Kubica - rajdowa reaktywacja
Re: Kubica - rajdowa reaktywacja
pablonas, nie, prowadził lewą, a prawą trzymał na lewarku od sekwencji i zmieniał tylko biegi, do czasu jak mu zrobili w Pugu system z dwiema łopatkami i już tak nie mógł to jeździł w zasadzie wyłącznie tak. Sam wiedział że to błąd, ale nie przeszkadzało mu to specjalnie jak widać po wynikach.
ee to spoko mam więc zadatki na mistrza świata

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Kubek zapierdzielał,miło było patrzeć ale ta prawa ręka w za dobrym stanie to nie jest niestety ...
W żyłach benzyna,zamiast serca TURBINA.
pablonas, oj tam oj tam

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Kuba, ale w S8 była łopatka, a nie lewarek.Azrael pisze: prowadził lewą, a prawą trzymał na lewarku od sekwencji i zmieniał tylko biegi
Link: http://www.youtube.com/watch?v=JrJE6YiUHP4
Daleko szukać nie trzeba - w 2010 roku z uwagi na f-duct Renault Kubica wielokrotnie prowadził bolid jedną ręką (wtedy momentami zdarzało się, że kierowcy w niektórych momentach w ogóle nie trzymali kierownicy na prostych

WRC fan pisze:....
Daleko szukać nie trzeba - w 2010 roku z uwagi na f-duct Renault Kubica wielokrotnie prowadził bolid jedną ręką.....
Z ciekawości spytam. Która ręka odblokowywała F-duct ?
A Fabią WRC (najświeższy spec od Kopeckiego) to myślisz, że jak jeździł na testach po swoim wypadku....Jacky X pisze: Rzeczywiście chyba mechanizm zmiany biegów jest pod lewą ręką. Czy to możliwe żeby lewa ręka trzymała kierownicę i jeszcze zmieniała biegi gdy prawa ręka niezbyt dobrze trzyma kierownicę ?!?
Fabia Kuzaja ze zmianą biegów w kierownicy:

no i co z tego??Jacky X pisze: PS2. Zauważcie,że Robert trzyma długopis w .... lewej ręce
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Lewa.Jacky X pisze: Która ręka odblokowywała F-duct ?
Tu lepiej widać ten system:Barthol pisze: Fabia Kuzaja ze zmianą biegów w kierownicy:

Ten system ma ten plus, że można go obsługiwać zarówno lewą jak i prawą ręką.
A tak w ogóle pomijając wszystko, to warto było czekać i trzymać kciuki tyle miesięcy żeby zobaczyć taki obrazek
Cieszę się jak dziecko.

Hm.
Jak dobrze się słucha Roberta to między wierszami można wyłowić,że zostały już podjęte decyzje i jest program na 2013r. Po kilku testach samochodów rajdowych wydaje się prawdopodobne,że to właśnie będzie program rajdowy.
Ps.Nawet jak Robert chodzi to widać,że tą ręką nie za bardzo rusza a gdziekolwiek staje to stara się tą rękę ukryć. Fajnie,że Robert powrócił, fajnie ,że jest uśmiechnięty i robi fajne rzeczy. Fajnie,że jedzie i jedzie szybko. Ale chyba nie zobaczymy Roberta na starcie F1.
Robert wspominał,że będzie można zobaczyć go wkrótce w różnych samochodach. To ciekawa wypowiedź i dosyć enigmatyczna.
PS2. DZIZAS ale widać wielką radość Kubka z jazdy subarakiem w rajdzie aż łezka się kręci w oku.
Jak dobrze się słucha Roberta to między wierszami można wyłowić,że zostały już podjęte decyzje i jest program na 2013r. Po kilku testach samochodów rajdowych wydaje się prawdopodobne,że to właśnie będzie program rajdowy.
Ps.Nawet jak Robert chodzi to widać,że tą ręką nie za bardzo rusza a gdziekolwiek staje to stara się tą rękę ukryć. Fajnie,że Robert powrócił, fajnie ,że jest uśmiechnięty i robi fajne rzeczy. Fajnie,że jedzie i jedzie szybko. Ale chyba nie zobaczymy Roberta na starcie F1.
Robert wspominał,że będzie można zobaczyć go wkrótce w różnych samochodach. To ciekawa wypowiedź i dosyć enigmatyczna.
PS2. DZIZAS ale widać wielką radość Kubka z jazdy subarakiem w rajdzie aż łezka się kręci w oku.
Kubica na rampie startowej
i używa prawej dłoni do trzymania kierownicy
(choć nie jest to pewny chwyt)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=YIks6ZFgXrM

Link: http://www.youtube.com/watch?v=YIks6ZFgXrM
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

To co będę robił w przyszłym roku da mi wskazówki co do 2014 roku. Ale tak naprawdę to sam nie wiem i nawet o tym nie myślę. Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. To co wiem, to to, że wystartuje tutaj w Ronde Gomitolo di Lana, na 85-90 procent będę też na starcie San Martino di Castrozza z tym samym samochodem, a potem zobaczymy."
PS.Trzeba przyznać,że Robert bardzo fajnie jeździ tą Imprezką !!!
jak obsługuje telefon z dotykowym ekranem prawą ręką, to znaczy że czucie ma i będzie ok, tylko parę zabiegów go czeka i mu nadgarstek zrobią 
będzie dobrze

będzie dobrze

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
micha mi się cieszy
rewelacja na Bałtyku- no nie jest to 100% sprawna łapa ale nie jest źle
wczoraj jeszcze byłem lekko przerażony a dzś po tych fotach widac że tragedii nie ma

rewelacja na Bałtyku- no nie jest to 100% sprawna łapa ale nie jest źle
wczoraj jeszcze byłem lekko przerażony a dzś po tych fotach widac że tragedii nie ma

po pierwszym odcinku na czele... Robert Kubica
jedyny zszedł poniżej 6 minut, wyprzedził drugiego o 11 sekund

Konto usunięte pisze:micha mi się cieszy![]()
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Miło się czyta takie wieści o Robercie
.

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Miło też widzieć uśmiech na twarzy Roberta
Od razu widać, jaką frajdę mu sprawia ściganie 

Na "GW" fiuty piszą,że nie ma się czym podniecać bo to mały rajdzik z amatorami głównie. Co za barany. Ale Kubek dał czadu. Byleby nie przeholował to się może okazać,że na pierwszej stronie okładek wcale nie będzie zdjęcie z Monzy. 
PS. Czy Kubek obsługuje hydrauliczny ręczny prawą ręką ?

PS. Czy Kubek obsługuje hydrauliczny ręczny prawą ręką ?
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2012, o 11:10 przez Jacky X, łącznie zmieniany 1 raz.