Szkoła Jazdy Subaru - oświadczenie
Re: Szkoła Jazdy Subaru - oświadczenie
Na trzeci dzień wjechać na tor z autami na lawetach .... 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
ponieważ temat "się ustala", to nie będę wypisywał na liście.
warunki brzegowe damazi:
1. wstępnie
2. zaliczone SJS 1 (możemy "wykazać się" dyplomem
), ale jakiś czas temu (ponad rok)
3. obie damazie w jednym, seryjnym, leśniku slowmammal, z geolanderami piszczącymi jak gwałcone norki.
w aucie jednym, gdyż Pająka jakoś na torze nie widzę, ale może to tylko kwestia nieco lepszego wyczucia auta, czyli czasu.
a co do nomenklatury, to może faktycznie ustalić, że partacze, to II albo II-, a ślizgacze to, eghm, reszta, która już jest z instruktorami na "ty" i ma abonament.
a instruktory niech wymyślą szczegóły.
warunki brzegowe damazi:
1. wstępnie
2. zaliczone SJS 1 (możemy "wykazać się" dyplomem

3. obie damazie w jednym, seryjnym, leśniku slowmammal, z geolanderami piszczącymi jak gwałcone norki.
w aucie jednym, gdyż Pająka jakoś na torze nie widzę, ale może to tylko kwestia nieco lepszego wyczucia auta, czyli czasu.

a co do nomenklatury, to może faktycznie ustalić, że partacze, to II albo II-, a ślizgacze to, eghm, reszta, która już jest z instruktorami na "ty" i ma abonament.
a instruktory niech wymyślą szczegóły.
czyli ci, którzy będą w stanie jeździć po dwóch z rzędu nocach "pod kreską"Konto usunięte pisze:- twardziele
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Może faktycznie. Ale z Ciebie detalistaeMTi pisze:O przepraszam... jakoś tego za bardzo nie pamiętam i z czasów to nie wynikało...So What! pisze:Dodajmy, że lał obaesilon pisze: ten forek lał regularnie na próbach czasowych niebieskie STi więc niech zostanie (nawet smętny )![]()
![]()

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
vibowit pisze: dla przypomnienia lista na wrzesieńeMTi pisze:1. niuniek
2. mały
3. vibowit
4. eMTi of course..
niuniek pisze: Jest też pewien pomysł czy by nie zrobić szkolenia w jeden dzień dla grupy ślizgaczy i partaczy czyli naszej jako II stopień, oraz dla drugiej grupy tak z 8 osób na I+
Vibek, tak gruuubo podpadłeś, że będziesz się ślizgał w golfie???????????vibowit pisze: To ja zakładam listę na I+
1. liwit (GT?)

No ja nie wiem, czy liwit to będzie chciała jeździć autem bez klimy 

Jaką znowu legendęKonto usunięte pisze:Oj tam od razu na II+. Chłopaki chcą pojeździć sami i mają jak najbardziej prawo do tego. Tylko nie ubierajmy tego w jakąś strasznie skomplikowaną legendęKruszyn pisze:Konto usunięte, święta racja . Od razu na II + jedzmy

Mi osobiście brakuje hamowania na płycie poślizgowej jeśli chodzi o II stopień. Chętnie wypne abs i zobacze co i jak.
Ale wracając do meritum. moja propozycja jest taka. Fido załatwia szkolenie dla jednej grupy ja dla drugiej.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
niuniek, ja z Tobą nie wygram polemiki, więc się nawet nie podejmuję. Ktoś wpisał moją żonę na listę, to wyraziłem swoje zdanie. Mnie zwyczajnie nie stać na jeżdżenie 3 razy na I stopień.
Ale jeśli trzeba, to mogę się podjąć organizacji. Zwłaszcza, że to rzucone było specjalnie, żeby mi dowalić
Ale jeśli trzeba, to mogę się podjąć organizacji. Zwłaszcza, że to rzucone było specjalnie, żeby mi dowalić

niuniek, a może przed następnym szkoleniem zrobimy listę, co chcielibyśmy poćwiczyć i skonsultujesz to z Januszem, co on na to i jak on to widzi, żeby wpiąć to w program, który oni wymyślą?niuniek pisze: Mi osobiście brakuje hamowania na płycie poślizgowej jeśli chodzi o II stopień.
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
niuniek pisze:Chętnie wypne abs i zobacze co i jak.
To normalnie nie masz wypiętego???

I nie boisz się tak jeździć? To przecież może być niebezpieczne....

To się nazywa hardcore....

A gdzie to się wypinajarmaj pisze: To normalnie nie masz wypiętego???

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
bezpieczniki, po lewej w kabinie. Chociaz, nie wiem czy w nowszych rocznikach nie wymyslili, ze ABS jest potrzebny do wszystkiego (na pewno w DCCD tak jest) - wtedy odlacza sie zasilanie od pompy.mały 5150 pisze: A gdzie to się wypina![]()
No właśnie, bo jak wyjmę bezpiecznik i np. nie daj Bóg przestanie działać "bright" to się zapłaczęremek pisze:bezpieczniki, po lewej w kabinie. Chociaz, nie wiem czy w nowszych rocznikach nie wymyslili, ze ABS jest potrzebny do wszystkiego (na pewno w DCCD tak jest) - wtedy odlacza sie zasilanie od pompy.mały 5150 pisze: A gdzie to się wypina![]()

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Spokojna Twoja głowa. Wyjmij bezpiecznik, spal go, jego prochy zalej cementem w jak największej beczce, a beczkę utop w Rowie Mariańskim. Dla pewności żeby cholera kiedyś nie wypłynęła można ją jeszcze trochę ołowiem dociążyć.
I nic co nie ma przestać działać, nie przestanie.
Faktycznie problem jest jedynie z DCCD.

I nic co nie ma przestać działać, nie przestanie.

Faktycznie problem jest jedynie z DCCD.
Fido, tu nie chodzi o polemikę, ani też o jakieś podobno legendy.Nigdy też nie napisałem że będzie kolejna teoria. Gdybyś przeczytał uważnie mojego posta to zauważyłbyś, że zamiast I było I+ co oznacza, iż nie jest to zwykły pierwszy stopień.Konto usunięte pisze:niuniek, ja z Tobą nie wygram polemiki, więc się nawet nie podejmuję. Ktoś wpisał moją żonę na listę, to wyraziłem swoje zdanie. Mnie zwyczajnie nie stać na jeżdżenie 3 razy na I stopień.
Napewno nikt nie miał zamiaru Tobie "dowalić" tak jak i Ty zapewne nie miałeś zamiaru dowalić mi. Jedno jest pewne, jeśli wszyscy zaczniemy dzwonić w sprawie szkolenia do SJS'u to nic poprostu z tego nie wyjdzie.
Miałem, dokładnie coś takiego na myśli. Tak naprawde przecież chodzi o to by jeździć "bezpieczniej"eMTi pisze: niuniek, a może przed następnym szkoleniem zrobimy listę, co chcielibyśmy poćwiczyć i skonsultujesz to z Januszem, co on na to i jak on to widzi, żeby wpiąć to w program, który oni wymyślą?
No baaa, czasami wypinam ale jak jeździłem jesienią na Sport Cup'ach to fakt faktem, bałem sięjarmaj pisze:niuniek pisze:Chętnie wypne abs i zobacze co i jak.
To normalnie nie masz wypiętego???![]()
I nie boisz się tak jeździć? To przecież może być niebezpieczne....![]()
To się nazywa hardcore....

niuniek, a może byś się tak q...a pochwalił czymś 

niuniek no pochwal się czymś 

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
mały 5150 pisze:niuniek, a może byś się tak q...a pochwalił czymś

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
niuniek pisze: Powiem tak, już dyfra nie słysze![]()
i co Jarmaj narobiles? mial wyrzucic ABS i nie to wyrwal

to nie jesteś hardkoremniuniek pisze: No baaa, czasami wypinam ale jak jeździłem jesienią na Sport Cup'ach to fakt faktem, bałem się![]()
![]()

Wróciłem z wywczasów dopiero, nie śledziłem wątku.O, to ja bym się pisał na ten I+ (partacze
), dzięki za wpisanie, tylko na razie nie mam szansy na urlop, ale to chyba nie problem, bo szkolenia odbywają się w soboty/nd?

to jest problem, bo szkolenia NIGDY nie odbywają się w weekend i chyba nigdy w okolicach weekendu... Ostatnie dwa to była środa i wtorek.... To jest niestety duży ból
Ale tor ma rezerwację w przód na baaardzo długi okres czasu i wszystkie weekendy są zajęte... 

Citan , spokojnie. Jak będę się widział z Januszem to obadam sytuację.