Ogłoszenie informacje o stanie zdrowia Roberta przesunięte z 14:00 na 16:00.
Wypadek Roberta Kubicy - Ronde di Andora
Re: F1 2011
za profilem magazynu Cars na fejsie:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

za profilem magazynu Cars z fejsa:
stan Roberta oficjalnie od Lotus Renault GP: wielokrotne złamania prawego ramienia, nogi i dłoni; żadnych komentarzy przed oficjalnym komunikatem po operacji.
głupie stacje telewizyjne pisze: przyczyną był mokry asfalt

jaki gupi ten Kubica, po co on tam jechał, jak asfalt był mokry.... ja pitole,

j33mbo, cytując wypowiedź użytkownika BartekG z forum autoklubu (ale nie wiem czy to jego radosna twórczość, czy znalazł to gdzieś):
Przyczyną wypadku Roberta Kubicy podczas rajdu samochodowego Ronde di Andora był mokry asfalt oraz jego wybrzuszenie z powodu wystającego korzenia drzewa - podała włoska agencja prasowa ANSA.
Kierowca Formuły 1 przechodzi operację w szpitalu w miejscowości Pietra Ligure koło Savony.
Według świadków wypadku, prowadzona przez Kubicę Skoda Fabia S2000 oderwała się od nawierzchni na zakręcie, obróciła się o 80 stopni, a następnie uderzyła lewym bokiem o barierę i przebiwszy ją wpadła na mur kościoła.
Samochód został skonfiskowany przez policję w celu ustalenia dokładnej przyczyny wypadku.
Czy Was też irytuje masowe wyciąganie zewsząd ekspertów wszelakiej maści, którzy dzięki wypadkowi RK mogą mieć swoje pięć sekund w mediach?
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
ky, jest to irytujące ale dla mediów to show i news dnia...
ky, dokładnie szlak może człowieka trafić jak się ich słucha
Po co startował jak by miał takie podejście to teraz ewentualnie by w Realu na stanowisku motoryzacyjnym pracował
Jak klepał innych w Renówce na innych rajdach ,jak teraz wypierdzielił to wszyscy mówią po co jechał
(nie napiszę tu tego co mi się ciśnie na usta)

Po co startował jak by miał takie podejście to teraz ewentualnie by w Realu na stanowisku motoryzacyjnym pracował

Jak klepał innych w Renówce na innych rajdach ,jak teraz wypierdzielił to wszyscy mówią po co jechał

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

To jestem w stanie zrozumieć, bo właśnie Enstone straciło konia pociągowego (pytanie na jak długo). Ale chodzi mi o tych wszystkich Kuzajów, Kościuszków i innych Hołków w mediach.burat pisze: Po co startował
r.
mam ochotę mordować, jakiś prezenter patafian nadąsany w TVPinfo sugeruje, że wypadek był wynikiem błedów organizatora w przygotowaniu rajdu... Bo w sumie winą organizatora był nierówny asfalt (taka sugestia, choć niewypowiedziana)... Wbić na pal takich "profesjonalistów dziennikarskich"
"Jak to możliwe, że na rajdzie konar wystawał z drogi?"Barthol pisze: jakiś prezenter patafian nadąsany w TVPinfo sugeruje, że wypadek był wynikiem błedów organizatora w przygotowaniu rajdu

kurde, dobrze że TV nie włączałem, bo bym takich komentarzy nie przeżył... Polacy, eksperci od wszystkiego.. Kaczyński chyba będzie najbardziej wkurzony, bo nagle wszyscy lotniczy eksperci stali się ekspertami od rajdów... 

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
WRC, a po co drzewa mają korzenie
Powinno się tego zabronić.
Dobrze, że nie piszą o oponach które nie miały wystarczającego bieżnika.

Dobrze, że nie piszą o oponach które nie miały wystarczającego bieżnika.
Dziewczyna Kuby Gerbera, Agnieszka Solarska napisała na facebooku:
Wypowiedź za wp:Kuba przesyła bardzo pozytywne wieści o stanie zdrowia Roberta!
Ponadto do szpitala w którym leży Robert pojechał Alonso.Daniele Morelli poinformował, że lekarze przywrócili krążenie w prawej dłoni, a także poskładali złamane kości. Teraz wszystko zależy od tego, czy wszystkie mięśnie i ścięgna będą prawidłowo funkcjonować. Serwis autoklub.pl podaje, że lekarze będą musieli odbudować ścięgna i więzadła ramienia, które uległo skomplikowanemu złamaniu w 2003 roku
Za chwile pojedzie Berlusconi z panienkami...WRC fan pisze: Ponadto do szpitala w którym leży Robert pojechał Alonso.

Dolce far niente 

Barthol, ja wiem, że to oficjalna wiadomość, ale mnie chodzi o to, że jak słyszę takie rzeczy, że wybrzuszenie asfaltu i woda były przyczyną, to mnie krew zaczyna płynąć w drugą stronę,
być może zły opis trasy, ale nie kuźwa jakiś konar
ja dzisiaj wyłączyłem tv po wypowiedzi kuzaja, który stwierdził, że Robert nie jeździł do tej pory samochodem 4x4, tylko ośką, i że to być może przyczyna (czy coś w tym guście)
być może zły opis trasy, ale nie kuźwa jakiś konar
ja dzisiaj wyłączyłem tv po wypowiedzi kuzaja, który stwierdził, że Robert nie jeździł do tej pory samochodem 4x4, tylko ośką, i że to być może przyczyna (czy coś w tym guście)

j33mbo pisze: ja dzisiaj wyłączyłem tv po wypowiedzi kuzaja, który stwierdził, że Robert nie jeździł do tej pory samochodem 4x4, tylko ośką, i że to być może przyczyna
odezwał się Leszek, który lubi zwiedzać rowy

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Re: Re: F1 2011
Czego jak czego, ale doświadczenia w tej materii Leszkowi nie można odmówićeMTi pisze:odezwał się Leszek, który lubi zwiedzać rowy

r.
A Polsat teraz liczy straty, bo kto będzie oglądał F1 dla popisów krasomówczych Borowczyka i Zientarskiego... A umoczyli kasę na 3 sezony
Ale najważniejsze, że medycy Kubka poskładali
I będzie mógł za jakiś czas normalnie funkcjonować, wyścigi w tym momencie są mało istotne
Ale najważniejsze, że medycy Kubka poskładali