Panie władzo dlaczego dostałem mandat?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: Panie władzo dlaczego dostałem mandat?
no jestem pewien, bo w drugą drogę można skręcać w prawo i nakaz jazdy prosto nie ma sensu.
- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Bynajmniej w PL powyższe nie ma zastosowania :)FUX pisze:cyqan, nie ma znaku dopuszczającego parkowanie na chodniku, to znaczy, ze nie mozna parkować!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Oj w pewnym sensie chyba ma. Jeśli pod znakiem jest "nie dotyczy chodnika" to wtedy można 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Jak nie kijem go to pałką 
Temat jest rozwojowy, bo dostałem wezwanie ze straży miejskiej w charakterze osoby podejrzanej, tym razem o to, że nie wskazałem sprawcy
Nie wystarczy, że im napisałem, że "nie przyjmuję mandatu, gdyż zaparkowanie w tym miejscu nie było w moim mniemaniu wykroczeniem"? Czy to zdanie nie określa jednoznacznie mnie, jako "sprawcy"?

Temat jest rozwojowy, bo dostałem wezwanie ze straży miejskiej w charakterze osoby podejrzanej, tym razem o to, że nie wskazałem sprawcy

Nie wystarczy, że im napisałem, że "nie przyjmuję mandatu, gdyż zaparkowanie w tym miejscu nie było w moim mniemaniu wykroczeniem"? Czy to zdanie nie określa jednoznacznie mnie, jako "sprawcy"?
Ty czarny CharakterzeKonto usunięte pisze: Czy to zdanie nie określa jednoznacznie mnie, jako "sprawcy"?

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Konto usunięte pisze:Jak nie kijem go to pałką
Temat jest rozwojowy, bo dostałem wezwanie ze straży miejskiej w charakterze osoby podejrzanej, tym razem o to, że nie wskazałem sprawcy![]()

Wierzyć się nie chce

Człowiek do kresu życia powinien się dotoczyć z kieliszkiem Chardonnay w jednej ręce,
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
tabliczką czekolady w drugiej, narąbany w trzy d..y, krzycząc : "ALE TO BYŁA JAZDA!"
:)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
subydu, zamiast produkować takie mądre komentarze, wykorzystałbyś ten czas na opisanie auta, które chcesz sprzedać 

Bez sensu to rozegrałeś.
Jak dostajesz, że jesteś podejrzany to skruszony idziesz pogadać na komendę i w 99% na tym się kończy.
Czy stałeś w odległości większej czy mniejszej niż 10m od skrzyżowania?
Jak dostajesz, że jesteś podejrzany to skruszony idziesz pogadać na komendę i w 99% na tym się kończy.
Czy stałeś w odległości większej czy mniejszej niż 10m od skrzyżowania?

411KM @ 575Nm
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
owoc666, skruszony do Straży Miejskiej? Byłeś kiedyś? Za czasów kiedy chodziłem skruszony, zawsze dostawałem mandat 
10m od skrzyżowania się nie liczy, bo zarzut dotyczy postoju w strefie obowiązywania znaku B-36
Mandat opiewa na 100zł. Niby nic, ale nie dajmy z siebie robić jeleni...

10m od skrzyżowania się nie liczy, bo zarzut dotyczy postoju w strefie obowiązywania znaku B-36

Mandat opiewa na 100zł. Niby nic, ale nie dajmy z siebie robić jeleni...
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Konto usunięte, i tak miałeś szczęście że tylko mandat
Link: http://www.youtube.com/watch?v=9HXE3sAq ... re=related

Link: http://www.youtube.com/watch?v=9HXE3sAq ... re=related

Konto usunięte pisze: owoc666, skruszony do Straży Miejskiej? Byłeś kiedyś? Za czasów kiedy chodziłem skruszony, zawsze dostawałem mandat
Ja poszedłem, powiedziałem, że się spieszyłem na zajęcia i tyle.

411KM @ 575Nm
Ja też kiedyś próbowałam na litość i szło nieźle dopóki nie zobaczyli co to był za samochódowoc666 pisze:Konto usunięte pisze: owoc666, skruszony do Straży Miejskiej? Byłeś kiedyś? Za czasów kiedy chodziłem skruszony, zawsze dostawałem mandat
Ja poszedłem, powiedziałem, że się spieszyłem na zajęcia i tyle.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, musisz wiec pojsc i powiedziec, ze spieszyles sie na zajecia 

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru, uniwersytet trzeciego wieku

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Rav
- 1 gwiazdka
- Auto: obecnie Skoda SuperB(ll)eeeee
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
w sumie nie wiedziałem do jakiego wątku wkleić,ten wydaje mi się być odpowiedni
chociaż można też dać do Nic śmiesznego...
http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/1 ... ee3,1,3,10

http://wroclaw.naszemiasto.pl/artykul/1 ... ee3,1,3,10
Jeśli uważasz, że kobiety to słaba płeć, spróbuj w nocy przeciągnąć kołdrę na swoja stronę.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
odrobina policyjnej propagandy.
źródło: KPP w Dzierżoniowie
http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=19390&mod=3
Po kielichu za kierownicą
W ciągu niemal jednego dnia , tuż przed długim weekendem policjanci w całym powiecie zatrzymali 6 kierowców którzy zdecydowali się prowadzić pojazdy w stanie po użyciu alkoholu.
11 sierpnia około godz. 01.35 na ul. Piastowskiej policjanci zatrzymali do kontroli 57- letniego mieszkańca Dzierżoniowa, który kierował rowerem mając 1,4 promila alkoholu. 20 minut później na ul. Ząbkowickiej policjanci zatrzymali kolejnego rowerzystę który zdecydował się wsiąść na rower w stanie nietrzeźwości – 1,2 promila alkoholu.
O godzinie 19.50 funkcjonariusze Komendy Powiatowej Policji w Dzierżoniowie w Nowej Wsi Niemczańskiej skontrolowali 36- letniego mieszkańca tej wsi, który jak się okazało kierował rowerem mając blisko 0,90 promila alkoholu.
Absolutnym rekordzistą dnia był 26 letni mieszkaniec Pieszyc, który zdecydował się na jazdę rowerem po swojej miejscowości mając 3,80 promila alkoholu, co wg badań lekarskich jest już ilością zagrażającą zdrowiu.
W dniu dzisiejszym już zatrzymano dwóch kierujących w stanie po użyciu alkoholu.
O godzinie 6.45 funkcjonariusze Komendy Powiatowej Policji w Dzierżoniowie, w trakcie kontroli drogowej wyczuli woń alkoholu od 32-letniego mężczyzny kierującego samochodem marki Peugeot mając 0,3 promila alkoholu.
A o godzinie 10.00 również patrol policjantów z Dzierżoniowa zatrzymał kierującego ciągnikiem, który kierował nim mając 0,45 promila alkoholu.

źródło: KPP w Dzierżoniowie
http://ddz.doba.pl/?s=subsite&id=19390&mod=3
Fakt. Sami pijani kierowcy.Alan, Alan, Alan! pisze:odrobina policyjnej propagandy.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
A ci co już faktycznie prowadzili auto (czy traktor), to pijani w sztok normalnie.
Fajnie to pokazuje, jak działa ta policyjna propaganda.....

Fajnie to pokazuje, jak działa ta policyjna propaganda.....
normalka ale się o tym nie pisze, koledzy pracujący w zakładzie odosobnienia mówią że większość pijaków recydywistów to właśnie rowerzyści. ale statystyka się liczy.Alan, Alan, Alan! pisze: odrobina policyjnej propagandy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Dostałem mandat. Przysłała mi go wypożyczalnia aut z Bolonii. Droga redakcjo, czy realnie rzecz biorąc ktokolwiek może mnie jakoś ścignąć? Olać temat?
Ponoć u Makaronów jest długa karencja... Teoretycznie może być pózniej drogo. W Rzymie zapłaciłem po roku. W necie są informacje na ten temat. Wyboru dokonaj samemu.