Uwaga na oszusta
Re: Uwaga na oszusta
maf1, zgłosiłeś na police 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
barbie pisze: Chyba jednak nie do końca. To nadal są banki, które nie zakładają kont "na ładne oczy" w 3 minuty.
Nie wszystkie założą, to fakt, ale:
- przy odrobinie szukania 'kupisz' w necie rachunek bankowy, nawet z historią obrotów (pod 'kredyt' jak znalazł)
- kupisz też dowód osobisty i inne dokumenty, które mogą posłużyć do zakładania fikcyjnych r-ków
- powstały już pomysły zakładania r-ków, gdzie JEDYNYM potwierdzeniem Twojej tożsamości jest przelew z 'innego rachunku'. Uwierz mi, pozwala to niemal na wszystko, na założenie r-ku na Kubusia Puchatka też.. Wystarczy mieć ten pierwszy rachunek (np. jak z powyżej), ale nawet nie to jest niezbędne. Pozwól, że nie dołączę instruktażu :)
- pozostałe banki 'internetowe' zakładają na ksero dowodu, no comment.
- coraz więcej banków ma 'placówki partnerskie' i inne pseudooddziały. Zgadnij, jaki to problem w takiej placówce założyć r-k na nie do końca prawdziwe dane. Stan zabezpieczeń, doświadczenia i świadomości, nie mówiąc o zaangażowaniu pracowników - hmm... niskie.
Nie twierdzę, że to proste i pozbawione ryzyka. I nie każdy to wykorzysta (na szczęście). Ale jeden kolo na iluś się znajdzie i pojedzie na dziurze w systemie. Na dziurze, której nikt nie łata, bo taniej zapłacić za szkody jednego (10, 100, ...) złodzieja niż wdrożyć system/procedury za miliony. Albo pomyśleć...
Więc na szczęście 'nie do końca'. Ale luka przed samym końcem

Nie zdążyłem. Koleś pokasował korespondencję na PW i teraz mogę go cmoknąć w pompę. Mam jedynie potwierdzenie przelewu ale dowodu na to, że zawierałem z nim transakcję nie mamPiter 35 pisze:maf1, zgłosiłeś na police

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
A co ma do tego jego PW, Ty powinieneś mieć te wiadomości u siebie. Zresztą jest chyba jakieś archiwum całej bazy forum, więc jakby co, należy się "uśmiechnąć" do pewnych osób.maf1 pisze: Koleś pokasował korespondencję na PW
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, o 17:19 przez rrosiak, łącznie zmieniany 1 raz.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
coś nie tak, pokasować to raczej mógł na swojej skrzynce nie Twojej.maf1 pisze: Koleś pokasował korespondencję na PW
Hmm, a toś mnie zaskoczył. Ale naprawdę nie ma jego postów a były. Coś poradzisz? W końcu znasz sekrety kuchni forumowejAlan, Alan, Alan! pisze:coś nie tak, pokasować to raczej mógł na swojej skrzynce nie Twojej.maf1 pisze: Koleś pokasował korespondencję na PW

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
maf1 pisze: Ale naprawdę nie ma jego postów a były.
Nie dość, że oszust, to jeszcze haker

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Niee, na "." ale tak pytam po znajomości
Ale juz napisałem do towarzyszy adminów. Czekam na Re.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Nie no spoko, ale to jest tak, że obie platformy bazują na tym samym sofcie, tylko ich działanie może być kompletnie zmienione. Na pewno da się zrobić tak jak napisałeś.maf1 pisze: Niee, na "." ale tak pytam po znajomości
Być może nie zbanowano uzytkownika, tylko go usunięto - szczerze powiem, że nie wiem co się wtedy dzieje, bo nigdy nie robiłem zmasowanej akcji

Alan, Alan, Alan! pisze: tylko go usunięto - szczerze powiem, że nie wiem co się wtedy dzieje,
PW do i od zostają na krzynce.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
tego właśnie nie wiem, bo w przypadku kasowania użytkownika można wybrać opcję, żeby posty pozostały. Kłócić się nie będęleon pisze: PW do i od zostają na krzynce.

Alan, Alan, Alan! pisze: Kłócić się nie będę
Ja też, opcji nie znam.
PS. ZTCW na kropce nie można sobie konta zlikwidować, jeżeli admin to zrobił kasując PW, to nie mam pytań.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Trza zrobić losowanieAlan, Alan, Alan! pisze: tego właśnie nie wiem, bo w przypadku kasowania użytkownika można wybrać opcję, żeby posty pozostały

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
ja mam propozycję... emTi , Arti wiecie o kogo mi chodzi? 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
phpbb3 standard u mnie daje taki komunikat "Ta wiadomość została wysłana przez użytkownika, którego konto zostało skasowane."
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan!, jestem łagodny jak baranek szewczyka Dratewki 

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Tylko że mój szef stracił na kropce swoje PW . Nie mam pojęcia jak to zrobili ale ich nie ma . Zdążył za to wydrukować wszystkie pozostałe swoje wiadomości zanim poprosił o likwidacje konta . Któregoś dnia miał ubaw na cały wieczór jak je czytał . Dziwny to widok człowieka czytajacego wiadomości prywatne i powtarzającego sobie jedno zdanie -" na forum siedzą ludzie sfrustrowani i bez pomysłu na życie "
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
UWAGA! Skurwisyn ma tupet!
Wczoraj dostałem PW:
przez mrozental
Cześć ja mam do sprzedania takiego centerpipa 3 calowego taki sam jak na z djęciach w temacie stan bdb bez uszkodzeń, za 90zł mogę sprzedać go, minus to nie mam fotek tego centerpipa bo nie mam go w domu i ni ma jak zrobić zdjęć, transakcja przelewem na konto i wysyłka priorytetem idzie
pozdrawiam czekam na odp
Odpisałem wiedząc, że to podpucha:
Super. Biorę go. Podaj proszę numer konta oraz Twoje dane. Zaraz robię przelew
I proszę:
okej
Szymon Tetelewski
ul Grabowa 2
40-172 Białkowice
11114020040000310270274320
i czekam na Pana dane do wysyłki,
pozdrawiam

Wczoraj dostałem PW:
przez mrozental
Cześć ja mam do sprzedania takiego centerpipa 3 calowego taki sam jak na z djęciach w temacie stan bdb bez uszkodzeń, za 90zł mogę sprzedać go, minus to nie mam fotek tego centerpipa bo nie mam go w domu i ni ma jak zrobić zdjęć, transakcja przelewem na konto i wysyłka priorytetem idzie
pozdrawiam czekam na odp
Odpisałem wiedząc, że to podpucha:
Super. Biorę go. Podaj proszę numer konta oraz Twoje dane. Zaraz robię przelew
I proszę:
okej
Szymon Tetelewski
ul Grabowa 2
40-172 Białkowice
11114020040000310270274320
i czekam na Pana dane do wysyłki,
pozdrawiam

i to u nas się bydlątko zalogowało

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
prosto i po polskuArti pisze:Po tym co jeszcze odpisałem wątpię żeby mi dał telefon.

ps:
ale szkoda szansy bo może stracił kutas czujność