrobi Donaldinio :?: :?: :?: gdzie my takiego premiera znowu znajdziemy :?: :?:
Obrazek
I teraz jak ty sobie wyobrażasz ,co może sobie Donaldinio dokleić żeby upodobnić się do Komora :?: a z drugiej strony to strach Komora za granicę puszczać nawet na jakieś nieformalne spotkanka bo nam chłopak jeszcze gotowy przez przejęzyczenie z NATO na przykład wyjść :-)
I chyba sam Donald to wie bo jakoś nie bardzo wspiera go w tej kampanii po za tym chyba nie bardzo uśmiecha mu się publiczne meldowanie Komorowi ,że wszystko jest oki :giggle:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 23 cze 2010, o 12:58

Grzesiek_67 pisze:Patrz Pan, a Pan Jarek się nie zaorał . No ale to kawał chłopa przecież jest :mrgreen:
Czy jesteś pewny, że to jest dobry argument w Twoich ustach. :-p

czarne jest piękne...

Grzesiek_67
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 13:43

vibowit pisze: Czy jesteś pewny, że to jest dobry argument w Twoich ustach.

Pudło, właśnie w moich, jak najbardziej. Poza tym ja nie oram (orzę, robię na polu, właściwe podkreślić) :mrgreen:

burat,
ja nie wiem, kto to jest niejaki donaldinghdoodko, czy jak tam zwiesz tę mityczną postać :-)
Wiesz, z tym naklejaniem, z tymi śp. Lechami i nie śp.Jarosławami to ja już faktycznie, dawno się pogubiłem. A jak nie ogarniam, to nie głosuję. Taki wredny jestem.

Co do strachów, kogo za granicę puszczać a kogo nie...to jakby Ci to powiedzieć...czas pokaże. Zagranica zakłada (taka ona gupia albo ... przebiegła jak kapitan Kloss, właśnie), że rozsądniejszym, bardziej obliczalnym, pogodniejszym wreszcie partnerem do rozmów jest Książe Szarości czyli Bronek. Jarka się trochę boją - zdania często zmienia (sam się zmienia), otoczenie takie szalone trochę wokół niego (ale za to totumfackie nad wyraz), doświadczenia wyłącznie w hodowli futrzaków...no boją się chłopa w dwóch słowach.

I, ja im się karwa Lilka, nie dziwię :-)

Pozdrawiam
Jerzy krópka Dobrowolski
Brak podpisu.

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 23 cze 2010, o 17:29

Piter 35 pisze: Do tego świr Wojewódzki , wali na lewo i prawo , nie patrzy na to kto kogo reprezentuje .
* nie dotyczy politycznie poprawnych pedałów/Żydów/Che Guevary/miłośników skrobanek..... niepotrzebne skreślić.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

Piter 35
6 gwiazdek

Post 23 cze 2010, o 21:28

Jako poprawne politycznie Forum zadam pytanie :arrow: Który lub Która to głosuje na JK :evil: :giggle:
Posypią się Bany :mrgreen:

ODPOWIEDZ