"Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Re: "Goooooooool! A nie...to tylko boczna siatka..."

Post 31 sie 2012, o 14:59

KamilP pisze: nikogo nie bronie, ale takie zdjecie mozna zrobic z kazda reprezentacja.. szkoda, ze zamiast Murawskiego nie wrzucili np. Lewandowskiego lub Blaszczykowskiego:

Oczywiście, że zdjęcie jest przejaskrawione. Ale oddaje znakomicie naszą odległość od lig europejskich.

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 31 sie 2012, o 15:17

Piter 35 pisze:
Konto usunięte pisze: Kubik1,

Link: Strona z klipem

Konto usunięte

Coś więcej oprócz tego pokazali :idea: :mrgreen:
chodzi o haslo:
to trzeba przezyc zeby to zrozumiec zeby w to uwierzyc

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 1 wrz 2012, o 12:38

KamilP, Mam prawie dwa razy tyle lat co Błaszczykowski i mam nie gorszy "kaloryfer" niż on :-p serio :-p

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 12:41

Na meczach Grom Grzmiąca są równie wielkie emocje co na meczach Legii - wierz mi . Różnica jest fundamentalna , bo piłkarze Gromu nie biorą za to pieniędzy i nigdy nie narzekają . Nigdy nie sprzedadzą meczu i nie opowiadają bzdur w telewizji .

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 19:49

Kubik1 pisze: Mam prawie dwa razy tyle lat co Błaszczykowski i mam nie gorszy "kaloryfer" niż on :-p serio :-p

ja mam za to prawie jak Murawski :giggle:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 1 wrz 2012, o 20:27

Mnie denerwuje że nasza liga się nazywa EKSTRAKLASA :giggle:
Wysyłaja ich do rozgrywek w Europie i tak zawsze obciach robią .
Za nim jadą kibice i obciach robią .
Z góry wiadomo że nie warto i nadal wysyłają kopidołów .
Wkurza mnie ze za mój abonament chcą im pakować kolejne miliony na takie gówno a nie futbol

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 67 razy
Polubione posty: 74 razy

Post 2 wrz 2012, o 16:09

Kubik1 pisze:Mnie denerwuje że nasza liga się nazywa EKSTRAKLASA :giggle:
Wysyłaja ich do rozgrywek w Europie i tak zawsze obciach robią .
Za nim jadą kibice i obciach robią .
Z góry wiadomo że nie warto i nadal wysyłają kopidołów .
Wkurza mnie ze za mój abonament chcą im pakować kolejne miliony na takie gówno a nie futbol
kubik1 a kto w tym kraju nie robi obciachu ? i jadą za swoje nie za twoje
ps:
zawsze można przejśc do plusa :)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 7 wrz 2012, o 16:33

W gruncie rzeczy nie wiadomo gdzie wrzucić pojebów co chcą kasę za oglądanie reprezentacji w tv :evilgrin: Same sukcesy więc się powaliło w glówkach :x
Załączniki
pzpn.jpg
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 7 wrz 2012, o 19:02

Kubik1 pisze: Mnie denerwuje że nasza liga się nazywa EKSTRAKLASA

A mnie że na Audi mówi się marka premium. Co to za premium? Upgrejdowany plastik. No, ale miliony to łykają i nie protestują.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 06:14

Wie ktoś jak nasi mocno wkopali wczoraj Czarnogórze ? Nie oglądałem i nie wiem czy żałować :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 10:24

Wie. 2-2 było.

Można było obejrzeć jak ktoś lubi klimaty kibicowskie - po strzeleniu przez nas na 1-0 na boisko leciał grad przedmiotów. W Tytonia leciały petardy.

Tak ogólnie to za mocno się cofnęliśmy po 15 min - stąd dwie bramki dla Czarnogóry przed przerwą. W samej końcówce też nas zepchnęli. Ale ta Czarnogóra to nie jest jakiś ósmy cud świata. Nie mam pojęcia, dlaczego u siebie nie przegrywają. Pewnie chodzi o jakieś warunki klimatyczne.

Repra zagrała ciut lepiej od od poziomu "za Dyzmy", ale ja bym posadził Lewandowskiego na ławce. Opiernicza się chłopak koszmarnie. Jak mu się nie chce grać w reprezentacji, to niech powie. No i jak zwykle problem z obroną.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 17:41

Konto usunięte pisze: No i jak zwykle problem z obroną.

Czyli że inne formacje grają bardzo dobrze :giggle: :giggle: :giggle:
A ta Czarnogóra to jakiś duży kraj ? :-p

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 19:25

Kubik1 pisze: Czyli że inne formacje grają bardzo dobrze

Tego nie napisałem :idea: ale może rozwinę myśl: brak obsady.
Kubik1 pisze: A ta Czarnogóra to jakiś duży kraj ?

A co to ma do rzeczy?

Kubik1
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 20:09

Konto usunięte pisze: Kubik1 napisał(a):A ta Czarnogóra to jakiś duży kraj ?

A co to ma do rzeczy?
Jeśli kogoś podnieca wygrana np z Wyspami Owczymi to też potrafię zrozumieć :giggle:
38 milionowy kraj na setnym miejscu w rankingu FIFA - to dramat a nie wyczyn . Szkoda prądu na telewizor :wall: :wall: :wall:

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 21:19

Kubik1, mam powoli takie wrażenie, że zrobiłeś sobie masochistyczną misję udzielania się w tym wątku w tematach piłkarskich, chociaż nie czerpiesz żadnej przyjemności z oglądania piłki nożnej. Na żywo nie - bo piłkarze sobie olewają; w telewizji nie - bo szkoda prądu i wygrana z Wyspami Owczymi to żadna podnieta. To może coś ci wyjaśnię w misji edukacyjnej: mnie też wygrana z Wyspami Owczymi nie podnieca. Ale jak już o czymś piszesz, to przynajmniej miej na ten temat elementarną wiedzę. Polska nie jest na setnym miejscu, tylko na 58 (też uważam, że to dramat). Czarnogóra jest powierzchniowo 10 razy większa niż Wyspy Owcze, ludnościowo 15 razy, a w rankingu FIFA jest wyżej od nas - na 48 miejscu, chociaż pierwszy mecz rozegrała w 2008 roku (Wyspy Owcze są 154). Wielkość kraju nie ma nic do jakości gry w piłce nożnej - na 5 miejscu jest Urugwaj, państwo niewiele większe od Grecji, ale w którym mieszka 3,5 mln ludzi, tyle co w Mongolii. Jeśli już jesteśmy przy Mongolii, to zajmuje 182 miejsce w rankingu FIFA, czyli niżej od Wysp Owczych, na których mieszka tyle ludzi, co w całym Radomsku. Państwa o podobnym potencjale ludnościowym co Polska, w rankingu FIFA zajmują następujące miejsca: Uganda 88, Algieria 28, Kanada 73, Argentyna 7, Kenia 125. Możesz sobie zbudować na podstawie tych danych dowolną teorię. Aha, Chiny, najludniejszy kraj świata jest w rankingu FIFA 78, a Indie (drugi pod względem liczby ludności kraj świata) - 169. Tam pewnie strasznie rozpaczają z tego powodu :lol:

I nie było mi szkoda prądu na telewizor, bo nie oglądałem meczu w telewizorze. 8-)

I nie szkoda mi pieniędzy na obejrzenie meczu :cofee: Moje pieniądze, moja sprawa na co wydaję.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2012, o 23:45

Konto usunięte pisze: I nie szkoda mi pieniędzy na obejrzenie meczu :cofee: Moje pieniądze, moja sprawa na co wydaję.

I tego się trzymajmy . :giggle:
Czyli - jeśli kraj pogrążono wojną domową jest ludnościowo na dalszym miejscu niż Polska to jesteśmy dobrzy :giggle:
Chłopie - mieliśmy dwukrotnie trzecie miejsce na Ziemi a teraz błąkamy się w końcu pierwszej setki . :o :o :o
Gdyby ci ludzie mieli choć troche pokory to bym zrozumiał :-p
To banda wyzyskiwaczy nie gorsza niż Plichta . Nie potrafisz sie przyznać że jesteś jednym z udziałowców tej piramidy .

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 10 wrz 2012, o 17:36

paralitykom mówimy stanowcze dość

biletów sprzedanych na mecz z Mołdawią - 15 tys
wykupionych transmisji PPV na mecz z Czarnogórą - ok 50 tys

festiwal piłkarski Danone, dla dzieci 10-12 letnich?
Każda z drużyn zagrała 8 meczów, w tym jeden, ten najważniejszy, na Stadionie Narodowym. Na niedzielny finał sprzedano w sumie 45 tys. biletów. Całkowity dochód został przeznaczony na akcję Danone, Podziel się posiłkiem.
więcej na: http://www.sport.pl/sport/1,88899,12458 ... niony.html
to chyba lepsze niż wydawanie kasy na PPV :thumb:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 10 wrz 2012, o 20:42

busik pisze: paralitykom mówimy stanowcze dość

Otóż to. Niech sobie tkwią w świecie PPV. Oby jak najdalej również ode mnie.

Kubik1
5 gwiazdek

Post 10 wrz 2012, o 20:59

Nie wierzę we własne szczęście :giggle:
Od wielu lat uważam że bojkot naszej piłki może wyjść jej tylko na dobre .

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 16 wrz 2012, o 22:10

niezła komedia...
Unibax Toruń to pierwszy zespół, który będzie walczył o złoty medal drużynowych mistrzostw Polski w jeździe na żużlu. Awans do finału nie został jednak wywalczony przez zawodników na torze, a przy sędziowskim stoliku i w dodatku w atmosferze skandalu.

Sędzia Piotr Lis tuż po godzinie 17.00, na którą zaplanowano rozpoczęcie spotkania, ogłosił walkower (40:0) dla żużlowców toruńskiego Unibaksu. Powodem takiej decyzji było sześciominutowe spóźnienie na spotkanie zawodnika Azotów Tauronu Tarnów Grega Hancocka. Żadne tłumaczenia i prośby z obu stron, nawet pełne trybuny na toruńskim stadionie, nie przekonały sędziego do rozpoczęcia meczu. Zgodnie z obowiązującym regulaminem drużynowych mistrzostw Polski zawodnik musi stawić się w parkingu najpóźniej dokładnie o godzinie, na którą zaplanowano rozpoczęcie zawodów. W przypadku meczu w Toruniu żużlowiec gości Hancock spóźnił się o sześć minut. Przyczyną był odwołany lot, którym Amerykanin miał przylecieć do Gdańska.
Gorączkowe poszukiwania innego lotu zakończyły się powodzeniem i tuż po godzinie 15. Amerykanin był już w Polsce. Niestety podróż zatłoczonymi drogami oraz korki przed toruńskim stadionem spowodowały, że Hancock na Motoarenę wbiegł sześć minut po 17.
Sędzia Piotr Lis z Lublina ogłosił walkower dla torunian, co oznaczało, że to Unibax pojedzie w finale tegorocznych rozgrywek. Mimo licznych protestów i próśb ze strony działaczy, trenerów i samych zawodników arbiter był nieugięty, twierdząc, że przepisy obligują go do podjęcia takiej a nie innej decyzji.
Najbardziej rozgoryczony był trener pechowców Marek Cieślak, który chyba po raz pierwszy ze złości popłakał się.
- Sędzia bał się podjąć inną decyzję, bo Toruń mógł przecież złożyć skargę i zapewne by wygrał. Greg spóźnił się nie tylko ze względu na odwołany lot, choć to było główną przyczyną. Nie udało mu się dotrzeć na czas także dlatego, że przed stadionem tu w Toruniu było mnóstwo samochodów i najzwyczajniej Greg nie mógł się przebić. W końcu wybiegł z auta i pieszo przybiegł na stadion. Sędzia jednak podjął już decyzję. Polski żużel wbił sobie dzisiaj nóż w plecy, pełny stadion, mnóstwo kibiców przed telewizorami, mnie che się wyć - powiedział załamany i ze łzami w oczach trener tarnowian.
a na koniec...
Okazuje się, że sędzia popełnił błąd regulaminowy i mecz ostatecznie zostanie rozegrany. Spotkanie ma się odbyć w czwartek.
:wall: :wall: :wall:
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

vibowit
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: szkoda

Post 18 wrz 2012, o 16:57

Obrazek

:lol:
czarne jest piękne...

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 22:42

Kubik1 pisze:
Konto usunięte pisze: I nie szkoda mi pieniędzy na obejrzenie meczu :cofee: Moje pieniądze, moja sprawa na co wydaję.

I tego się trzymajmy . :giggle:
Czyli - jeśli kraj pogrążono wojną domową jest ludnościowo na dalszym miejscu niż Polska to jesteśmy dobrzy :giggle:
Chłopie - mieliśmy dwukrotnie trzecie miejsce na Ziemi a teraz błąkamy się w końcu pierwszej setki . :o :o :o
Gdyby ci ludzie mieli choć troche pokory to bym zrozumiał :-p
To banda wyzyskiwaczy nie gorsza niż Plichta . Nie potrafisz sie przyznać że jesteś jednym z udziałowców tej piramidy .
Co ty chłopie piszesz? Jaka piramida? Jaki udziałowiec? Za dużo o Amber Gold czytasz :lol:

Który z wymienionych przez mnie krajów jest pogrążony w wojnie domowej?

Co z tego że mieliśmy dwa razy trzecie miejsce na świecie? To prehistoria! Zejdź na ziemię. Od tego czasu zachód nam odjechał w sensie szkoleniowym - baza i wiedza. A ty jak ten stary pryk Piechniczek będziesz mi tu opowiadał jak Talaga w 1975 roku w Splicie szokował zachodnich trenerów. Oni z tej pogadanki wyciągnęli wnioski, a my nie.

Ja przynajmniej na meczach wyrażam moją opinię o PZPN, ale co ja mogę? Idź do sponsorów kadry, jak się okazało że nie ma meczu w ogólnodostępnej TV to od razu wyboru w PZPN poszły we właściwym kierunku. Co ty myślisz, że to jakaś amatorszczyzna jest? PZPN jest jedynym związkiem sportowym, który nie bierze kasy od Państwa. Zarabia tyle że głowa mała. Tam są układy i polityka, a ty romantyzmem żyjesz.

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 18 wrz 2012, o 22:59

Konto usunięte gratuluje wytrwalosci - ja juz odpuscilem, bo to nie ma sensu..

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 18 wrz 2012, o 23:19

KamilP, ja się zastanawiam kiedy gość zrozumie, że nie ma sensu się wypowiadać na tematy o których nie ma się pojęcia. Na razie mam z niego niezłą polewkę - koncertowo się pogrąża :lol:

Kubik1
5 gwiazdek

Post 19 wrz 2012, o 13:00

Ktoś mądry (jakiś klasyk) powiedział że " dobry artysta to głodny artysta " :thumb:
Dopóki wszyscy (zwłaszcza piłkarze ) będą dostawać miliony za to co pokazują to nie opłaci im sie pracować bo to i tak kilkadziesiąt razy więcej niż średnia krajowa .

ODPOWIEDZ