Jednego katola i homofoba mniej.FUX pisze:
inni sie zrzekają....
Ale Robuś Biedroń zostaje. Uff...
Jednego katola i homofoba mniej.FUX pisze:
inni sie zrzekają....
Gal. Wiesz. Gadał o Amazonce z wdziekiem, lecz WC kwadrans mnie oslabiał......Gal pisze:Jednego katola i homofoba mniej.FUX pisze:
inni sie zrzekają....
Ale Robuś Biedroń zostaje. Uff...
Gal pisze: Jednego katola i homofoba mniej.
Ale Robuś Biedroń zostaje. Uff...Gal
FUX pisze: Ktoś, gdzies pisał, że jakąś bumą jeździłeś i Ci szczęka opadła...
Do niedawna - nic. Teraz jeszcze paszport, który pozwoli mu swobodnie poruszać się i pracować w UniiMichal B pisze: nie wiem co go łączy z Polską poza "pracą piłkarza"
Nie. W proteście przeciwko Unii - co świadczy o tym, ze prosty kopacz Roger czai bazę lepiej od Cejrowskiego.Piter 35 pisze: Cejroski zdaje się dziś oddał paszport Polski i został obywatelem Ekwadoru w proteście przeciwko szybkiemu nadawaniu obywatelstwa .
WiS pisze: A, i dodał, że w Ekwadorze są fajniejsze podatki.
Radze troche poczytac, jak to kiedys bywalo. Niejeden Roger dostal cos wiecej, niz obywatelstwo.Gal pisze:a warunki nadania obywatelstwa są jasno określone prawem (i zwyczajem).
A ciekawe, kto Ci takich bajek naopowiadal.Piter 35 pisze:Tylko ,że Pan Wojciech dał sie poznac jako rasista i homofob
O którym "kiedyś" piszesz?gruby pisze:Radze troche poczytac, jak to kiedys bywalo. Niejeden Roger dostal cos wiecej, niz obywatelstwo.Gal pisze:a warunki nadania obywatelstwa są jasno określone prawem (i zwyczajem).
A takiego jednego mojego przodka w XV wieku naturalizowali. Powinienes pamietac ;)Gal pisze:O którym "kiedyś" piszesz?gruby pisze:Radze troche poczytac, jak to kiedys bywalo. Niejeden Roger dostal cos wiecej, niz obywatelstwo.Gal pisze:a warunki nadania obywatelstwa są jasno określone prawem (i zwyczajem).
Mam nadzieję, że nie o "naturalizacji" Walezego albo, dla odmiany, Rokossowskiego...?
Moich poswiadczyli za dlugi.WiS pisze:- wielu z nich płaciło za ten zaszczyt krwią przelewaną w obronie Rzeczpospolitej,
Oj... Wcale bym nie byl pewien, czy luzniej. Inaczej na pewno.WiS pisze:- to były inne czasy ("przednowoczesne") - i sprawy patriotyzmu, solidarności państwowej, obywatelstwa etc. traktowano zupełnie inaczej - luźniej, generalnie.
Roznie to bywalo. Do konca XVI wieku istnialo cos takiego jak adopcja (pozniej zakazana).WiS pisze:- no i wreszcie, decydował wtedy Sejm, na wniosek królewski lub hetmański
Ta. Chodzilo o to, zeby przypadkiem nie chcial burzyc zastanego porzadku ;)WiS pisze:z tego co wiem, zawsze pytając przynajmniej "czy ów po naszemu gada i jako szlachcic myśli i czuje"
Ale domieszki ma.WiS pisze:królowie zaś ówcześni sami obcej krwie bywali. Nie to, co nasz Prezydent obecny.
?Konto usunięte pisze:I w dodatku pozytywnie wpłynie na tolerancję w narodzie. Zwłaszcza w naszym narodzie
Oglądałeś kiedyś WC-kwadransgruby pisze:
Piter 35 napisał(a):
Tylko ,że Pan Wojciech dał sie poznac jako rasista i homofob
A ciekawe, kto Ci takich bajek naopowiadal.
No co? Tolerancja jest ostatnia na liście naszych narodowych cech... A nie?gruby pisze:?Konto usunięte pisze:I w dodatku pozytywnie wpłynie na tolerancję w narodzie. Zwłaszcza w naszym narodzie
g.
Ogladalem. Dalej nie wiem o co Tobie chodzi.Piter 35 pisze:Oglądałeś kiedyś WC-kwadransgruby pisze:A ciekawe, kto Ci takich bajek naopowiadal.![]()
Jak byś oglądał to byś zobaczył co tam Pan Wojtek wyczyniał i jakie poglądy głosił
Ciekawe. Ty tak powaznie, czy zeby atmosfere podgrzac?Konto usunięte pisze:No co? Tolerancja jest ostatnia na liście naszych narodowych cech... A nie?
Najzupełniej poważniegruby pisze:Ciekawe. Ty tak powaznie, czy zeby atmosfere podgrzac?Konto usunięte pisze:No co? Tolerancja jest ostatnia na liście naszych narodowych cech... A nie?
g.
To napisz prosze, w jakim wzgledzie jestesmt tacy nietolerancyjni.Konto usunięte pisze:Najzupełniej poważniegruby pisze:Ciekawe. Ty tak powaznie, czy zeby atmosfere podgrzac?Konto usunięte pisze:No co? Tolerancja jest ostatnia na liście naszych narodowych cech... A nie?
Następny wątek pt. Dla rozbudzenia atmosfery?gruby pisze:To napisz prosze, w jakim wzgledzie jestesmt tacy nietolerancyjni.
g.