Rajdy 2009
Re: Rajdy 2009
No cóż. Zwycięzcy są na mecie rajdu, a nie odcinka ;)
r.
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
chyba na autoklubie czytałem, ze Lesio przywalił, bo ten żepot tam był - ale mnie to jakoś nie wygląda.
Grubo
Grubo

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Widać chyba nie tylko oni, bo Kuzi leżał na jakiejś drugiej furze.....jarmaj pisze: Raczej zapomnieli (albo co bardziej prawdopodobne, nie posłuchali pilota), że za metą lotną nie zaczyna się długi pas wybiegowy .

"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
no to coś nie teges z organizacją było chyba....
"If you try to just go round, you don’t go round. You just go straight on." - Ayrton Senna
Chcesz powiedzieć, że coś jest nie teges z boskim Lesiem? ;)
r.
r.
A bo to pierwszy raz wyleciał za lotną
Czasem kiedyś nie było tak, że przez lotną przeleciał na dachu ?

W ostatni weekend wybrałem się na Cambrian Rally. Parę fotek
Link do galerii: http://picasaweb.google.co.uk/vicuok/Ca ... ly17102009#

Link do galerii: http://picasaweb.google.co.uk/vicuok/Ca ... ly17102009#
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
Taki ważny rajd teraz jest, tyle emocji, a tu cisza.
Czy ja dobrze słyszałem, że ta p* fia poraz kolejny się ośmieszyła i nie dała najlepszemu kierowcy świata licencji F1?

Czy ja dobrze słyszałem, że ta p* fia poraz kolejny się ośmieszyła i nie dała najlepszemu kierowcy świata licencji F1?

Ale nawet szef zespołu w barwach którego miał jechać Loeb przyjął tą wiadomość z ulgą ...Witek pisze: Czy ja dobrze słyszałem, że ta p* fia poraz kolejny się ośmieszyła i nie dała najlepszemu kierowcy świata licencji F1?![]()
http://www.f1wm.pl/php/wiad_gen.php?id=13805
Młody człowieku, jeśli ktoś się ośmiesza, to Ty sam. Załącznik L mówi wyraźnie, jakie wymagania są postawione kandydatowi do superlicencji i w którymś z wywiadów sam Loeb przyznał, że żadnego tych kryteriów nie spełnia. Nie ma zatem podstaw do wydania superlicencji.Witek pisze:Czy ja dobrze słyszałem, że ta p* fia poraz kolejny się ośmieszyła i
I z całym szacunkiem dla Loeba, ale doświadczenia w single-seaterach ma niewiele. A to jest inny świat niż WRC czy RoC.
Skoro taki najlepszy, to czemu w testach GP2 miał najsłabsze wyniki z całej stawki? Bolid był za słony? Sam Franz Tost przyznał, że Loeb, aby być konkurencyjnym, musiałby dużo potestować, zanim mógłby się ścigać jak równy z równym (patrz post WuRCa). A ostatnią rzeczą, która jest potrzebna zarówno Loebowi, jak i F1, jest drugi Badoer na torze.Witek pisze:nie dała najlepszemu kierowcy świata licencji F1?
r.
- Witek
- 6 gwiazdek
- Auto: A500 @ Piotruś II
- Polubił: 20 razy
- Polubione posty: 15 razy
ky pisze:
I z całym szacunkiem dla Loeba, ale doświadczenia w single-seaterach ma niewiele. A to jest inny świat niż WRC czy RoC.
A czy przypadkiem nie odniósł kiedyś jakichś sukcesów w Le Mans? Czym on tam jechał?
ky pisze: ostatnią rzeczą, która jest potrzebna zarówno Loebowi, jak i F1, jest drugi Badoer na torze.
Bo bardzo ważny jest ten wyścig o pietruszkę.

Miałby 300 km wyścigowych na przyszłość.
ky pisze: Załącznik L mówi wyraźnie, jakie wymagania są postawione kandydatowi do superlicencji i w którymś z wywiadów sam Loeb przyznał, że żadnego tych kryteriów nie spełnia.
Czepiasz się szczegółów. Sam grzmisz na system medalowy, a wielbisz jakiś załącznik L.

choć fanem strasznym Loeba nie jestem też uważam ,że powinien wystartować w tym ostatnim wyścigu sezonu który tak na prawdę nie ma już żadnego znaczenia i taki start na pewno by dodało dużo smaku temu wyścigowi ,a o co chodzi w F1 jak nie o widowisko i może był by ostatni ale komu to przeszkadza, było by coś ciekawego
a tak szczerze to nie wiem czy był by taki ostatni ,ale to tylko moje prywatne zdanie.
a tak szczerze to nie wiem czy był by taki ostatni ,ale to tylko moje prywatne zdanie.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

Prototypem. To jednak coś innego niż single-seater, inna aerodynamika, inna masa, inne osiągi, inna charakterystyka wyścigu, inna wrażliwość bolidu na kontakt. Gdybyś nie widział różnicy:Witek pisze: Czym on tam jechał?

Witek pisze: Bo bardzo ważny jest ten wyścig o pietruszkę.
Miałby 300 km wyścigowych na przyszłość.
A nie uważacie przypadkiem, że kierowca, który traci kilka sekund na kółku do reszty stawki i nie ma doświadczenia, jest tak naprawdę zagrożeniem na torze? Nawet dzisiejsza F1 to nie są popierdułki.burat pisze: też uważam ,że powinien wystartować w tym ostatnim wyścigu sezonu który tak na prawdę nie ma już żadnego znaczenia i taki start na pewno by dodało dużo smaku temu wyścigowi
Co innego oficjalny dokument FIA, a co innego brednie starego kurdupla z objawami lekkiego, starczego pomieszania pod kopułą.Witek pisze: Sam grzmisz na system medalowy, a wielbisz jakiś załącznik L
Był ostatni w testach GP2, zaplecza F1. Więc nie napalałbym się na jakiś wynik w F1.burat pisze: nie wiem czy był by taki ostatni ,ale to tylko moje prywatne zdanie.
r.
ale na testach swego czasu F1 czasy ponoć najgorsze nie były i cały czas twierdzę ,że nie był by taki ostatni ale się pewnie tego nie dowiemy

Ale nie to jest ważne, tylko to:
r.
I nawet nie chodzi o to, że może jakoś strasznie wydzwonić (choć możliwości jest dużo i czasami to co najmniej źle wygląda), ale w F1 wystarczy naprawdę niewiele, by zmarnować komuś wyścig (patrz HAM+BAR w Interlagos).ky pisze:A nie uważacie przypadkiem, że kierowca, który traci kilka sekund na kółku do reszty stawki i nie ma doświadczenia, jest tak naprawdę zagrożeniem na torze? Nawet dzisiejsza F1 to nie są popierdułki.
r.
uważasz ,że Nakijma czy Grosjean jest lepszy od Loeba? ja nie wiem
,a po drugie komu ma zmarnować wyścig tytuły rozdane, to jedno,drugie to to, że nie wydaje mi się aby Sebek był kierowcą formatu Badoera tylko ,że takie gadanie to jest sikanie po szkle , nic z niego nie wyniknie puki nie pojedzie i tyle

Jestem prawie pewny. Bo mają doświadczenie w single-seaterach. Za kilka-kilkanaście tysięcy km w bolidzie zapewne sytuacja by się odwróciła, ale mówimy o stanie obecnym.burat pisze: uważasz ,że Nakijma czy Grosjean jest lepszy od Loeba?
Naprawdę uważasz, że są tacy, którzy po kilkuset kilometrach zrobią od razu jakiś wynik? To zresztą tak samo jak z Raikonnem -- jak wsiadł do rajdówki, to wszyscy uważali że od razu naklepie wszystkich, aż drzazgi polecą, a potem prawie wszyscy jojczyli, że tak słabo pojechał i że ta F1 to przereklamowana jest.burat pisze: nie wydaje mi się aby Sebek był kierowcą formatu Badoera
A Badoer jest właśnie bardzo ciekawym przykładem -- kierowca testowy i to z wieloletnią praktyką. Może i nie musi być najszybszy jeśli umie opisać zachowanie bolidu, ale nie sądzę żeby był aż tak kaleczny. Sądzę raczej, że po prostu bardzo się zdziwił, jak bardzo różni się obecny bolid od np. zeszłorocznego, którym mógł jeszcze regularnie jeździć.
r.
ky pisze: A Badoer jest właśnie bardzo ciekawym przykładem -- kierowca testowy i to z wieloletnią praktyką. Może i nie musi być najszybszy jeśli umie opisać zachowanie bolidu, ale nie sądzę żeby był aż tak kaleczny. Sądzę raczej, że po prostu bardzo się zdziwił, jak bardzo różni się obecny bolid od np. zeszłorocznego, którym mógł jeszcze regularnie jeździć.
Przecież ostatnio nawet szef Ferrari komentował że po zmianie na Fisichelle się przekonali że bolid jest wyjątkowo trudny w prowadzeniu i to nie była wina Badoera. NIe sądzę ąeby tester był wolniejszy o więcej niż kilka dziesiątych od regularnych kierowców wyścigowych bo nie byłby dobrym testerem.
I cyborg został mistrzem świata ( trochę to już nudne ) ale szacunek dla francuza 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Dawno nie śledziłem wyników na żywo tak uważnie jak z GB. Walka była piękna, wygrał lepszy (chociaż na zasadzie bij mistrza trzymałem kciuki za Mikko).
Oby więcej takich końcówek sezonu WRC.
Oby więcej takich końcówek sezonu WRC.