Kurier dowiezie tam gdzie poproszę. Np do pracy.rrosiak pisze:Zazwyczaj 8-20. Kurierzy rozwożą w bardziej dogodnych godzinach?
OSZUST !!! Bananowy i Cinowy88 to ta SAMA osoba !!!
Re: OSZUST !!! Bananowy i Cinowy88 to ta SAMA osoba !!!
czarne jest piękne...
-
bojar
- 6 gwiazdek
- Auto: forester 2,5XT,Q5
- Polubił: 84 razy
- Polubione posty: 234 razy
Co widzimy ? Coś zapakowanego . Jak zapłacisz to możesz otworzyć i obejrzeć.esilon pisze:
wysyłka za pobraniem to idealna opcja, widzimy towar :
Gal, nibyładnie rozebrałeś na kawałki moją wypowiedź, nawet gazetą wytarłeś
, te kawałki mozna dalej dzielić na atomy a fakty sa takie, że w internecie, na forach internetowych,skończyło się "zaufanie" , w realnym świecie też, dzisiaj ustna umowa znaczy g.
Twoje postepowanie przynależne "większości normalnych ludzi" jest rzeczywiście normalne w przypadku zakupu w firmie/sklepie internetowym z dobrymi opiniami, renomą itd ( choć te naprawdę dobre dają wybór sposobu płatności/odbioru towaru) jednak kupujac od zupełnie obcej osoby, działajacej "okazyjnie" czy to na forum czy w jakims aukcyjnym portalu wysyłanie pieniędzy z góry to proszenie się o stratę,
wierzę że są tacy którzy wola ponosić ryzyko niż zatrzymać swój samochód przy bankomacie, odebrać i przeczytac maila z nr listu przewozowego, uzyskać nr kuriera aby zapytać o której będzie tracąc czas i pieniądze na telefon, czy tez w ostatecznośc udac się do bazy firmy kurierskiej bo nas nie było w domu,
że czas i pieniądze to kosztuje ? jeżeli mówimy o zakupach rzędu paru złotych to faktycznie nie warto ale pare stów wywalić w przestrzeń , dla samozadowoleniowego spoglądania w lustro jacy to jestesmy ufni , wierzymy w ludzi ,tez mozna, kto bogatemu zabroni

Twoje postepowanie przynależne "większości normalnych ludzi" jest rzeczywiście normalne w przypadku zakupu w firmie/sklepie internetowym z dobrymi opiniami, renomą itd ( choć te naprawdę dobre dają wybór sposobu płatności/odbioru towaru) jednak kupujac od zupełnie obcej osoby, działajacej "okazyjnie" czy to na forum czy w jakims aukcyjnym portalu wysyłanie pieniędzy z góry to proszenie się o stratę,
wierzę że są tacy którzy wola ponosić ryzyko niż zatrzymać swój samochód przy bankomacie, odebrać i przeczytac maila z nr listu przewozowego, uzyskać nr kuriera aby zapytać o której będzie tracąc czas i pieniądze na telefon, czy tez w ostatecznośc udac się do bazy firmy kurierskiej bo nas nie było w domu,
że czas i pieniądze to kosztuje ? jeżeli mówimy o zakupach rzędu paru złotych to faktycznie nie warto ale pare stów wywalić w przestrzeń , dla samozadowoleniowego spoglądania w lustro jacy to jestesmy ufni , wierzymy w ludzi ,tez mozna, kto bogatemu zabroni

no jasne, w slaonie samochodowym to nawet pojeździsz zakupem a później nie możesz się doprosić usunięcia ukrytych usterek wyłażących z czasem na pisemnie udzielonej gwarancjibojar pisze: Co widzimy ? Coś zapakowanego . Jak zapłacisz to możesz otworzyć i obejrzeć

No to mnie ładnie... zrugałeś. Ograniczyłem się do cytowania końcówki, bo to ona jest kwintesencją tego co napisałeś.esilon pisze: kto bogatemu zabroni:cofee:
Możesz uważać co chcesz, ale moje podejście nie wynika z "kto bogatemu zabroni". Ja naprawdę wierzę, że należy postępować prawidłowo.
Przyznałem, że "w praktyce" masz rację, ale nadal uważam, że nie należy przechodzić do porządku dziennego nad tym, że ludzie oszukują. Należy to tępić. A postępować dalej tak, jak się powinno postępować.
Przepraszam za naiwność.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
Gal pisze: Ja naprawdę wierzę, że należy postępować prawidłowo.
Masz rację, tylko w skrajnych wypadkach może to ocierać o frajerstwo. Dlatego postępować właściwie to jedno, a zachowywać ostrożność to drugie.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Gal, rugać nie zamierzałem ani przez chwilę , "kto bogatemu zabroni " to jest sposób podejścia do spraw a nie czy bogatys czy nie,

tępić jak ? przecież w tym wątku napisano że nie da się weryfikowac IP, itp itd, tępic to znaczy nie dawać okazjiGal pisze: nie należy przechodzić do porządku dziennego nad tym, że ludzie oszukują. Należy to tępić.
niemazaco, sam jestem naiwny " w praktyce"Gal pisze: Przepraszam za naiwność.

Za to poteoretyzować to sobie lubisz jak mało kto.esilon pisze: niemazaco, sam jestem naiwny " w praktyce"

czarne jest piękne...
No choćby tak, że napisać (tak, w internecie) jak dana firma wywiązała się ze zobowiązań!esilon pisze: tępić jak ?
Tym razem nie sprawdziłem, bo uśpiło mnie 50 transakcji które przebiegły wzorcowo. Ale się już obudziłem i każdą następną będę sprawdzał. Piękno internetu polega na tym, że nikt nie jest w stanie go kontrolować całkowicie i średnia daje pewiem obraz. Przynajmniej jeżeli jest wystarczająco wiele wpisów.
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
EE tam wasza naiwność jest żadna w porównaniu do mojego frajerstwa - popłynąłem na ponad 25 tys. a dłużnik jest nieściągalny do dzisiaj.
Najgorsze że po takim doświadczeniu ciągle jestem naiwny.

pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
ale jak sprawdzić że te dobre opinie nie schodzą z tej samej taśmy co niedostarczalne wyrobyGal pisze: No choćby tak, że napisać (tak, w internecie) jak dana firma wywiązała się ze zobowiązań!

wiem wiem, średnia, faktycznie czegoś sie trzeba trzymać, ja wole za pobraniem

vibowit, kupuję czasem "przez internet" płacąc z góry ale tylko w sporadycznych i specyficznych przypadkach
a przyznanie się do naiwności " w praktyce" nie obejmuje zakupów internetowych

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Takesilon pisze: ja wole za pobraniem

Mogłem Ci wysłać Siuranzy do malucha, a nie Turanzy do WRXa

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Wtedy na pewno by się zmieściły do bagażnikalukass pisze: Mogłem Ci wysłać Siuranzy do malucha

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
lukass, a jednak przyszły turanzy, jak pech to pech

widzę że brak kombi doskwierac zaczynaPiter 35 pisze: tylko czemu klapy nie zamknął