200KM + ale nie Subaru
Re: 200KM + ale nie Subaru
wczoraj prasnałem 350km na tym niby beznadziejnym fotelu i naprawde nie wiem jakie macie wady postawy, możliwe że moja d. się przyzwyczaiła albo co innego bo naprawde w porządku, regulacja samego siedziska to faktycznie bajer i dzieki temu w zasadzie moge ustawić fotel bardzo wygodnie
w alfie zdecydowanie dłuższe podparcie ud ale co z tego skoro i tak stała pozycja to czołem w klakson , sympatyczna w środku wersja to 90kpln, a to nie dla mnie
w alfie zdecydowanie dłuższe podparcie ud ale co z tego skoro i tak stała pozycja to czołem w klakson , sympatyczna w środku wersja to 90kpln, a to nie dla mnie
esi nie prawda! Nie bierz kąąąbi. Kąąąbi straszne są. Ochydne. Wszystkie bez wyjątku to karawanyFUX pisze:prawda!gregski pisze: to wez kombi.

No dobra jeden wyjątek jest - turbo_i nie tylko_wanny, ale one to z sentymentu

Kwestia jest bardzo indywidualna. Dla mnie GT'kowe fotele są najgorszymi fotelami w jakich przyszło mi się zmierzyć z nieco dłuższą jazdą (taka traska 2-3h). Na chwilę do miasta super, ale po ok godzinie jazdy ból pleców nie pozwalał mi już myśleć o niczym innym. Problemem było żle ustawione w stosunku do moich koślawych pleców nieregulowane podparcie lędźwiowe.Konto usunięte pisze:oczywiście fotele GT-ka rządzą
Natomiast kubełki, bez jakiegokolwiek podparcia okazały się super! I w Ko i w Wiśni (choć te w Ko nieco bardziej mi odpowiadają). Twarde toto, bez jakiejkolwiek regulacji, wentylacji i innych dzikich węży, ale to są najwygodniejsze stołki na świecie!

Ostatnio zmieniony 12 sty 2012, o 12:51 przez zofija, łącznie zmieniany 1 raz.
Czarownica prawdę Ci powie :D
zofija pisze: Kąąąbi straszne są. Ochydne. Wszystkie bez wyjątku to karawany
forester był fajny a nawet fascynującej urody

Bo forek był ohydny, a reszta jest tylko "ochydna". 

czarne jest piękne...
W Legacy/OBK co by nie powiedzieć i tak fotel jest większy niż w Foresterze poprzedniej generacji.
Mnie się w Foresterze oparcie kończy gdzieś w połowie pleców.
No ale lubię to auto za co innego.
W nowych subarakach fotele są troche większe, więc kupować malkontenci!
A pierwszy fotel w życiu, z którego wstając mam zawsze całkowicie suchą koszulę na plecach (również w największe upały, po najdłuższych i/lub męczących trasach) to jest fotel w mojej fordzince:
system regulowanego ogrzewania lub chłodzenia fotela, pokrycie z perforowanej alcantary...
bardzo wygodne budowa fotela z dobrym trzymaniem bocznym - trochę a la recaro,
regulacja we wszystkich kierunkach, pełna elektryka z pamięcią dla 4 różnych ustawień - dla obu foteli z przodu.
(tak, wiem, że w autach klasy premium też można czasem spotkać taką jakość, ale u mnie to nie klasa premium)
Mnie się w Foresterze oparcie kończy gdzieś w połowie pleców.
No ale lubię to auto za co innego.

W nowych subarakach fotele są troche większe, więc kupować malkontenci!

A pierwszy fotel w życiu, z którego wstając mam zawsze całkowicie suchą koszulę na plecach (również w największe upały, po najdłuższych i/lub męczących trasach) to jest fotel w mojej fordzince:
system regulowanego ogrzewania lub chłodzenia fotela, pokrycie z perforowanej alcantary...
bardzo wygodne budowa fotela z dobrym trzymaniem bocznym - trochę a la recaro,
regulacja we wszystkich kierunkach, pełna elektryka z pamięcią dla 4 różnych ustawień - dla obu foteli z przodu.

(tak, wiem, że w autach klasy premium też można czasem spotkać taką jakość, ale u mnie to nie klasa premium)

Лукашэнка, wypas tam masz straszny widze, malkontent powie: te silniki waza kilogramy, ale co tam, w dupowozie moga. odi niestety regulowanie manualnie, ale z drugiej strony to auto dla mnie only 

e tam,gregski pisze:malkontent powie: te silniki waza kilogramy
myslę, że subwoofer, który mam zainstalowany fabrycznie pod fotelem kierowcy waży jeszcze więcej.

moje z założenie jest rodzinne...gregski pisze:odi niestety regulowanie manualnie, ale z drugiej strony to auto dla mnie only
co jednak nie znaczy, że każdemu daję nim jeździć.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Konto usunięte pisze: Czy fotele w OBK się różnią od foteli w legacy? Bo z jednej strony słyszę narzekających OBK-owców, a z drugiej chwalących legasiaków.
Właściwie niczym, ale Ci od Legacy niewymiarowi są

(choć w pewnym sensie porównywalni, jeden ma tyle wzrostu, co drugi obwodu w pasie

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

uważaj rrosiu bo prąd Ci odetnąrrosiak pisze: choć w pewnym sensie porównywalni, jeden ma tyle wzrostu, co drugi obwodu w pasie )

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
esilon, jeden ma daleko, drugi jest odcięty od netu w pracy, a zanim wróci do domu i przeczyta, to będzie pora, o której prąd jest niepotrzebny 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

zofija pisze: Kąąąbi straszne są. Ochydne.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
Straszna okolica ...dwa koła sąsiad złapał ... i wierszyk na masce ktoś napisał gwoździem ...So What! pisze: grabisz sobie![]()

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
esilon, u mnie jest nisko . Admin był zdziwiony ze mam tak wygodne fotele. A roś się nie zna 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Poprzedni właściciel karawanu Kruszyna był najwyraźniej wyjątkowo słusznej postury, stąd też siedzisko trochę siadło 

So What!, nic nie siadło

gregski, bo ludność zapomina przy kupnie o wiele rzeczach, w zasadzie często w ogóle nie myśłi o takich sprawach jak fotele.
dajemy się wszyscy często wrobić sprzedającym kuglarzom, którzy nam wodę z mózgu robią. I często wiedząc o tym, jakie stosują sztuczki wybieramy gorsze auta, żeby się niby nie nabrać na to co mówią.
A potem w praniu się okazują najróżniejsze rzeczy.
Co do foteli - każdemu inny pasuje. Dlatego ważne są długie testy a nie pięc minut w korkach po centrum z panem z boku.
dajemy się wszyscy często wrobić sprzedającym kuglarzom, którzy nam wodę z mózgu robią. I często wiedząc o tym, jakie stosują sztuczki wybieramy gorsze auta, żeby się niby nie nabrać na to co mówią.
A potem w praniu się okazują najróżniejsze rzeczy.
Co do foteli - każdemu inny pasuje. Dlatego ważne są długie testy a nie pięc minut w korkach po centrum z panem z boku.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Paradoksalnie może być to stan zgodny z oczekiwaniami Esiegogregski pisze:
i zeszlo na jakies durne fotele, a "esi" jak nie mial auta, tak nie ma![]()

So What!, tez mi sie cos tak wydaje
Arno, niestety nie zawsze moasz mozliwosc zrobienia dlugich testow danym modelem.. ja przymierzajac sie do WRXa mialem klopot ze znalezieniem jakiegos co by do niego zaladowac cielsko i sprawdzic czy sie mieszcze..
o dlugiej trasie mozna zapomniec...

Arno, niestety nie zawsze moasz mozliwosc zrobienia dlugich testow danym modelem.. ja przymierzajac sie do WRXa mialem klopot ze znalezieniem jakiegos co by do niego zaladowac cielsko i sprawdzic czy sie mieszcze..
Gregski, a koledzy forumowi nie pomogli by?gregski pisze:ja przymierzajac sie do WRXa mialem klopot ze znalezieniem jakiegos co by do niego zaladowac cielsko i sprawdzic czy sie mieszcze..
Gdybyś chciał przejechac się kiedyś Fordem, to mogę zamienić się z Tobą za Audi - na kilka dni, powiedzmy

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка, gregski to szatan, wraz z oddaniem mu kluczyka od razu składaj zamówienie na nowe sprzęgło