euyot pisze: ↑27 maja 2018, o 11:54
Fux znowu zaczął antyklerykalny ton. Porownal ten oblesny event do mszy.
Brak empatii polega na tym, ze w Fuxie nie bylo refleksji, ze moze jechac po czyms co dla innego (tu mnie) jest ważne.
I teraz istota:
Ciezko mi bedzie Fuxie brac powaznie nawolywania do odnowy moralnej katolików lub kleru wiedzac o tym co tu napisales o tym evencie oraz samym zjawisku.
A jaki ma być, skoro nie ma tygodnia, aby ta grupa zawodowa nie zrobiła czegoś, delikatnie mówiąc, nie ocierającego się o §, a co najmniej wzbudzając niesmak i brak akceptacji.
Ze wsi pobliskiej. Pleban zażyczył sobie sprzątania kościoła przed komunią w sobotnie popołudnie. Dla wyjaśnienia, nie dopuscił do tego, aby przyjechała firma sprzątająca wynajęta przez rodziny komunijne tylko miały przyjść matki.
Pleban nie dopuszczał tradycyjnego prezentu (kielich, ornat, itp.) od rodziców dzieci komunijnych tylko koperty o określonej zawartości.
Dla mnie niedopuszczalna jest arogancja, obłuda, brak empatii do parafian, wytykanie zawartości koperty na kolędzie, chamskie zachowanie przy ustalaniu pogrzebu, pazerność na geld.
Potwierdzę. Nie mam szacunku dla Ornatowiczów.
Nie spotkałem jeszcze żadnego, który swoim stanem kapłańskim by sie nie wywyższał.
Oni uważaja siebie za tych, wokół których ma sie wszystko kręcić. Niech zmienią myślenie.
Ksiądz Mateusz jest wyidealizowanym wyjątkiem na potrzeby telewizji.
Niestety.
I nie zamierzam nawoływać do odnowy moralnej katolików. Nie moja bajka.
Katolicy niech sami zweryfikuja swoje zachowania.
Skoro Ty się za głęboko wierzącego uważasz, to raczej Twoje zachowania na forum temu przeczą.
A poza tym wiara to Twoja osobista sprawa i nie wiem, po co tym nas epatujesz.