hogi pisze: Teraz jest najlepszy czas na inwestycje.![]()
Jeszcze nie

hogi pisze: Teraz jest najlepszy czas na inwestycje.![]()
Chyba raczej swoje kwity z inwestycjami byś palil terazremek pisze: Chyba bym spalil bank teraz.
My kiedyś poszliśmy do tzw. "doradcy" open finance. Chcieliśmy sprawdzić, czy da się coś zrobić z % naszych kredytów (zamienić na jeden tańszy, zmienić bank, itp.). Ale chyba wszyscy byli wtedy zachwyceni funduszami, bo wcale nas nie chciał słuchać, tylko od razu zaproponował powiększenie kwoty kredytu i wydłużenie okresu kredytowania, a uzyskane w ten sposób środki mieliśmy włożyć w fundusze... Podpierał się różnymi fajnymi wykresami (BTW, uwielbiam wykresy bez skali, opisu, niczego, ważne że rośnie) i tabelkami w excelu. Niestety nie skorzystaliśmy...zagatka pisze: ja jakiś czas temu zainwestowałam 2tys teraz z tego mam 999zł normalnie cud miód :] Mnie już chęć inwestowania przeszła
Masz wirtualnie, bo chyba nie sprzedałaś.zagatka pisze:ja jakiś czas temu zainwestowałam 2tysteraz z tego mam 999zł
normalnie cud miód :] Mnie już chęć inwestowania przeszła
e tam ;) trzeba poprostu stracić nadzieje i zapomnieć o tej kasie :] tak też uczyniłam i spokojnie czekam ;)Godlik pisze:ale mimo wszystko, chyba potrzebne są do tego mocne nerwy...
Tak, wirtualnie. Narazie ich nie ruszam, niech sobie leżą i robią co chcą :) poczekam aż się odbiją. Młoda jestem, mam czasKonto usunięte pisze:Masz wirtualnie, bo chyba nie sprzedałaś.
Życzę zbicia kokosów.devlin pisze: wrzucać pieniądze w papiery dłużne skarbowe, obligacje,
Jak chciałaś zarobić jak zainwestowałaś na "górce"?zagatka pisze: ja jakiś czas temu zainwestowałam 2tysteraz z tego mam 999zł
normalnie cud miód :] Mnie już chęć inwestowania przeszła
![]()
Jak to - powiększenie kredytu?Godlik pisze: tylko od razu zaproponował powiększenie kwoty kredytu i wydłużenie okresu kredytowania,
A kiedy?Chloru pisze: hogi napisał(a):Teraz jest najlepszy czas na inwestycje.
Jeszcze nie![]()
Jutro. A powaznie - przypuszczam, ze do wyborow w USA jest czas. Potem pewnie kasa wroci na rynek.hogi pisze:A kiedy?
hogi pisze: A kiedy?![]()
Ale przecież do wyborów cały czas będę kupował tanio.gruby pisze: A powaznie - przypuszczam, ze do wyborow w USA jest czas. Potem pewnie kasa wroci na rynek.
Nie chcę inwestować jak rośnie, ja chcę kupić bardzo tanio.Chloru pisze: Obstawiam pierwszy tydzień stycznia, horyzont 3 kwartały. Jeżeli trafię to ile odpalasz ?![]()
hogi pisze: Ale przecież do wyborów cały czas będę kupował tanio.
Potem mam zacząć jak zacznie rosnąć?
To się mija z celem.
hogi pisze: Nie chcę inwestować jak rośnie, ja chcę kupić bardzo tanio.
WiS pisze: Bo upadek banków zaszkodzi całej gospodarce - pośrednio.
Na szczęście upadłość banku nie ma wpływu na wymagalność jego wierzytelności. Niezła jazda by była, gdyby kredyty udzielone przez bank stawały się wymagalne z chwilą ogłoszenia upadłości.Konto usunięte pisze: Cóż takiego wielkiego się stanie, kiedy upadnie kilka banków? Depozyty są gwarantowane do (bodajże) 22500 Euro w 90%, czyli ryzyko osoby trzymającej tam pieniądze wynosi maksymalnie 2250 Euro
Tragizujesz. Trzeba być dobrej myśli.Konto usunięte pisze: IMHO ten kryzys da nam ostro w kość.
Przepisy można zmienić...So What! pisze: Na szczęście upadłość banku nie ma wpływu na wymagalność jego wierzytelności. Niezła jazda by była, gdyby kredyty udzielone przez bank stawały się wymagalne z chwilą ogłoszenia upadłości.
hogi pisze: A kiedy?![]()