Remkosławie, przykre że tak bezkrytycznie podchodzisz do jedynie słusznej marki. W sadzie to fanatyzm jakiś jest. Ale na zdrowie. Grunt, żeby być szczęśliwym. A jak widzę pojazd daje ci szczęście - i to się liczy.
Po drugie, będzie i po trzecie -
Musisz nauczyć się wychwytywać ironię w tym co piszę, gdyż tekst o kocmołuchu, tak samo jak cały o Maluchach, Ladach, Vittonach itepe jest w konwencji ironicznej, i w pewnym sensie samo krytycznej, jako Polaka. Bo może i uważamy, że inni Polacy za granicą to buce, ale kto wie jak nas samych tam oceniają. Diabli wiedzą.
Co więcej, tendencje o ktorych piszę w kwestii kupowania statków zamiast samochodów - SUVy zeby maleństwa dwie ulice wozić do szkoły... są ogólno Europejskie. W Anglii nazywa się to School Run. No i jak można do szkoły podjechać czymś mniejszym niż X6? No się pytam jak!!!? Nie da się. Co inne panie powiedzą. Obok mnie właśnie otworzyli luksusowe przedszkole. Szkoda że rano was tu nie ma.
Po trzecie, nie musisz co jakiś czas pisać " tak się dać podpuścić". Bo mam wrażenie, że nie jest to podpucha, a najwyżej żart, tak zresztą jak i moja odpowiedź. Słowem, starać się widzieć więcej niż same litery.
A wczoraj po lunczu z personelem w barze prasowym na Marszałkowskiej @6.80pln/per head - wyszlim na ulicę i dyskutowalim. I nagle w oddali zamajaczyła wymuskana para. panna w białym futrze, skorzanych pantalonach obcasach po szyję... pan w skórkowych pantalonach, czubach butowych długich... wystylizowane oboje, że aż boli. I co się okazało? Rasijanie. - Zabawni. A jak nas widzą w Londynie? Nasze okrągłe lica, brudne buty, tłuste włosy... ( Zobaczcie jakie buty, inne niż Europa noszą Ukraińcy i Rosjanie)
Dziś świat został sprowadzony do konsumpcji i związanego z nią bezpośrednio szpanu. No bo po co jeździmy Imprezami wzmocnionymi? Dla szpanu. " Patrzcie " - mowimy sobie - " o jaki jestem bohater i dzielny kierowca. I to jaki. Potrafię opanować takie auto. JA!" - tak sobie mówi kierowca a na chodnikach się gapią, kiedy z rykiem ruszamy. Tak samo jak kierowca S Klasse czy X6stki mówi - "Co biedoto głupia, z drogi. JA JADĘ." - U mnie w okolicy, gdzie sporo takich aut garażuje, na drodze widuje się bardzo interesujące zachowania. A jak już jedzie takim autem znany ryj z telewizji, to klękajta narody, spierdzielać na boki, bo rozjadę.
Remek, będę się starał więcej pisać, żebyś mógł się więcej czepiać. Przynajmniej wesolutko się robi.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.