pod papugami
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: bar
Ale korków się nie wącha, korki się omija - no nie? Co innego, zakrętki. Prawda, Admin, Admin, Admin!?joanna7f pisze: od kiedy Ty korki wąchasz?
PS 1. Podoba mi się w tym wątku, ale że nie nadążam czytać, bedę chyba tylko pisał

PS 2.
Nic rewelacyjnego, ale proszę.Konto usunięte, w mniej odpowiednim wątku pisze: WiS dzieliłbyś się dobrymi adresami i smakami w odpowiednim alkoholowym wątku. A nie tylko potajemnie
Zaraziłem ostatnio esilonów Choyą original oraz winami gruzińskimi.
Japoński śliwkowiec taki sobie, ja bym tam śliwki przetwarzał inaczej, ale dziewczyny lubią. Kupuje się to np. w stolycy, w Arkadii, w Kuchniach Świata.
Gruziny natomiast uwielbiam, bo:
- są kaukaskie,
- grona wciąż ugniatają hoże gruzińskie dziewoje brudnymi, bosymi nogami, a nie aluminiowe maszyny zgodne z unijną normą HCCP,
- grona uprzednio rosną na glebach i wysokościach raczej niespotykanych w innych winnicach,
- wino odpoczywa nie drewnie, ani w (tfffu!) metalu czy plastiku, ale w glinie.
Skutek: finalny produkt smakuje inaczej niż rózne włochy, francuzy, wegrzyny czy noweświaty. Jedni nienawidzą tej specyfiki, innym podchodzi.
Dobre wina gruzińskie spotyka się już w róznych miejscach, ja lubie sklepik na Chmielnej, a w nim najbardziej półsłodkie: czerwone Shumi i białą Tetrę.
Ot, wszystko.
PS 3. A i tak, poza tym, nalewki oraz armaniak rulezzz

PS 4. faktycznie, wkurzające te nowe obyczaje edycyjne, na znak protestu przestane poprawiać literówki...

Ostatnio zmieniony 20 wrz 2011, o 12:54 przez WiS, łącznie zmieniany 2 razy.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: bar
krzydło, dziura na masce, napompowane. takie tam - cytując Steve J - emejzing ficzeryqba30 pisze: czy coś wiadomo jak ma wyglądać nowe sti?