W kontekście powyższego faktu..gootek pisze:wykrakałem:
..powinieneś chyba przestać krakaćgootek pisze:następnym razem na zawodach w skokach narciarskich nie będa już rzucać w niemieckich zawodników puszkami po piwie, tylko kamieniami...

W kontekście powyższego faktu..gootek pisze:wykrakałem:
..powinieneś chyba przestać krakaćgootek pisze:następnym razem na zawodach w skokach narciarskich nie będa już rzucać w niemieckich zawodników puszkami po piwie, tylko kamieniami...
W takich sprawach naprawdę nie trudno być jasnowidzem.srnk pisze:W kontekście powyższego faktu..gootek pisze:wykrakałem:..powinieneś chyba przestać krakaćgootek pisze:następnym razem na zawodach w skokach narciarskich nie będa już rzucać w niemieckich zawodników puszkami po piwie, tylko kamieniami...
jako naród mamy pewien kompleks, jesteśmy przewrażliwieni pod kątem własnej historii, program top gear jest adresowany do pewnej grupy odbiorców, jest specyficzny i z góry nastawiony na subiektywną i czasem szyderczą ocenę rzeczywistości, przedmiotów tudzież oczywistych faktów - i tylko ludzie którzy akceptują taką formę programu i ogladają go regularnie powinni komentować kąsliwość tego żartu - a nie szeroko pojęta "duma narodowa" z wielkimi oficjelami na czelegootek pisze: A jeśli chodzi o Clarksona
marcyś pisze:Spacerujemy sobie wczoraj całą rodzinką, z przodu nasze dwa szkodniki: Starszy - lat 8 i Młodszy - lat prawie 2.
Starszy cały czas coś tam nawija, taka już natura, tym razem głównie do Młodszego. Słucham jednym uchem i nagle dolatuje do mnie poważny tekst:
"No bo psycholog to taki ogrooomny psychol, wiesz?"...
Chyba muszę skontrolować program wykładów Młodszego
gootek pisze: Berlin to Wasaw in one tank:
Doxa pisze:Fajny pomysł na rozładowanie emocji w tym ważnym dniu
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLE ... r_embedded
super jestem pod wrażeniem... to jest dopiero luzikleon pisze:Doxa pisze:Fajny pomysł na rozładowanie emocji w tym ważnym dniu
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4-94JhLE ... r_embedded
Właśnie miałem to wklejać, ale mnie ubiegłeś... Wypowiedź mnie rozwaliła.. Wie ktoś może, gdzie można kupić rury wydechowe wytrzymujące duże prędkości? Bo bym sobie kupił... No i zna ktoś może zakład poszerzający opony?Bilex pisze: - Samochody są świetnie przygotowane do wyścigów. Mają poszerzone opony, przerobione rury wydechowe tak, by wytrzymały dużą prędkość - mówi Józef Klimczewski, naczelnik poznańskiej drogówki.
No ale o OCB? Przecież używa się określenia rura wydechowaBilex pisze:Pan z policji mnie ubawił dziś (wypowiedź o nielegalnych wyścigach w Poznaniu):
- Samochody są świetnie przygotowane do wyścigów. Mają poszerzone opony, przerobione rury wydechowe tak, by wytrzymały dużą prędkość - mówi Józef Klimczewski, naczelnik poznańskiej drogówki.
Co to jest "rura wydechowa" - jakieś policyjne slangowe określenie?![]()
eMTi daleko mi do traktowania wikipedii jako wyroczni. Ale przecież mówi się choćby "kapie Ci z rury wydechowej", albo "zostawił za sobą chmurę dymu z rury wydechowej"...eMTi pisze:wiki akurat nie można zawsze traktować, jako ostatecznej i "prawomocnej" wyroczniA w tej wypowiedzi zabawne jest raczej stwierdzenie o przeznaczeniu tych rur, niż samo nazewnictwo
kulturyści smarują się jakimś brązującym badziewiem żeby na pokazach "ładniej" się prezentować.eMTi pisze: I pamiętajcie.... umiar z opalaniem!!
No konkretnie te rury były przystosowane do wysokich prędkościKonto usunięte pisze:eMTi daleko mi do traktowania wikipedii jako wyroczni. Ale przecież mówi się choćby "kapie Ci z rury wydechowej", albo "zostawił za sobą chmurę dymu z rury wydechowej"...eMTi pisze:wiki akurat nie można zawsze traktować, jako ostatecznej i "prawomocnej" wyroczniA w tej wypowiedzi zabawne jest raczej stwierdzenie o przeznaczeniu tych rur, niż samo nazewnictwo
Dlatego zapytałem co było nie tak z tą rurą, bo moim zdaniem rura wydechowa to jak najbardziej używane sformułowanie, w każdym razie na pewno w języku potocznym.