Fabia vs. Subaru

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Re: Fabia vs. Subaru

Post 20 wrz 2011, o 00:47

Witek, artiś we Wrocku więcej niż tu ,a pod niego się nawet niepodpinam ;-) Kijek i Sidor jeszcze zostali ,a ja w tym roku to chyba będę się bardziej w RWD wjeżdżał ;-)

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 20 wrz 2011, o 01:00

burat, to może w tym roku mnie zaprosisz? Będę Ci mówił, że jedziesz jak ostatnia pierdoła, chociaż nie mam pojęcia co robisz źle, ale tak w razie czego, na pewno robisz coś źle. :giggle: Swoim na śniegi nie przyjadę, bo nie chciałbym na bandzie, razem ze zderzakiem zgubić intercooler. :wall: Chyba, że zabiorę matce kolce. Ciekawe czy wejdą mi opony 225. :giggle:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 01:03

Witek, nie ma sprawy tylko niewiem jak będzie z miejscami siedzącymi u mnie na razie brak tylko fotel kapitański pozostał :mrgreen:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Witek
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: A500 @ Piotruś II
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 15 razy

Post 20 wrz 2011, o 01:04

burat, tak bez pilota chcesz jeździć? Zgubisz się, ja Ci mówię. :mrgreen:

A tak w ogóle to co masz za auto? :oops:

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 01:12

no na razie bez fotela ale pilot mówił ,że sam sobie kupi :-)
a mam dumę Polskiej motoryzacji :thumb: :thumb:
dokładnie to prawie identyczny 8-)
Obrazek

na razie :evilgrin:

cubikon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki
Auto: Subarek Legarek

Post 20 wrz 2011, o 10:20

Konto usunięte pisze:Mówiąc zupełnie poważnie, to taty nie da się namówić na imprezę. Jeśli ma skodę fabię 1.2 6V to jego głównym priorytetem jest oszczędność i niskie koszty utrzymania. Tych dwóch aut nie da się porównać biorąc pod uwagę te kryteria.

A prowadzenie... tata na pewno jeździ spokojnie i nie miał wypadku od 30 lat. Po cholerę mu paliwożerny wynalazek? Nie masz wyjścia drogi MalyMiki, na imprezę będziesz musiał zarobić sam.
Podpisuję się pod tą tezą obyma ręcamy ...
Co prawda przykład z "pcią" przeciwną ale ... Kupiliśmy Legaca, bom sobie go wymarzył, za silnik, za SAWD ... jestem usatysfakcjonowany ale ... siostra kupiła Roomstera 1.6 TDI, nooooo ... to mi się od żonki dostało
- nie dość że 14 tyś tańszy
- nie dość że ma zylion zajekurwabiście praktycznych schowków
- nie dość że fotele obydwa można regulować wzdłuż, wszerz i w poprzek
- nie dość że jest o rok młodsza
- nie dość ze pali buteleczkę po actimelu ropy na setkę
- nie dość że ma szklany dach żeby móc podziwiać gołębie guano

to jeszcze ma kurna jasne wnętrze!

No i jakąż ciętą ripostę ja jej mogę sprzedać? Skoro w Legasiu zużytą wachę liczy się na godzinę pracy jak w radzieckim T-34, a w "rozliczne" schowki mogę schować co najwyżej pudełko TicTaców i Lentilky.

"Tata" może mieć podobnie
"Choďte srát s vaším psem před váš dům"

esilon
6 gwiazdek
Auto: mat
Polubił: 1 raz
Polubione posty: 4 razy

Post 20 wrz 2011, o 10:27

cubikon pisze: No i jakąż ciętą ripostę ja jej mogę sprzedać?

może daj jej się przejechać ;-)

cubikon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 20 wrz 2011, o 11:18

no przeca jeździła ... toć to "rodzinne" kombi ... to nie działa, i tak "skoda lepsza, tata miał i był zadowolony" :-p

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 20 wrz 2011, o 11:27

cubikon pisze:
No i jakąż ciętą ripostę ja jej mogę sprzedać?
Powiedz, że są wersje Legacy z jasnym wnętrzem, wielostopniową, elektryczną regulacją foteli, szklanym dachem :-d
A tak na serio, to daj się małżonce przejechać Legacem. Najlepiej zimą. I tak BTW, czy żonie nie przeszkadza klekot i wibracje diesla?

barbie
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: OOOO
Polubił: 34 razy
Polubione posty: 87 razy

Post 20 wrz 2011, o 11:30

cubikon, można też się np. nie przejmować, bo przecież i tak już za późno, bo legac kupiony ;-)

cubikon
Awatar użytkownika
3 gwiazdki

Post 20 wrz 2011, o 11:37

hehe, tak, tylko te wersje to chyba tylko w parze z H6 były, czy się mylę? No i Hamerykańske OBKi.

Nie lubię określenia "daj się małżonce przejechać" ... jesteśmy niezwykle wyemancypowani i małżonka może jechać czym chce :mrgreen: , Legasiem lub swoim Yarkiem (to auto ma przewagę nad każdym prywatnym! wozidłem :razz: ) ... ale moze masz racje, jak przyjdą śniegi to ja siłą za kierownicę wcisnę 8-) ... choć nie sądzę żeby dostrzegła różnicę :wall:

barbie, a kto powiedział ze ja się przejmuję :lol: ... no ale jęczenia się trochę muszę nasłuchać
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, o 11:38 przez cubikon, łącznie zmieniany 1 raz.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 wrz 2011, o 11:37

So What! pisze: BTW, czy żonie nie przeszkadza klekot i wibracje diesla?

A powinno przeszkadzać? Mi np. nie przeszkadza zupełnie :-p

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 20 wrz 2011, o 11:39

ja zawsze ostentacyjnie zamykam szyby i podkręcam Dreamów w radio :mrgreen:

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 wrz 2011, o 11:46

Konto usunięte pisze:

A powinno przeszkadzać? Mi np. nie przeszkadza zupełnie :-p
Oczywiście!! Przecież dźwięk silnika to największa zaleta Subaru. :-d
No, jeszcze wyjątkowa kontrola przy jeździe w poślizgu. :evilgrin:

Jak wiadomo, to są czynniki, na które większość kobiety zwraca największą uwagę. Zwłaszcza te panie, które jeżdżą samochodem tylko do pracy i to tylko dlatego, że nie chcą wsiadać do komunikacji miejskiej by im się fryzura nie popsuła. :whistle: :mrgreen:
czarne jest piękne...

Bergen
Awatar użytkownika
Moderator
Polubione posty: 1 raz

Post 20 wrz 2011, o 11:49

cubikon, udaj się do naszego kolegi forumowego Małego 5150 celem konsultacji jak należy podejść żonę, żeby pokochała Subaru. Sukces gwarantowany.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 11:52

Konto usunięte pisze: A powinno przeszkadzać? Mi np. nie przeszkadza zupełnie :-p
To dość indywidualna sprawa. Większości zapewne to nie przeszkadza, mniejszości się podoba ;-) Ciekawym przypadkiem jest nasza znajoma, której od wibracji diesla robi się niedobrze. To jednak raczej odosobnione przypadki.

esilon
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 12:26

cubikon pisze: jesteśmy niezwykle wyemancypowani i małżonka może jechać czym chce

no to wogóle nie ma problemu, nie podoba się legas to niech nie jeździ :-p
;-)

mojej się podoba ale ze dwa razy zasmierdziało sprzęgło jak z błotka wyjeżdżałem i wydaje jej się że to subaru to ma beznadziejne sprzęgło

natomiast to że jeździ sie rewelacyjnie poczuła momentalnie ,bez żadnych sugestii i ściemniania :-)

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 20 wrz 2011, o 12:30

esilon, bez urazy, ale po roverze to prawie wszystkim jeździ się rewelacyjnie, bez sugestii i ściemniania. :evilgrin:
czarne jest piękne...

esilon
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 12:35

vibowit, :mrgreen: no trochę racji* masz choc w kwestii komfortu** to rołwer jest mistrz

* bo juz stary rołwer jest
** tam gdzie w legasiu zęby chca wyskoczyć tam rołwer spokojnie przepływa :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 12:56

apoteoza napędu na 4.
Dla nazwyklejszego użytkownika, poruszającego sie stosunkowo powoli mija się z celem.
Tak jak piszecie, daj "mu się przejechać w zimie" - no tak, ale naprawdę ile dni w roku masz śnieg. Śnieg po którym trudno jeździć.
Głównie jeździmy po zimnym asfalcie. No dobra, ale se wyobraźmy że jednak napadało. I co? Ostatnia zima była dość dramatyczna i ani razu się nie zakopałem, ani razu nie miałem problemu z ruszaniem. Zrobiłem po śniegu całą drogę do Austrii 1200km i nie było problemu.
Jeśli natomiast ktoś mieszka w miejscowości w okolicy górskiej, pofalowanej, to zimą bezwględnie napęd na 4 to wielka różnica.

I pamiętajcie - nie każdy tak samo podchodzi do terminu "auto jeździ". Dla jednego to ile setnych sekundy można urwać na torze. A dla drugiego czy cichy, żeby nie było słychać slinika ( a nie że Subaru ma piękny dźwięk), żeby plecy nie bolały, no i żeby mało palił... To są przeciętne wymagania. Niektórzy dodają do tego prestiż, żeby kasę było widać, a nie którzy żeby nie było widać kasy...

No jasne, marzenia młodych. Każdy by chciał, żeby stary miał wypas auto. najlepiej z klatką. I bez tłumika.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy
Polubione posty: 2 razy

Post 20 wrz 2011, o 13:08

Arno pisze: najlepiej z klatką. I bez tłumika
Ale bez przesady, bo np. taki bolid F1, owszem, dobrze wygląda na fotach na naszej klasie i fejsie, ale już do podwożenia do szkoły / na angielski / na tenisa i balet nadaje się nieszczególnie :mrgreen:
Arno pisze: Głównie jeździmy po zimnym asfalcie.
W Warszawie. Pytanie, gdzie mieszka autor wątku... Bo jeśli
Arno pisze: w miejscowości w okolicy górskiej, pofalowanej, to zimą bezwględnie napęd na 4 to wielka różnica.
...i jest realny argument do przekonywania Ojca.

A poza tym, Fabka 1.2 jest kul.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 13:11

Arno pisze: Tak jak piszecie, daj "mu się przejechać w zimie" - no tak, ale naprawdę ile dni w roku masz śnieg. Śnieg po którym trudno jeździć.
WiS ma rację. Wszystko zależy od tego, gdzie się mieszka i którędy jeździ ;-)

esilon
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 13:15

So What! pisze: Wszystko zależy od tego, gdzie się mieszka i którędy jeździ
ale tez człowiek tym chętniej ładuje się w te bardziej wymagające rewiry im bardziej ma auto

tym więcej mu pali im bardziej może itd

widziałem gdzieś że po trawie to i zwykłym kąbi da radę ;-)

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 20 wrz 2011, o 13:28

Arno pisze: Jeśli natomiast ktoś mieszka w miejscowości w okolicy górskiej, pofalowanej, to zimą bezwględnie napęd na 4 to wielka różnica.
Przyznam, że dawno nie byłem w żadnych górach, ale jak byłem, nie widziałem jakiegoś wysypu wszelkiej maści czteropędnych w porównaniu do tradycyjnych. A tam, gdzie to ma naprawdę znaczenie, prócz magicznego 4x4 (najlepiej z możliwością blokowania mostów), potrzeba jeszcze prześwitu.

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

esilon
6 gwiazdek

Post 20 wrz 2011, o 13:30

ky pisze: tam, gdzie to ma naprawdę znaczenie, prócz magicznego 4x4 (najlepiej z możliwością blokowania mostów), potrzeba jeszcze prześwitu.

chcesz nam powiedziec że subaru z tym swoim symetryczny jest przereklamowane czy jak ?

:->

ODPOWIEDZ