dlaczego media mają wpływ?

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Re: dlaczego media mają wpływ?

Post 30 paź 2012, o 22:24

Piter 35 pisze: A tak w związku z wypadkiem , to zrobili by porządne badania każdym możliwym dostępnym sprzętem i był by spokój . Zero wątpliwości
Generalnie całą ta szopka już trwa zbyt długo (podlewana soczyście przez różne media) by uniknąć wątpliwości ze strony wyznawców jednej bądź drugiej opcji...

A po drugie to cała ta katastrofa jest w świecie polityki (naszej) takim fajnym grajdołkiem, gdzie można wykazać się walką o "prawdę" (i przy okazji wypromować), nie dbając o inne aspekty życia społecznego i skutecznie dzielić naród na naszych oraz innych...

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 31 paź 2012, o 09:38

inquiz
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: pojazd wolnobieżny
Polubił: 421 razy
Polubione posty: 361 razy

Post 31 paź 2012, o 11:45

do słynnych trzech prawd należy dodać prawdę dziennikarską.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!

barton
6 gwiazdek

Post 31 paź 2012, o 13:54

FUX pisze: http://wiadomosci.wp.pl/kat,1348,title, ... omosc.html
aż mi się przypomniała sprawa piekarza z Legnicy, który został medialnym bohaterem bo był prześladowany za rozdawnictwo chleba.....

A potem była niespodzianka bo jednak piekarz miał coś za uszami ;-)
http://www.pit.pl/pages/i/2698.php

Ale wracając do sprawy kobiety, która leciała sobie w kulki to można było to trochę rozegrać inaczej niż wpaść do niej w nocy.... Tym bardziej, że wizerunkowo (dla instytucji państwa) był to strzał w stopę, który został pokazany w sposób medialny (nie ujawniając kilku istotnych faktów) i utwierdził wiele osób w przekonaniu, że służby są niewydolne (łapią babkę z 2k długu, ale ludzi od milionowych przekrętów już nie)

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 31 paź 2012, o 14:08

Konto usunięte pisze: ciekawe kto Rzepe wysterował?

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... e_sie.html

Dzień dobry panie naczelniku skarbówki, wykręciłem skarb państwa na pół bańki. Ale spokojnie, pan nic nie wszczyna jeszcze, ja sobie pół roku posprawdam i dam panu znać czy rąbnąłem czy nie ;-)
Oczywiście prokuratora ciężko mi podejrzewać o taką naiwność ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 7 lis 2012, o 16:24

Ciekawa rozmowa o kondycji mediów...

http://natemat.pl/38213,stracil-prace-w ... -pieniedzy

wniosek jest jeden: prasa (a pewnie inne media również) kantuje nas ile wlezie i jeszcze chce byśmy płacili za te banialuki....

Swoją drogą to chce się powiedzieć: "Urwał NAĆ", to co w takim układzie można czytać (nie licząc książek wydanych ileś lat temu) by nie mieć poczucia, że wertuje się "materiały promocyjne" :roll: ??

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 8 lis 2012, o 21:53

http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... ulice.html

i tutaj mają + za taką promocję....

Oqrek
4 gwiazdki
Auto: Volvo XC70
Polubione posty: 1 raz

Post 8 lis 2012, o 22:16

Barthol pisze:Ciekawa rozmowa o kondycji mediów...

http://natemat.pl/38213,stracil-prace-w ... -pieniedzy

wniosek jest jeden: prasa (a pewnie inne media również) kantuje nas ile wlezie i jeszcze chce byśmy płacili za te banialuki....

Swoją drogą to chce się powiedzieć: "Urwał NAĆ", to co w takim układzie można czytać (nie licząc książek wydanych ileś lat temu) by nie mieć poczucia, że wertuje się "materiały promocyjne" :roll: ??

Ciekawy materiał, wart zastanowienia.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 13 lis 2012, o 20:20

media mają wpływ... nawet władza ulega...przejęzyczeniom, a może nie przejęzyczeniom :? :? :?

Link: http://www.youtube.com/watch?v=PHQGpN44 ... g-logo-xit
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

rrosiak
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Duża Dacia :)
Polubił: 129 razy
Polubione posty: 198 razy

Post 13 lis 2012, o 20:22

busik :arrow: Tutaj ;-)
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - :giggle:
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów. :idea:

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 13 lis 2012, o 20:41

tak myślałem że już gdzieś to ktoś wsadził 0 bo za głośno o tej wpadce ostatnio :giggle:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2012, o 23:01

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 16 lis 2012, o 23:10

Koleżanka książkę popełniła:
http://www.empik.com/kruchy-lod-dzienni ... ,ksiazka-p

Koleżanka jest z cyklu takich kobit, które się posyła (z kamerą) tam, gdzie diabeł nie moze, albo się boi. Do Afganu, do Gruzji w czasie rosyjskiej inwazji, do Bombaju podczas ataku terrorystów... A ksiązka jest mniej-więcej o tym, że fajnie jest w tym całym bajzlu zachować człowieczeństwo, i że mamy cholernego fuksa, żyjąc w tym miejscu i w tym akurat czasie.

Uwaga, nie poleca się wrażliwcom.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 16 lis 2012, o 23:59

Historia, która mogłaby się wydać niewiarygodna... i gdybym nie znał bohaterów tej farsy jako całkiem przytomnych i sensownych ludzi, to bym pomyslał, że zmyślili to po pijaku, dla jaj:
http://www.kontrateksty.pl/index.php?ac ... 28&id=6165

Nie wiem jak Wy, ale ja jakiś datek na wsparcie Łozińskiego w swoim planie finansowym uwzględniam.

Gootek
6 gwiazdek

Post 17 lis 2012, o 00:31

WiS pisze:Historia, która mogłaby się wydać niewiarygodna... i gdybym nie znał bohaterów tej farsy jako całkiem przytomnych i sensownych ludzi, to bym pomyslał, że zmyślili to po pijaku, dla jaj:
http://www.kontrateksty.pl/index.php?ac ... 28&id=6165

Nie wiem jak Wy, ale ja jakiś datek na wsparcie Łozińskiego w swoim planie finansowym uwzględniam.
WiS,
jeśli to może być jakaś pociecha, albo może pomysł, to bywa tak, że w Strasburgu udaje się skutecznie dochodzić sprawiedliwości wobec polskiego wymiaru "sprawiedliwości".
Tutaj bulwersująca sprawa, w której pokrzywdzonym jest uczestnik Powstania Warszawskiego:
http://www.rp.pl/artykul/918147.html

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubione posty: 0

Post 17 lis 2012, o 18:16

Media mają wpływ bo w TV SĄ TAKIE PROGRAMY JAK KOCHAM CIĘ POLSKO i Queen of Poland.
Gdzie jako gwiazda śpiewała jakaś Oresta.
Oba programy pokazują w cudowny sposób na jakiej trzecioświetnej prowincji żyjemy. Nasz piękny grajdołek, pełen samozachwytów i walki o waszą i naszą.
Co najdziwniejsze ludność ogląda takie wyczyny artystyczno rozrywkowe.
KCP to dwie półzdolne aktorki z drewna zrobione, i goście o tendencji spadkowej lub nie. I wszyscy razem chętnie bardzo małpy z siebie robią.
QOP za to idealnie wpasowuje się w Polskę C. Uroda panien, jurorzy poziom prowadzącego.
A ja głupi pracując w Grecji zastanawiałem się, jak oni mogą taki badziew w swojej TV puszczać. Jednak swoje gówno mniej wali gównem niż cudze.

Ciekawe, kiedy głupota programów i reklam w końcu się znudzi. I telewizja się w ogóle zamknie.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Polubił: 245 razy
Polubione posty: 526 razy

Post 17 lis 2012, o 18:24

Arno, takie tam gadu gadu ale młódki w QOP sobie pooglądałeś :mrgreen:

Wracając do tematu. TV może i zniknie wtedy te głupoty będą oglądane w Internecie. Nie kijem go to pałką.

Ewentualnie zostanie zaimportowane trochę obcych formatów ot choćby z Japonii. My im sprzedaliśmy disco-polo. Jak się kapną jaki to syf to nie pozostaną nam dłużni i wciśną jeden z tych swoich teleturniejów. :giggle:
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 17 lis 2012, o 20:23

Chloru, albo przyślą z trasą koncertową jedną ze swoich gwiazd.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=RyECAM-ml2A
czarne jest piękne...

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2012, o 21:43

Arno, jak rany, ale kto Ci każe to oglądać...? Bo najwyraźniej oglądasz, a toż to przecież masochizm.
Ja już dawno ostatecznie odłączyłem telewizor i wyniosłem z pokoju, bo mi gracił - od tego czasu ani razu nie oglądałem telewizji - i jest mi z tym dobrze. I takich jest, z tego co wiem, coraz więcej.
Zanim odłączyłem, czasem obejrzałem jakąś tiwi informacyjną, czasem Morderstwa w Midsomer (bardzo fajny angielski kryminałek na Hallmarku, polecam) i tyle. Wspomnianych przez Ciebie programow - ani razu, innych teledurniejów ani telenowel też nie, bo niby po co? Żeby się wkurzać...?
W średniowieczu też nie było przymusu żeby leźć na rynek oglądać łamanie kołem - jedni chodzili, a inni w miasteczku woleli w tym czasie dla rozrywki dziouchę wychędożyc, piwa się napić, albo na obłoki się patrząc, grać na fujarce...
I zawsze będą tacy i tacy, nie ma się co na to oburzać.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2012, o 23:01

WiS, Ja ich nie oglądam, a przeglądam , co się dzieje. w końcu niestety muszę widzieć co w trawie piszczy.
Mamy z małżonką wykupiony jakiś pakiet. I naprawdę trudno coś znaleźć do oglądania.
Przez to robi się kłopot z biletami do teatru, bo w kinie też kiepsko. Z kolei jak jest dobry film lekko intelektualny, to ma 40.000 widzów. Brak konsekwencji.
Queen to był koniec świata.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 17 lis 2012, o 23:20

Arno pisze: przeglądam , co się dzieje. w końcu niestety muszę widzieć co w trawie piszczy.
Podobnie sobie tłumaczyłem obyczaj rzucania okiem w TVN24.
A potem rzuciłem obyczaj, i świat wypiękniał - bez jakiegoś specjalnego uszczerbku dla mojej sfery zawodowej ;-)
Spróbuj, może jednak i w Twoim przypadku da się robić swoje bez kontaktu z badziewiem?
Ale jeśli nie, to faktycznie pozostaje Ci jako ratunek alkoholizm lub narkomania - bo tak bez znieczulenia to watpię, żeby się dało, na dłuższą metę :whistle:
Osobiście polecałbym raczej alkoholizm, ale, co kto lubi ;-)
Arno pisze: jakiś pakiet. I naprawdę trudno coś znaleźć do oglądania.
Wiem.
Zanim rzuciłem, miałem jakieś 70 kanalów - i najczesciej, gdy chciałem obejrzeć coś co nie było newsami - po długim pstrykaniu konczyło się na kuchni.tv :roll:
Arno pisze: robi się kłopot z biletami do teatru, bo w kinie też kiepsko.
Do kina nie mogę, za głośno, za mało miejsca na nogi, złe towarzystwo i śmierdzi popcornem.
Za to teatr, owszem - o dziwo, na mojej prowincji czasem grają zupełnie do rzeczy.

A co do mediow - to zdecydowanie polecam net.
Ale uwaga, nie jakieś onety czy inne wu-pe i gazety (choć czasem rzucam okiem, ale jednak mniej drażnią niż telewizja).
Warto sobie znaleźć jakąś niszę.
Ot, chocby linkowane wyżej Kontrateksty...

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 18 lis 2012, o 00:16

WiS pisze: Podobnie sobie tłumaczyłem obyczaj rzucania okiem w TVN24.
A potem rzuciłem obyczaj, i świat wypiękniał - bez jakiegoś specjalnego uszczerbku dla mojej sfery zawodowej ;-)
Spróbuj, może jednak i w Twoim przypadku da się robić swoje bez kontaktu z badziewiem?

To co mają fajnego te różne telewizje kablowe, to nagrywarki. Nie trzeba już oglądać badziewia, można nagrywać tylko to, co człowieka interesuje i nie oglądać całego tego siana.

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED

Post 18 lis 2012, o 00:35

Konto usunięte, to zupełnie jak Internet ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 18 lis 2012, o 01:27

Chloru, akurat w internecie to bardzo trudno jest oddzielić ziarno od plew. Przyznaję się, że nie potrafię tego robić i wolę sprawdzone produkcje telewizyjne od tej sieczki, którą wrzucają ludzie do sieci. A FB to jest coś jeszcze lepszego niż Queen of Poland

Chloru
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 lis 2012, o 01:41

Konto usunięte, ale w Internecie można sobie odpalilć jakiś TVN czy coś i oglądać wybiórczo to co puszczają w TV... ;-)

ODPOWIEDZ