EURO(LOTERIA) 2012
Re: EURO(LOTERIA) 2012
No po zawodach to już przy 2:0 było .
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
OK, chwilowa przerwa w działaniu forum potrzebna była na edycję wyników.
Lista prezentuje się następująco (wiadomo, kto zapłacił najwięcej
)
1 vibowit 2375
2 danikl 2025
3 maly 2000
4 WiS 2000
5 vicu 1925
6 Bilex 1925
7 Piter 35 1850
8 j33mbo 1775
9 Kruszyn 1750
10 Konto usunięte 1525
11 WRC fan 1475
12 burat 1450
13 Konto usunięte 1325
14 rrosiak 925
Lista prezentuje się następująco (wiadomo, kto zapłacił najwięcej

1 vibowit 2375
2 danikl 2025
3 maly 2000
4 WiS 2000
5 vicu 1925
6 Bilex 1925
7 Piter 35 1850
8 j33mbo 1775
9 Kruszyn 1750
10 Konto usunięte 1525
11 WRC fan 1475
12 burat 1450
13 Konto usunięte 1325
14 rrosiak 925
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Znaczy mój przelew nie dotarł ? 

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
- Grzesiek_67
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Viva España!
Kosmiczny futbol, piękne, fantastyczne, jedyne
PS. A jak El Niño strzelił i asystował to byłem najszczęśliwszym frajerem na świecie. El Niño

Kosmiczny futbol, piękne, fantastyczne, jedyne

PS. A jak El Niño strzelił i asystował to byłem najszczęśliwszym frajerem na świecie. El Niño

Brak podpisu.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
A tymczasem w Helsinkach, złoto i trzy brązy dla Polaków 

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
vibowit 2375 Miszczem Polski jest!!!
Grats
Mały Dwie Paczki, no, nie rozpychaj się tak na tym schodku
Kurczę, teraz mogę się przyznać.
Mam taką tajną metodę typowania - nie zawsze używam, tylko w momentach szczegolnie trudnych i nieoczywistych, takich wlasnie jak ten mecz - no po prostu prymitywna wrózba z fusów, szczegółów nie zdradzę, powiem tylko, że poza datą meczu istotny jest m.in. wiek i nazwisko kapitanów drużyn oraz liczba liter w nazwie kraju w jego języku urzędowym... zastosowałem... wyszło... 4 - 0 dla Hiszpanów, co natychmiast odrzuciłem jako absurdalne i niemożliwe
"Racjonalnie" uznałem, że Hiszpanie wygrają (nikt na takich turniejach nie gra dwóch wielkich meczów w ciągu trzech dni, więc i Włosi raczej nie mogli - natomiast u Hiszpanow akurat była pora na dobry występ, po trzech takich-sobie), ale za "racjonalny" wymiar sukcesu uznalem 2 - 1...
Cóż, nastepnym razem chyba bedę mial więcej pokory wobec mozliwości białej magii
I jedna refleksja starszego człowieka, na final tego finalu.
Kiedy Platini wręczał puchar Casillasowi, przypomniałem sobie Euro z 1984.
Ikerek wtedy na stojaco wchodził pod stół.
Francuzi w finale wygrali wtedy 2-0 z... Hiszpanią.
Francja miała wielki zespół, z Batsem w bramce, Bossisem i Battistonem w obronie, a przede wszystkim pomocą marzeń, z wielkimi Giressem, Fernandezem i Platinim - niekwestionowanym królem środka pola i jednoczesnie królem strzelców turnieju, rozgrywającym, podającym i wykańczającym akcje w sposób, w jaki nikt od lat tego nie robił. Hiszpanów, grających przeciętnie, do finału doholował bedący w życiowej formie bramkarz Luis Arconada - zresztą trochę podobny w stylu do Casillasa, niewysoki, krępy, ale diabelnie dynamiczny, a przy tym świetny technicznie i taktycznie.
I w finale - strzał Platiniego z wolnego bezpośredniego, rogal ponad murem, trudny... ale nie takie Arconada w tym turnieju wyciągał. Tym razem nie wyciągnął, popełnił pierwszy i ostatni błąd w tamtym miesiącu, piłka przeszła mu pod pachą jak juniorowi.
I było po meczu, tamta Hiszpania nie była zdolna do odrobienia straty w meczu ze świetnym przeciwnikiem.
Radosć Platiniego, dramat Arconady, ktory wkrótce potem chyba ustapil w hiszpańskiej bramce miejsca kolejnemu wielkiemu, Zubizzarecie.
Ciekawe, czy Platini lub Casillas pomysleli dziś, trzymając puchar przez ułamek sekundy wspolnie, o tamtym meczu i tamtym strzale, sprzed prawie 30 lat...
Ciekawe, gdzie jest i co porabia Luis Arconada.

Grats

Mały Dwie Paczki, no, nie rozpychaj się tak na tym schodku

Kurczę, teraz mogę się przyznać.
Mam taką tajną metodę typowania - nie zawsze używam, tylko w momentach szczegolnie trudnych i nieoczywistych, takich wlasnie jak ten mecz - no po prostu prymitywna wrózba z fusów, szczegółów nie zdradzę, powiem tylko, że poza datą meczu istotny jest m.in. wiek i nazwisko kapitanów drużyn oraz liczba liter w nazwie kraju w jego języku urzędowym... zastosowałem... wyszło... 4 - 0 dla Hiszpanów, co natychmiast odrzuciłem jako absurdalne i niemożliwe

"Racjonalnie" uznałem, że Hiszpanie wygrają (nikt na takich turniejach nie gra dwóch wielkich meczów w ciągu trzech dni, więc i Włosi raczej nie mogli - natomiast u Hiszpanow akurat była pora na dobry występ, po trzech takich-sobie), ale za "racjonalny" wymiar sukcesu uznalem 2 - 1...

Cóż, nastepnym razem chyba bedę mial więcej pokory wobec mozliwości białej magii

I jedna refleksja starszego człowieka, na final tego finalu.
Kiedy Platini wręczał puchar Casillasowi, przypomniałem sobie Euro z 1984.
Ikerek wtedy na stojaco wchodził pod stół.
Francuzi w finale wygrali wtedy 2-0 z... Hiszpanią.
Francja miała wielki zespół, z Batsem w bramce, Bossisem i Battistonem w obronie, a przede wszystkim pomocą marzeń, z wielkimi Giressem, Fernandezem i Platinim - niekwestionowanym królem środka pola i jednoczesnie królem strzelców turnieju, rozgrywającym, podającym i wykańczającym akcje w sposób, w jaki nikt od lat tego nie robił. Hiszpanów, grających przeciętnie, do finału doholował bedący w życiowej formie bramkarz Luis Arconada - zresztą trochę podobny w stylu do Casillasa, niewysoki, krępy, ale diabelnie dynamiczny, a przy tym świetny technicznie i taktycznie.
I w finale - strzał Platiniego z wolnego bezpośredniego, rogal ponad murem, trudny... ale nie takie Arconada w tym turnieju wyciągał. Tym razem nie wyciągnął, popełnił pierwszy i ostatni błąd w tamtym miesiącu, piłka przeszła mu pod pachą jak juniorowi.
I było po meczu, tamta Hiszpania nie była zdolna do odrobienia straty w meczu ze świetnym przeciwnikiem.
Radosć Platiniego, dramat Arconady, ktory wkrótce potem chyba ustapil w hiszpańskiej bramce miejsca kolejnemu wielkiemu, Zubizzarecie.
Ciekawe, czy Platini lub Casillas pomysleli dziś, trzymając puchar przez ułamek sekundy wspolnie, o tamtym meczu i tamtym strzale, sprzed prawie 30 lat...
Ciekawe, gdzie jest i co porabia Luis Arconada.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
kiepski mecz w wykonaniu Hiszpanów. Biegali, popisywali się ile to nie nastrzelają. Gdzie tu sportowe zachowanie.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Pięknie grali Hiszpanie. Po słabym meczy z Portugalią kibicowałem włochom. Ale to co pokazały wczoraj połączone siły Realu i Barcy, to była poezja futbolu. Włosi byli bezradni jak małe dziewczynki. Strasznie szkoda, że Motta ledwie zszedł a już musiał schodzić. Praktycznie od tego czasu skończył się mecz. Szkoda, bo byłoby więcej emocji, a była już tylko egzekucja 
Niesmak mam tylko po tytule króla strzelców. Torres nie pokazał w tych mistrzostwach nic wielkiego, dostał tytuł fartem tylko dzięki meczowi z Irlandią.

Niesmak mam tylko po tytule króla strzelców. Torres nie pokazał w tych mistrzostwach nic wielkiego, dostał tytuł fartem tylko dzięki meczowi z Irlandią.
Konto usunięte, chciałem z Tobą podyskutować, ale... nie będę się wymądrzać.
Dziękuję Hiszpanom, dzięki którym znowu udało mi się wygrać.
Dziękuję Hiszpanom, dzięki którym znowu udało mi się wygrać.

Ostatnio zmieniony 2 lip 2012, o 10:24 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...
vibowit,
nie odbierając Ci nic z laurów...
Ale, przecież na tym turnieju nie było żadnej niespodzianki (ok. zagadką bywały ilości bramek, ale przecież nie wyniki meczów, ani całego turnieju)

nie odbierając Ci nic z laurów...
Ale, przecież na tym turnieju nie było żadnej niespodzianki (ok. zagadką bywały ilości bramek, ale przecież nie wyniki meczów, ani całego turnieju)

Лукашэнка, no i?
Trzeba było się z nami bawić i pokazać nam jak to się robi.
Z tym brakiem niespodzianek to bym nie przesadzał. Zgadzam się, że wyniki były dużo mniej zaskakujące niż np. na MŚ 2 lata temu, ale...
Zakładałeś przed turniejem, że Holendrzy nie zdobędą punktu? Przewidywałeś, że Włosi dojdą do finału?
Z jednej strony dość przewidywalny turniej (już dawno takiego nie było) z drugiej strony... Żeby do zdobycia króla strzelców wystarczyły 3 bramki? Też dawno tego nie było.
Trzeba było się z nami bawić i pokazać nam jak to się robi.

Z tym brakiem niespodzianek to bym nie przesadzał. Zgadzam się, że wyniki były dużo mniej zaskakujące niż np. na MŚ 2 lata temu, ale...
Zakładałeś przed turniejem, że Holendrzy nie zdobędą punktu? Przewidywałeś, że Włosi dojdą do finału?
Z jednej strony dość przewidywalny turniej (już dawno takiego nie było) z drugiej strony... Żeby do zdobycia króla strzelców wystarczyły 3 bramki? Też dawno tego nie było.
Ostatnio zmieniony 2 lip 2012, o 10:30 przez vibowit, łącznie zmieniany 1 raz.
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Nie zrozumiałem, więc nie podyskutuje.vibowit pisze:Konto usunięte, chciałem z Tobą podyskutować, ale... nie będę się wymądrzać.
Jeszcze sobie przypomnialem że ostatecznie przestałem akceptować Szpakowskiego kiedy zepsuł mi widowisko powtarzajac 17 razy "podał z wielkim zaufaniem ". Nosz nie było innej metafory pod ręką?
Ostatnio zmieniony 2 lip 2012, o 10:35 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
Konto usunięte, chodzi mi o to, że nie zgadzam się, że Hiszpanie grali cały turniej słabo, a wczoraj znakomicie. Nie rozumiem jak niesmak może budzić tytuł króla, który jest wręczany na podstawie prostych zasad, a nie wydumanych wrażeń artystycznych, itp... 

czarne jest piękne...
No i nic.vibowit pisze:Лукашэнка, no i?
Dobry turniej. Dużo dobrej piłki.
Jednak zabrakło mi wisienki w postaci niespodzianki.
Taką niespodzianką mógły być na przykład jeden z gospodarzy w finale.
A tak to pozostało nam - gospodarzom: posprzątać... i zapłacić niezapłacone rachunki.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Cóż, zgadzam się w pełni. Wygląda na to, że Hiszpanie skupili się na finale, a poprzednie gry sobie lekko odpuścili. Ha, jeszcze jeden przyczynek do taktyki turniejowej. Chociaż wydaje mi się, że w półfinale z Portugalią mieli spore kłopoty i wyciągnęli z tego wnioski.Konto usunięte pisze:Pięknie grali Hiszpanie. Po słabym meczy z Portugalią kibicowałem włochom. Ale to co pokazały wczoraj połączone siły Realu i Barcy, to była poezja futbolu. Włosi byli bezradni jak małe dziewczynki. Strasznie szkoda, że Motta ledwie zszedł a już musiał schodzić. Praktycznie od tego czasu skończył się mecz. Szkoda, bo byłoby więcej emocji, a była już tylko egzekucja
Plus taki, że w dwóch ostatnich meczach zarzucili tiki-taka (może im przeciwnicy też nie pozwalali...), co pozwoliło na oglądanie fajnej gry w finale.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Лукашэнка pisze: Jednak zabrakło mi wisienki w postaci niespodzianki.
No nie gadaj, Holandia odpada bez punktu, Włosi w finale. Dwie niespodzianki. Trzecia, trochę mniejsza - Anglia wychodzi z grupy.
Nie było może niespodzianki w postaci zwycięzcy, ale to nie znaczy, że turniej był przewidywalny.
Ja na przykład ustaliłem sobie typy bazując na wynikach historycznych. I co? No i zjechałem w dół tabeli po fazie grupowej, potem też nie było łatwo. Więc nie zgadzam się, że nie było niespodzianek.
Лукашэнка pisze: A tak to pozostało nam - gospodarzom: posprzątać... i zapłacić niezapłacone rachunki.
Oj tam oj tam. Wiadomo, że na organizacji takiego turnieju się nie zarobi. Za to zrobiliśmy fajną imprezę i uprzątnęliśmy białe niedźwiedzie z ulic

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit pisze: Konto usunięte, chodzi mi o to, że nie zgadzam się, że Hiszpanie grali cały turniej słabo, a wczoraj znakomicie. Nie rozumiem jak niesmak może budzić tytuł króla, który jest wręczany na podstawie prostych zasad, a nie wydumanych wrażeń artystycznych, itp...![]()
Nie powiedziałem, że grali słabo cały turniej, ale że grali słabo z Portugalią. Subiektywnie rzecz jasna

Co do króla strzelców, to wiadomo, że taki są zasady i decyduje statystyka. Jednak podobnie jak w historii każdy, kto formalnie jest królem, niekoniecznie jest uważany za króla, a zwłaszcza za dobrego króla.
Torres w moim mniemaniu nie pokazał zupełnie nic. Jest wolny, ociężały i ogólnie jakiś taki leniwy. Królem strzelców został dzięki temu, że dłużej grzał ławę niż Gomez

Można postawić sprawę w inny sposób. Co powiedzieć o innych supersnajperach, skoro Torres bez formy i grzejący ławę zdobywa koronę króla strzelców!?Konto usunięte pisze:Królem strzelców został dzięki temu, że dłużej grzał ławę niż GomezPrzyznasz, że to dość zabawne i nie przynoszące dumy

Ewidentnie nie był to turniej snajperów, co nie przeszkodziło by, był to jeden z najlepszych turniejów jakie pamiętam.
czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
o to to. To jest dobre słowo. Udało się.vibowit pisze: Dziękuję Hiszpanom, dzięki którym znowu udało mi się wygrać.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
vibowit, pełna zgoda. Nie był to turniej strzelców, choć był bardzo fajny, nie było praktycznie nudnych meczy. No i organizacyjnie chyba też zdaliśmy egzamin. Bardzo to budujące, że coś konstruktywnego udało nam się zrobić.
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Też byłem zniesmaczony - w ogóle, to duch fair-play nakazywałby w 62 minucie dobrowolne wycofanie jednego HiszpanaAlan, Alan, Alan! pisze: kiepski mecz w wykonaniu Hiszpanów. Biegali, popisywali się ile to nie nastrzelają. Gdzie tu sportowe zachowanie.

Dobrze powiedziane, dać mu wódkiKonto usunięte pisze: zrobiliśmy fajną imprezę i uprzątnęliśmy białe niedźwiedzie z ulic

Oby trwale, te miśki...
Rzadko w turnieju gra się wszystkie mecze na super-hiper poziomie. Czasem jest gorszy dzień, czasem przeciwnik pozwala na mniej, a czasem się po prostu oszczędza siły.Konto usunięte pisze: Hiszpanie skupili się na finale, a poprzednie gry sobie lekko odpuścili. Ha, jeszcze jeden przyczynek do taktyki turniejowej.
Tak jak w rajdach trzeba przede wszystkim dojechać do mety, tak w turnieju piłkarskim - żeby być mistrzem - trzeba przede wszystkim dojść do finału

Howgh!vibowit pisze: był to jeden z najlepszych turniejów jakie pamiętam
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
vibowit, Gratulacje .
Jeśli chodzi o króla strzelców
Hiszpania znowu wyznacza nowy trend w taktyce i sposobie gry. Przecież oni grali prawie cały czas bez typowego napastnika a jednak potrafili nastrzelać sporo goli .
Piłka powoli odchodzi od typowych łowców bramek czekających na podanie . Za zdobywanie goli odpowiada w tej chwili większa liczba graczy .
Jeśli chodzi o króla strzelców
Hiszpania znowu wyznacza nowy trend w taktyce i sposobie gry. Przecież oni grali prawie cały czas bez typowego napastnika a jednak potrafili nastrzelać sporo goli .
Piłka powoli odchodzi od typowych łowców bramek czekających na podanie . Za zdobywanie goli odpowiada w tej chwili większa liczba graczy .