Coś niedobrego
Re: Coś niedobrego
naLeśnik, system nie dziala.
W Niemczech tez sie przegrzal i jest coraz gorzej..
Mysle o prywatnym do_ubezpieczeniu tutaj..
W Niemczech tez sie przegrzal i jest coraz gorzej..
Mysle o prywatnym do_ubezpieczeniu tutaj..
Chyba 160 zł. Poważniejsze sprawy na ogół nie wchodzą w zakres. Tzw chirurgia jednodniowa (rzeczy typu szycie rany, usunięcie pieprzyka) jest płatna, ale znośnie.
http://wwojnar.com/
– Это водка? – слабо спросила Маргарита. Кот подпрырнул на стуле от обиды.
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
– Помилуйте, королева, – прохрипел он, – разве я позволил бы себе налить даме водку? Это – чистый спирт!
Piter 35, są bardzoróżne oferty, niektóe w jednej firmie inne pozwalają korzystać z róznychplacówek, jedne pokrywają lecznieee szpitallne inne nie pokrywają, stomatologia w różnym zakresie, jest tego naprawdę dużo opcji. Pierwsze szpitale całkowicie prywatne robią już różne operacje.
Mnie firma fundneła coś takiego:
http://zdrowotne.pl/index_fl.htm
o tyle wygodne, że nie ogranicza cię tylko do jednej sieci medycznej, a i zakres opieki/zabiegów jest jak dla mnie bardzo obszerny :)
http://zdrowotne.pl/index_fl.htm
o tyle wygodne, że nie ogranicza cię tylko do jednej sieci medycznej, a i zakres opieki/zabiegów jest jak dla mnie bardzo obszerny :)
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
A my korzystamy od jakoś siedmiu lat z tej sieci:
http://www.medicover.com/plpl/
Jesteśmy zadowoleni: punktualnie, profesjonalnie, czysto i miło.
Zakres usług zależy od rodzaju karty za jaką płacimy:
http://www.medicover.com/plpl/Zdrowie/?TabId=300
Mają własne placówki w większych miastach oraz sieć niezaleznych gabinetów współpracujących z Medicover.
http://www.medicover.com/plpl/
Jesteśmy zadowoleni: punktualnie, profesjonalnie, czysto i miło.
Zakres usług zależy od rodzaju karty za jaką płacimy:
http://www.medicover.com/plpl/Zdrowie/?TabId=300
Mają własne placówki w większych miastach oraz sieć niezaleznych gabinetów współpracujących z Medicover.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
michal,
nie wiem, mam tam jakiś pakiet Prestige i uważam, że MEDICOVER to chała na resorach. Kiedyś obsługa i podejście do pacjenta było inne, teraz zrobiła się taśma. Ostatnio małżonka usłyszała, że ma czekać ... 1 miesiąc na wizytę u specjalisty. Fuck, co to kurna SPZOZ, czy jak ?
Grzegorz
nie wiem, mam tam jakiś pakiet Prestige i uważam, że MEDICOVER to chała na resorach. Kiedyś obsługa i podejście do pacjenta było inne, teraz zrobiła się taśma. Ostatnio małżonka usłyszała, że ma czekać ... 1 miesiąc na wizytę u specjalisty. Fuck, co to kurna SPZOZ, czy jak ?
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiu,
Piszę, że warto hospitalizację w medikowerze. Reszta jest mocno soł, soł. Z doświadczenia cmlym jest w kontaktach codziennych lepsze.
Piszę, że warto hospitalizację w medikowerze. Reszta jest mocno soł, soł. Z doświadczenia cmlym jest w kontaktach codziennych lepsze.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
michal,
aye, aye Sir.
Muszę się dowiedzieć o nazwę tego pakietu, mam coraz więcej elementów do wymiany/naprawy. Nu prosta ja WRECK
Pozdrawiam
Grzegorz
aye, aye Sir.
Muszę się dowiedzieć o nazwę tego pakietu, mam coraz więcej elementów do wymiany/naprawy. Nu prosta ja WRECK

Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Grzesiu,Grzesiek_67 pisze:michal,
aye, aye Sir.
Muszę się dowiedzieć o nazwę tego pakietu, mam coraz więcej elementów do wymiany/naprawy. Nu prosta ja WRECK![]()
karta złota zawiera hospitalizację urazową i planową.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Ojej, czy Wy tak często chorujecie? Nie mam żadnego abonamentu, choruję raz na rok. Idę do Medicoveru czy innej kliniki Damiana, płacę 150zł za wizytę i po sprawie. Jaka jest zasadność płacenia abonamentu dla normalnego zdrowego człowieka, wyjaśnijcie proszę.
Konto usunięte, zasadność jest jedna, licho nie śpi
ja niestety nie opłacam ( jeszcze )
ja niestety nie opłacam ( jeszcze )
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
esilon, mój kolega idąc za tym samym hasłem ubezpieczył niedawno żonę na życie. Żona zarabia niewielkie pieniądze, mój kolega jest głównym dostawcą gotówki dla rodziny. W tym wypadku też się zastanawiam po co i nie znajduję uzasadnienia. IMHO ubezpieczony powinien być ten, którego brak może zachwiać płynnością finansową rodziny.
Konto usunięte pisze: ubezpieczył niedawno żonę na życie
powinna uważać

Konto usunięte, no pewnie w większości przypadków to jest zapłata za komfort psychiczny, ale czyz brak stresu nie słuzy zdrowiu ?
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
Konto usunięte,
mi żona funduje, to ja mam zasadność
Bo ja to parura leszcz jestem.
Pozdrawiam
Grzegorz
mi żona funduje, to ja mam zasadność

Bo ja to parura leszcz jestem.
Pozdrawiam
Grzegorz
Brak podpisu.
Wszyscy zrobią deal, oprócz tego, ktory sie ubezpieczył i Jego bliskich...Konto usunięte pisze: ubezpieczył niedawno żonę na życie

Dolce far niente 

No... Firma płaci.Konto usunięte pisze:Jaka jest zasadność płacenia abonamentu dla normalnego zdrowego człowieka, wyjaśnijcie proszę.

A tak poważnie, przy dzieciach, żonie w ciąży to jest baaardzo przydatne. Raz poszedłem do państwowej przychodni oddać mocz dziecka i powiedziałem - nigdy więcej.
czarne jest piękne...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
vibowit pisze: Raz poszedłem do państwowej przychodni oddać mocz dziecka i powiedziałem - nigdy więcej.
Kawior

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Teraz oddajesz do lokalnego browaru...?vibowit pisze: Raz poszedłem do państwowej przychodni oddać mocz dziecka i powiedziałem - nigdy więcej.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Zgadza się. Właśnie wtedy prywatna przychodnia jest nieoceniona. A jest super jeżeli w pakiecie są jeszcze wizyty domowe - bardzo przydatna rzecz w przypadku nagłej choroby dziecka.vibowit pisze: A tak poważnie, przy dzieciach, żonie w ciąży to jest baaardzo przydatne. Raz poszedłem do państwowej przychodni oddać mocz dziecka i powiedziałem - nigdy więcej.
Owszem, zdarzają się kolejki do specjalistów, ale dramatu nie ma. Prawdę mówiąc, nie wiem jak jest w państwowej służbie zdrowia (bo mi, tak jak chyba większości pracowników w Warszawie firma zapewnia opiekę medyczną), ale z tego co opowiada mi np. moja mama - jest tak sobie. Bo coś co dla mnie teraz wydaje się standardem (czyli np. rezerwacja przez telefon/internet wizyty na następny dzień i na konkretną godzinę, krótkie oczekiwanie na badania, praktycznie każde najdziwniejsze badanie w razie potrzeby, itd.), dla Niej jest czystą abstrakcją...
Nie. Po prostu zakazał dziecku oddawać mocz.
http://wwojnar.com/
Zainwestowałem w "mocniejsze" pampersy.devlin pisze:Nie. Po prostu zakazał dziecku oddawać mocz.

czarne jest piękne...
Ja powiem tylko tyle, że mam wykupiony abonament w jednej z przychodni (nie powiem, w której bo mnie namierzą
) i korzystam, a jakże
Podejrzewam, że mają już wpis w karcie - tego pacjenta ignorować
Ale tak serio - to jest to mega sprawa - wszystkie wizyty od ręki. Jak nie ma miejsca to lekarz zawsze może przyjąć dodatkowo (przynajmniej w moim abonamencie), wizyty domowe do dziecka, a jak w zeszłym roku miałem grypę - to i do mnie lekarz przyjechał, wszystkie badania specjalistyczne w cenie.
Diagnostycznie - super.
Ale jeżeli przychodzi co do czego (czego oczywiście wam i sobie nie życzę) - to i tak trzeba poszukać najlepszego specjalisty.
Czasem trafi się w innej poradni albo przyjmuje we własnym gabinecie - trzeba płacić, a czasem (tak, tak są jeszcze tacy) tylko w państwowym szpitalu i trzeba czekać.
Generalnie - najlepiej być zdrowym jak Fido (zazdrościć
) albo nie przejmować się jak... no taki jeden pan
(też zazdrościć
)

Podejrzewam, że mają już wpis w karcie - tego pacjenta ignorować

Ale tak serio - to jest to mega sprawa - wszystkie wizyty od ręki. Jak nie ma miejsca to lekarz zawsze może przyjąć dodatkowo (przynajmniej w moim abonamencie), wizyty domowe do dziecka, a jak w zeszłym roku miałem grypę - to i do mnie lekarz przyjechał, wszystkie badania specjalistyczne w cenie.
Diagnostycznie - super.
Ale jeżeli przychodzi co do czego (czego oczywiście wam i sobie nie życzę) - to i tak trzeba poszukać najlepszego specjalisty.
Czasem trafi się w innej poradni albo przyjmuje we własnym gabinecie - trzeba płacić, a czasem (tak, tak są jeszcze tacy) tylko w państwowym szpitalu i trzeba czekać.
Generalnie - najlepiej być zdrowym jak Fido (zazdrościć

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Bilex pisze: Generalnie - najlepiej być zdrowym jak Fido (zazdrościć)
Bilex, jeszcze nie widziałam Cię chorego

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/