A tak. Milijon konny silnik przy seryjnej reszcie. Cała kasa poszła w jedno, na drugie już nie starczyło (patrz - kupiłem hayabusę, 10 do członka długości, ale jeżdżę w jeansach bo te spodnie drogie panie).ky pisze: Tu masz przykładowy pomnik głupoty :)
Pytanie który model
Re: Pytanie który model
Bergen, jakie spodnie.... ja widziałem typa co w sandałkach Hajką popylał i nie zamulał 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Cubson pisze:fajnie jezdzi 3.4 do setki robi robote :D
Widzisz, szybkie auto przede wszystkim dobrze się prowadzi, dobrze skręca i dobrze hamuje. Moc? Też ważna, ale mniej i dopiero potem.
Chyba że mówimy tu o ciśnięciu na prostej, ale obawiam się, że tu tym nikomu nie zaimponujsz....
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
jarmaj, to wynik na ćwiartkę jest nieistotny
A ja tak lubię prawdziwe wyścigi

A ja tak lubię prawdziwe wyścigi

Nie jestem specjalistką od VW ale czy tam to awd to nie Haldex?Cubson pisze:Duzo taniej jednak wyjdzie mi Bora albo golf vr6. Czy zaje mniej satysfakcji hmm nie powiedział bym raczej ;) znaczy to nie jest auto rajdowe ale rowniez napęd na 4 koła i fajnie jezdzi 3.4 do setki robi robote :D
Mój były szef ma takiego cichociemnego Passata, coś koło 300KM i przeklina ten napęd z VW takimi wyrazami, że ich nawet nie rozumiem

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
powiedz mi to zacytuje ze zrozumieniembarbie pisze: wyrazami, że ich nawet nie rozumiem

- pablonas
- 5 gwiazdek
- Auto: Zielone z turbinom i srebrne też z turbinom
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
A to zależy od modelu.barbie pisze: Nie jestem specjalistką od VW ale czy tam to awd to nie Haldex?
Te z silnikiem w poprzek - haldex. Te z silnikiem wzdłuż - torsen. Jak Twój były szef ma passata ostatniej generacji to miał Haldex 47 generacji, który już ponoć miał dawać radę

A ja nadal twierdzę, że kolega Cubson lepiej zrobi budując potwora z jakiegoś VAGa. Subaru się rozczaruje i po co to komu

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
Cubson pisze: Duzo taniej jednak wyjdzie mi Bora albo golf vr6.
Taniej na pewno, pytanie co z radochą z jazdy.
Nie liczy się tak naprawdę moc, ale jak jest podawana i co potrafisz z nią zrobić. Ja się już dawno przekonałem, że 95% kierowców nawet nie zbliża się do wartości katalogowych. Duży silnik nie zawsze jest lepszy - są inne rzeczy (rozkład masy itp)
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Do onanizowania się cyferkami? Do imponowania kumplom? Do przedłużania wacka? No co może być lepsze, niż ileś tam KM i jak najmniej s do 100? A przy tym dla ułatwienia nawet jeździć nie trzeba umieć.Konto usunięte pisze:są inne rzeczy
Funky, nie znasz się

- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Cubson pisze: mam golfa IV gti 300 koni bedzie robiony dalej pod około 400
To jeszcze mi opowiedz, jak to łatwa z wolnegossaka uzyskać te 400 KM ? Bo moim zdaniem bez wydania trzech wiader kasy uzyskanie 400KM nie jest absolutnie możliwe. Jaki moment uzyskałeś z tych 400 KM ? Bo wiesz, w zdecydowanie przeważającym zakresie obciążeń auto jedzie momentem a nie mocą

Odpuść projekt Subaru 450+ KM, lekką ręką licząc ok. 30-40 tys. PLN trzeba wrzucić. Jak do takiej mocnej fury nie wrzucisz hamulunku klasy AP Racing, zawiasu Ohlinsa, mocnych szper to "toto" nie będzie ani hamować ani skręcać. No chyba, że lubisz "ostrą" jazdę na wprost, czyli wszelkiej maści ćwiary.
Przy okazji czy VW zakręca ?

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Grzesiek_67, Golfy GTi od IV w górę turbione były. 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Chloru,
ło rany, naprawdę
Prawdziwe turbo, czy jakiś kompresorek ?
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. Adam ale ten 1,8T to serii chyba 150 KM ? Dwa razy więcej niż w serii również brzmi groźnie, trzy razy więcej to już prawie kosmos.
ło rany, naprawdę

Prawdziwe turbo, czy jakiś kompresorek ?
Pozdrawiam
Grzegorz
PS. Adam ale ten 1,8T to serii chyba 150 KM ? Dwa razy więcej niż w serii również brzmi groźnie, trzy razy więcej to już prawie kosmos.
Brak podpisu.
Grzesiek_67, może też chodzić o coś takiego
http://www.furious.pl/article/golf-r32/index.htm

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Grzesiu - prawdziwe turbo. 1.8T VAGowskie w Polszy jest podobno dość dobrze rozkminione, więc 300 KM nie dziwi. Wymaga tylko pieniedzy.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
150, 180, 225...Grzesiek_67 pisze: PS. Adam ale ten 1,8T to serii chyba 150 KM ? Dwa razy więcej niż w serii również brzmi groźnie, trzy razy więcej to już prawie kosmos.
300KM w tym silniku nie jest jakąś techniką kosmiczną. Zresztą umów się z Jego Zielonością na rozkminianie Zielonej Szafki, to Ci pokaże co ten silnik potrafi.
400 też się da, ale już trzeba się narzeźbić i podsypać biletami NBP.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
2 albo 3 letnie auto, nie wiem która to generacja, nie śledzę rozwoju VWpablonas pisze: Te z silnikiem w poprzek - haldex. Te z silnikiem wzdłuż - torsen. Jak Twój były szef ma passata ostatniej generacji to miał Haldex 47 generacji, który już ponoć miał dawać radę![]()

O, właśnie. Szafka chyba cały czas na sprzedaż jest, a już przynajmniej zrobionaky pisze:150, 180, 225...Grzesiek_67 pisze: PS. Adam ale ten 1,8T to serii chyba 150 KM ? Dwa razy więcej niż w serii również brzmi groźnie, trzy razy więcej to już prawie kosmos.
300KM w tym silniku nie jest jakąś techniką kosmiczną. Zresztą umów się z Jego Zielonością na rozkminianie Zielonej Szafki, to Ci pokaże co ten silnik potrafi.
400 też się da, ale już trzeba się narzeźbić i podsypać biletami NBP.
r.

Czarownica prawdę Ci powie :D